۱۰ فیلم هیجانانگیز درباره زلزله که باید تماشا کنید
اگرچه فیلمهای ژانر فاجعه از همان اولین سالهای پیدایش سینما همواره روی پرده بودهاند و اغلب نیز با استقبال گرم تماشاگران روبرو میشدند، اما یکی از موضوعات جذابی که در این سبک دستکم گرفته میشود، زیرژانر زلزله و به طور کلی فیلمهای درباره زلزله است. تعداد انگشتشمار فیلمهایی که به این اتفاق فاجعهبار را روایت میکنند نیز گواه این مدعاست. اغلب فیلمهای حماسی و باشکوهی که به روز رستاخیز و پایان دنیا میپردازند پر از جلوههای ویژهی بصری و حقههای سینمایی متعدد هستند که معمولا با یک رویداد فاجعهبار ناشناخته آغاز میشوند و در ادامه با تبدیل آن به بلایای طبیعی مختلفی از جمله سیل، آتشسوزی، سونامی، طوفان یخ و غیره داستانشان را پیش میبرند. فیلمهایی مانند «۲۰۱۲» و «روز پس از فردا» (The Day After Tomorrow) که با استفاده از همین فرمول بسیاری را به سالنهای سینما کشاندند و فروشی تاریخی را تجربه کردند.
با این وجود نمونههای بسیار کمی وجود دارند که بهطور خاص بر زمینلرزههای ناشی از حرکت و جابهجایی صفحههای تکتونیکی زیر دریا و پیامدهای ویرانگر ناشی از آن تمرکز کرده باشند. حالا و با توجه به زمینلرزهی عظیم ۷.۶ ریشتری که اخیرا ژاپن را لرزاند و بیش از ۶۰ کشته و تعداد زیادی زخمی برجای گذاشت، بر این شدیم تا دربارهی عاطفیترین و دلخراشترین فیلمهایی که دربارهی زلزله ساخته شدهاند بیشتر تامل کنیم.
در حالی که فیلمهای اکشن پرهزینهای که داستان آنها حول محور اتفاقات و هیجانات ناشی از یک بلای طبیعی اتفاق میافتد همیشه از جایگاه مستحکمی در میان تماشاگران برخوردار هستند، اما این فیلمهای مربوط به زلزلهاند که ریشه در واقعیت دارند و تصاویر تاثیرگذاری که از وضعیت انسانها و رفتاری که آنها در برابر این بلای طبیعی از خود نشان میدهند حس همذاتپنداری عمیقی را برمیانگیزد. اتفاقی که حتی ممکن است در لحظات خواندن این مطلب نیز رخ دهد و یکی ترسهای همیشگی و بزرگ بشریت به حساب میآید که هنوز راهحلی برای آن پیدا نکرده. بنابراین اندکی مکث کنید و با بهترین فیلمهای تاریخ که در طول وقوع یک زلزله اتفاق میافتند همراه شوید. شاید اطلاعاتی به دست آورید که در هنگام خطر جانتان را نجات دهد.
۱۰. آتشفشان (Volcano)
- کارگردان: میک جکسون
- بازیگران: تام لی جونز، آن هیچ، گبی هافمن، دان چیدل، جکلین کیم، جان کارول لینچ
- تاریخ اکران: 1997
- امتیاز IMDb به فیلم: 5.۵ از ۱۰
- امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: 49 از ۱۰۰
ماجراهای فیلم «آتشفشان» میک جکسون که در سال ۱۹۹۷ روی پردهی سینماها رفت، مانند فیلمهای دیگر درباره زلزله، در کلانشهر لسآنجلس اتفاق میافتد. داستان این فیلم از زمانی آغاز میشود که زلزلهای عظیم در مرکز شهر لسآنجلس باعث فعالیت دوبارهی آتشفشانی زیرزمینی که مدتها خاموش بوده میشود و گذارههای آن از زیر منطقهی معروف «رنچو لا بریا» (La Brea Tar) بیرون میپاشد. تام لی جونز نقش اصلی این فیلم زلزلهای ماندگار را بر عهده دارد و در این اکشن پرالتهاب و سراسر هیجان نقش مایک روارک، رئیس جدید دفتر مدیریت اضطراری را بازی میکند که وظیفهاش رسیدگی و سروسامان دادن به دوزخ جهنمی پیش آمده است.
«آتشفشان» به لطف روند پرجنبوجوش و سرعت بالای اکشنش، تاثیر فوقالعادهای روی مخاطب میگذارد و وظیفهی ایجاد وحشت و نمایش پیامدهای رنجآور پس از یک زلزلهی ویرانگر را به بهترین شکل ایفا میکند. نتیجه، اثری تاثیرگذار است که با القای حس درماندگی و اضطرار به بیننده اجازه میدهد تا وحشت شخصیتهای فیلم را به خوبی احساس کرده و با آنها همذاتپنداری کند.
اگرچه شاید تصور آتشفشانی خاموش در زیر کلانشهر لسآنجلس که هرلحظه امکان انفجار دارد ممکن است پوچ به نظر برسد، اما سکانسهای پرتنشی که با تکنیک دوربین روی دست گرفته شدهاند و جو دوزخی «آتشفشان» عمیقاً ناراحت کننده و دلخراش هستند و مخاطب را به فکر فرو میبرند.
۹. سان آندریاس (San Andreas)
- کارگردان: برد پیتون
- بازیگران: دواین جانسون، کارلا گوجینو، الکساندرا داداریو، هوگو جانستون برت،
- تاریخ اکران: 2015
- امتیاز IMDb به فیلم: 6.۱ از ۱۰
- امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: 49 از ۱۰۰
لسآنجلس یک مکان فوقالعاده محبوب برای سازندگان فیلمهای ژانر فاجعه است و از همین رو داستان بسیاری از فیلمهای درباره زلزله در این شهر اتفاق میافتد. «سان آندریاس» که برد پیتون آن را کارگردانی کرده، یکی از فیلمهای شگفتانگیز مبتنی بر جلوههای ویژهی کامپیوتری، درباره زلزله است که روایتش از لسآنجلس ویران شده حسابی مورد استقبال تماشاگران قرار گرفت.
داستان فیلم زمانی آغاز میشود که زلزلهای عظیم در مقیاس ۷.۱ ریشتر گسل سن آندریاس را به لرزه درمیآورد و با زیر و رو کردن هرچیزی که سر راهش وجود دارد میلیونها کالیفرنیایی را برای فرار و حفظ جانشان به تکاپو میاندازد. ایالت کالیفرنیا از دیرباز به خاطر پتانسیل بالایش در وقوع زمینلرزههای کوچک و بزرگ شناخته میشود و فعالیت خط گسل سن آندریاس نیز اغلب به عنوان بزرگترین فاجعهی بالقوهای که سرانجام این نقطه از آمریکا را تکان خواهد داد به حساب میآید.
«سان آندریاس» با وجود تمام ویژگیهای سرگرم کننده و پیامهای هشدار دهندهاش در مورد موقعیت مکانی واقعی و مخاطرهآمیز فیلم، از شخصیتپردازی ضعیف و داستانی سطحی رنج میبرد که سعی کرده تمام ضعفهایش را پشت حجم بسیار زیاد تصویرسازی کامپیوتری و جلوههای ویژهی بصری پنهان کند. حرکتی که در آن بسیار موفق بوده و به عنوان یک فیلم پاپکورنی (فیلمهایی بدون محتوای دراماتیک جدی، پیامهای سنگین و عمق فکری که صرفاً به عنوان یک سرگرمی لذتبخش عمل میکنند) توانسته اکشن چشمنوازی را ارائه کند.
نکتهی قابل ذکر دیگر دربارهی «سان آندریاس»، حضور دواین جانسون به عنوان شخصیت اصلی فیلم است که در نقش یکی از ماموران آتش نشانی لس آنجلس، با نام ری گینز، بازی قابلقبول و اثرگذاری را ارائه میدهد اما حتی او نیز نمیتواند برای داستان احمقانه و توسعهی ویژگیهای تک بعدی کاراکترش کاری انجام دهد.
علیرغم تمام ویژگیهایی که در بالا گفته شد، «سن آندریاس» سطح بالایی از هیجان را انتقال میدهد و به عنوان یک اکشن پرهزینه در انجام وظیفهاش – که همان فروش حداکثری است – کاملا موفق عمل میکند. یکی از فیلمهای معمولی درباره زلزله که روی فرمول تکراری «کالیفرنیا همچنان در معرض خطر زلزله در آینده است، پس بیایید از آن پول دربیاوریم» میچرخد.
۸. فرار از لس آنجلس (Escape From L.A)
- کارگردان: جان کارپنتر
- بازیگران: کرت راسل، استیسی کیچ، استیو بوشمی، پیتر فوندا، کلیف رابرتسون
- تاریخ اکران: 1996
- امتیاز IMDb به فیلم: 5.۷ از ۱۰
- امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: 59 از ۱۰۰
در حالی که این ساختهی متفاوت سال ۱۹۹۶ جان کارپنتر فاصلهی معناداری با دیگر فیلم مشهور او یعنی «فرار از نیویورک» (Escape From New York) که در سال ۱۹۸۱ اکران شد دارد، اما در به تصویر کشیدن یک چشمانداز پساآخرالزمانی رعبآور و پر از وحشت که در اثر یک زمینلرزهی عظیم ایجاد شده موفق بوده است. داستان فیلم دربارهی شخصی به نام اسنیک پلیکسن (کرت راسل) است که در لسآنجلس ویران شدهی سال ۲۰۰۰ زندگی میکند و حالا و چند سال پس از اتفاقات فیلم «فرار از نیویورک» او بار دیگر توسط دولت ایالات متحده فراخوانده شده است تا یک دستگاه برپا کنندهی روز رستاخیز را که در یک چشم بهم زدن توانایی نابودی دنیا را دارد از لسآنجلس خارج کند. شهری که حالا و پس فجایع مصیبتباری که بر آن گذشته تبدیل به یک جزیرهی خودمختار شده است که افراد به زعم دولت نامطلوب، به آن تبعید میشوند.
در یک نمایش اکشن فوقالعاده که از تمام ظرفیتهای ژانر فاجعه بهرهبرداری و آنها در بهترین حالت به مخاطب عرضه میکند، «فرار از لسآنجلس» حملهای بیامان و همهجانبه از وحشیگری و بیرحمی به مخاطب است که طرفداران کارپنتر و راسل به شدت از تماشای آن هیجانزده خواهند شد.
اگرچه که زلزله در شهری بزرگی مثل لسآنجلس به اندازهی کافی جنونآور است – و این اتفاق به عنوان محرک اصلی «زمینلرزه» برای پرش به طرح داستانی اصلی آن به حساب میآید – اما جلوههای بصری خیره کننده و تخریب شدید محیطی نیز نقش مهمی در جذب انرژی دیوانه کنندهی یک زلزله بزرگ کلانشهری توسط مخاطب دارد.
۷. زیر آب (Underwater)
- کارگردان: ویلیام اوبنک
- بازیگران: کریستن استوارت، ونسان کسل، جسیکا هنویک، جان گلگر جونیور
- تاریخ اکران: 2020
- امتیاز IMDb به فیلم: 5.۹ از ۱۰
- امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: 48 از ۱۰۰
فیلم «زیر آب» با اجرای قابل توجه و فوقالعادهی گروه بازیگریاش، به خصوص کریستن استوارت، به یک فیلم درجهیک درباره زلزله تبدیل شد و قصهی آن در اعماق اقیانوس آرام در نزدیکی درازگودال ماریانا (ژرفترین درازگودال اقیانوسهای جهان و ژرفترین مکان پوستهی کرهی زمین) اتفاق میافتد.
هنگامی که ارتباط تیمی از محققان بینالمللی به رهبری نورا پرایس (استوارت) توسط یک زلزلهی مهیب زیر آب با مرکز فرماندهی قطع میشود، گروه، عملیات نجاتی را آغاز میکند که زمان در آن مهمترین عنصر به حساب میآید. ویلیام اوبنک با قرار دادن المانهای ثابت ژانر وحشت در «زیر آب» و به لطف محیط منحصربهفرد و ماورایی زیردریایی و البته استفادهی درست از حس کلاستروفوبیک، اندک عیبهای فیلمش را پوشانده و موفق به ساخت یک فیلم زلزلهای تاریک پر از دلهره شده که وحشت واقعی را ارائه میدهد.
هرچند که این فیلم به دلیل موضوع تکراری و استفادهی بیش از حد از فرمولهای تکراری در مقایسه با سایر فیلمهای فاجعهبار و به خصوص فیلمهای درباره زلزله مورد انتقاد قرار گرفت، اما بازی خوب استوارت و کارگردانی شیک ویلیام یوبانکس تا حد زیادی ضعفهای فاحش فیلم را جبران میکند و شاهد یکی از بهترین فیلمها دربارهی بلاهای طبیعی هستیم.
۶. غیرممکن (The Impossible)
- کارگردان: خوان آنتونیو بایونا
- بازیگران: نائومی واتس، ایوان مکگرگور، تام هالند، هری هلند، ساموئل جاسلین
- تاریخ اکران: 2012
- امتیاز IMDb به فیلم: 7.۵ از ۱۰
- امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: 82 از ۱۰۰
هایپررئالیسم شدیدی که خوان آنتونیو بایونا در خلق «غیرممکن» استفاده کرده است، منجر به ساخت فیلمی دلهرهآور و پر از هیجان شده که هیچ بینندهای نمیتواند هنگام تماشا به آن بیتفاوت بماند. این فیلم محصول سال ۲۰۱۲ روایتگر داستان واقعی و باور نکردنی خانوادهی بنت است که تصمیم میگیرند برای گذراندن تعطیلات کریسمس سال ۲۰۰۴ به تایلند سفر کنند.
از بد ماجرا این خانواده وقت مناسبی را برای سفر به جنوب شرقی آسیا انتخاب نکردهاند و هنگامی که یک زلزلهی بزرگ در اعماق دریا باعث به وجود آمدن سونامی معروف سال ۲۰۰۴ میشود، آنها باید تمام تلاش خود را به کار گیرند تا از سیلاب وحشتناک آب دریا و تکانهای ویران کنندهی زمینلرزه جان سالم به در ببرند. خانوادهی بنت که برای لذت بردن از زیباییهای تایلند به آنجا رفته بودند حالا باید در مقابل زورآزمایی دریا و خشکی نگران حفظ جانشان باشند.
«غیرممکن» با اجرای قدرتمند و واقعگرایانهی تیم بازیگری درجه یک خود که شامل نائومی واتس، ایوان مکگرگور و تام هالند میشود و استفادهی مناسب از جلوههای بصری پیشرفته یکی از شدیدترین و مخربترین زمینلرزههای اتفاق افتاده در تاریخ معاصر را به ملموسترین شکل بازسازی میکند. با اینحال فیلم هرگز تلاش نمیکند تا به هر قیمتی روی مخاطب اثر بگذارد و با اضافه کردن داستانهای فرعی به شعور او توهین نمیکند. در عوض تلاش دارد تا با استفاده از تمام امکاناتش یک فیلم زلزلهای پر از جزئیات و شاخص ارائه دهد و درستترین روایت از ماجرا را پیش روی تماشاگران بگذارد. «غیرممکن» یکی از بهترین فیلمهای ژانر بقا نیز به حساب میآید.
۵. زمینلرزه (Earthquake)
- کارگردان: مارک رابسون
- بازیگران: اوا گاردنر، ژنویو بوژو، جرج کندی، ریچارد راوندتری، ویکتوریا پرینسیپال
- تاریخ اکران: 1974
- امتیاز IMDb به فیلم: 5.۹ از ۱۰۰
- امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: 44 از ۱۰۰
دوران طلایی فیلمهای ژانر فاجعه با فیلم حماسی و پرستارهی مارک رابسون در سال ۱۹۷۰ به پایان رسید. فیلمی که در مقیاس خودش یک پروژهی جسورانه به حساب میآمد و عناصری را وارد این ژانر کرد که بسیار فراتر از دستاوردهای قبلی آثار مشابه بود.
در این فیلم عظیم زندگی چندین شهروند لسآنجلسی را میبینیم که همگی با عواقب یک زلزلهی ویرانگر دستوپنجه نرم میکنند و به واسطهی همین اتفاق سرنوشتشان به یکدیگر گره میخورد. این فیلم با حداقل استفاده از فوتیجهای تکراری و کلیشهای مبتنی بر جلوههای ویژه، تصاویر هیجانانگیزی را با کاراکترهای غنی ترکیب میکند که تماشای آنها هنوز هم برای مخاطب تازگی دارد. «زمینلرزه»ی مارک رابسون فیلمی قدرتمند و پرتبوتاب است که تنها فیلمهایی مانند «فرودگاه» (Airport) محصول ۱۹۷۵، «جهنم زیر و رو» (The Poseidon Adventure) محصول ۱۹۷۲ و «آسمانخراش جهنمی» (The Towering Inferno) محصول ۱۹۷۴ در رتبههایی بالاتر از آن در لیست تحسین شدهترین فیلمهای ژانر فاجعهی دههی ۱۹۷۰ میلادی قرار دارند.
جالب است بدانید که تیم تولید پروژه بخشهایی از شهر لسآنجلس و به خصوص برج Capitol Records Building را به طور کامل و در مقیاس کوچکتر بازسازی کردند و همین باعث شده تا تخریب بصری ناشی از زلزلهی قدرتمند لسآنجلس تا حد زیادی باورپذیر و واقعگرایانه از کار دربیاید. در کنار این برتریهای فنی و ساختاری، فیلم با استقبال خوبی روبرو شد و بازیهای خیره کننده و ماندگار بازیگرانی مثل مانند والتر ماتائو، جورج کندی، ریچارد راندتری و ژنویو بوژولد به فروش درام کمک شایانی کرد.
۴. زمینلرزه (The Quake)
- کارگردان: یون اندریاس آندرسن
- بازیگران: کریستوفر جانر،آنه دال تروپ، جوناس هاف آفتبرو،
- تاریخ اکران: 2018
- امتیاز IMDb به فیلم: 6.۲ از ۱۰
- امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: 85 از ۱۰۰
«زمینلرزه» یک فیلم غافلگیر کننده و درجه یک از منطقهی اسکاندیناوی است که در سال ۲۰۱۸ توسط جان آندریاس اندرسون کارگردانی شده. این فیلم دنبالهای بر ساختهی تماشایی رور اوتاگ با نام «موج» (The Wave) است که در سال ۲۰۱۵ منتشر شد. «زمینلرزه» روایتگر داستان زمینشناسی متعهد به نام کریستیان (کریستوفر جونر) است، که با مطالعه بر روی زلزلهی سال ۱۹۰۴ اسلو، به دنبال یافتن راهی برای پیشبینی فجایع دیگری که ممکن است در آینده رخ دهد میگردد.
تحقیقات گستردهی کریستیان او را به این نتیجه میرساند که به احتمال قریب به یقین یک زمینلرزهی ویرانگر ۸.۵ ریشتری شهر را درگیر خواهد کرد و مقامات ارشد علمی را مجبور به جلوگیری از این فاجعه میکند. در یک روند پراسترس و ترسناک که مخاطب را با کف دستان عرق کرده و تپش تند قلب به اوج هیجان میرساند، شدت درونی زلزلهی نمایش داده شده در فیلم به اندازهای است که حتی ممکن است تماشاگران درون سالن سینما را هم بلرزاند.
با تمام این ویژگیها، «زمینلرزه» تقریبا به همان خوبی و اثرگذاری قسمت اول خود یعنی «موج» عمل میکند، اما سفر احساسی کریستیان در طول دقایق پرالتهاب فیلم و دستیابی به احساس رستگاری نهایی و آرامش درونی برای جبران اقداماتی که در «موج» نتوانسته بود انجام دهد، جایگاه خوب «زمینلرزه» را به عنوان یکی از بهترین فیلمهای درباره زلزله در تمام دوران تضمین میکند.
۳. سوزومه (Suzume)
- کارگردان: ماکوتو شینکای
- بازیگران: –
- تاریخ اکران: 2022
- امتیاز IMDb به فیلم: 7.۷ از ۱۰
- امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: 96 از ۱۰۰
«سوزومه»، اثری فوقالعاده از نویسنده و کارگردان تحسین شدهی ژاپنی، ماکوتو شینکای است که مسلما به موقعترین و موضوعیترین فیلم ساخته شده دربارهی زلزله به حساب میآید. داستان این ماجراجویی اکشن دربارهی یک دختر ژاپنی ۱۷ ساله به نام سوزومه است که طی اتفاقاتی با غریبهای مرموز که د ر فیلم سوتا نامیده میشود ارتباط برقرار میکند. این دو تصمیم میگیرند تا به کمک یکدیگر، جلوی نیروی ماوراالطبیعهی غولآسایی که باعث زمینلرزههای فاجعهبار در سراسر کشور میشود را بگیرند و آن را متوقف کنند.
«سوزومه» با آن جلوههای هنری نفسگیر و طراحیهای بینقصش، از زلزله به عنوان پسزمینهای درخشان برای روایت داستانی به شدت غافلگیر کننده از دوران بلوغ یک نوجوان ماجراجو استفاده میکند که هم کودکان و هم بزرگسالان، بدون توجه به اینکه از کجا آمدهاند میتوانند با آن ارتباط برقرار کنند.
۲. زندگی و دیگر هیچ (And Life Goes On)
- کارگردان: عباس کیارستمی
- بازیگران: فرهاد خردمند، پویا پایور، حسین رضایی، فرخنده فیضی، محرم فیضی
- تاریخ اکران: 1992
- امتیاز IMDb به فیلم: 7.۹ از ۱۰
- امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: 100 از ۱۰۰
«زندگی و دیگر هیچ» دومین قسمت از سهگانهی کوکر عباس کیارستمی است که او آنها را دربارهی زلزلهی فاجعهبار سال ۱۳۹۶ رودبار ساخته است. فیلمی استخواندار، با روایتی قوی و شبه مستند که قدرت و انسجام شگفتانگیزی دارد. داستان فیلم حول محور یک کارگردان معروف سینما به نام فرهاد خردمند میچرخد که پیش از این مسئول ساخت فیلمی به نام «خانهی دوست کجاست؟» در منطقهی رودبار گیلان بوده است. در ادامه میبینیم که دو سال پس از وقوع این فاجعه که منجر به کشته شدن ۳۰۰۰۰ نفر درمنطقهی طارم و رودبار شد، او به همراه پسرش از تهران به محل بروز حادثه میروند تا به جستوجوی بازیگرانی که در فیلم «خانهی دوست کجاست؟» حضور داشتند و احتمال دارد از زلزله جان سالم به در برده باشند بپردازند.
همانطور که اشاره شد فیلم در یک سبک نیمه مستند فیلمبرداری شده و به خاطر نوع نگاه منحصربهفرد کیارستمی به ماجرا مرز بین واقعیت و خیال در آن به سختی قابل تشخیص است. کیارستمی در یکی از بهترین فیلمهای درباره زلزله تاریخ سینما، با استفاده از داستانی واقعی روایتی گیرا و از نظر احساسی جذابی را خلق کرده که در اوایل دههی ۹۰ رخ میدهد.
«زندگی و دیگر هیچ» با کسب ۱۰۰% امتیازات در وبسایت Rotten Tomatoes ستایش جهانی را برای برخورد هوشیارانه و تاملبرانگیز با یک موضوع جدی و استفاده نکردن از آن برای خلق سرگرمی برانگیخته است. روح انسان به ندرت در فیلمهایی که دربارهی زلزله ساخته شدهاند تا این حد درخشیده است و با نگاه همدلانه و زیبای کیارستمی به زندگی کودکان آواره و آسیب دیده از فاجعهی گیلان، مطمئناً در پایان باعث لبخند اشکآلود شما خواهد شد.
۱. باد برمیخیزد (The Wind Rises)
- کارگردان: هایائو میازاکی
- صداپیشگان: هیدئاکی آنو، میوری تاکیموتو، هیدهتوشی نیشیجیما
- تاریخ اکران: 2013
- امتیاز IMDb به فیلم: 7.۷ از ۱۰
- امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: 88 از ۱۰۰
«باد برمیخیزد» یکی از بهترین آثار بزرگترین انیماتور زندهی دنیا هایائو میازاکی و یکی از بهترین فیلمهای درباره زلزله تاریخ است که داستان آن حول محور زلزلهی بزرگ کانتو که در سال ۱۹۲۳ جزیرهی هونشو ژاپن را لرزاند میچرخد. این درام زندگینامهای پیروزیهای دور از انتظار مهندس صنعت هوانوردی ژاپن جیرو هوریکوشی در طراحی هواپیماهای جنگندهی زیرو در دوران جنگجهانی دوم را به تصویر میکشد که پس از آن زلزلهی تاریخی و در حالی که کل جزیره درگیر رکود شدید اقتصادی، شیوع بیماریهای مسری و بلایای متعدد طبیعی بود به شهرت رسید.
«باد برمیخیزد» اثری فوقالعاده تماشایی است که با ادغام رویدادی تاریخی با فانتزی و افسانه، سفر مسحور کنندهی یک قهرمان تا رسیدن به موفقیت را با همان عناصر و ویژگیهای آشنای فیلمهای کلاسیک میازاکی به مخاطب هدیه میکند. در انتهای این انیمهی زیبا مخاطب به واسطهی داستان، بیشتر با تاریخ ژاپن آشنا میشود و میبیند که چطور وقوع یک بلای طبیعی مسیر جیرو را در زندگی تغییر میدهد و او را به یکی از مشهورترین مهندسان ژاپنی تبدیل میکند که نامش در تاریخ جاودانه است.
منبع: Movieweb