بهترین قرص برای سرماخوردگی: برای هر علائم سرماخوردگی چه دارویی بخوریم؟

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۹ دقیقه
بهترین داروی سرماخوردگی

سرماخوردگی یک بیماری شایع است که بیشتر مردم دو یا سه بار در سال درگیر آن می‌شوند. چیزی که ما از آن به‌عنوان «سرماخوردگی معمولی» یاد می‌کنیم، بیماری‌ است که توسط ویروس‌های مختلف، به‌ویژه راینوویروس (Rhinoviruse) ایجاد می‌شود. راهکار ساده‌ای برای درمان یا پیشگیری از سرماخوردگی وجود ندارد، اما استفاده از داروی سرماخوردگی که بدون نیاز به نسخه‌ی پزشک (OTC) در داروخانه‌ها به‌ فروش می‌رسد، می‌تواند علائم بیماری و تأثیر آن‌ را بر فعالیت‌های روزمره کاهش دهد.

امروزه تنوع زیاد داروهای سرماخوردگی انتخاب گزینه‌ی مناسب را کمی سخت کرده است. به‌طور کلی، توصیه می‌شود که با توجه به شدیدترین علامت خود نسبت به انتخاب داروی مناسب اقدام کنید. به‌عنوان مثال اگر فقط سرفه می‌کنید، بهتر است به جای دارویی که تب، سرفه و آبریزش بینی را درمان می‌کند، از یک ضدسرفه‌ی ساده استفاده کنید. امروز در این مقاله از دیجی‌کالا مگ تصمیم داریم شما را با نحوه‌ی انتخاب داروی سرماخوردگی آشنا کنیم. تا پایان مقاله با ما همراه باشید.

بهترین قرص سرماخوردگی بزرگسالان

قرص‌های سرماخوردگی بزرگسالان حاوی ترکیبات دارویی مختلفی چون استامینوفن، آنتی هیستامین و فنیل‌افرین هستند که همگی آن‌ها در کنار هم به تسکین و رفع علائم این بیماری کمک می‌کنند. برندهای زیادی هم در داخل و هم در خارج ایران مشغول به تولید قرص سرماخوردگی بزرگسالان هستند؛ به همین دلیل این دارو با نام‌های مختلفی شناخته می‌شود. گاهی اوقات این شرکت‌ها نوع و میزان ترکیبات درون قرص را تغییر می‌دهند؛ بنابراین مصرف خودسرانه‌ی این دارو برای افراد مبتلا به بیماری‌های خاص و همینطور کودکان ممنوع است.

قرص کوریزان سرماخوردگی بزرگسالان

یکی از بهترین داروهایی که در حال حاضر می‌توانید برای درمان سرماخوردگی بزرگسالان تهیه و استفاده کنید، قرص کوریزان است. این دارو حاوی استامینوفن، دکسترومتورفان، کلرفنیرامین و کافئین است و به کاهش و تسکین علائم مختلف بیماری سرماخوردگی مانند تب، سردرد، گلودرد، سرفه، بدن درد و آبریزش بینی کمک می‌کند. قرص کوریزان باید زیر نظر پزشک متخصص مصرف شود و استفاده از آن برای افراد زیر ۱۲ سال سن ممنوع است.

قرص کلداکس سرماخوردگی بزرگسالان

قرص کلداکس که به عنوان یکی از بهترین داروهای سرماخوردگی شناخته می‌شود با داشتن مقادیر مناسبی از استامینوفن، فنیل افرین و آنتی هیستامین علائم مختلف بیماری‌های سرماخوردگی و آنفلولانزا را تا حد قابل توجهی کاهش می‌دهد. این قرص با داروی کلد استاپ هیچ تفاوتی ندارد و هر دوی آن‌ها یک کاربرد واحد را برای بدن شما خواهند داشت. قرص کلداکس را  تحت نظر پزشک متخصص و درست طبق دستور او استفاده کنید تا بدون مواجهه شدن با عوارض جانبی جدی سلامتی خود را دوباره به دست بیاورید.

برای سردرد سرماخوردگی چه قرصی بخوریم؟

سینوس‌ها حفره‌های کوچکی هستند که در پشت استخوان گونه‌ و پیشانی قرار دارند و به بینی متصل می‌شوند. وقتی سرما می‌خورید، انسداد سینوس‌ها در اثر افزایش تولید مخاط به سردرد سینوسی منجر می‌شود.

ناپروکسن برای سرماخوردگی

برای درمان سردرد سینوسی، ابتدا باید تصمیم بگیرید که می‌خواهید درد ناشی از انسداد سینوس‌ها را کاهش دهید یا خود انسداد را. ایبوپروفن (Ibuprofen) و ناپروکسن هر دو می‌توانند به کاهش درد شما کمک کنند. یک داروی دکونژستانت (Decongestant) یا ضداحتقان مانند سودوافدرین هم می‌تواند در کاهش احتقان مؤثر باشد، اما مصرف آن ممکن است به بروز عوارض جانبی مثل بی‌قراری و عصبانیت منجر شود.

استامینوفن برای سرماخوردگی

یکی دیگر از مسکن‌هایی که می‌توانید برای کاهش سردرد و تب ناشی از سرماخوردگی از آن استفاده کنید استامینوفن است. این دارو که با نام‌های پاراستامول و تایلنول هم شناخته می‌شود برخلاف داروهای ضد التهاب غیراستروئیدی (NSAID) خطر بروز مشکلات قلبی و گوارشی را در بدن انسان افزایش نمی‌دهد و در صورت دستور توصیه‌ی پزشک استفاده از آن حتی برای زنان باردار و کودکان هم بی‌خطر است. شما می‌توانید استامینوفن را بدون نیاز به نسخه‌ی پزشک از داروخانه تهیه کنید؛ اما به یاد داشته باشید که زیاده‌روی در مصرف آن می‌تواند باعث آسیب دیدن کبد شود.

آسپرین برای سرماخوردگی

اگر به دنبال یک مسکن قوی‌تر برای تسکین سردرد ناشی از سرماخوردگی و کاهش حرارت بدن خود می‌گردید می‌توانید به سراغ استفاده از آسپرین بروید. برای کمک به درمان سرماخوردگی باید این دارو را فقط تحت نظر پزشک متخصص و با دوز پایین مصرف کنید؛ چرا که عوارض جانبی آن می‌تواند سلامتی شما را به طور جدی به خطر بیاندازد. مصرف آسپرین برای افراد زیر ۱۶ سال اکیدا ممنوع است؛ به همین دلیل آن‌ها باید از داروهای ضد درد و ضد التهاب دیگری تجویز استفاده کنند. به یاد داشته باشید که داروی آسپرین به تسکین سرفه و گرفتگی بینی کمکی نمی‌کند و مصرف آن تنها برای رفع سردرد، گوش درد و گلو درد مناسب است.

ایبوپروفن برای سرماخوردگی

ایبوپروفن نوعی داروی ضد التهاب غیراستروئیدی است که می‌تواند به عنوان تب‌بر و همینطور کاهش‌دهنده‌ی درد و کوفتگی ناشی از ابتلا به سرماخوردگی مورد استفاده قرار بگیرد. این دارو بدون نیاز به نسخه‌ی پزشک قابل تهیه است و پزشکان آن را برای درمان کودکانی که بالای ۶ ماه سن دارند هم تجویز می‌کنند. در صورتیکه پس از مصرف ایبوپروفن علائمی چون حالت تهوع،‌ اسهال، استفراغ و سردرد را مشاهده کردید، دارو را کنار بگذارید و برای بهبود بیماری خود به پزشک مراجعه کنید.

ادوالژین برای سرماخوردگی

اگر سردرد ناشی از سرماخوردگی شما از کنترل خارج شده است و داروهای دیگر به تسکین آن کمکی نکرده‌اند، می‌توانید به سراغ  استفاده از قرص ادوالژین بروید. ترکیب اصلی این داروی ضد درد و ضد التهاب،‌ ایبوپروفن است؛ به همین دلیل می‌تواند برای کاهش سردرد و تب ناشی از سرماخوردگی مفید واقع شود. قرص ادوالژین از قابلیت جذب سریعی برخوردار است اما با برخی داروها از جمله آسپرین و داروهای ضد انعقاد تداخل دارد. همچنین، استفاده از این دارو برای کسانیکه با مشکل زخم معده دست و پنجه نرم می‌کنند ممنوع است.

بهترین داروی سرماخوردگی برای آبریزش بینی

آبریزش بینی

آبریزش بینی واکنشی است که بدن به التهاب و تحریکی که ویروس سرماخوردگی در مجاری بینی ایجاد کرده، نشان می‌دهد. اگر برای آبریزش بینی از داروی ضداحتقان استفاده می‌کنید، علائم شما بهتر می‌شود. اما ممکن است با عوارض نامطلوبی مانند افزایش فشار خون یا خشکی بیش از حد بینی و گلو مواجه شوید. به همین دلیل اگر احتقان یا گرفتگی شدید نیست، داروی دیفن هیدرامین (Diphenhydramine) می‌تواند برای درمان آبریزش بینی مناسب‌تر باشد.

دیفن هیدرامین یک آنتی هیستامین است، به این معنی که واکنش طبیعی بدن را نسبت به محرک‌ها و عوامل بیماری‌زا کاهش می‌دهد. بنابراین اگر به دلیل ترشح هیستامین دچار آبریزش بینی شده‌اید، مصرف آن می‌تواند کمک‌کننده باشد. دیفن هیدرامین ممکن است باعث خواب‎آلودگی شود. به همین دلیل، بهتر است آن را قبل از خواب مصرف کنید.

بهترین داروی سرماخوردگی برای گرفتگی بینی

گرفتگی بینی نفس کشیدن را برای شما سخت می‌کند و ممکن است حتی پس از برطرف شدن سایر علائم همچنان باقی بماند. برای درمان گرفتگی بینی، یک داروی ضداحتقان با ماده‌ی فعال سودوافدرین (Pseudoephedrin) را امتحان کنید. سودوافدرین عروق خونی را تنگ می‌کند، تورم را در غشای مخاط بینی کاهش می‌دهد، راه‌های هوایی را باز می‌کند، باعث تخلیه‌ی ترشحات سینوسی می‌شود و به شما اجازه می‌دهد راحت‌تر نفس بکشید.

فنیل افرین (Phenylephrine) داروی ضداحتقان دیگری است که می‌توانید برای درمان گرفتگی بینی مصرف کنید. توصیه می‌شود که مصرف هر یک از این دو داروی ضداحتقان به حداکثر چهار بار در روز محدود شود.

بهترین داروی سرماخوردگی برای تب و درد

وقتی سرما می‌خورید، افزایش التهاب در بدن به بروز تب و درد منجر می‌شود. بنابراین، درمان التهاب می‌تواند به کنترل این علائم آزاردهنده کمک کند. تب و درد را می‌توان با مصرف ایبوپروفن که همانند ناپروکسن یک داروی ضدالتهاب غیراستروئیدی (NSAID) است، کاهش داد. اگرچه استامینوفن (Acetaminophen) جزء NSAID طبقه‌بندی نمی‌شود، اما می‌تواند در کاهش تب و درد مؤثر باشد.

بهترین داروی سرماخوردگی برای گلودرد و سرفه

بهترین داروی سرماخوردگی برای سرفه

اگر سرفه باعث گلودرد شده است، به دنبال دارویی باشید که حاوی دکسترومتورفان (Dextromethorphan) باشد. دکسترومتورفان با کنترل سیگنال‌های مغزی سرفه را کاهش می‌دهد و باعث بهبود گلودرد می‌شود، اما علت سرفه کردن را درمان نمی‌کند. در بعضی از داروهای حاوی دکسترومتورفان ماده‌ای به نام گایافنزین (Guaifenesin) وجود دارد که یک خلط‌آور است و مخاط را رقیق می‌کند.

بهترین قرص سرماخوردگی برای استفاده در شب

آنتی هیستامین‌ها سرفه را درمان می‌کنند و باعث ایجاد احساس خواب‌آلودگی می‌شوند. داروهایی که حاوی آنتی هیستامین‌های دوکسیلامین (Doxylamine) یا دیفن هیدرامین هستند، به شما کمک می‌کنند هنگام سرماخوردگی راحت‌تر بخوابید.

بهترین داروی سرماخوردگی برای کودکان نوپا و شیرخواران

به‌طور کلی، قبل از دادن هر نوع داروی سرماخوردگی به کودکان کم سن و سال باید با متخصص اطفال مشورت کنید. وزن، سن و شدت علائم کودک به تعیین نوع دارو و دوز آن کمک می‌کند. اگر کودکتان کمتر از ۶ ماه سن دارد، دوز توصیه‌شده برای مصرف استامینوفن را جهت تسکین درد رعایت کنید.

بعضی از نمونه‌هایی ایبوپروفن، آنتی هیستامین و سرکوب‌کننده‌های سرفه که بدون نیاز به نسخه‌ی پزشک به فروش می‌رسند، برای کودکان بالاتر از دو سال قابل استفاده هستند. مصرف بیش از حد داروهای سرماخوردگی و داروهای ضدسرفه توسط کودکان می‌تواند عوارض جانبی جدی به دنبال داشته باشد. اگر دقیقاً نمی‌دانید از چه دارویی باید استفاده کنید، حتما برای مشاوره با پزشک کودک خود تماس بگیرید.

بهترین داروی سرماخوردگی برای بیماران مبتلا به فشار خون بالا

بهترین داروی سرماخوردگی برای بیماران مبتلا به فشار خون بالا

داروهای ضداحتقان می‌توانند برای افرادی که فشار خون بالا دارند، خطرناک باشند. انجمن قلب آمریکا (AHA) توصیه می‌کند که در صورت ابتلا به پرفشاری خون از مصرف مواد فعال زیر اجتناب کنید.

  • اکسی متازولین (Oxymetazoline)
  • فنیل افرین (Phenylephrine)
  • سودوافدرین (Pseudoephedrine)

در عوض، یک خلط‌آور مانند گایافنزین مصرف کنید و به دنبال داروهای بدون نسخه‌ای باشید که برای افراد مبتلا به فشار خون بالا تولید می‌شوند. به توصیه‌ی AHA، بیماران مبتلا به پرفشاری خون باید از مصرف داروهای NSAID مانند ایبوپروفن اجتناب کنند. چون مصرف بیش از حد آن‌ها می‌تواند اثرات منفی داشته باشد. اگر از تأثیر داروهای سرماخوردگی روی داروهایی که برای درمان پرفشاری خون دریافت می‌کنید بی‌اطلاع هستید، با پزشک مشورت کنید.

قرص آنتی بیوتیک برای سرماخوردگی

آنتی بیوتیک‌ها برای درمان سرماخوردگی مؤثر نیستند. چون معمولا سرماخوردگی توسط ویروس ایجاد می‌شود و این دسته از داروها فقط به درمان عفونت‌های باکتریایی کمک می‌کنند. اگر به عفونت ثانویه ناشی از باکتری مبتلا شده‌اید، باید با پزشک درباره‌ی گزینه‌های مختلف درمانی صحبت کنید.

استفاده‌ی بی‌رویه از آنتی بیوتیک‌ها شما را با مشکلات جدی روبه‌رو می‌کند و احتمال مقاومت نسبت به این داروها را افزایش می‌دهد. اگر باکتری‌ها به آنتی بیوتیک مقاوم شوند، برای مدت طولانی‌تری در بدن باقی می‌مانند و سخت‌تر درمان می‌شوند.

مکمل زینک

کلام پایانی

اگرچه سرماخوردگی معمولی یک بیماری ساده به‌نظر می‌رسد، اما به‌راحتی نمی‌توان با علائم آن مقابله کرد. شما باید با توجه به علائمی که بیشترین تأثیر را روی بدنتان داشته‌اند، داروی مناسب را انتخاب کنید. معمولا ۷ تا ۱۰ روز طول می‌کشد تا علائم سرماخوردگی برطرف شود. اگر بعد از ۱۰ روز همچنان احساس بیماری می‌کردید یا علائم شما شروع به بدتر شدن کرد، به پزشک مراجعه کنید.

به یاد داشته باشید که همیشه دستورالعمل‌های مربوط به نحوه‌ی مصرف داروها را بخوانید و خودسرانه دوز یا مدت زمان مصرف آن‌ها را افزایش ندهید. همچنین از مصرف همزمان دو داروی مشابه که حاوی مواد فعال یکسانی هستند، خودداری کنید. چون این کار باعث می‌شود با عوارض جانبی بیشتر و مشکلات جدی‌تر روبرو شوید. معمولا در بروشور دارو‌ها درباره‌ی دوز و مدت زمان مصرف، عوارض احتمالی، موارد منع مصرف و تداخلات دارویی صحبت شده است.

این مطلب فقط جنبه‌ی آموزش و اطلاع‌رسانی دارد. پیش از استفاده از توصیه‌های این مطلب حتما با پزشک متخصص مشورت کنید. برای اطلاعات بیشتر بیانیه‌ی رفع مسؤولیت دیجی‌کالا مگ را بخوانید.

منبع: healthline



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X