۱۰ فیلم برتر دربارهی هوانوردی بر اساس سایت Ranker
با توجه به اینکه فیلم «تاپ گان: ماوریک» این روزها در صدر جدول باکس آفیس قرار گرفته، باید به این موضوع اندیشید که این اکشن هیجانانگیز تحسینشده در بین فیلمهایی که در رابطه با هوانوردی ساخته شدهاند در چه جایگاهی قرار میگیرد؟
طرفداران این نوع فیلمها در وبسایت رنکر دور هم جمع شدند و به بحث در رابطه با فیلمهایی پرداختند که در این زیرژانر ساخته شدهاند. هواداران به این نتیجه رسیدند که معمولا این نوع فیلمها از داستان مشابهی در رابطه با جنگ و حوادث شبیه به آن بهره میبرند. گرچه برخی امیدوارند «تاپ گان: ماوریک» بخشی از کلیشههای همیشگی را تغییر داده باشد و داستان جدیدی را در رابطه با پرواز در آسمانها به نمایش بگذارد.
- ۱۰ فیلم برتر دربارهی جادو و جادوگری بر اساس رتبهبندی IMDb
- ۱۰ فیلم برتر با حال و هوای «آواتار» در آستانهی اکران قسمت دوم آن
- ۱۰ فیلم برتر با فروش بیش از ۱ میلیارد دلار بر اساس راتن تومیتوز
در این مطلب نگاهی خواهیم داشت به آثار برتر دربارهی هوانوردی؛ از فیلمهای جنگی پرهزینه تا فیلمهای اکتشاف فضایی که میتوانید با خانواده تماشا کنید.
۱۰. مردان عجیب در ماشینهای پرنده (Those Magnificent Men And Their Flying Machines)
- کارگردان: کن آناکین
- بازیگران: جیمز فاکس، تری توماس
- تاریخ انتشار: ۱۹۶۵
- امتیاز IMDb به فیلم: ۷ از ۱۰
- امتیاز راتن تومیتوز: ۸۰ از ۱۰۰
یکی از کمدیهای بینقصی که در این زیر ژانر جای گرفته و توانسته به موفقیت چشمگیری دست یابد، فیلم «مردان عجیب در ماشینهای پرنده» است که از وجود داستانی سرگرمکننده بهره میبرد و در حقیقت برای ادای احترام به کسانی ساخته شده که زندگی خود را وقف صنعت هوانوردی حرفهای کردهاند. این فیلم ماجراجویانه، داستان ناشری را در لندن سال ۱۹۱۰ روایت میکند که مسابقهای هوایی را در سراسر انگلیس به راه میاندازد تا صنعت هوانوردی نوپای خود را تبلیغ کند، لذا به همین دلیل با تماشای این فیلم میتوان انبوهی از سکانسهای مملو از صحنههای آکروباتیک هوایی را مشاهده کرد.
علیرغم اینکه این فیلم در سال ۱۹۱۰ اتفاق افتاده، کارگردان کن آناکین، حال و هوای جذاب و منحصربهفرد دههی ۶۰ را به فیلم القا کرده و در طول فیلم نشان میدهد که این مردان در حالی که با هم رقابت میکنند میخواهند توجه دختر ناشر را نیز به خود جلب نمایند. این فیلم توانست جایزه اسکار بهترین نویسندگی و فیلمنامه ارجینال را از آن خود کند.
۹. والدو پپر بزرگ (The Great Waldo Pepper)
- کارگردان: جورج روی هیل
- بازیگران: رابرت ردفورد، بو سونسون، سوزان ساراندون
- تاریخ انتشار: ۱۹۷۵
- امتیاز IMDb به فیلم: ۶.۷ از ۱۰
- امتیاز راتن تومیتوز: ۶۷ از ۱۰۰
در این فیلم، رابرت ردفورد در نقش والدو پپر بزرگ، به ایفای نقش میپردازد، خلبانی که پس از جنگ جهانی دوم در طی دههی ۱۹۲۰ پروازهایی را در سراسر ایالات متحده به راه میاندازد و از شیرین کاریهای فوقالعاده جسورانه خود بر روی بالهای هواپیما برای سرگرم کردن مردم استفاده میکند. او پس از ملاقات با یکی از خلبانهای کهنه کار جنگندههای آلمانی، تصمیم میگیرد به هالیوود برود و شروع به ساخت فیلمهای جنگی هوایی کند.
این فیلم که توسط جورج روی هیل و بر اساس فیلمنامه ویلیام گلدمن ساخته شده، حس خاصی را به مخاطب القا میکند که گویا در حال تماشای یک فیلم واقعی است. در «والدو پپر بزرگ» پپر که یکی از خلبانهای اسبق نیروی دریایی است میخواهد به واسطهی شیرین کاریهای خود، بدون چتر نجات مردم را سرگرم نماید. حالا فرقی نمیکند که او برای چه این کار را انجام میدهد زیرا قطعا شما با تماشای این فیلم از دیدن صحنههای هیجان انگیز و شیرین کاریهای او لذت خواهید برد.
۸. میدوی (Midway)
- کارگردان: جک اسمایت
- بازیگران: چارلتون هستون، گلن فورد، هنری فوندا
- تاریخ انتشار: ۱۹۷۶
- امتیاز IMDb به فیلم: ۶.۷ از ۱۰
- امتیاز راتن تومیتوز: ۴۷ از ۱۰۰
«میدوی» یعنی همان فیلمی که در سال ۲۰۱۹ مجددا بازسازی شد، یک حماسهی جنگی گسترده است که به روایت داستان منحصربهفردی در رابطه با جنگ جهانی دوم میپردازد. در حقیقت «میدوی» فیلمی پرستاره است که به کارگردانی جک اسمایت ساخته شده و به روایت داستانی میپردازد که در آن ژاپن پس از حملهی موفقیت آمیزش به دولیتل به جزیره میدوی حمله میکند. افسوس که سربازان آمریکایی خیلی دیر به این حمله پی میبرند و لذا یارای مقابله با ارتش ژاپن را ندارند.
در حالی که چنین فیلمی مستلزم نبرد زمینی، دریایی و هوایی است، صحنههای حملهی هوایی ژاپن در واقع از فیلم «تورا تورا تورا» برداشته شده که شش سال قبل منتشر شده بود. دیگر صحنهها نیز از فیلمهای خبری واقعی گرفته شدهاند که سبب گردیدند این فیلم از اعتبار خاصی برخوردار باشد و لذا نتوان آن را با فیلمهای قبلی و یا بعدیاش مقایسه کرد.
۹. روح سنت لوئیس (The Spirit Of St. Louis)
- کارگردان: بیلی وایلدر
- بازیگران: جیمز استوارت، مارک کانلی، آرون اسپلینگ
- تاریخ انتشار: ۱۹۵۷
- امتیاز IMDb به فیلم: ۷.۱ از ۱۰
- امتیاز راتن تومیتوز: ۸۶ از ۱۰۰
یکی از دست کم گرفته شدهترین فیلمهای بیلی وایلدر، فیلم «روح سنت لوئیس» است که در آن جیمز استوارت نقش هوانورد واقعی چارلز لیندبرگ را ایفا میکند. در حقیقت این فیلم به روایت تلاشها و کمکهای داوطلبانهی لیندبرگ به صنعت هوانوردی میپردازد و داستان پرواز تاریخی فرا آتلانتیک لیندبرگ از نیویورک به پاریس را تعریف میکند.
وایلدر توانست در این فیلم صحنههای هوایی خیره کنندهای را خلق نماید که جایزهی اسکار بهترین جلوههای بصری را برای فیلم به ارمغان آوردند. در واقع او در «روح سنت لوئیس»، سفر لیندبرگ را به عنوان یک حماسهی تاریخی نشان میدهد و از آن تقدیر میکند و این سفر را یک سفر الهام بخش برای سایر خلبانان میداند.
۶. آپولو ۱۳ (Apollo 13)
- کارگردان: ران هاوارد
- بازیگران: تام هنکس، کوین بیکن، اد هریس
- تاریخ انتشار: ۱۹۹۵
- امتیاز IMDb به فیلم: ۷.۷ از ۱۰
- امتیاز راتن تومیتوز: ۷۷ از ۱۰۰
این فیلم فضایی که از خط سیر متفاوتی بهره میبرد، به روایت داستان واقعی و باورنکردنیای میپردازد که توانسته به اندازهی برخی از فیلمهای جنگی واقعی ذکر شده در این لیست تاثیرگذار باشد. در واقع حضور بازیگران برجستهای نظیر تام هنکس و کارگردانی همچون ران هاوارد سبب شد که در نهایت نبوغ آمریکایی، کار گروهی و روحیهی جمعی به ساخت یک فیلم فضایی فوقالعاده منتج گردد.
یک سال پس از فرود انسان بر روی ماه، آپولو ۱۳ به فضا پرتاب میشود و همین امر منجر به بروز یک نقص بزرگ در فضاپیما میگردد و حال باید برای نجات جان سه فضانورد موجود در آن، تعمیرات سریعا آغاز شود. آپولو ۱۳ از وجود سکانسهای درخشان پرواز، صحنههای احساسی و انسانی و جلوههای ویژهی درجه یکی بهره میبرد که نشان میدهند آمریکا در بهترین حالت خود میتواند به چه کشور آرمانیای تبدیل گردد.
۵. مردان واقعی (The Right Stuff)
- کارگردان: فیلیپ کافمن
- بازیگران: فرد وارد، اد هریس، باربارا هرشی
- تاریخ انتشار: ۱۹۸۳
- امتیاز IMDb به فیلم: ۷.۸ از ۱۰
- امتیاز راتن تومیتوز: ۹۶ از ۱۰۰
اد هریس بزرگ هم در فیلم «آپولو ۱۳» و هم در فیلم «مردان واقعی» که یکی دیگر از فیلمهای عالی تاریخی در مورد برنامه فضایی واقعی ایالات متحده است، به ایفای نقش پرداخت. این فیلم که از کتاب تام ولف نوشتهی فیلیپ کافمن اقتباس شده، سیر تکامل برنامههای فضایی ایلات متحده و روند انتخاب و آموزش فضانوردان مناسب برای ماموریتهای قریبالوقوع عطارد ۷ را به مخاطب نشان میدهد. این فیلم حماسی که در ۳ ساعت و ۱۳ دقیقه تنظیم شده، فیلمی جامع و به شدت روشنگرانه است.
جدا از داستان فوقالعاده و بازیهای عالی، صدا، تدوین، موسیقی و جلوههای صوتی خاص «مردان واقعی» نیز باعث شدند که این فیلم بتواند جایزهی اسکار را از آن خود نماید. شما با تماشای این فیلم واقعا حس معلق بودن در کیهان را تجربه خواهید کرد و لذا به همین دلیل، «مردان واقعی» توانسته به عنوان یک فیلم هوایی خاطره انگیز برای خود اسم و رسمی به هم بزند و در بین تماشاگران به شدت محبوب شود.
۴. نبرد بریتانیا (The Battle Of Britain)
- کارگردان: گای همیلتون
- بازیگران: جان ساویدنت، جان کامر، آیلا بلر
- تاریخ انتشار: ۱۹۶۹
- امتیاز IMDb به فیلم: ۶.۹ از ۱۰
- امتیاز راتن تومیتوز: ۶۷ از ۱۰۰
فیلم «نبرد بریتانیا» به روایت یکی از بزرگترین درگیریهای واقعی جنگ جهانی دوم میپردازد که میتوان گفت به طور کامل در هوا رخ داد. این فیلم در سال ۱۹۴۰ اتفاق میافتد و داستان نیروی هوایی سلطنتی را دنبال میکند که تمام تلاش خود را میکنند تا از حمله لوفتوافه به کانال انگلیس جلوگیری نمایند و در این راه از هیچ کوششی دریغ نمینمایند.
این فیلم که در سال ۱۹۷۰ توسط هیئت ملی بازبینی ایالات متحده به عنوان یکی از ۱۰ فیلم برتر ساخته در این ژانر شناخته شد، به بازگویی یک رویداد مهم در روزهای آغازین جنگ جهانی دوم میپردازد که نشان میدهد روحیهی بالای مردان بریتانیایی توانست سبب شود که آنها بر آلمانیها فائق آیند. حتی با این وجود که ارتش آلمان از وجود هواپیماهای جنگندهی بیشتری بهره میبرد. در حقیقت از آنجا که این فیلم داستان پیروزیای را روایت میکند که سرنوشت چند کشور را تغییر داده نمیتوان آن را فیلمی بیاهمیت دانست
۳. تورا! تورا! تورا! (Tora! Tora! Tora!)
- کارگردان: کینجی فوکاساکو، ریچارد فلایشر
- بازیگران: جوزف کاتن، نویل برند، نورمن آلدن
- تاریخ انتشار: ۱۹۷۰
- امتیاز IMDb به فیلم: ۷.۵ از ۱۰
- امتیاز راتن تومیتوز: ۵۵ از ۱۰۰
فیلم «تورا! تورا! تورا!» یکی دیگر از فیلمهای جنگی حماسی است که داستان حملهی سرنوشت ساز به پرل هاربر را که در ۷ دسامبر ۱۹۴۱ رخ داد بازگو میکند. این فیلم که هم از منظر آمریکایی و هم ژاپنی روایت میشود، در زمان خود به دلیل بهرهگیری از صحنههای جنگی زنده، اکشن فوقالعاده و پروازهای بینظیر توانست برندهی جایزهی اسکار بهترین جلوههای ویژه بصری شود.
برای ساخت این فیلم تصمیم گرفته شد که هم از کارگردانان آمریکایی و هم ژاپنی برای بیان هر دو طرف داستان استفاده شود و لذا، آکیرا کوروساوا، فیلمساز افسانهای، برای کارگردانی سکانسهای ژاپنی استخدام شد. با این حال، مدتی نگذشته بود که او از گروه دست اندرکاران فیلم اخراج گردید.
۲. مکس آبی (The Blue Max)
- کارگردان: جان گیلرمن
- بازیگران: جیمز میسون، جرمی کمب، کارل شل
- تاریخ انتشار: ۱۹۶۶
- امتیاز IMDb به فیلم: ۷.۱ از ۱۰
- امتیاز راتن تومیتوز: ۸۴ از ۱۰۰
فیلم «مکس آبی» به لطف سکانسهای پرواز واقعی و مهیج ثبت شده در صنعت سینما، به یکی از محبوبترین و دوست داشتنیترین فیلمهای ساخته شده در زیر ژانر هوانوردی تبدیل گردیده است. در این فیلم جورج پپارد در نقش برونو استاچل، یکی از خلبانهای جنگندههای آلمانی در جنگ جهانی اول به ایفای نقش میپردازد که قصد دارد مکس آبی یعنی، بالاترین مدال شجاعت این کشور را به دست آورد. اما برای این کار، استاچل باید ۲۰ هواپیمای جنگندهی دشمن را از پای در بیاورد.
این فیلم که از وجود صحنههای واقعی و بدون جلوههای ویژهی کامپیوتری و مناظر دیدنی منحصربفرد بهره میبرد، جنگ جهانی اول را به عنوان جنگی حماسی به تصویر میکشد و سکانسهایی را خلق میکند که کمتر فیلمی میتواند آنها را در خود بگنجاند.
۱. سد شکنان (The Dam Busters)
- کارگردان: مایکل آندرسون
- بازیگران: ریچارد تاد، نایجل استاک، جان فریزر
- تاریخ انتشار: ۱۹۵۵
- امتیاز IMDb به فیلم: ۷.۴ از ۱۰
- امتیاز راتن تومیتوز: ۱۰۰ از ۱۰۰
به گفته بسیاری از مخاطبان، فیلم «سد شکنان» یکی از به یاد ماندنیترین فیلمهای ساخت شده در زیر ژانر هوانوردی است. این فیلم درام تاریخی ساخته شده در رابطه با جنگ جهانی دوم به روایت داستانی میپردازد که در آن ارتش بریتانیا بمبهایی را برای جلوگیری از پیشروی آلمانها در شباهنگام رها کرد و بسیاری از سدهای آبی را در هم شکست.
این فیلم که به کارگردانی مایکل اندرسون ساخته شد توانست جایزه اسکار را به خاطر جلوههای ویژه عالی و بازآفرینی برخی از مرگ بارترین صحنههای پرواز و حملات هوایی، به دست آورد. در حقیقت فیلم «سد شکنان» به دلیل روایت واقعیت و بهرهگیری از سکانسهای خیره کننده توانست در زمان خود به محبوبیت بالایی دست پیدا کند و توجه تماشاگران را جلب نماید.
منبع: screenrant