راهنمای خرید بهترین دستیار صوتی؛ منزل هوشمند خود را بسازید!

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۱۱ دقیقه
بهترین دستیار صوتی

احتمالا با ماهیت دستگاه دستیار صوتی از طریق فیلم و سریال‌های خارجی آشنا شده‌اید. جالب است بدانید که این نوع دستگاه‌های کاربردی و هیجان انگیز را می‌توان در داخل کشور هم تهیه کرد. در این مقاله قصد داریم بهترین دستیار صوتی را معرفی کرده و سپس به این سوال می‌پردازیم که بهترین برنامه دستیار صوتی فارسی چیست. آیا اصلا دستیارهای صوتی از زبان فارسی به خوبی پشتیبانی می‌کنند؟

دستیار صوتی؛ یک ابزار مدرن و کاربردی

اسپیکر مجهز به دستیار صوتی (Voice Assistant) یک دستگاه کاملا مدرن و به شدت جذاب است که در هر منزل و محیط بسته‌ای می‌توان از آن به راحتی بهره‌برداری کرد. دستیار صوتی همان‌طور که از اسمش هم پیداست، از طریق فرامین صوتی کار می‌کند. شما می‌توانید دستورهای صوتی ساده‌ای را به دستگاه فرمان داده تا این ابزارهای دیجیتالی، دستورهای شما را در سریع‌ترین حالت ممکن اجرا کنند. آیا دلتان می‌خواهد به موسیقی گوش دهید؟ دستیار صوتی این کار را انجام می‌دهد. آیا قصد دارید از اخبار روز دنیا مطلع شوید؟ دستیار صوتی این رویه را هم می‌تواند انجام دهد.

با تمام این تفاسیر، دستیارهای صوتی تنها برای فرمان‌های ساده کاربرد ندارند. در حال حاضر دستگاه‌هایی ساخته شده‌اند که می‌توان از طریق آنها، سایر دستگاه‌های الکترونیکی را کنترل کرد.

معروف‌ترین نرم افزارهای دستیارهای صوتی

بهترین دستیار صوتی

بدیهی است که دستگاه‌های دستیار صوتی باید از طریق یک رابط تعاملی با دنیای بیرون در ارتباط باشند. کما این که برنامه‌ی دستیار صوتی روی گوشی‌های هوشمند مدرن به طور همیشگی در حالت آماده به کار آماده به خدمت هستند. شناخته شده‌ترین برنامه‌‌های دستیار صوتی مطابق با شرکت‌های مختلف بزرگ دنیا به قرار زیر است:

  • دستیار صوتی الکسا (شرکت آمازون)
  • دستیار صوتی سیری (شرکت اپل)
  • دستیار صوتی گوگل (شرکت گوگل)
  • دستیار صوتی بیکسبی (شرکت سامسونگ)

مزایا استفاده از دستگاه دستیار صوتی

از مهمترین مزیت و فواید دستگاه دستیار صوتی می‌توان به موارد زیر به طور خلاصه اشاره کرد:

  • اطلاع از جدیدترین اخبار
  • شنیدن موسیقی به راحت‌ترین حالت ممکن
  • کنترل سایر دستگاه‌های دیجیتال و لوازم خانگی هوشمند
  • تقویم و زمان‌بندی
  • کمک به افراد معلول
  • بهبود سیستم امنیتی منزل یا محیط کار

معایب استفاده از دستگاه دستیار صوتی

با وجود این‌ که دستیارهای صوتی روند و کیفیت زندگی را دستخوش تغییرات بهتر کرده و به طور کلی زندگی آسان‌تر می‌شود، این دستگاه‌ها معایبی هم دارند که به شرح زیر است:

  • حریم خصوصی کمتر
  • دسترسی دستگاه به اطلاعات خصوصی و شخصی
  • در معرض قرار گرفتن کل عادت‌‌ها و روتین زندگی
  • دزدی و هک شدن هویت از طریق شناسایی صوت

آیا دستگاه دستیار صوتی فارسی موجود است؟

دستیار صوتی فارسی

احتمالا این سوال برایتان پیش آمده که آیا دستگاه‌های مختلف قابلیت پشتیبانی از زبان فارسی را هم دارند؟ دستیارهای صوتی گوگل شاید بهترین گزینه برای استفاده‌ی فارسی زبانان تلقی شود. هر چند، دستیار گوگل هم به طور دقیق و پیشرفته نمی‌تواند کارهای مد نظر شما را انجام دهد. سایر دستگاه‌ها و برنامه‌های دستیار صوتی به خصوص الکسا زبان فارسی کشور ایران را به طور رسمی پشتیبانی نمی‌کنند. بنابراین، اگر قصد خرید دستیار صوتی دارید، باید به زبان انگلیسی تا حدودی مسلط باشید.

با این حال، دستیارهای صوتی منحصر به زبان فارسی هم به صورت نرم افزاری در حال توسعه هستند. برای مثال می‌توان به دابی اشاره کرد که شاید بهترین دستیار صوتی اندروید فارسی نباشد، اما همچنان می‌توان فرامین و وظایف صوتی ساده‌ای را به هوش مصنوعی محول کرد. با این حال، در زمان نگارش این مقاله نمی‌توان بهترین برنامه دستیار صوتی فارسی را با قاطعیت مشخص کرد.

در ادامه‌ی این مطلب، بهترین دستیار صوتی موجود در وب‌سایت دیجی کالا معرفی می‌شود. لازم به ذکر است که معرفی محصولات موجود در این مقاله بر اساس نوع برند، کیفیت ساخت، نمره‌ی دریافتی توسط کاربران و صد البته ارزش خرید نسبت به قیمتشان انجام شده است. از طرفی، تلاش شده بهترین دستیارهای صوتی در دسته‌ی بالا رده، میان رده و اقتصادی معرفی شوند. همچنین، به دلیل نوسانات قیمت ارز و وضعیت اجناس در بازار، افت یا افزایش قیمت و همچنین موجود یا ناموجود شدن محصولات ممکن است رخ دهد. این مطلب بر اساس قیمت‌ ساندبار سونی در هفته‌ی سوم مهر ۱۴۰۲ نوشته و تنظیم شده است.

۱. دستیار صوتی آمازون مدل Echo 4th Gen

بهترین دستیار صوتی

دستیار صوتی آمازون مدل Echo 4th Gen

بهترین دستیار صوتی موجود در این مقاله، دستیار صوتی آمازون Echo 4th Gen است. این محصول با برق کار کرده و درگاه ورودی و خروجی جک ۳.۵ میلی‌متری صدا را دارد. نوع اتصال دستگاه از طریق بلوتوث و فناوری وای-فای اعلام شده است.

این دستگاه به یک ساب ووفر ۳ اینچی و دو تویتر مجزا مجهز شده و همچنین فناوری دالبی اودیو هم توسط این دستگاه پشتیبانی می‌شود. رابط تعاملی دستگاه، نرم افزار الکسا بوده و به همین دلیل، این دستگاه از زبان فارسی پشتیبانی نمی‌کند. حتما این نکته را قبل از خرید به خاطر داشته باشید.

۲. دستیار صوتی آمازون مدل Echo Dot 5th Gen with Clock

دستیار صوتی آمازون مدل Echo Dot 5th Gen with Clock

دستیار صوتی آمازون مدل Echo Dot 5th Gen with Clock به عنوان یکی از سبک‌ترین و زیباترین دستگاه‌های دستیار صوتی در سطح جهان به حساب می‌آید. این محصول از طریق بلوتوث و فناوری وای-فای کار می‌کند. از طرفی، دستگاه به سنسور حرکتی و دماسنج داخلی مجهز بوده و می‌توان جهت کنترل موسیقی، تماس و تنظیم آلارم روی دستگاه به اصطلاح تپ (Tap) کرد.

این محصول از طریق آداپتور برق فعالیت کرده و رابط آن بی‌سیم است. کلید مدیریت میزان صدا و همچنین وجود میکروفون از دیگر قابلیت‌های این دستیار صوتی آمازون به حساب می‌آید. همچنین در این محصول LED جذابی تعبیه شده که قابلیت نمایش زمان، وضعیت هوا و حتی نام آهنگ‌ها را به انگلیسی دارد. صدایی که از این دستگاه پخش می‌شود نسبت به نسل قبلی به مراتب بهتر و شفاف‌تر است.

۳. دستیار صوتی آمازون مدل ECHO POP

دستیار صوتی آمازون مدل ECHO POP

دستیار صوتی آمازون مدل ECHO POP در دو رنگ مشکی و آبی کدر به فروش می‌رسد. این دستگاه جزء گزینه‌های میان رده‌ی بازار محسوب می‌شود که نوع اتصال آن از طریق بلوتوث و وای-فای انجام می‌شود. سه عدد میکروفون در این محصول به کار رفته و همچنین کلیدهای کنترل دستیار صوتی هم مناسب است.

اگر چند مدل دستگاه اکو پاپ آمازون را تهیه کرده و همه را به یک شبکه‌ی اینترنت متصل کنید، امکان تشکیل شبکه توسط دستگاه‌ها وجود دارد. این دستگاه هم مثل سایر دستیارهای صوتی آمازون از زبان فارسی پشتیبانی نمی‌کند.

۴. دستیار صوتی گوگل Home

دستیار صوتی گوگل Home

دستیار صوتی گوگل Home به عنوان یک دستگاه کاربردی به شدت خوش ساخت است اما متاسفانه با IP ایران به طور پیش‌فرض کار نمی‌کند. اگر بتوانید این مشکل را به طریقی دور بزنید، با یک دستگاه خارق العاده روبه‌رو هستید که قیمت مناسبی دارد.

این محصول از فرمت‌های صوتی رایج مثل FLAC، WAV و HE-AAC پشتیبانی می‌کند. همچنین نوع اتصال وای-فای و بلوتوث هم در این دستیار صوتی گوگل دیده می‌شود. این محصول به خوبی با برنامه گوگل هوم متصل می‌شود.

۵. دستیار صوتی آمازون مدل (2nd Gen, 2021 release)Echo Show 5

دستیار صوتی آمازون مدل (2nd Gen, 2021 release)Echo Show 5

دستیار صوتی Echo Show 5 برند آمازون دارای نسل دوم هم است که در سال ۲۰۲۱ در قالب دو رنگ مشکی و آبی منتشر شده است. این دستگاه یک صفحه نمایش ۵.۵ اینچی دارد تا بتوان از طریق ارتباط تصویری با سایر دوستان و اعضای خانواده ارتباط برقرار کرد. با این حال، رزولوشن تصویر در این محصول صرفا ۹۶۰×۴۸۰ پیکسل است. همچنین یک بلندگوی ۱.۷ اینچی هم در این دستگاه تعبیه شده و در بخش جلوی دستگاه هم یک دوربین ۲ مگا پیکسلی دیده می‌شود.

نوع اتصال دستگاه از طریق بی‌سیم وای-فای و بلوتوث انجام می‌شود و رابط این مدل دستیار صوتی، microUSB است.

۶.  دستیار صوتی آمازون مدل Echo Show 5

 دستیار صوتی آمازون مدل Echo Show 5

دستیار صوتی آمازون مدل Echo Show 5 معمولی قیمت کمتری در مقایسه با مدل معرفی شده‌ی قبلی دارد. با این اوصاف، کیفیت صفحه نمایش تفاوتی با مدل قبلی ندارد. با این حال، یک بلندگوی ۴ واتی در دستگاه نصب شده که توان ورودی آن ۱۵ وات است. روی هم رفته، اگر قصد خرید مدل Echo Show 5 را دارید، نسل اول این مدل قیمت به نسبت کمتری در مقایسه با نسل دوم دارد.

۷. دستیار صوتی شیائومی مدل L09G global

اسپیکر و دستیار صوتی شیائومی مدل L09G Global

دستیار صوتی شیائومی جزء پرفروش‌ترین دستگاه‌های موجود در سطح بازار ایران به حساب می‌آید که در دو رنگ سفید و خاکستری موجود است. یک عدد اسپیکر به قطر ۶۴ میلی‌متر در داخل این محصول دیده می‌شود. همچنین توان خروجی اسپیکر ۱۲ وات اعلام شده است. از طرفی، یک آداپتور ۱۲ ولت هم در این محصول وجود دارد.

به این نکته باید دقت کرد که این دستیار صوتی شیائومی به طور پیش‌ فرض از زبان فارسی پشتیبانی نمی‌کند اما ظاهرا برخی کاربران موفق شده‌اند با آپدیت فریم‌ور دستگاه، قابلیت پشتیبانی از زبان فارسی را به این محصول اضافه کنند. نسخه‌ی بلوتوث این مدل دستگاه، ۴.۲ اعلام شده است.

۸. دستیار صوتی گوگل مدل Nest mini 2nd Gen

دستیار صوتی گوگل مدل Nest mini 2nd Gen

دستیار صوتی گوگل مدل Nest mini 2nd Gen یکی از مقرون به صرفه‌ترین و در عین حال کاربردی‌ترین دستگاه‌های دستیار صوتی به شمار می‌رود که وزن فوق العاده سبکی (۱۷۳ گرم) دارد. فناوری بلوتوث و وای-فای توسط این دستگاه هم پشتیبانی می‌شود. همچنین، پشتیبانی از الگوهای لمسی هم توسط این دستگاه دیده می‌شود. به همین دلیل می‌توان برای کم یا زیاد کردن صدا، توقف یا پخش موسیقی از این الگوها بهره‌برداری کرد.

این محصول فاقد باتری بوده و تنها از طریق اتصال آن به برق شهری می‌توان از دستگاه استفاده کرد.

۹. دستیار صوتی شیائومی مدل Smart Speaker IR Control l05g

دستیار صوتی شیائومی مدل Smart Speaker IR Control l05g

دستیار صوتی شیائومی مدل Smart Speaker IR Control l05g قیمت مناسبی در مقایسه با سایر دستگاه‌های هوشمند دارد. این دستگاه که صرفا ۶۲۸ گرم وزن دارد، از بلوتوث نسخه ۵ بهره می‌برد. این محصول کیفیت ساخت بالا به همراه صدای مناسب دارد. این محصول هم فاقد پشتیبانی از زبان فارسی به طور رسمی است.

۱۰. دستیار صوتی شیائومی مدل LX05

دستیار صوتی شیائومی مدل LX05

دستیار صوتی شیائومی مدل LX05 ارزان قیمت‌ترین دستگاه دستیار صوتی موجود در بازار به شمار می‌رود که تنها به صورت تک رنگ سفید برای خرید موجود است. در بخش بالای دستگاه دکمه‌های پخش/مکث، کنترل صدا و دکمه‌ی میوت میکروفون دیده می‌شود. شرکت شیائومی ادعا می‌کند با استفاده از این دستگاه می‌توان تا ۵ هزار محصول مختلف خانه‌ی هوشمند را کنترل کرد. اتصال این دستگاه از طریق وای-فای و بلوتوث انجام می‌شود.

میکروفون به کار رفته در این دستگاه دارای میدان وسیع ۳۶۰ درجه است. همچنین ۴ سنسور مادون قرمز هم در داخل این محصول تعبیه شده که اجازه می‌دهد دستگاه‌های الکترونیکی را نهایت تا ۱۰ متر دورتر کنترل کرد. با این که در مشخصات فنی این محصول در سایت دیجی کالا به زبان‌های مورد پشتیبانی اشاره‌ای نشده، به نظر می‌رسد تنها زبان چینی توسط این دستگاه شناسایی می‌شود.

چند نکته حیاتی که باید قبل از خرید دستیار صوتی بدانید

دستیار صوتی سامسونگ

اول و مهم‌ترین نکته‌ پیرامون خرید بهترین دستیار صوتی این است که دنبال پشتیبانی از زبان فارسی توسط دستگاه‌ها نباشید؛ حتی بهترین محصولات خارجی هم به طور دقیق نمی‌توانند فرامین فارسی را پشتیبانی کنند. برای راه‌اندازی بسیاری از دستیارهای صوتی در داخل کشور باید از طریق برنامه‌های دور زننده‌ی تحریم استفاده کرد. به این منظور، باید dnsهای مربوطه را روی مودم خود تنظیم کنید تا اینترنت از همان سر منشا مودم بدون هیچ محدودیتی در اختیار دستگاه قرار گیرد.

دستیارهای صوتی با اتصال به برق شهر کار می‌کنند و از باتری داخلی خبری نیست

به این نکته دقت کنید که دستیارهای صوتی با اتصال به برق شهر کار می‌کنند و از باتری داخلی خبری نیست. بنابراین، قبل از این که دستگاه را خریداری کنید، از محل نصب دستگاه و موجود بودن پریز برق اطمینان حاصل کنید. همچنین، اغلب دستیارهای صوتی نهایت ۱۰ الی ۱۵ متر برد را پشتیبانی می‌کنند. بنابراین، اگر برای یک منزل بزرگ یا یک عمارت قصد خرید دستیار صوتی دارید، باید چند مدل دستگاه دستیار صوتی را تهیه کرده و سپس از طریق اتصال آنها به یک سرویس اینترنتی واحد، یک شبکه‌ی هوشمند را ایجاد کنید. البته، ابتدا باید از پشتیبانی ایجاد شبکه توسط دستیارهای صوتی مطمئن شوید. این قابلیت در اکثر دستیارهای صوتی جدید از برندهای مختلف به طور پیش‌فرض وجود دارد. با این حال، اطمینان حاصل کردن از این بابت، خالی از لطف نیست.

در نهایت امر، از آنجایی که فارسی توسط دستیارهای صوتی پشتیبانی نمی‌شود، بهتر است خودتان را برای مکالمات به زبان انگلیسی آماده کنید. در هر صورت، می‌توان از اکثر قابلیت‌های دستیارهای صوتی با اتکا به روش‌های مختلف استفاده کرد. با این حال، این شما هستید که مطابق با بودجه‌ی خود، بهترین دستیار صوتی را فارغ از نوع برند انتخاب می‌کنید.

سوال و جواب‌های رایج
آیا دستگاه‌های دستیار صوتی از زبان فارسی پشتیبانی می‌کنند؟
خیر. حتی مدرن‌ترین دستیارهای صوتی هم زبان فارسی را به طور کامل پشتیبانی نمی‌کنند.
ارزان‌ترین دستیار صوتی برای خرید کدام است؟
دستیار صوتی شیائومی مدل LX05 ارزان قیمت‌ترین دستگاه دستیار صوتی موجود در بازار به شمار می‌رود که تنها به صورت تک رنگ سفید برای خرید موجود است.
معایب دستیارهای صوتی چیست؟
حریم خصوصی کمتر و خطر افشای اطلاعات شخصی از مهم‌ترین معایب دستیارهای صوتی محسوب می‌شود.
آیا با اینترنت ایران می‌توان از دستیار صوتی استفاده کرد؟
برای راه‌اندازی بسیاری از دستیارهای صوتی در داخل کشور باید از طریق برنامه‌های دور زننده‌ی تحریم استفاده کرد.


برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X