بهترین کتاب‌های ۲۰۲۴ که برنده جوایز معتبر ادبی شدند

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۳ دقیقه
بهترین کتاب‌های سال ۲۰۲۴

برای پیدا کردن بهترین کتاب‌های سال ۲۰۲۴ منطقی است که نگاهی به برندگان جوایز ادبی این سال بیندازیم. برنده‌های جوایز معتبر ادبی، امسال نیز ثابت کردند که داستان‌ها همچنان می‌توانند ما را غافلگیر و شگفت‌زده کنند و دوره‌ی کتاب‌ها هنوز سر نرسیده است. از جایزه‌ی «پولیتزر» تا «بوکر» و «نبیولا»، آثار تحسین‌شده‌ی امسال هرکدام داستان‌هایی منحصربه‌فرد و تاثیرگذار را روایت می‌کنند. اگر به دنبال فهرستی از بهترین کتاب‌های سال ۲۰۲۴ هستید که توانستند جوایز بزرگ این سال را تصاحب کنند، این متن مروری کوتاه بر این آثار خواهد داشت.

بهترین کتاب‌های سال ۲۰۲۴

۱- «نگهبان شب» (Night Watch)؛ برنده‌ی جایزه‌ی پولیتزر ادبیات

کتاب «نگهبان شب» اثر جین آن فلیپس که در ژانر داستان‌های‌ تاریخی نوشته شده است، ماجرای مادر و دختری است که در آشوب‌‌های جنگل داخلی، جایی در ویرجینیای غربی به دنبال امنیت و آرامشند.

واشنگتن‌پست در رابطه با این کتاب نوشته: «اثری زیبا و اندوه‌بار… در بند یک قصه‌گوی کارکشته‌ اسیر شده‌ایم که ما را در پناهگاه گیر می‌اندازد و همزمان با وعده‌هایش از افشای زندگی گذشته‌ی کونالی و مادرش، وسوسه‌مان می‌کند… داستان‌های درهم‌تنیده‌ی این کتاب ایده‌ها و درونمایه‌های غنی و متنوعی را در بردارند.»

معرفی ۶ رمان آمریکایی که برنده‌ی جایزه‌ی پولیتزر شدند

۲- «جیمز» (James)؛ برنده‌ی جایزه‌ی ملی کتاب آمریکا

یکی دیگر از بهترین کتاب‌های سال ۲۰۲۴، کتاب «جیمز» اثر پرسیوال اِورت است که به یکی از کتاب‌های محبوب گودریدز هم تبدیل شده؛ یک بازآفرینی تحسین‌برانگیز از ماجراهای هاکلبری فین! داستان، ماجرای برده‌ای به نام جیم است که تصمیم می‌گیرد فرار کند و در این راه با هاک فین آشنا می‌شود.

واشنگتن‌پست در رابطه با این کتاب نوشته: «اورت در آغاز این شخصیت‌ها را در چشم‌انداز اخلاقی خاص خودش قرار می‌دهد… بر عناصر هیجانی داستان تاکید می‌کند و مثل طوفانی که هر لحظه بزرگ‌تر می‌شود، ترس و سرعت را می‌افزاید. نتیجه‌ی این کار هم شوکه‌کننده است و هم هیجان‌انگیز…»

۳- «مدار» (Orbital)؛ برنده‌ی جایزه‌ی بوکر ملی انگلستان

سامانتا هاروی در رمان «مدار»، شرح حال شش فضانورد را نوشته است که دور مدار زمین می‌چرخند تا یکی از آخرین مأموریت‌های ایستگاه فضایی را به اتمام برسانند.

در کنار یادداشت‌هایی که در تحسین این اثر نوشته شده است، خواندن یادداشت منتقدانه جاشوا فریس (نویسنده‌ی کتاب بی‌نام) بر این کتاب در نیویورک‌تایمز خالی از لطف نیست: «شاعرانه است… این کتاب به شکل متحیرکننده‌ای زیباست و همچنین طرح داستانی را ندارد… این کتاب جهان را در بر دارد اما آن را بازتاب نمی‌دهد. هاروی با موهبت‌های قلمش به زمین زیبایی می‌بخشد اما روی بی‌رحمی‌ها و مصیبت‌هایی که ما بر روی آن تجربه می‌کنیم چشم می‌بندد. در این داستان فرشته‌ها در آسمانند و شیاطین بر زمین.»

پشت صحنه‌ی جایزه‌ی بوکر؛ رقابتی جنجالی که ادبیات را زنده نگه می‌دارد

۴- «کایروس» (Kairos)؛ برنده‌ی جایزه‌ی بوکر بین‌المللی

جنی ارپنبک در کتاب «کایروس»، عاشقانه‌ای از دهه ۱۹۸۰ را روایت می‌کند که در آن کاترینای نوزده‌ساله دل به نویسنده‌ی پنجاه‌وچندساله‌ای می‌بندد که از قضا متاهل هم هست. اما کتابی که توانسته در دسته‌ی بهترین کتاب‌های سال ۲۰۲۴ قرار بگیرد، قطعاً چیزی بیش از یک عاشقانه‌ی ساده است.

کتاب رفتن اثر جنی ارپنبک نشر نگاه

نشریه تلگراف می‌نویسد: «کتاب «کایروس» نیز مانند بسیاری از آثار تمثیلی دیگر، تنها یک پیام ساده و روشن را در بر ندارد. سوالات زیادی داریم – در رابطه‌ با ماهیت عشق، در رابطه با خاطرات و تاریخ و واقعیت – و برای هیچ‌یک پاسخ قطعی نداریم.»

۵- «قدیس درهای روشن» (The Saint of Bright Doors)؛ برنده‌ی جایزه‌ی نبیولا

کتاب «قدیس درهای روشن» اولین کتاب واجرا چاندراسکرا است. کتابی در ژانر فانتزی که روایتگر ماجرای زندگی فِتِر است. فِتِر به دلیل کودکی ترسناکش، حرف‌های زیادی برای گفتن در جلسات روان‌درمانی‌اش دارد. فتر به شهر لوریات مهاجرت می‌کند تا خاطراتش را پشت‌سر بگذارد اما در این شهر بزرگ‌، هیچ‌چیز شبیه به آن‌ چیزی نیست که به نظر می‌آید. گروه‌درمانی‌ها بیشتر شبیه به عضوگیری یک گروهک انقلابی است و ایمیل‌های اسپم خبر از ظهور یک ایزد می‌دهند. این شهر پر است از درهای روشن و درگاه‌های درخشانی که در سفر فتر برای شناخت خودش نقش دارند. شناختی که در نهایت جهان فِتِر را از نو می‌سازد.

نشریه وال‌استریت درباره‌ی این کتاب می‌نویسد: «واجره چاندراسکارا در اولین رمان خود، قدیس درهای روشن تجربه‌ای شگفت‌انگیز را برای خوانندگان به ارمغان می‌آورد؛ اثری با دیدگاهی واقعاً خلاقانه از جنوب آسیایی (عمدتاً) مدرن و متفاوت … کتابی است الهام‌بخش و رؤیایی.»

اگرچه جوایز ‍ ادبی تنها معیاری برای قضاوت ارزش آثار نیستند، اما توجه خوانندگان را به نویسندگانی جلب می‌کنند که شاید بدون این تقدیرها کمتر دیده می‌شدند. به همین دلیل، مرور آثار برنده نه فقط به‌عنوان راهنمایی برای انتخاب کتاب، بلکه به‌عنوان فرصتی برای شناخت بهتر جهان ادبی و گفت‌وگوهای فرهنگی نیز اهمیت دارد. در نهایت، هر کتاب برنده، روایتگر چیزی فراتر از داستان خود است: صدایی است که به گوش جهان رسیده و تأثیرش را فراتر از صفحه‌های کاغذی بر جای می‌گذارد.

منبع: دیجی‌کالا‌مگ

راهنمای خرید کتاب


برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X