۱۲ کتاب پیشنهادی برای خرید از نشر ثالث
نشر ثالث از سال ۱۳۷۵ فعالیت خود را آغاز کرد. این نشر تاکنون بیش از دو هزار جلد کتاب در زمینههای متنوع به چاپ رسانده است. فروشگاه این نشر، فروشگاهی سهطبقه است؛ طبقه اول مخصوص فروش کتابها و لوازمالتحریر است. در طبقه دوم کافه نشر ثالث قرار دارد و اکسسوری و لباس به فروش میرسد، و در طبقه سوم گالری هنری نشر ثالث قرار دارد. این گالری آثار هنرمندان مختلف را به نمایش میگذارد و یکی از آخرین نمایشگاههای آن به نام «از شب تا صبح» ـ که نمایشگاهی گروهی بود ـ به دلیل موضوع متفاوت خود بسیار مورداستقبال قرار گرفت. همانطور که گفته شد، ثالث نشر فعالی است و میتوان از آن بهعنوان نشری قابلتوجه و قابلاعتماد برای کتاببازان یاد کرد. در فهرست زیر، بهترین کتابهای نشر ثالث معرفی میشوند تا بتوانید انتخابهای بهتری برای خرید از این نشر داشته باشید.
۱- کتاب «زندگی در پیشرو» اثر رومن گاری
- تاریخ انتشار: ۱۳۹۷
«زندگی در پیشرو» رمانی شیرین درمورد زندگی یک پسریچه به نام مومو است. مومو در کنار بچههای بیسرپرست دیگر در یک ساختمان ششطبقه زندگی میکند. اکثر این بچهها از مادران روسپی هستند که حالا توسط پیرزنی مهربان به نام رزا نگهداری میشوند. مومو با نگاه متفاوت و هیجانزدهاش روایت خود را از محلههای محروم بیان میکند و در این مسیر ارتباط صمیمانه او و رزا ماجراهایی را رقم میزند. «زندگی در پیشرو» در ستایش زندگی است. این رمان برنده جایزه گنکور شده و تا به حال چند اثر سینمایی با اقتباس از آن ساخته شدهاند.
۲- کتاب «آخرین انار دنیا» اثر بختیار علی
- تاریخ انتشار: ۱۳۹۹
شخصیت اصلی این رمان شخصی به نام مظفر صبحگاهی است که با فرماندهاش، یعقوب صنوبر، در یکی از جنگها به دست دشمن میافتند و مظفر فداکاری میکند و صنوبر را فراری میدهد. اما از او میخواهد که مواظب پسرش، سریاس صبحگاهی، باشد. مظفر ۲۱ سال را بهتنهایی در سلولی در بیابان سر میکند. پس از ۲۱ سال حبس انفرادی، مظفر از زندان آزاد میشود و میبیند که حزبش به قدرت رسیده، اما اعضای حزب به آرمانهای خود وفادار نماندهاند و نظامی فاسد و چپاولگر برپا کردهاند.
کتاب در مرز میان واقعیت و رویا نوشته شده و از این جهت نویسنده کاری سخت را به عهده گرفته است. مضمون اصلی «آخرین انار دنیا» مخالفت با جنگ است. بختیار علی میخواهد نشان دهد که جنگ تا چه میزان میتواند زندگی انسانها را نابود کند، انسانهایی که تنها یک بار فرصت زندگی کردن دارند. «آخرین انار دنیا» از شاهکارهای ادبیات کرد است و نشر ثالث از نویسنده آن، بختیار علی، کتاب دیگری هم به نام «تصاحب تاریکی» را به چاپ رسانده است.
۳- کتاب «گفتوگو با ایران درّودی»
- تاریخ انتشار: ۱۳۹۷
- مصاحبهگر: مهدی مظفری ساوجی
ایران درّودی از نامآورترین نقاشان ایرانی بود که در طی سالهای زندگی خود نمایشگاههای متعددی را برگزار کرد. شهرت درودی به ایران محدود نمیشود و او هنرمند بینالمللی بود. سبک درودی سبکی مابین سورئالیسم و رئالیسم بود و او توانست با بهکارگیری این دو مکتب، سبک منحصربهفرد خود را ابداع کند. درودی به تهیهکنندگی و کارگردانی هم پرداخته و بیش از ۸۰ مستند درباره هنرمندان ایران و جهان ساخته است. او یکی از کسانی بود که باعث تاسیس موزه هنرهای معاصر شد و آثارش هماکنون در موزه هنرهای زیبای کرمان، کاخ موزه سعد آباد، کاخ صاحبقرانیه، موزه ایکسل بلژیک، و موزه هنرهای معاصر نیویورک و … هستند. میتوان به تابلوی «پروانه اسکاش»، «قصر کریستالی»، «منظره نارنجی» و … که هماکنون در مجموعه فرهنگی ـ تاریخی نیاوران نگهداری میشوند، بهعنوان بهترین آثار درودی اشاره کرد. درودی تمام عمر خود را وقف هنر کرد و این کتاب گوشهای از افکار و دغدغههای او را برای هنر ایران در بر میگیرد. او در این مصاحبه به ابعاد خصوصی و حرفهای زندگی خود پرداخته و سعی کرده بیپرده با مخاطبان سخن بگوید. این مصاحبه از بهترین کتابهای نشر ثالث است و خواندن آن را به علاقهمندان به هنر نقاشی توصیه میکنیم.
۴- کتاب «توتالیتاریسم» اثر هانا آرنت
- تاریخ انتشار: ۱۳۸۸
هانا آرنت در سالیان اخیر از فیلسوفان موردعلاقه ایرانیان بوده است. با وجود شهرت فراوان، آرنت هرگز فیلسوفی جدی شمرده نشد و امروزه نتایج بسیاری از تحقیقات او زیر سوال رفته است. حضور او در محاکمه آیشمن و نظرات بحثبرانگیزش درباره این فرمانده نازی، باعث شهرت آرنت شد. با توجه به اصالت یهودی آرنت، دیگر یهودیان انتظار داشتند او آیشمن را بهسختی محاکمه کند، اما نتایج آرنت چیزهای دیگری را نشان میداد. در «توتالیتاریسم» آرنت درمورد حکومتهای تمامیتخواه حرف میزند و خاستگاه توتالیتاریسم را نازیسم میداند. آرنت، به گفته خودش، در پی نابودی تمامیتخواهی بود و برای تحقق همین هدف هم به نگارش این کتاب پرداخت. او خصوصیات و ویژگی های حکومت توتالیتر را برمیشمارد و از تسلط این حکومتها بر تمام ابعاد زندگی فرد سخن میگوید.
۵- کتاب «هزار خورشید تابان» اثر خالد حسینی
- تاریخ انتشار: ۱۳۹۹
نام خالد حسینی برای ایرانیان نامی آشنا است. «بادبادکباز» که اولین اثر او بود، خالد حسینی را به نویسندهای با شهرت و محبوبیت جهانی بدل کرد. «هزار خورشید تابان» دومین اثر این نویسنده است و درباره دو زن افغانستانی به نام مریم و لیلا است که در زمان استقرار حکومت طالبان زندگی میکنند و براثر اتفاقاتی هووی هم میشوند و بهاجبار با یکدیگر همخانه میگردند. خالد حسینی در این رمان به موضوعاتی چون کودکهمسری، پیامدهای استقرار تئوکراسی، و جادوی روابط دوستانه زنان میپردازد.
۶- کتاب «قذافی: ظهور تا سقوط» اثر آلیسون پارجتر
- سال انتشار: ۱۴۰۱
کسی نیست که قذافی را نشناسد. رهبر دیکتاتور لیبی که در طی چهل و اندی سال حکومت خودکامه، به هر جنایتی دست زد و مانند یک بیگانه با مردم و هموطنان خود رفتار کرد. قذافی از پول نفت صاحب ثروت هنگفتی شد و این ثروت هنگفت ملی را خرج حمایت از گروههای تروریستی کرد. در این کتاب به اقدامات تروریستی قذافی، از بین بردن رفاه عمومی، فلج کردن جناح اصلاحطلب، سرکوب و کشتار گسترده مردم، و … اشاره میشود و دلایل سقوط قذافی بهوضوح نشان داده میشوند. ترجمه کتاب از بیژن اشتری است که ترجمهای درخور و مناسب است. اگر علاقه دارید درمورد سرنوشت دیکتاتورهایی که زمانی هیچکس تصور نمیکرد از بین بروند بیشتر بدانید، خواندن این کتاب ـ که از بهترین کتابهای زندگینامهای نشر ثالث است ـ را به شما توصیه میکنیم.
۷- کتاب «جدال با جهل»
- سال انتشار: ۱۳۸۸
- مصاحبهگر: نوشابه امیری
نوشابه امیری در سالهای جوانیاش این مصاحبه را با بهرام بیضایی انجام داده است. سالهایی که بیضایی هنوز در ایران بود و به ساختن فیلم و تئاتر در کشور خودش امیدوار. نام کتاب را خود بیضایی انتخاب کرده و تاکید دارد که هر اثری که تاکنون ساخته در جهت جدال با جهل بوده است. با نگاهی با آثار او میتوانیم متوجه شویم که این نام چقدر با فعالیتهای بیضایی مطابقت دارد. در دهههای پرتلاطم هفتاد و هشتاد، سینمای بیضایی سینمایی پیشرو و زنمحور بود و این کارگردان توانست آثار شاخصی چون «سگکشی»، «وقتی همه خوابیم» و … را تولید کند. در زمان انتشار کتاب، نوشابه امیری و نحوه گفتوگوی او با بیضایی موردانتقاد قرار گرفت و بسیاری معتقد بودند امیری در طول مصاحبه خواهان شنیدن حرفهای بیضایی نیست، بلکه میخواهد برداشتهای خودش از آثار بیضایی را به او تحمیل کند. با همه این حرفها، گفتههای بیضایی در این کتاب خواندنی هستند و باعث میشود با ابعاد جدیدی از شخصیت او آشنا شویم.
۸- کتاب «صدر اعظم: ادیسه آنگلا مرکل» اثر کاتی مارتون
- تاریخ انتشار: ۱۴۰۱
این کتاب به شرح زندگی یکی از مهمترین رهبران سیاسی جهان، یعنی آنگلا مرکل، میپردازد. آنگلا مرکل کسی است که توانست وضعیت آلمان را زیرورو کند و با سیاستهای اقتصادی خود رفاه حداکثری را برای مردم آلمان به ارمغان بیاورد. کتی مارتون در این کتاب قصد دارد تا موفقیت مارکل و رسیدن او به چنین جایگاه مهم سیاسیای را رمزگشایی کند. این کتاب روایت زندگی آنگلا مرکل از ابتدا است و قصد دارد سیر تغییر و تحول این شخصیت و جایگاه اجتماعی او را نشان دهد. اگر به مسائل سیاسی علاقه دارید و یا در کل تحتتاثیر شخصیت کاریزماتیک و تاثیرگذار آنگلا مرکل هستید، خواندن این کتاب را به شما پیشنهاد میکنیم.
۹- کتاب «مالوی» اثر ساموئل بکت
- تاریخ انتشار: ۱۳۹۹
«مالوی» رمانی دوبخشی است که هریک از بخشها به یک کاراکتر اختصاص دارد. این دو کاراکتر ویژگیهایی دارند که باعث میشود با پیش رفتن در رمان، اندکاندک فکر کنیم که هر دو ابعاد متفاوتی از یک شخصیت هستند. تکگوییهای درونی و پرش زمانی و مکانی از ویژگیهای مشترک این دو شخصیت است. مانند دیگر آثار بکت، بنمایه اصلی «مالوی» هم پوچی است، پوچی زندگی و بیمعنا بودن اعمال انسانها. این بنمایه در سالهای پس از جنگ جهانی دوم، بنمایهای فراگیر و قابلدرک بود. جنگی خانمانسوز میلیونها انسان را از بین برده بود و حالا باقیماندهها از خود میپرسیدند: «ما برای چه زندهایم؟ و چرا زندگی میکنیم؟». «مالوی» قطعا از بهترین کتابهای نشر ثالث است که پوچی را به عریانترین شکل ممکن به نمایش میگذارد.
۱۰- کتاب «آخرین روز یک محکوم و کلود ولگرد» اثر ویکتور هوگو
- تاریخ انتشار: ۱۴۰۰
این کتاب شامل دو داستان است. ویکتور هوگو در اینجا هم مانند دیگر آثارش جامعه فرانسه و قوانین غیرانسانیاش را هدف گرفته است. هر دو داستان علیه حکم اعدام نوشته شدهاند. هوگو با رمانتیسم مخصوص خودش سعی میکند حس محکومان به اعدام را بازسازی کند تا مخاطب آن دوره فرانسه از طریق همذاتپنداری با محکومان، به غیرانسانی بودن این حکم پی ببرد. ترجمه فوقالعاده محمد قاضی بر ارزش این اثر افزوده و آن را تبدیل به اثری پرطرفدار در میان ایرانیان کرده است.
۱۱- کتاب «مردی که میخواست پرتره نیستی را بکشد» اثر هاروکی موراکامی
- تاریخ انتشار: ۱۴۰۰
بدون شک میتوان گفت «مردی که میخواست پرتره نیستی را بکشد» از بهترین آثار موراکامی است. موتیفهای موردعلاقه موراکامی در این رمان هم تکرار شدهاند و قهرمان او این بار هم قرار است سردرگم و در جستوجوی چیزی باشد. قهرمان تنها و درونگرای او اینبار پس از ترک شدن توسط همسرش، بر فراز کوهها به دنیال کشف فردیت خود است. در ضمن ردپاهایی از کاراکتر «گتسبی بزرگ» اسکات فیتز جرالد هم در شخصیت «منشیکی» دیده میشود و میتوان گفت موراکامی ادای احترامی به این رمان کرده است. رمان موراکامی در ذیل ٰرئالیسم جادویی قرار می گیرد و شاید تنها با یک بار خواندن نتوان همه ابعاد آن را کشف کرد. «مردی که میخواست پرتره نیستی را بکشد» قطعا یکی از بهترین کتابهای نشر ثالث است که خواندن آن را توصیه میکنیم.
۱۲- کتاب «پاپ و مرتد» اثر مایکل وایت
- تاریخ انتشار: ۱۳۹۹
کتاب «پاپ و مرتد» براساس زندگی دانشمندی به نام جوردانو برونو است که با کلیسا به نزاع میپردازد. برونو در اوایل زندگیاش وارد صومعۀ ناپل شد، اما کمی بعدتر فهمید صومعه محیطی مناسب برای او و سوالاتش نیست. برونو اولین دانشمندی بود که زندگی را محدود به کره زمین نمیدانست و معتقد بود که خارج از زمین نیز حیات وجود دارد و منظومههایی هستند که ما هنوز آنها را کشف نکردهایم. کشفیات علمی برونو منجر به قتل او به دست کلیسا شد. نویسنده کتاب اطلاعات بسیار دقیقی درباره جامعه و احاطه کلیسا بر همه ابعاد زندگی مردم و همچنین مفهوم علم در آن زمان به دست میدهد. برونو تنها دانشمندی نبود که در برابر کلیسا ایستاد و در این راه جان خود را از دست داد. همچنین، نویسنده در این کتاب به سیاسی و اینجهانی شدن کلیسا در قرون وسطی انتقاد میکند و ریاکاری پاپ را زیرسوال میبرد.
منبع: دیجیکالا مگ