بهترین بازیهای رایگان استیم کدامند؟
فروشگاه اینترنتی استیم (Steam) را میتوان فروشگاه اصلی بازی در کامپیوتر دانست. به این شکل که کمتر کسی هست که تصمیم داشته باشد روی کامپیوتر بازی کند و از استیم استفاده نکند. این فروشگاه به حدی گشترش پیدا کرده که حتی افراد غیر گیمر نیز از آن استفاده کرده و برخی از بازیهای رایگان آن را دانلود میکنند و در همه حال به دنبال بهترین بازی های رایگان استیم میگردند.
استیم به سادگی به این محبوبیت نرسیده است. شرکت ولو (Valve) سالها با ارائه تخفیفهای مختلف، بازیهای متنوع و البته پشتیبانی بسیار خوب توانسته جایگاه خود را به عنوان فروشگاه پیشفرض روی کامپیوتر تثبیت کند. در نظر داشته باشید که تبدیل شدن به فروشگاه پیشفرض روی پلتفرم آزادی مثل کامپیوتر اصلاً کار راحتی نیست.
شرکتهای سونی و مایکروسافت کنسولهای خود را به صورت انحصاری به فروشگاهها متصل میکنند. به همین دلیل شما نمیتوانید از یک منبع ثانویه بازی روی کنسولها دریافت کنید. این در صورتی است که در کامپیوتر شما آزادی عمل بسیار زیادی داشته و میتوانید از منابع مختلف بازی دریافت کنید. پس تبدیل شدن به فروشگاه پیشفرض در این پلتفرم کار دشواری است.
یکی از نکات مثبت استیم عناوین رایگان با کیفیت آن است. به این شکل که برخی از این بازیها، اکثراً هم آنلاین هستند، کیفیت بسیار بالایی داشته و با توجه به پشتیبانی خوب استیم، تجربه لذتبخشی را به کاربران ارائه میدهند. همینطور اینکه استیم توانسته یک جامعه بسیار منسجم از گیمرهای کامپیوتر بوجود بیاورد. این موضوع در پیشرفت بازیها و ارائه به روزرسانیهای مختلف بسیار مؤثر بوده است.
نکته مهم اینجاست که بازیهای زیادی استراتژی رایگان را در پیش گرفته و تبدیل به یک عنوان سرویس آنلاین (Online Service) شدهاند. به این شکل که شما بازی را به صورت رایگان دریافت کرده و موارد مختلف را باید با پرداخت هزینه دریافت کنید. یکی از این عناوین سیمز ۴ (Sims 4) است. این بازی در انتهای عمر خود تبدیل به یک عنوان رایگان شد و توانست مخاطبان بسیار زیادی را جذب کند.
حال اگر شما قصد داشته باشید یک بازی رایگان از استیم دریافت کنید، کدام مورد از بقیه بهتر است؟ شاید شما یک گیمر حرفهای نباشید و فقط به چشم تفریح به بازی نگاه کنید، پس کدام بازی ارزش وقت شما را دارد؟ برای پاسخ بخ این سؤال و یافتن بهترین بازی های رایگان استیم با ما همراه باشید.
۲۵. ویآر چت (VR Chat)
شرکت سازنده: VR Chat
سال عرضه: 2014
اوج شهرت وی آر چت در سال ۲۰۱۸ بود که توانست به موفقیت بسیار زیادی برسد. با گذشت زمان کاربران این شبکه کمتر شده ولی همچنان طرفداران بسیار زیادی دارد. وی آر چت بیشتر شبیه به یک چت روم است تا یک بازی ولی تجربه بسیار خاصی را به کاربران ارائه میدهد. در اصل این بازی نشان میدهد که ارتباطات کاربران میتواند چیزی بیشتر از تایپ کردن و صحبت کردن باشد. چیزی که باعث شد وی آر چت به این حجم از محبوبیت برسد، توانایی ساخت آواتارهای مختلف بود. همین موضوع باعث شد تا دنیای این بازی با وجود اینکه بسیار شلوغ و پر سر و صدا است، زیبا و جالب باشد.
۲۴. امیلی در دسترس نیست (Emily is Away)
شرکت سازنده: Kyle Seeley
سال عرضه: 2015
بازی امیلی در دسترس نیست یکی از عناوین مستقل (Indie) بسیار خلاقانه است. این بازی ظاهری مشابه با سرویسهای پیام رسان قدیمی داشته و یک داستان بسیار زیبا را شرح میدهد. این داستان دارای عناصر بسیاری از خیانت، دوستی و عشق است. شما بیشتر از همه با امیلی در تماس هستید. در اصل مکالمات و انتخابهای شما داستان بازی را مشخص کرده و به آن مسیر میدهد. داستان شما از دبیرستان تا دانشگاه ادامه داشته و یک تجربه بسیار عجیب و دوست داشتنی است. نکته جالب اینجاست که به دلیل استقبال بسیار خوب از این بازی دو عنوان دیگر نیز به عنوان دنباله برای آن منتشر شد.
۲۳. مونولوگ کلاغ (A Raven Monologue)
شرکت سازنده: Mojiken
سال عرضه: 2022
بازی مونولوگ کلاغ یک عنوان کاملاً بی صدا و بصری است. شما داستان یک کلاغ را دنبال خواهید کرد که نمیداند چگونه غار غار کند. از لحاظ طراحی کرکتر این بازی به شدت زیبا و دقیق بوده و از طرفی دنیای آن نیز بسیار جذاب است. به طور کلی این بازی بسیار شیرین بوده که باعث میشود به دل کاربران مختلف بنشیند. از طرفی داستان و گیمپلی مونولوگ کلاغ کاملاً ارزش زمان شما را دارد. علاوه بر همه این موارد این بازی برای سیستم مک نیز عرضه شده تا شما محدودیت پلتفرم کمتری داشته باشید.
۲۲. تیم فورترس ۲ (Team Fortress 2)
شرکت سازنده: Valve
سال عرضه: 2007
بیش از ۱۵ سال از عرضه بازی تیم فورترس ۲ میگذرد و این بازی دیگر هیجان سابق را ندارد. با این حال این بازی همچنان بسیار جذاب بوده و یک تجربه خاص را به کاربران جدید ارائه میدهد. در زمان عرضه، ایده تیم فورترس ۲ یک ایده جدید بود. به این معنا که این بازی دارای چندین قهرمان مختلف بوده که هرکدام قابلیت خاص خود را داشتند. این بازی شروع راه عناوینی مثل اورواچ و رینبو ۶ بود که حال تبدیل به یک موضوع کاملاً معمولی در عناوین شوتر شده است. یکی از نکات جالب این بازی هم وجود یک جامعه بسیار فعال است که آن را تا الان زنده نگه داشته است.
۲۱. آف پیک (Off-Peak)
شرکت سازنده: Cosmo D
سال عرضه: 2015
اگر شما به دنبال عناوین عجیب هستید، بازی آف پیک برای شما ساخته شده است. این بازی شما را در یک ایستگاه قطار رها کرده که توانایی خروج از آن را ندارید. به همین دلیل باید با افراد موجود در این ایستگاه قطار صحبت کرده و تلاش کنید با آنها ارتباط برقرار کنید. موجودات این بازی بسیار عجیب هستند و از طرفی مکالمات شما با آنها نیز جالب است. از لحاظ داستانی شما باید در آف پیک بسیار بگردید تا رشتههای آن را پیدا کنید. سپس با اتصال این رشتهها میتوانید به داستان و ماجرای کلی داستان پی ببرید.
۲۰. دوتا آندر لردز (Dota Underlords)
شرکت سازنده: Valve
سال عرضه: 2020
بازی دوتا ۲ یکی از پرطرفدارترین عناوین تاریخ دنیای بازیهای ویدئویی است و منطقی است که یک عنوان جانبی از آن ساخته شود. بازی آندرلردز در اصل یک عنوان مبارزه خودکار (Autobattler) است. عناوین بسیار زیادی در این سبک وجود دارند اما آندرلردز پختگیای دارد که در هیچ بازی دیگری نیست. شما میتوانید قهرمانان بازی دوتا ۲ را کنترل کرده و آنها را علیه یکدیگر قرار دهید. نکته مهم برای پیروزی در این بازی این است که در انتها باید تنها یک نفره زنده بماند. بازی دارای کرکترهای مختلفی است که هر کدام یک قابلیت خاص را به شما میدهند و میتوانید از آنها در مبارزه استفاده کنید. سبک مبارزه خودکار در ابتدا بسیار عجیب به نظر میرسد ولی زمانی که بیشتر با آن آشنا شوید میتواند از بهترین تجربههای گیمینگ موجود باشد.
۱۹. کروسیدر کینگز ۲ (Crusader Kings 2)
شرکت سازنده: Paradox Development Studio
سال عرضه: 2012
اگر شما لیست بهترین عناوین استراتژی تاریخ را ببینید، کروسیدر کینگز رتبه بسیار بالایی را دریافت میکند. این مجموعه به طور کلی بسیار قوی بوده و طرفداران زیادی دارد. حال نکته جالب اینجاست که شماره ۲ آن به صورت کاملاً رایگان در استیم وجود دارد. کروسیدر کینگز ۲ بستههای الحاقی بسیار زیادی دریافت کرد که هرکدام تغییر گستردهای در آن ایجاد میکردند. حال بخش اول این بازی که قسمت کوچکی از اروپا را در دوران تاریک در اختیار شما قرار میدهد در این نسخه رایگان وجود دارد که برای تجربه اولیه این سبک بازی کافی است. نکته اصلی اینجاست که بازی کروسیدر کینگز ۲ یک عنوان بسیار طولانی است که همین موضوع باعث شده برای همه افراد مناسب نباشد.
۱۸. گریه از ترس (Cry of Fear)
شرکت سازنده: Team Psykskallar
سال عرضه: 2012
گریه از ترس در ابتدا یک ماد برای بازی هلف لایف (Half Life) بود. سپس با استقبال بسیار خوبی که از آن شد، گریه از ترس به صورت یک بازی کاملاً جداگانه عرضه شد. با این حال این بازی از لحاظ تکنولوژی کمی قدیمی بوده که تجربه آن را در حال حاضر دشوار میکند. نکته اینجاست که ولو از تکنولوژی قدیمی خود نیز پشتیبانی میکند و با وجود اینکه این بازی قدیمی است، همچنان حس ترس را به بهترین نحو به کاربر انتقال میدهد. دنیای بازی بسیار سنگین و ترسناک است که همین موضوع باعث شده این بازی نه تنها یکی از بهترین عناوین رایگان استیم باشد بلکه یکی از بهترین بازیهای ترسناک موجود در حال حاضر باشد.
۱۷. پالادینز (Paladins)
شرکت سازنده: Hi Rez Studios, Evil Mojo Games
سال عرضه: 2018
بازی پالادینز را میتوان یک عنوان بسیار خوب از شرکت Hi Rez دانست که از عنصر شوتر قهرمانی بهره میبرد. با این حال این بازی برای جدا شدن از رقبا ایدههای جدید داشت. مهمترین سیستم آن بخش کارتی بود که بازی را بسیار جذاب میکرد. به این شکل که شما در ابتدا یک دست کارت ۵تایی داشتید که هر کدام یک قابلیت خاص از کرکتر مورد نظر شما را فعال میکردند. شرکت سازنده به بهترین نحو از بازی خود پشتیبانی کرده و ما شاهد اضافه شدن شخصیتهای زیادی در این مدت به بازی شدهایم. در دنیای گیمینگ رقابتی بازی پالادینز توانست با استقبال خوبی مواجه شود و ما شاهد تجارت و مبادلههای بسیار زیادی در دنیای این بازی هستیم. برای مثال شما برای شخصیسازی کرکتر خود میتوانید از موارد ظاهری زیادی استفاده کنید که باید آنها را با پول واقعی خریداری کنید.
۱۶. براولهالا (Brawlhalla)
شرکت سازنده: Blue Mammoth Games
سال عرضه: 2014
وقتی بحث به انتخاب یک بازی در سبک فایتینگ میشود، موارد کمی در دنیای گیمینگ با کامپیوتر وجود دارند. با این حال بازی براولهالا میتواند یکی از بهترین عناوین موجود در این سبک باشد. مخصوصاً اینکه این بازی به طور کامل رایگان بوده و عملاً هیچ هزینهای برای شما ندارد. شرکت سازنده نیز تمام تمرکز خود را روی پیشرفت این بازی گذاشته و به صورت فصلی برای آن محتوای مختلف عرضه میکند. به این معنا که این بازی اصلاً تکراری نشده و به طور دائم به آن کرکترهای مختلف اضافه میشوند. همینطور اینکه براولهالا دارای بخش چندنفره به صورت آفلاین و آنلاین بوده که تجربه آن را چندین برابر جذاب میکند. نکته اینجاست که برای خرید کرکتر یا ظاهر خاص برای کرکتر مورد علاقه خود باید هزینه پرداخت کنید ولی به طور کلی این بازی یکی از بهترین عناوین رایگان پلتفرم کامپیوتر و فروشگاه استیم است.
۱۵ فال اوت شلتر (Fallout Shelter)
شرکت سازنده: Bethesda
سال عرضه: 2015
متأسفانه احتمال اینکه بتسدا یکی از عناوین نقش آفرینی دوست داشتنی خود را به صورت رایگان در اختیار طرفداران قرار دهد بسیار کم است. با این حال بازی فال اوت شلتر اکثر مواردی که سری فال اوت را جذاب و زیبا میکند را در خود دارد. به همین دلیل اگر شما میخواهید خود را بیشتر در دنیای فال اوت درگیر کنید و هزینه زیادی پرداخت نکنید، فال اوت شلتر یک گزینه بسیار خوب است. شما در این بازی مسئول یک پناهگاه در دنیای فال اوت هستید و باید آن را مدیریت کنید. نکته اینجاست که در این بازی هم خطرهای خاصی وجود دارد که هدف شما این است افراد حاضر در پناهگاه را از خطرات دنیای فال اوت دور کنید.
۱۴. گوئنت: بازی کارتی ویچر (Gwent: The Witcher Card Game)
شرکت سازنده: CD Projekt Red
سال عرضه: 2018
بازی گوئنت در ابتدا یک بازی کوچک در عنوان بسیار گسترده و مشهور ویچر بود. سپس با توجه به استقبال بسیار زیادی که از این بازی شد، شرکت سازنده تصمیم گرفت گوئنت را به صورت جداگانه عرضه کند. این بازی نیز توانست موفقیت نسبتاً خوبی کسب کند و شرکت سازنده نیز پشتیبانی بسیار خوبی از آن کرد. از گوئنت روی پلتفرم کنسول استقبال چندانی نشد و به همین دلیل شرکت سازنده این بازی را از روی پلتفرم کنسول حذف کرد. با این حال گوئنت روی کامپیوتر همچنان با قدرت ادامه میدهد. بازی گوئنت یک عنوان کارتی بوده که دارای ۴ فرقه مختلف است. هر فرقه قابلیتها و کارتهای مخصوص خود را داشته که شما با انتخاب آن میتوانید با افراد دیگر مبارزه کنید. بازی گوئنت یک عنوان راحت نیست. شما برای تجربه این بازی نیاز به مهارت زیادی دارید و باید تمرین کنید. نکته کلیدی در این بازی دسته کارتهای شما است که در صورت انتخاب درست، شما میتوانید در هر مبارزهای پیروز شوید.
بیشتر بخوانید: گوئنت؛ مینیگیم ویچر که تبدیل به یک بازی رقابتی بزرگ شد
۱۳. شمشیر فاتح (Conqueror’s Blade)
شرکت سازنده: Booming Games
سال عرضه: 2019
اگر شما از دوست داران بازی Helm’s Deep باشید، میدانید که برای مدت زیادی جایگزین برای این بازی وجود نداشت. بازی Helm’s Deep در سال ۲۰۰۲ عرضه شد و حال پس از نزدیک به ۱۷ سال بازی شمشیر فاتج تجربهای مشابه به آن را در اختیار شما قرار میدهد. این بازی در سبک چند نفره آنلاین کلان (MMO) بوده که در دوران مدیوال (Medieval) جریان دارد. شما در این بازی تواناییهای بسیار زیادی دارید که همین باعث میشود بازی بسیار متنوع و جذاب باشد. یکی از نکات بسیار جذاب بازی شمشیر فاتح توانایی مدیریت ارتش است. به این شکل که شما با ارتش خود به مبارزه رفته و باید تلاش کنید دشمنان خود را یکی پس از دیگری نابود کنید. بازی شمشیر فاتح یک اشتراک پریمیوم هم دارد که این اشتراک به پیشرفت شما در بازی کمک میکند.
۱۲. وار تاندر (War Thunder)
شرکت سازنده: Gaijin Entertainment
سال عرضه: 2012
بازی وار تاندر یکی از بهترین عناوین جنگی موجود در حال حاضر است که طرفداران بسیار زیادی را به خود جذب کرده است. یادگیری این بازی چندان دشوار نیست و زمانی که در آن مهارت پیدا کنید تجربه وار تاندر چندین برابر لذت بخشتر میشود. تنوع در بازی وار تاندر بسیار زیاد است. به این معنا که اگر شما به مبارزات هوایی یا دریایی علاقه داشته باشید هر دو در این بازی حضور دارند. همینطور اینکه تعداد وسایل نقلیه جنگی در بازی وارتاندر به حدی زیاد است که هر فرد با سبک مبارزه خاص خود میتواند از آن لذت ببرد. مانند بسیاری از عناوین دیگر در بازی وار تاندر نیز بسته الحاقی وجود دارد اما رایگان نیست. با این حال با خرید آن شما به محتوای بیشتری دسترسی پیدا خواهید کرد.
۱۱. رونسکیپ (Runescape)
شرکت سازنده: Jagex
سال عرضه: 2001
از بازی رونسکیپ دو نسخه در استیم وجود دارد. مورد اول که در سال ۲۰۰۱ عرضه شد و توانست موفقیت بسیار خوبی کسب کند. مورد دوم هم چند سال پیش عرضه شد و توجه طرفداران قدیمی را به خود جلب کرد. حال نکته اینجاست که اگر شما علاقه به سبک قدیمی بازیهای چند نفره آنلاین کلان دارید، این بازی برای شما ساخته شده است. هر دو بازی رونسکیپ دارای یک دنیای بسیار گسترده با محتوای زیاد بوده که به شما فرصد زیادی برای گشت و گذار میدهند. مبارزات بازی بسیار عمیق بوده و مهارت یافتن در آن کمی دشوار است. با این حال با یافتن مهارت در این بازی شما به راحتی میتوانید مأموریتهای مختلف را به اتمام رسانده و در بازی پیش بروید. نکته اصلی در مورد بازی رونسکیپ این است که این بازی به شدت وقت گیر بوده و برای مدت زیادی شما را درگیر خواهد کرد.
۱۰. گروه ادبیات دوکی دوکی (Doki Doki Literature Club)
شرکت سازنده: Team Salvato
سال عرضه: 2017
بازی گروه ادبیات دوکی دوکی از عناوینی است که شما هرچه از آن کمتر بدانید، تجربه آن لذتبخشتر خواهد شد. این بازی در اصل یک عنوان شبیهساز اجتماعی است که کاربر را در موقعیتهای مختلف قرار میدهد. نکته اصلی در مورد این بازی این است که اشارههای زیادی به رمانهای مختلف دارد که باعث شده بسیار جذاب و دوست داشتنی باشد. نکته جالب اینجاست که شرکت سازنده برای دوباره بازی کردن شما نیز برنامه داشته است. به این شکل که اگر شما بازی گروه ادبیات دوکی دوکی را برای بار دوم تجربه کنید با محتوای بیشتر و خاصی روبرو خواهید شد که شما را کامل درگیر خواهد کرد.
۹. وارفریم (Warframe)
شرکت سازنده: Digital Extremes
سال عرضه: 2013
اگر شما به عناوینی مثل دستینی (Destiny) علاقه داشته باشید، وارفریم میتواند یک گزینه خوب برای شما باشد. نکته اصلی در مورد وارفریم این است که این بازی سریعتر از دستینی بوده و به سبک سوم شخص است. مانند دستینی، وارفریم هم حالت بازیکن علیه هوش مصنوعی دارد که باعث شده کار تیمی در آن اهمیت بسیار زیادی داشته باشد. تمرکز شما باید این باشد که کرکتر خود را تا جای ممکن ارتقاء دهید. به همین دلیل در این بازی نزدیک به ۴۰ شخصیت مختلف وجود دارد که شما باید با توجه به سلیقه خود یکی را انتخاب کرده و تلاش کنید در کنترل کردن آن مهارت لازم را کسب کنید. قابلیت شخصیسازی نیز در بازی وارفریم بسیار گسترده بوده که باعث میشود ظاهر هر فرد با فرد دیگر در این بازی متفاوت باشد.
۸. سیمز ۴ (Sims 4)
شرکت سازنده: Maxis
سال عرضه: 2014
بازی سیمز ۴ را میتوان یکی از بهترین عناوین سبک شبیهسازی دانست. این بازی در سال ۲۰۲۲ به صورت رایگان در اختیار طرفداران قرار گرفت و دو منطقه اصلی آن در دسترس کاربران است. نکته اصلی در مورد مجموعه سیمز این است که شما آزادی عمل بسیار زیادی دارید. به این معنا که میتوانید هر فردی که میخواهید باشید و دست شما کاملاً باز است. همینطور اینکه فعالیتهای بسیار زیادی در بازی سیمز ۴ وجود دارد. شما میتوانید به یک کارمند ساده تبدیل شده یا اینکه کارهای دیگر و جذابتر انجام دهید. همگی این موارد باعث شدند تا سابقه این مجموعه بسیار خوب باشد. حال شرکت EA نیز تصمیم گرفته تا این بازی دوست داشتنی را رایگان کند. پس برای تجربه آن صبر نکنید!
۷. ایپکس لجندز (Apex Legends)
شرکت سازنده: Respawn
سال عرضه: 2019
عناوین بتل رویال رایگان بسیار زیاد هستند. شما میتوانید تعداد زیادی از آنها را در استیم پیدا کنید. نکته اینجاست که ایپکس لجندز نیز شاید بهترین عنوان بتل رویال نباشد ولی جزو ۵ عدد برتر قطعاً هست. این بازی یکی از عناوین بسیار سریع و دقیق بوده که عناصر بسیار زیادی را از عناوین تایتانفال (Titanfall) بهره برده است. همانطور که انتظار میرود مبارزات در این بازی به شدت زیبا بوده و از طرفی نیاز به تمرین زیاد برای مهارت یافتن دارد. چیزی که باعث شده ایپکس یک عنوان خاص باشد، قهرمانان داخل این بازی است. به این شکل که این بازی سیستم قهرمانی را با سبک بتل رویال مخلوط کرده تا یک عنوان بسیار با کیفیت را به کاربران تحویل دهد. شما با توجه به سبک بازی خود یک قهرمان را انتخاب کرده و باید تلاش کنید در مبارزات این بازی پیروز شوید. ایپکس لجندز یک عنوان بسیار لذت بخش رایگان استیم است که هر کاربر باید حداقل یک بار آن را تجربه کند.
۶. نسخهی رایگان فاینال فانتزی ۱۴ (Final Fantasy XIV Trial)
شرکت سازنده: Square Enix
سال عرضه: 2010
اگر بخواهیم صادق باشیم، ترایال فاینال فانتزی ۱۴ یک بازی کامل رایگان نیست. بلکه یک نسخه به شکل دمو است که کاربران را به نسخه اصلی این بازی علاقهمند کند. با این حال این نسخه دمو بیشتر از بسیاری از عناوین این لیست محتوا داشته و نسبتاً گسترده است. نکته جالب اینجاست که این نسخه به کاربر به نسخه اولیه بازی دسترسی میدهد. همینطور اینکه کاربران میتوانند تا لول ۶۰ خود را ارتقاء داده که بسیاری از کاربران اصلی بازی نیز تا این سطح خود را ارتقاء نمیدهند! بازی دارای محدودیتهای دیگری هم هست. مثل اینکه شما از لحاظ ارز داخل بازی کمی محدود بوده و همینطور اینکه ساخت کرکتر نیز چندان آزاد نیست. نکته اینجاست که این نسخه کوتاه شده، شما را قطعاً به بازی اصلی علاقهمند کرده و ساعتها شما را درگیر خواهد کرد.
۵. ایو آنلاین (Eve Online)
شرکت سازنده: CCP Games
سال عرضه: 2003
بازی ایو آنلاین در حال وارد شدن به دهه سوم زندگی خود است و با این حال همچنان یکی از بهترین عناوین چند نفره آنلاین کلان است. این بازی همچنان در حال گسترش بوده و طرفداران بسیار زیادی در سراسر دنیا دارد. این بازی به حدی گسترده بوده که وارد سیستم اشتراکی شده و شما برای تجربه نسخه کامل آن باید اشتراک ماهیانه ۱۰ دلار پرداخت کنید. با توجه به عمر بسیار زیادی که ایو آنلاین دارد، یک کاربر جدید بودن در آن کمی دشوار است. با این حال این بازی همچنان ارزش تجربه را داشته و میتواند به راحتی ساعتها شما را درگیر کند. همینطور اینکه ایو آنلاین دارای چندین بخش مختلف از تجارت گرفته تا مبارزه است که باعث شده این بازی یکی از بهترین عناوین رایگان استیم باشد.
۴. دوتا ۲ (Dota 2)
شرکت سازنده: Valve
سال عرضه: 2013
ورود شرکت ولو به دنیای موبا (MOBA) باعث شد تا این شرکت یکی از بهترین مثالهای این سبک را تولید کند. دوتا جزو اولین عناوین سبک موبا بود و توانست موفقیت بسیار خوبی کسب کند. به حدی که یکی از پرطرفدارترین عناوین تاریخ بوده و مسابقات جهانی دارد. بازی دوتا ۲ دارای صدها قهرمان مختلف است که هرکدام ویژگیهای خاص خود را دارند. از طرفی یک بازی بسیار سریع است. دقیقاً مشابه رقیب خود یعنی لیگ آو لجندز (League of Legends)، دوتا نیز میتواند در ابتدا بسیار دشوار باشد. با این حال با گذشت زمان و تجربه بیشتر این بازی میتواند شما را ساعتها و حتی روزها درگیر کند. یکی از نکات مثبت بازی دوتا ۲ این است که تمام محتوای آن رایگان است و شما میتوانید بدون هیچ محدودیتی این بازی را تجربه کنید.
۳. لاست آرک (Lost Ark)
شرکت سازنده: Smilegate
سال عرضه: 2018
بازی لاست آرک یکی از عناوین بسیار خاص در این لیست است. این بازی با ایده خلاقانهای که داشت توانست موفقیت بسیار خوبی در غرب کسب کند و تبدیل به یکی از عناوین پرطرفدار شود. بازی لاست آرک سبک نقش آفرینی دیالو (Diablo) را با سبک چند نفره آنلاین کلان مخلوط کرده و یک اثر جالب را بوجود آورده است. موفقیت بازی لاست آرک به حدی بود که در کنار دوتا ۲ و کانتر استرایک (Counter Strike) جزو بازیها با بیشترین کاربران همزمان است. شما در لاست آرک ۱۵ کلاس مختلف دارید که باید یکی را انتخاب کرده و وارد بازی شوید. مانند عناوین دیگر این سبک، هر قهرمان لاست آرک نیز قابلیت خاص خود را داشته و استفاده از هرکدام نیاز به مهارت دارد. حال اگر شما به دنبال یک عنوان رایگان و نزدیک به دیابلو هستید، لاست آرک میتواند یک گزینه بسیار خوب باشد.
۲. دستینی ۲ (Destiny 2)
شرکت سازنده: Bungie
سال عرضه: 2017
بازی دستینی ۲ از مواردی بود که به طور ناگهانی رایگان شد. با این حال با افزایش کاربران شرکت سازنده تصمیم گرفت تا محتوای بعدیای که برای این بازی عرضه شود، رایگان نباشد. به همین دلیل مواردی که اخیراً به این بازی اضافه شده باعث میشود تا در صورت تجربه نسخه رایگان شما فاصله زیادی با محتوای اصلی داشته باشید. البته به این معنا نیست که این بازی ارزش تجربه نداشته باشد. بازی اصلی به همراه ۲ بسته الحاقی دیگر به صورت کاملاً رایگان در استیم در دسترس است. بازی دستینی ۲ یک عنوان بسیار کامل و با کیفیت در سبک همکاری (Co-Op) است. که رقبای بسیار کمی دارد. در کنار آن بانجی از تجربه خود در ساخت سری هیلو (Halo) استفاده کرده که باعث شده این بازی به شدت با کیفیت باشد. در کنار آن دستینی ۲ دارای محتوای بسیار زیادی است که ساعتها شما را درگیر خواهد کرد.
۱. کانتر استرایک: گلوبال آفنسیو (Counter-Strike: Global Offensive)
شرکت سازنده: Valve
سال عرضه: 2000
بازی شوتر و تاکتیکی ولو در صدر جدول بهترین عناوین رایگان فروشگاه استیم قرار دارد. تقریباً هر فردی هم در یک بازه زمانی آن را تجربه کرده است. این بازی از هر لحاظ یک شوتر کامل است. شاید از لحاظ گرافیکی نتوان گفت در بالاترین رده قرار داشته باشد اما لزوماً عنوان بدی نیست. این بازی شما را ساعتها درگیر کرده و بخش رقابتی آن نیز قلب شما را به تپش در میآورد. یکی از نکات جالب تنوع حالتهای موجود در این بازی است. از طرفی سلاحها و موارد مختلف زیادی در این بازی وجود داشته که تجربه یک شوتر کلاسیک و در عین حال زیبا را به شما ارائه میدهد. چیزی که باعث شده کانتر استرایک تا الان باقی بماند و یکی از عناوین بسیار خوب باشد، دقت بسیار بالا و گیمپلی شدیداً روان آن است. همینطور اینکه این بازی در حال حاضر با اکثر سیستمها موجود سازگار بوده که همین باعث شده تعداد کاربران آن بسیار زیاد باشد.
مورد افتخاری: هیلو اینفینیت (Halo Infinite)
شرکت سازنده: 343
سال عرضه: 2021
بازی هیلو اینفینیت آخرین عنوان ساخته شده از مجموعه هیلو است. پس از اینکه ساخت این مجموعه بر عهده ۳۴۳ افتاد، هیلو افت شدیدی کرد. با این حال با گذشت زمان شرکت ۳۴۳ نیز تجربه بیشتری دریافت کرد و حال این بازی به یکی از بهترین عناوین شوتر موجود تبدیل شده است. بخش داستانی هیلو اینفینیت رایگان نیست. با این حال بخش آنلاین، در نظر ما بخش اصلی هم هست، رایگان بوده و شما میتوانید به راحتی آن را دانلود کرده و تجربه کنید. بازی هیلو اینفینیت به بهترین نحو طراحی شده و یک شوتر بسیار با کیفیت است. شما میتوانید کرکتر خود را به راحتی شخصیسازی کرده و ابزار مختلف را خریداری کنید. از لحاظ گیمپلی نیز این بازی همچنان نیاز به پیشرفت دارد ولی در شرایط حاضر نیز بسیار کامل است. تنها نکته منفی هیلو را میتوان سیستم مورد نیاز آن دانست که نیاز به یک دستگاه قوی برای اجرا شدن دارد.
منبع: GamesRadar
پس بازی risk چی شد؟