۶ جرم گیر کاشی و سرامیک (طبیعی و شیمیایی) که معجزه میکنند
معمولا کف و دیوارهای آشپزخانه، سرویس بهداشتی و حمام از کاشی یا سرامیک پوشیده شده است. همچنین کف اتاقهای اغلب خانهها هم سرامیک شده است. بعضی از خانهها هم، که به سبک شرقی یا مراکشی دکوراسیون شدهاند، روی دیوارهایشان با کاشیهای طراحی شده پوشیده شده است. درست است که تمیز کردن کاشی و سرامیک خیلی راحتتر از پوششهای دیگر است اما باز هم با لکههای مختلفی پوشیده میشوند. پس باید به فکر روشی برای لکهگیری آنها بود، روش و موادی که لکهها را از بین ببرد اما به پوشش روی آنها آسیبی نرساند. اما بهترین جرم گیر کاشی و سرامیک را چطور باید انتخاب کرد؟
در این مطلب از دیجیکالا مگ میخواهیم چند ترکیب از مواد طبیعی که به عنوان بهترین جرم گیر کاشی و سرامیک شناخته میشوند را بررسی کنیم. همچنین چند جرمگیر شیمیایی مناسب هم در این مطلب معرفی میشود تا در صورت تمایل، بتوانید از آنها برای خانه تکانی استفاده کنید.
چرا کاشیها و سرامیکها جرم میگیرند؟
قرار گرفتن مداوم در معرض آب، گردوغبار، آلودگیها و قطرات شویندهها در کنار رطوبت فضا که در اثر تهویهی نامناسب ایجاد میشود، میتواند باعث ایجاد لکه و کپک روی کاشی و سرامیک شود. همچنین کاشیهای سرویس بهداشتی و حمام به دلیل جمع شدن کف صابون و شامپو بیشتر درگیر جرم میشود. متاسفانه شستن با آب خالی یا دستمال کشیدن عادی نمیتواند تمام این لکهها را از بین ببرد.
جرم گیر کاشی و سرامیک با ایجاد واکنشهای شیمیایی میتواند موادی که باعث ایجاد لکه و جرم شدهاند را سست کرده و از روی سطح بلند کند. این واکنش در زمان استفاده از جرم گیر شیمیایی سریعتر پیش میرود. این یک اتفاق خوب است اما باید بدانید هرچه سرعت واکنش بالاتر برود، قدرت تخریب کردن روکش کاشی و سرامیک و همچنین مواد درزگیر آنها هم بیشتر میشود. پس بهتر است تمیز کنندههای شیمیایی را ۵ تا ۱۰ دقیقه بعد از ریختن روی سطوح، کمی برس کشیده و با آب خوب بشویید.
سرعت واکنش در جرم گیرهای طبیعی پایینتر است و به همان نسبت میزان تخریب آنها هم کمتر میشود. تمیز کنندههای طبیعی تقریبا هیچ آسیبی به روکش و درزگیرهای سرامیک نمیرسانند. یعنی همانطور که از سلامت شما مراقبت میکنند، از سطوح هم محافظت میکنند. فقط لازم است در زمان استفاده از آنها دستکش ظرفشویی به دست کنید تا احتمال خشک شدن پوست به خاطر اثرات اسیدی یا قلیایی این مواد را بگیرید.
ما قبلا در دیجیکالا مگ ۳ تمیزکنندهی طبیعی را معرفی کردهایم. با این مواد میتوانید هر چیزی را در خانه تمیز و ضدعفونی کنید. حتی میتوانید با اضافه کردن عصارهی گیاهان خوشبو و همچنین روغنهای معطر به این مواد، در حین تمیزکاری خانه را خوشبو هم بکنید.
بهترین روش جرم گیری کاشی و سرامیک و درخشان کردن آنها
برای از بین بردن جرم سرامیک و کاشی همیشه نباید از جرمگیرهای قدرتمند شیمیایی استفاده کنید. چون این مواد به درزگیری بین کاشیها و سرامیکها آسیب میرساند شرایط را برای رشد کپکها آماده میکند. برای جلوگیری از ایجاد لکههای سرامیک حمام بهتر است بعد از هر بار دوش گرفتن دیوارها و وان را با آب بشویید تا اثر کف صابون و شامپو پاک شود.
همچنین تهویه را روشن کنید یا پنجره را باز کنید تا رطوبت از حمام خارج شود و کپکها فرصت رشد کردن پیدا نکنند. اگر هم زمان کافی دارید میتوانید رطوبت روی سرامیکها و کاشیها را با کمک یک دستمال پنبهای خشک بگیرید تا لکهای از قطرات آب هم روی آنها باقی نماند.
برای براق شدن کاشیها هم بهتر است به جای مواد شیمیایی از مواد طبیعی استفاده کنید. این مواد طبیعی در همهی خانهها پیدا میشوند. مقداری پوست مرکبات را در یک لیتر سرکهی سفید بریزید و برای ۲ هفته در ظرف را ببندید. بعد از گذشت ۲ هفته مخلوط را صاف کنید، سپس به میزان نصف حجم سرکه به آن آب اضافه کنید. از این مخلوط میتوانید برای درخشان کردن کاشی، سرامیک، وسایل خانه و آشپزخانه و شیرآلات استفاده کنید.
برای اینکه بعد از برق انداختن کاشیها و سرامیکها فضا عطر و بوی خوبی هم داشته باشد میتوانید مقداری روغن معطر هم به این ترکیب اضافه کنید تا در حین تمیزکاری عطر خوش هم در فضا پخش شود. روغنهای اسطخدوس یکی از روغنهای معطر مناسب برای این کار است. همچنین عصارهی وانیل، نعنا و گل یاس هم انتخاب مناسبی است.
اگر با انجام کارهایی که گفته شد باز هم روی کاشیها و سرامیکها لکه و جرم باقی مانده بود یا در گوشه و کنار حمام و سرویس بهداشتی نشانههایی از رشد کپک مشاهده کردید، میتوانید از ترکیبهای طبیعی، که در ادامه معرفی میشوند، برای از بین بردن آنها استفاده کنید.
بهترین جرم گیر کاشی و سرامیک از بین مواد طبیعی
شاید باور نکنید اما مواد طبیعی سادهای وجود دارند که به راحتی میتوانند جایگزین مواد شیمیایی شوند و کار تمیزکاری را آسانتر و سلامتتر کنند. قبلا در دیجیکالا مگ از جایگزین وایتکس صحبت کردهایم و توصیه میکنیم حتما آن را بخوانید. اما در این بخش به صورت اختصاصی میخواهیم لکههای کاشی و سرامیک را با کمک مواد طبیعی از بین ببریم. این نکته را هم فراموش نکنید که برای کار با مواد جرم گیر طبیعی هم باید حتما از دستکش استفاده کنید تا پوست دستتان آسیب نبیند.
۱. اسکراب جوش شیرین
یک چهارم فنجان سرکهی سفید را با یک قاشق غذاخوری مایع ظرفشویی، یک چهارم فنجان جوش شیرین را با ۷ لیتر آب داغ مخلوط کنید. برای ایجاد عطر بهتر میتوانید چند قطره اسانس اسطوخدوس هم به این ترکیب اضافه کنید. حالا با این مخلوط کاشیها و سرامیکها را بشویید تا تمام لکهها پاک شوند.
۲. جرمگیر نعنایی
سرکه، الکل مالشی (الکل ایزوپیل که حاوی تلخکننده است) و آب را به نسبت مساوی با هم مخلوط کنید. سپس نصف قاشق چایخوری مایع ظرفشویی و چند قطره اسانس نعنا فلفلی هم به این ترکیب اضافه کنید. مخلوط را در قوطی اسپری بریزید و روی محلی که قرار است جرمگیری شود اسپری کنید. این ترکیب علاوه بر اینکه بهترین شوینده سرامیک است، به دلیل وجود اسانس نعنا میتواند مورچه و حتی موش را هم فراری دهد.
۳. شویندهی قارچ و کپک
آبلیمو و بکینگ پودر را به مقدار مساوی با هم ترکیب کنید و روی محلی که کپک زده بمالید. اجازه دهید مخلوط چند ساعتی همانجا بماند و سپس با آب بشویید. این یکی از راحتترین راههای از بین بردن سریع قارچ و کپک از روی کاشی حمام و سرویس بهداشتی است.
۴. ترکیب میکروبکش
شاید بتوان گفت که این ترکیب، بهترین شوینده سرویس بهداشتی است. در ۳ لیتر آب به اندازهی یک درپوش قوطی دهانشویه بریزید. این محلول به راحتی میکروبهای روی کاشیهای حمام و سرویس بهداشتی را از بین میبرد و همه جا را تمیز میکند. البته فراموش نکنید که از این مخلوط نباید روی چوب استفاده شود.
معرفی بهترین جرم گیر کاشی و سرامیک شیمیایی
حالا که با ترکیبهای طبیعی برای جرمگیری کاشی و سرامیک آشنا شدهاید بد نیست نگاهی هم به تولیدات شیمیایی کارخانهای داشته باشیم. در بین این محصولات هم میتوان گزینههای مناسبی پیدا میشود که میتواند بدون آسیب رساندن به روکش کاشی و سرامیک، آنها را کاملا تمیز و درخشنده کنند. در این بخش ۲ جرمگیر شیمیایی برای لکهزدایی و جرمگیری کاشی و سرامیک را به شما معرفی میکنیم.
نکتهی مهمی که قبل از معرفی این محصولات باید به شما بگوییم این است که حتما در زمان استفاده از شویندهها و تمیزکنندههای شیمیایی حتما دستکش بپوشید و روی دهان و بینی خود را با ماسک یا پارچهی پنبهای بپوشانید تا پوست و دستگاه تنفسیتان آسیب نبیند. همچنین اگر قطرات مواد شوینده روی پوست شما پاشیده شد بلافاصله محل را با آب خنک بشویید و روی پوست کرم مرطوب کننده یا وازلین بزنید.
۵. جرم گیر صاف
این جرم گیر شیمیایی تمیز کننده، سفید کننده و ضدعفونی کننده است و خاصیت ضدغبار هم دارد. یعنی بعد از شستوشوی کاشیها و سرامیکها میتوانید مطمئن باشید که تا شستوشوی بعدی، گردوغبار روی آنها نمیچسبد. این محصول اثرات زنگ زدگی و رسوبات آب را هم از بین میبرد. برای جرم گیری باید مایع جرم گیر صاف را روی محل مورد نظر بریزید و اجازه دهید ۵ تا ۱۰ دقیقه به همان حالت باقی بماند. سپس با یک برس روی سطح بکشید و سپس محل را با آب بشویید.
۶. جرم گیر من
جرم گیر من یکی از پرقدرتترین جرمگیرها در بازار است. شما میتوانید برای تمیز کردن کاشی و سرامیک، وان و روشویی، دیوارهای آشپزخانه و حتی کاشی و سرامیکهای کف تراس را به راحتی تمیز کنید. این جرم گیر خاصیت ضدمیکروبی هم دارد و میتواند هر محیطی را ضدعفونی کند. به یاد داشته باشید که نباید این محصول را با مواد شیمیایی یا طبیعی دیگری برای تمیزکاری مخلوط کنید. حتی میتوانید با اضافه کردن آب به جرم گیر من، آن را رقیقتر کنید تا درجهی سختیاش پایین بیاید.
منبع: rainbowrestores
مقاله تبلیغاتی خوبی بود همشم موجود دارین -_-