راهنمای خرید آب مرکباتگیر؛ انواع، نکات مهم پیش از خرید و پرفروشها
نوشیدن روزانه یک لیوان آب مرکبات تازه در فصل زمستان میتواند خیال شما را از سلامت سیستم ایمنی بدن راحت کند. مخصوصا اگر در کلانشهرها یا پایتخت زندگی کنید میدانید که نوشیدن آب مرکبات در روزهای سرد سال که آلودگی هوا بیداد میکند میتواند کمی نفستان را باز کند. آب مرکبات کارخانهای معمولا آنقدر که باید تازه نیستند و پر از مواد نگهدارنده هم هستند که میتواند به بدن آسیب برساند. پس بهتر است آب پرتقال و لیموی تازه بخورید، اما هزینهی خرید روزانهی یک لیوان آب میوهی تازه هم بالا است. پس باید به فکر یک راه حل اساسی باشید. خرید یک آب مرکباتگیر دستی یا برقی میتواند تمام مشکلات را حل کند.
در این مطلب از دیجیکالا مگ میخواهیم همهی آنچه که باید برای خرید یک آب مرکباتگیر دستی و برقی بدانید را بگوییم. همچنین قرار است چند مدل از آب مرکباتگیر محبوب در بازار را به شما معرفی کنیم تا اگر قصد خرید دارید، کار تصمیمگیری را برایتان آسان کرده باشیم.
آبمیوهگیری و آب مرکباتگیر چه تفاوتی با هم دارند؟
۶ نکته که باید برای خرید آب مرکباتگیر به آنها توجه کنید
انواع آب مرکباتگیر
محبوبترین آب مرکباتگیر در بازار
۴ ترفند برای بهتر آب گرفتن مرکبات
آبمیوهگیری و آب مرکباتگیر چه تفاوتی با هم دارند؟
دستگاههای آبمیوهگیری تیغههایی دارند که میوه و سبزیجات را خرد میکنند و سپس در بخشی آبگیری به سرعت میچرخانند تا پوست و دانهها جدا شده و آبِ میوه باقی بماند. در این فرآیند تمام پالپ میوه از بین میرود و یک آبمیوهی شفاف خواهید داشت. همچنین طعم و عطر پوست میوه هم با آبمیوه مخلوط میشود. به همین دلیل اگر از آنها برای گرفتن آب مرکبات استفاده کنید نتیجه چندان رضایتبخش نخواهد بود.
اما آب مرکباتگیر با فشاری که توسط سرِ آبگیری به بافت نرم میوه وارد میکند، تمام آب داخل پالپها را خارج کرده و میزان مناسبی از پالپ نرم شده را با آبمیوه مخلوط میکند. اگر از آب مرکباتگیر برقی استفاده کنید میتوانید میزان پالپی که با آبمیوه مخلوط میشود را تعیین کنید تا نتیجه همان چیزی باشد که دوست دارید. همچنین با کمک دستگاه آبگیری مخصوص مرکبات عطر و طعم پوست به آبمیوه اضافه نمیشود و میتوانید مطمئن باشید در حین نوشیدن تلخی و اسانس پوست را در دهانتان حس نمیکنید.
۶ نکته که باید برای خرید آب مرکباتگیر به آنها توجه کنید
برای خرید یک آب مرکباتگیر مناسب باید به ترتیب به ۶ نکتهی ساده توجه کنید تا بتوانید بهترین محصول موجود در بازار را براساس نیازتان انتخاب کنید.
قیمت
اولین نکتهای که باید به آن توجه کنید بودجهای است که در اختیار دارید. وقتی حداقل و حداکثر هزینهای که میتوانید برای خرید یک آب مرکباتگیر پرداخت کنید را مشخص کنید، میتوانید دستهی محصولاتی که باید بررسی کنید را مشخص کنید.
روش تمیز کردن
مرکبات کوچک و بزرگ پر از پالپ هستند و این پالپها در گوشهوکنار دستگاه میچسبند. فرقی ندارد یک آبگیر دستی میخرید یا برقی، بالاخره پالپها یک جایی میچسبند. به همین دلیل باید محصولی را انتخاب کنید که به راحتی تمیز میشود.
میزان صدای تولیدی (در خرید آب مرکباتگیر برقی)
قطعا دوست ندارید هر بار که میخواهید یک لیوان آب پرتقال بخورید بعد از روشن کردن دستگاه، صدای آزاردهنده و بلندی را تحمل کنید. پس حتما در زمان انتخاب محصول میزان صدای تولیدی آن را هم بررسی کنید. هرچه دستگاه کمصداتر باشد کار با آن لذتبخشتر است.
سرعت آبگیری
آبمیوهگیریهایی که با سرعت پایین کار میکنند صدای کمتری تولید کرده و آبمیوهی خوش طعمتر با مواد مغذی و ویتامینهای بیشتری هم برای شما آماده میکند.
در مدل دستی، آبگیرهایی که اهرم دارند با سرعت بیشتری آب مرکبات را میگیرند. پس اگر بودجهی کافی دارید، حتما به سراغ دستگاههای اهرمدار بروید. اگر هم قرار است یک آب مرکباتگیر برقی بخرید حتما به سرعت موتور و روش چرخیدن آن توجه کنید. آبگیریهایی که سر آنها دو طرفه میچرخد با سرعت بیشتری نسبت به سریهای یکطرفه آب مرکبات را خارج میکنند.
ابعاد دستگاه
اگر آشپزخانهی کوچکی دارید این مورد را با دقت زیاد بررسی کنید. اگر دوست ندارید دستگاه آبگیری شما همیشه روی پیشخوان باشد، علاوه بر فضایی که روی پیشخوان اشغال میکند باید به ارتفاع آن هم توجه کنید تا مطمئن شوید در کابینت جای میگیرد.
طول سیم دستگاه (در خرید آب مرکباتگیر برقی)
سیم برق دستگاه نه باید خیلی بلند باشد نه خیلی کوتاه. اگر سیم خیلی بلند باشد ممکن است به وسایل روی میز گیر کند و باعث بهم ریختگی یا افتادن آنها شود. اگر هم سیم خیلی کوتاه باشد باید همیشه در نزدیکترین حالت به پریز برق از آن استفاده کنید. به غیر از این، باید طول سیم دستگاه را بر اساس نیاز خودتان بررسی کنید. باید ببینید محلی که قرار است آب مرکباتگیر قرار بگیرد چقدر با پریز برق فاصله دارد و آیا میتوانید از سیم رابط استفاده کنید یا نه.
انواع آب مرکباتگیر
به طور کلی دو دسته آب مرکباتگیر داریم، دستی و برقی. اما هر دسته در خود تنوع زیادی دارد که نه تنها قیمت محصول را تعیین میکند، بلکه نوع کاربری آن را هم مشخص میکند.
آب مرکباتگیر دستی: از این مدل میتوانید در هر مکانی استفاده کنید و نیاز به اتصال به برق ندارد. اندازهی آب مرکباتگیر دستی از کوچک، مناسب برای لیمو ترش سنگی، تا بزرگ که برای گرفتن آب گریپفروت مناسب است در بازار وجود دارد.
پس شما میتوانید با توجه به نیازتان یکی از این مدلها را انتخاب کنید. یک دسته از آب مرکباتگیرهای دستی هم اهرم بزرگی دارد که با فشار دادن آن میتوانید آب میوه را بگیرید. با این مدل میتوانید آب میوههای دیگر، مثل انار، را هم بگیرید. نقطه ضعف این مدل، باقی ماندن کمی آب در تفالهی میوه است که به هیچ شکلی نمیتوانید آن را خارج کنید.
آب مرکباتگیر برقی: این مدل با اتصال به برق کار میکند و برای گرفتن آب مرکبات نیازی به ایجاد فشار با دست ندارد. بعضی از آب مرکباتگیرهای برقی شبیه به مدل دستی، از یک سر چرخنده و یک پارچ که زیر آن قرار گرفته تشکیل شده است و جای زیادی اشغال نمیکند، یعنی میتوانید به راحتی آن را در کابینت لیوانها هم قرار دهید.
اما بعضی دیگر ظاهری شبیه به یک آبمیوهگیری کامل دارد که فضایی به همان اندازه اشغال میکند. اگر میخواهید از این مدل استفاده کنید بهتر است محصولی را بگیرید که پایهی ضدلغزش داشته باشد. اگر محصولی با این مدل پایه پیدا نکردید حتما آب مرکباتگیر را روی کانتر آشپزخانه ثابت کنید، حتی اگر میتوانید پایهی آن را روی کانتر نصب کنید، تا در زمان کار جابهجا نشود.
محبوبترین آب مرکباتگیر در بازار
حالا که با دستهبندی کلی انواع آب مرکباتگیر و نکاتی برای استفادهی بهتر از آنها آشنا شدهاید بهتر است با هم محبوبترینِ آنها در بازار را بررسی کنیم.
آب مرکباتگیر دستی
همانطور که پیشتر اشاره کردیم، این مدل با نیروی دست و بازوی شما کار میکند و نیازی به برق ندارد. از مزیتهای این مدل آب مرکباتگیر این است که میتوانید آن را به راحتی با خود به مسافرت هم ببرید تا اگر در مقصد نیاز به نوشیدن آب میوهی تازه یا آب لیموی تازه برای چای و غذا داشتید، به راحتی بتوانید آن را تهیه کنید.
لیمون – مدل Citrus
این محصول به شکل کلاسیک ساخته شده و فقط ۲۰۵ گرم وزن دارد. اجزای تشکیل دهندهی آن یک سر مخصوص فشار دادن مرکبات برای خارج شدن آب و یک پارچ از جنس اکرولیک و ضد خش است. با فشار دادن مرکبات روی سری مخصوص آب در پارچ جمع میشود و پالپ و هستهها روی قسمت صافی باقی میمانند.
آیدیش – مدل ar 1131
این محصول به دلیل اندازهی بزرگ و اهرمهایی که دارد قابلیت گرفتن آب انواع مرکبات در هر اندازهای را دارد. همچنین شما میتوانید با آن آب انار هم تهیه کنید. جنس بدنهی این آب مرکباتگیر ایستاده از چدن و جنس پیالهی آن از استیل است. شما میتوانید تمام قسمتهای این آب مرکباتگیر را از هم جدا کنید و به خوبی بشویید. اگر خانوادهی پرجمعیتی دارید یا اهل نوشیدن روزانهی آبمیوه هستید، خرید این محصول یک انتخاب عالی است.
ردفلاور – مدل A207
این آب مرکباتگیر دستی، که از جنس استیل ساخته شده است، برای گرفتن آب لیموهای کوچک یا قطعات خرد شدهی مرکبات مناسب است. از این محصول بیشتر برای آشپزی یا گرفتن آب لیموی تازه برای چای و دمنوش استفاده میشود.
دافنی – مدل DA1211
طراحی این محصول به شکلی است که میتوانید با کمک آن آب کوچکترین لیموها تا بزرگترین گریپفروتها را بگیرید. با فشار دادن سر این محصول در وسط مرکبات و چرخاندن آن، به میوه فشار آمده و تمام آب آن خارج میشود. این محصول از پلاستیک ساخته شده و طراحی ارگونومیک دستهی آن از خستگی مچ در حین استفاده جلوگیری میکند.
پرتقال – مدل ۱۲۳
یک آب مرکباتگیر کوچک که فضایی به اندازهی یک پیاله اشغال میکند و فقط ۱۱۸ گرم وزن دارد. از درپوش این محصول میتوانید برای نگه داشتن مرکبات و فشار دادن آنها روی سر آبگیر استفاده کنید تا فشار کمتری به دستتان وارد شود. جنس این آب مرکبات گیر از پلاستیک است و تمام قسمتهای آن را میتوانید به راحتی بشویید.
آب مرکباتگیر برقی
کار با این دسته راحتتر است چون هم نیازی به زور بازو ندارد و هم سرعت آبگیری بالاتری دارد. همچنین میتواند تا آخرین قطرهی آب میوه را خارج کند. آب مرکباتگیرهای برقی در اندازهها و شکلهای مختلفی تولید شدهاند. از ساده و کلاسیک گرفته تا پیشرفته که حتی پرتقالها را هم نصف میکند. حالا با هم ۳ مدل از پرطرفدارترین محصولات بازار را بررسی میکنیم تا ببینیم دلیل محبوبیت آنها چه بوده است.
پارس خزر – مدل PULB
اولین رتبه در لیست محبوبترینها متعلق به برند ایرانی پارس خزر است. طراحی این محصول به شکل کلاسیک است، یعنی یک پارچ مدرج دارد که سرِ آبگیری روی آن نصب میشود که با قرار دادن مرکبات نصف شده روی آن، آبگیری انجام میشود. سر آبگیری چرخش دو طرفه دارد تا بتواند تمام آب میوه را خارج کند. کار با این دستگاه با کمک دکمهی فشاری که روی آن قرار دارد انجام میشود. این محصول برای آبگیری مرکبات کوچک مناسب است و برای شستوشوی قسمتهای مختلف آن هم میتوانید از ماشین ظرفشویی استفاده کنید.
براون – مدل CJ3050
آب مرکباتگیر براون، که برای گرفتن آب مرکبات کوچک ساخته شده است، یک سر آبگیری دارد و مخزن ذخیرهی آب میوه ندارد. برای جمع کردن آب مرکبات باید یک لیوان یا پارچ مناسب زیر بخش خروجی قرار دهید. سیستم ضدچکهی استفاده شده در این محصول از پوسیدگی بخشهای مختلف آن جلوگیری میکند. با گذاشتن درپوش این محصول در زمانی که از آن استفاده نمیکنید، میتوانید از آلوده شدن سر آبگیری با گردوغبار جلوگیری میشود.
میگل – مدل GCS 90
سومین آب مرکباتگیر برقی محبوب در بازار تولید شرکت خوشنام میگل است. این محصول دو سرِ آبگیری دارد و آب مرکبات را هم در مخزن مخصوص آب میوه میریزد. ویژگی قابل توجه در این محصول صفحهای است که در وسط درپوش قرار دارد. شما میتوانید با کمک این صفحه، مرکباتی که در بخش مخصوص بین دو سرِ آبگیری قرار دارد را نصف کنید و سپس روی سریها بگذارید و درپوش را ببندید تا کار آبگیری انجام شود. درواقع برای نوشیدن آب مرکبات با کمک میگل، نیازی به هیچ وسیلهای به غیر از خودِ آب مرکباتگیر میگل ندارید.
۴ ترفند برای بهتر آب گرفتن مرکبات
درست است که آب مرکباتگیرهای برقی میتوانند بیشترین میزان آب میوه را از مرکبات خارج کنند اما با انجام این ۴ کار میتوانید مطمئن باشید که دیگر حتی ۱ قطره هم آب میوه هدر نمیرود و تمام آن در لیوان شما وارد میشود.
از یک دستگاه آبگیری استفاده کنید. فرقی ندارد یک آب مرکبات گیر چوبی قدیمی باشد یا آخرین مدل آب مرکباتگیری برقی، با استفاده از این وسایل میتوانید آب بیشتری نسبت به فشار دادن مرکبات با دست خالی داشته باشید.
مرکبات را در مایکروویو بگذارید. با قرار دادن مرکبات به مدت ۲۰ تا ۳۰ ثانیه در مایکروویو باعث نرم شدن بافت داخلی آن میشوید و همین موضوع به خروج تمام آب میوه در زمان آبگیری کمک میکند. فقط فراموش نکنید که مرکبات بعد از خروج از مایکروویو باید خنک شوند تا پوست دستتان دچار سوختگی نشود.
مرکبات را روی پیشخوان بغلتانید. با غلتاندن آنها روی پیشخوان و کمی فشار وارد کردن میتوانید پرههای داخلی مرکبات را باز کنید تا به راحتی آب داخل پالپها خارج شود.
از چنگال استفاده کنید. بعد از نصف کردن مرکبات ابتدا یک چنگال را داخل میوه فرو کرده و کمی بچرخانید، سپس از دستگاه آبگیری استفاده کنید. با این کار پرههای داخل میوه سست و پالپها کمی آزاد میشوند و در نتیجه، آب بیشتری از میوه خارج میشود.