۵ فیلم ترسناک آسیایی برتر با موضوع ارواح و اجنه
شکی نیست که بخشی از آثار شاهکار ژانر وحشت، متعلق به سینمای آسیا است. گاهی اوقات محبوبیت و شهرت برخی از آثار ترسناک آسیایی به اندازهای بالا میرود که سینمای هالیوود برای ساخت یک نسخهی آمریکایی یا حتی اسپین-آف از نسخه اصلی تلاش میکند. ایدهی داستانهای فیلمهای ترسناک آسیایی به شدت متنوع است؛ از نفرینهای عجیب و غریب گرفته تا ارواح خبیثی که در اماکن مختلف حبس شدهاند.
با این وجود، فیلمهای ترسناک آسیایی با محوریت ارواح معمولا بیشتر به مذاق طرفداران خوش میآید؛ آثاری که طرفداران پر و پا قرص سبک وحشت دلشان میخواهد نه یک مرتبه، بلکه بارها آنها را تماشا کنند. بنابراین، حتی اگر پنج فیلم این لیست را قبلا تماشا کرده باشید، بد نیست به بهانهی این مقاله دوباره سراغشان بروید.
۵- حلقه (The Ring)
- کارگردان: هیدئو ناکاتا
- سال اکران: ۱۹۹۸
- کشور: ژاپن
- نمره سایت IMDB به فیلم: ۷.۲ از ۱۰
- نمره سایت راتن تومیتوز به فیلم: ۹۷٪
فیلم «حلقه»، با اقتباس از رمانی به همین نام به قلم کوجی سوزوکی توسط هیدئو ناکاتا ساخته و به مرحلهی اکران رسید. فیلم «حلقه» در واقع یک اثر کالت کلاسیک در سبک وحشت به شمار میرود. «حلقه» نه تنها در گیشهی ژاپن توانسته به موفقیت برسد، بلکه در سطح بینالمللی هم دستاوردهای به شدت قابل تحسینی را کسب کرد. جالب است بدانید «حلقه»، منبع الهام بسیار خوبی برای سایر فیلمسازان غربی و حتی کرهای شد تا آثار ترسناکی به این سبک بسازند.
داستان فیلم «حلقه» دربارهی گزارشگری به اسم ریکو آساکاوا است که روی یک حلقهی ویدیوی مرموز کار میکند؛ حلقهی ویدیویی عجیبی که به نظر میرسد نفرین شده و هر فردی که آن را تماشا میکند، ظرف مدت هفت هفته به طرز اسرارآمیزی میمیرد. تنها روایت خاص و به شدت هیجانانگیز فیلم نیست که شما تا سر حد مرگ از این فیلم به وحشت میافتید، بلکه کارگردانی فیلم به انضمام موسیقی محشر «حلقه» که دست پختِ کنجی کاوا است، شما را پای صندلی میخکوب میکند. البته هنر سینماتوگرافی جونیچیرو هایاشی هم نباید نادیده گرفت که صحنهها و قابهای ماندگاری را به واسطهی لنز دوربین برای بیننده به ارمغان آورده است.
۴- تیمارستان متروکه گنجیام (Gonjiam: The Haunted Asylum)
- کارگردان: بوم سیک جونگ
- سال اکران: ۲۰۱۸
- کشور: کره جنوبی
- نمره سایت IMDB به فیلم: ۶.۱ از ۱۰
- نمره سایت راتن تومیتوز به فیلم: ۹۱٪
تقریبا تمامی هواداران ژانر وحشت حین تماشای فیلمهای ترسناک اینگونه به خود دلداری میدهند که هیچ یک از اتفاقات درون فیلم واقعی نیست. با این حال، زمانی این رفتار سخت میشود که یک سری کلیپهای مستند درون داستان پیدا میشود. این ایده دقیقا کاری بوده که جونگ بومشیک، کارگردان فیلم «گنجیام» انجام داده است. اتفاقات داستانی زمانی موجب میشود تا موی تنِ بدن مخاطب سیخ شود که بیننده به این آگاهی میرسد اتفاقات فیلم، بر اساس رویدادهای یک روانپزشک واقعی در یک بیمارستان حقیقی به تصویر کشیده شده است.
داستان فیلم «گنجیام» دربارهی گروهی از تولیدکنندگان ویدیویی است که برای تهیهی یک سریال مبتنی بر وب تلاش میکنند تا داخل یک تیمارستان متروکه شده و برای کسب هواداران بیشتر، از داخل این تیمارستان فیلم تهیه کنند. «گنجیام»، صرفا مبتنی بر تکنیک جامپ اسکر نیست و تنها به این تکنیک برای ترساندن بیننده اتکا نمیکند. فضاسازی، ریتم بینقص داستان و ایفای نقشها در حد و اندازهای است که بتوان این فیلم را یک اثر ترسناک آسیایی محشر تلقی کرد. افرادی که با سریال «بازی مرکب» (Squid Game) آشنا هستند، احتمالا از تماشای هنرنمایی وی هاجون (بازیگر نقش هوآنگ جون هو در سریال بازی مرکب) در این داستان لذت دو چندان میبرند.
۳- مویه (The Wailing)
- کارگردان: نا هنگجین
- سال اکران: ۲۰۱۶
- کشور: کره جنوبی
- نمره سایت IMDB به فیلم: ۷.۴ از ۱۰
- نمره سایت راتن تومیتوز به فیلم: ۹۹٪
فیلم «مویه» به نویسندگی و کارگردانی نا هنگجین، یکی از بهترین فیلمهای کرهی جنوبی و صد البته آسیایی است که جنسِ ترسش از آن مدل ترسهایی است که تا مغز استخوانِ بیننده نفوذ میکند. داستان فیلم «مویه» دربارهی افسر پلیسی است که در یک روستای کوچک در کرهی جنوبی مشغول تحقیق روی سلسله قتلها و یک بیماری مسری خاص است. تلاش این افسر برای پرده برداشتن از واقعیت و همچنین تلاش این شخصیت برای مقابله با بیماری دخترش، لحظات به شدت نابی را برای بینندگان فراهم میکند.
بیننده در وهلهی اول تصور میکند که سیر تا پیاز داستان را فهمیده و فیلم چیز دیگری را برای رو کردن ندارد. با این حال، هر چه فیلم جلوتر پیش میرود، مولفههای جدیدتری در داستان آشکار میشود. برای مثال، رنگ و لعاب مذهب و مولفهی ماورا الطبیعه به مرور به خوردِ بیننده داده میشود. فیلم «مویه»، صرفا متکی به بهرهبرداری از تکنیک جامپ اسکر نیست. یکی از جذابیتهای مثال زدنیِ «مویه»، موسیقی اعجابانگیزش است که بیننده را همگام با ماجرا پیش میبرد. جدا از تمامی موارد ذکر شده، پایان «مویه» یکی از برترین و ماندگارترین پایانهای فیلمهای ترسناک محسوب میشود.
۲- شاتر (Shutter)
- کارگردان: بانجونگ پیسانتاناکون و پارکاپوم ونگپوم
- سال اکران: ۲۰۰۴
- کشور: تایلند
- نمره سایت IMDB به فیلم: ۷ از ۱۰
- نمره سایت راتن تومیتوز به فیلم: ۶۳٪
«شاتر»، فیلم ترسناک آسیایی مشهور دیگری است که به اندازهی شهرت پیدا کرد که نسخههای دیگری به اسم ریمیک از آن در سرتاسر دنیا ساخته شد. فیلم «شاتر»، حاصل نویسندگی و کارگردانی بانجونگ پیسانتاناکون و پارکاپوم ونگپوم است. این اثر توانسته به یک محصول خوشساخت و ماندگار کشور تایلند تبدیل شود؛ چراکه ایدهی فیلم جذابیت بسیار زیادی دارد. داستان فیلم «شاتر»، دربارهی ارواح ماورا الطبیعهای متعددی است که در داخل فیلمِ گروهی از بچههای مدرسهای مشخص میشوند. «شاتر»، ترکیبی از مولفههای ژانر وحشت کلاسیک و تکنیک جامپ اسکر است. با این حال، پیچشهای غیر قابل انتظار داستانی هم در این ماجرا وجود دارد که بیننده اصلا توان پیشبینی این پیچشها را ندارد. از دیگر مواردی که باید پیرامون این فیلم تحسین کرد، کارگردانی این اثر، به خصوص در نیمهی دوم است. بینندههای «شاتر»، پس از تماشای این فیلم احتمالا برخی از صحنهها را از یاد نخواهند برد. اگر از سکانس پلههای هتل فاکتور گرفته شود، پایانبندی به شدت ترسناک فیلم محال است از یاد و خاطرهی بینندهها فراموش شود. همانطور که پیشتر گفته شد، نسخههای ریمیکِ دیگری از «شاتر» در کشورهای مختلف نظیر هند و آمریکا ساخته شد که اصلا و ابدا نتوانستهاند در حد و اندازهی کیفیت اصلی فیلم ظاهر شوند.
۱- طلسم (Incantation)
- کارگردان: کوین کو
- سال اکران: ۲۰۲۲
- کشور: تایوان
- نمره سایت IMDB به فیلم: ۶.۲ از ۱۰
- نمره سایت راتن تومیتوز به فیلم: ۶۳٪
«طلسم»، فیلمی محصول کشور تایوان در ژانر وحشت است که از پلتفرم نتفلیکس منتشر شده است. «طلسم» هم از آن مدل فیلمهای متکی بر فیلمبرداری با دوربین هندیکم است که ذره ذره حس ترس را به جان بیننده میاندازد. داستان این فیلم تایوانی حول محور مادری تنها به اسم لی رونان روایت میشود که به نظر میرسد دخترش دودو، قربانی یک اتفاق مرموز و ترسناکِ غیبی شده است. رونان از ابتدا تا انتهای فیلم از مخاطب فیلم میخواهد تا همگام با او تلاش کرده تا طلسم را از دختر نفرین شدهاش بردارد. در داستان، اطلاعاتی هر چند گنگ و مبهم وجود دارد که به تدریج بیننده با آنها آشنا میشود. نویسندهی داستان تلاش کرده تا از این طریق، حس کنجکاوی بیننده را تحریک کند.
فیلم «طلسم» از تکنیک جامپ اسکر به کرات استفاده میکند، اما این فیلم هم مثل سایر آثار این لیست از موسیقی منحصربهفردی بهره میبرد که شاکلهی وحشت را میسازد. فضاسازی وهمبرانگیز به انضمام ریتم خوب داستان میتواند صحنههای وحشتناکی را برای بیننده به دنبال داشته باشد. برای افرادی که به شدت دنبال یک فیلم ترسناک با ایدهی جنگیری، ارواح خبیثه و گروههای مذهبیِ زیر زمینی هستند، فیلم «طلسم» گزینهی قابل قبولی است. این اثر که محصول کشور تایوان بوده و سال ۲۰۲۲ میلادی از شبکهی نتفلیکس پخش شده به احتمال زیاد مخاطبین دو آتشهی ژانر وحشت را نا امید نخواهد کرد.
منبع: Movieweb
wiling, shutter, فوق العاده عستند، شاتر بسیار ترسناک و willing بسیار مروز است. اما جای فیلمthe Tale of two sister بسیار خالیست
مویه رو دیدم.اصلا پیشنهاد نمیکنم،مسخره و بی سرو ته بود
فیلم های ژاپنی در ژانر ترسناک خیلی با حال اما به اندازه فیلم های غربی خوب نیستن
جای سری فیلم های سجین خالیه و در مورد ۲ مورد آخر حتی سریال ایرانی احضار از اونا ترسناک تره.
من فیلم های ترسناک زیادی نگاه کردم و دنبال میکنم
اما اعتراف میکنم فیلمی به ترسناکی سری فیلم های سیجین و دایه جین ساخت کشور ترکیه ندیدم . این سری فیلم ها اصلا قابل مقایسه با فیلم های ترسناکی که تا کنون دیده اید نیستند .
دوستداران فیلم های ترسناک این سری فیلم ها رو اگر ببینند دیگه هیچ فیلم ژانر وحشت براشون جذاب نخواهد بود .
اینا که آسیایی نیستش همش کره ای مسخرست
کلا دوتاش کره ای بود بقیه ژاپن تایوان تایلند
فیلم کینه یکی از بهترینا رو نزاشتین