۱۰ فیلم هیجانانگیز هالیوودی که با الهام از انیمه ساخته شدهاند
محبوبیت جهانی انیمهها در سالهای اخیر بر کسی پوشیده نیست و هالیوود برای تولید آثار اکشن، فانتزی و حتی ترسناکِ عامهپسند بارها بهصورت مستقیم و غیرمستقیم از آنها الهام گرفته است تا آثاری بسازد که از زوایای مختلف یادآور مانگا و انیمه هستند، از طراحی شخصیتها و لباسها تا دیالوگها، فیلمبرداری و حتی ایدهها.
با اینکه هالیوود همیشه به الهام گرفتن اکتفا نمیکند و چندین اقتباس انیمهای ساخته است اما برخی از فیلمهای این فهرست از ایدههای داستانی کاملا جدیدی بهره میبرند اما ماجراجوییهایی که به نمایش میگذارند به انیمه بیشباهت نیست و تلفیق فضاهای شرقی و غربی در این آثار به نتایج مثبتی ختم شده است. البته
۱۰- آر.آی.پی.دی (R.I.P.D)
- برای طرفدارانِ بلیچ، یو یو هاکوشو، بوسو رنکین
- سال انتشار: ۲۰۱۳
- کارگردان: روبرت شوِنتکه
- بازیگران: جف بریجز، رایان رینولدز، رابرت نپر، مری-لوئیز پارکر، کوین بیکن، جیمز هنگ، ماریسا میلر
- امتیاز کاربران IMDb به فیلم: ۵.۶ از ۱۰
- امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: ۸۰ از ۱۰۰
انیمهدوستان با ایدهی اولیه آر.آی.پی.دی بهخوبی آشنایی دارند: قهرمان قصه (رایان رینولدز) میمیرد و پس از مرگ، به یک جامعهی مخفی قدم میگذارد، جایی که باید در مقابل آدمهایی که مُردهاند و میخواهند از دادرسی فرار کنند قرار بگیرد و عدالت را اجرا کند. او که با یکی از اعضای عالیرتبه و باتجربهی سازمان (جف بریجز) همکار شده است، با کمک وی به شکار شرورهای سرسخت و هیولاهای زشت میرود.
اگر آر.آی.پی.دی همانند یک انیمه به نظر میرسد، به این دلیل است که بر اساس کتاب کمیکی به همین نام (۱۹۹۹) ساخته شده است. نویسندهی این مجموعه کمیک، پیتر ام. لنکف ارتباط مستقیمی با جهان انیمه ندارد اما ایدههایش و جهانی که خلق کرده، به الگوهای رایج داستانگویی آثار انیمهای نزدیک است.
۹- اسلحههای آکیمبو (Guns Akimbo)
- برای طرفدارانِ چِینسا مَن، دُورُوههدورو، ددمن واندرلند
- سال انتشار: ۲۰۱۹
- کارگردان: جیسن لی هاودن
- بازیگران: دنیل ردکلیف، سامارا ویوینگ، ند دنهی، ناتاشا لیو بوردیزو، گرانت باولر، ادین رایت، ریس داربی
- امتیاز کاربران IMDb به فیلم: ۶.۳ از ۱۰
- امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: ۵۱ از ۱۰۰
اسلحههای آکیمبو یک فیلم پرحادثهی عجیبوغریب است که تجربهای انیمهای ارائه میدهد. دنیل ردکلیف نقش یک برنامهنویس را بازی میکند که در مقابل یک گروه خلافکاری قرار میگیرد و آنها پس از کتک زن وی، دو اسلحه به دستانش میچسبانند. کارگردان، جیسن لی هاودن اهمیت زیادی به فضاسازی داده است و فیلم از نظر بصری، داستانی و شخصیتها یک جهانِ دیستوپیایی متفاوت را به نمایش میگذارد.
جیسن لی هاودن اگرچه در مصاحبههایش اشارهای به انیمهها نکرده است اما تاثیرات این آثار در فیلم به وضوح مشخص است که شاید چندان هم غیرمنطقی نباشد؛ هاودن نه تنها یک نویسندهی باتجربهی کتابهای کمیک به حساب میآید بلکه بهعنوان طراح جلوههای ویژه بر روی فیلمهای بزرگی همچون «هابیت» (۲۰۱۲) و «شانگ چی و افسانه ده حلقه» (۲۰۲۱) کار کرده است.
۸- مشت ناگهانی (Sucker Punch)
- برای طرفدارانِ بلک راک شوتر، مادوکا مجیکا، عامل پارانویا
- سال انتشار: ۲۰۱۱
- کارگردان: زک اسنایدر
- بازیگران: امیلی براونینگ، ابی کورنیش، جنا مالون، ونسا هاجنز، جمی چانگ، اسکار آیزاک، کارلا گوجینو، جان هم
- امتیاز کاربران IMDb به فیلم: ۶ از ۱۰
- امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: ۲۲ از ۱۰۰
مشت ناگهانی اولین فیلم کاملا اورجینال زک اسنایدر بود که کافی است تنها چند دقیقه از آن را تماشا کنید تا به ارتباطش با انیمهها پی ببرید. فیلم یک معجون ناهمگون است که نسخهی تاریک «آلیس در سرزمین عجایب» را با یک نسخهی استیمپانک از بازی ویدیویی «کال آو دیوتی» تلفیق کرده است. تیم بازیگری فیلم را ستارگان جوانی همانند امیلی براونینگ و جمی چانگ تشکیل میدهند و شاید واضحترین عنصر فیلم که از دنیای انیمهها آمده است، طراحی لباس شخصیتها باشد که به قهرمانان زن انیمههای مختلف شباهت زیادی دارند.
علاوه بر این، بعضی از نمای فیلم بیتردید با الهام از انیمههایی همچون «دانهی سیب: رستاخیز ماشینها» (۲۰۰۷) ساخته شده است، البته سازندگان این مسئله را بهصورت رسمی تایید نکردهاند. اسنایدر که فیلم «۳۰۰» (۲۰۰۶) را بر اساس یک مجموعه کمیک ساخت و اغلب از کمیکها به یک منبع الهام آثارش نام میبرد، پیش از سال ۲۰۲۱ از اینکه انیمه تماشا میکند یا خیر صحبتی نمیکرد اما در حال حاضر سرگرم تولید یک انیمه به نام «گرگومیشِ خدایان» با الهام از اساطیر نورس است که بهزودی از نتفلیکس منتشر خواهد شد. او همچنین پیرامون ساخت نسخهی لایو اکشن انیمههای مشهور سالهای اخیر ابراز علاقه کرده است.
۷- میلک شیک باروتی (Gunpowder Milkshake)
- برای طرفدارانِ ترایگان، شبح درون پوسته: استند الون کامپلکس، عشق کشتن
- سال انتشار: ۲۰۲۱
- کارگردان: ناووت پاپوشادو
- بازیگران: کارن گیلان، لینا هیدی، کارلا گوجینو، رالف اینسون، آدام ناگایتیس، پل جیاماتی، آنجلا باست
- امتیاز کاربران IMDb به فیلم: ۶ از ۱۰
- امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: ۶۰ از ۱۰۰
هنگام تماشای میلک شیک باروتی احتمالا شما هم این حس را خواهید داشت که در حال تماشای یک انیمهی لایو اکشن هستید. این فیلم که با لقب «جان ویکِ زنانه» شناخته میشود، تیم بازیگری شاخصی دارد و قصهی یک قاتل حرفهای را روایت میکند که با همکاری مادر و دوستانش، قصد نجات یک دختر جوان را دارد.
این ساختهی ناووت پاپوشادو، شبیه یک شوجوی سیاه است که عناصر اکشن-تریلر نیز در آن به چشم میخورد. دیگر ویژگی منحصربهفرد فیلم را باید طراحی لباس شخصیتها بدانیم که ضمن جذابیت، پتانسیل تبدیل شدن به کازپلی را دارند. طراح لباس، لوئیز فراگلی که آثار بزرگی همچون «مرد مورچهای و زنبورک» (۲۰۱۸) و «مرد عنکبوتی: بازگشت به خانه» (۲۰۱۷) را در کارنامه دارد، اینجا نشان میدهد که از انتقال طراحیهای نامتعارفش به دنیای واقعی ترسی ندارد و به زیباییشناسی میلک شیک باروتی کمک ویژهای کرده است.
- ۲۰ انیمه برتر قدرندیدهی ۲۰ سال اخیر
- ۸ فیلم مشهوری که تحت تاثیر انیمهها ساخته شدهاند
- همه چیز دربارهی انیمهها برای کسانی که هنوز به آن علاقهمند نیستند
۶- قطار سریعالسیر (Bullet Train)
- برای طرفدارانِ لوپین ۳: پارت پنجم، باکانو!، دورارارا!!
- سال انتشار: ۲۰۲۲
- کارگردان: دیوید لیچ
- بازیگران: برد پیت، جوئی کینگ، آرون تیلور-جانسون، برایان تایری هنری، مایکل شنون، بد بانی، ساندرا بولاک
- امتیاز کاربران IMDb به فیلم: ۷.۳ از ۱۰
- امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: ۵۴ از ۱۰۰
قطار سریعالسیر با ارجاعهای متعدد به انیمهها شما را هیجانزده می کند، احتمالا به این دلیل که بر اساس سهگانهی «آدمکش» نوشتهی کوتارو ایساکا ساخته شده است. برخی از شخصیتهای رمان اصلی بعدها در یک مانگا به نام «والتز» که داستان متفاوتی داشت هم حضور پیدا کردند.
در کنار استفادهی کارآمد از زیباییشناسی ژاپنی، سکانسهای اکشن قطار سریعالسیر، دیالوگهای بامزه و طراحی پرجزئیات شخصیتهای فرعی، حس یک انیمه را به شما منتقل میکند. داستان فیلم پرهیاهو است و رفتهرفته از یک اثر معمایی به یک فیلم تریلر پیچیده پیرامون سرقت و انتقام تبدیل میشود و اِلمانهای کمدی سیاه نیز در آن حضور پررنگی دارند.
۵- اره (Saw)
- برای طرفدارانِ دانگانرونپا، هیگوراشی، مهمانی مردگان
- سال انتشار: ۲۰۰۴
- کارگردان: جیمز وان
- بازیگران: کری الویس، دنی گلاور، مونیکا پاتر، مایکل امرسون، کن لئونگ، توبین بل، لی ونل، مکنزی وگا
- امتیاز کاربران IMDb به فیلم: ۷.۶ از ۱۰
- امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: ۵۰ از ۱۰۰
اَره یکی از پرطرفدارترین مجموعههای ترسناک دو دههی اخیر است که خشونت افراطی و اغراقآمیز آن را بهوفور در انیمهها دیدهاید. هر طرفدار انیمه که به خونوخونریزیهای کارتونی و دیوانهوار علاقه دارد، احتمالا از جهانی که جیمز وان خلق کرده است رضایت کامل خواهد داشت. جیگساو، شخصیت نابغهای که باعثوبانی همهی اتفاقها و شکنجهها است هم میتواند به راحتی در کنار شرورهای برتر انیمهای قرار بگیرد.
اگرچه جیمز وان از هیچ انیمهای به عنوان منبع الهام فیلم نام نبرده اما او یکی از طرفداران جدی این آثار است و در دیگر پروژههایش هم میتوانید ردپای خشونت انیمهای و البته فیلمهای ترسناک ایتالیایی را پیدا کنید.
۴- حاشیه اقیانوس آرام (Pacific Rim)
- برای طرفدارانِ گورن لاگان، نئون جنسیس اونگلیون، موبایل سوت گاندام وینگ
- سال انتشار: ۲۰۱۳
- کارگردان: گییرمو دل تورو
- بازیگران: چارلی هونام، ادریس البا، رینکو کیکوچی، چارلی دی، رابرت کازینسکی، مکس مارتینی، ران پرلمن رابرت کازینسکی
- امتیاز کاربران IMDb به فیلم: ۶.۹ از ۱۰
- امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: ۸۰ از ۱۰۰
به گفتهی گییرمو دل تورو، حاشیه اقیانوس آرام با الهام مستقیم از انیمهها ساخته شده است. از رباتهای غولپیکر، هیولاهای بزرگ و خطری که بشریت را تهدید میکند، فیلم هر عنصری که یک انیمه را به اثری تماشایی تبدیل میکند در خود دارد. علاوه بر این، بعضی از ایدههای نوآورانهی فیلم هم پتانسیل این را دارند که در انیمهها به کار گرفته شوند، همانند سکانسی که یکی از رباتها از یک کشتی بزرگ به عنوان سلاح استفاده میکند!
ویژگی مثبت دیگر حاشیه اقیانوس آرام که باعث میشود تماشای آن برای مخاطبان انیمه جذاب باشد، شخصیتپردازی قوی شخصیتها است؛ حتی آنهایی که در حاشیه قرار دارند. با حضور بازیگر فرهمندی همچون چارلی هونام در نقش اصلی و ستارگانی همانند ادریس البا، دوست داشتن قهرمانهای قصه کار چندان سختی نیست. از کنار بازی راضیکنندهی ران پرلمن و چارلی هم نباید عبور کرد. جهانی که گییرمو دل تورو خلق کرد، پتانسیل تبدیل شدن به یک مجموعهی بزرگ را داشت اما با فروش ضعیف قسمت دوم، توسعهی دنبالههای بعدی متوقف شد.
۳- بیل را بکش ۱ و ۲ (Kill Bill)
- برای طرفدارانِ سامورایی چامپلو، افرو سامورایی، بلک لاگون
- سال انتشار: ۲۰۰۳ – ۲۰۰۴
- کارگردان: کوئنتین تارانتینو
- بازیگران: اوما تورمن، لوسی لیو، مایکل مدسن، ویویکا ای فاکس، لوسی لیو، داریل هانا، سونی چیبا، چیاکی کورییاما
- امتیاز کاربران IMDb به فیلم: ۸.۲ از ۱۰ / ۸ از ۱۰
- امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: ۸۵ از ۱۰۰ / ۸۴ از ۱۰۰
کوئنتین تارانتینو شاهکارهای زیادی خلق کرده است اما در میان آنها، بیل را بکش ۱ و ۲ جایگاه ویژهای دارند زیرا از دورهای هستند که این فیلمساز علاقهی بیشتری به ساخت آثار کارتونی داشت. او که یکی از طرفداران دوآتشهی انیمه است، برای طراحی مونتاژ داستان پیشینه شخصیت اورن ایشی (لوسی لیو)، از استودیوی سازندهی انیمههای «خون: آخرین خونآشام» (۲۰۰۰) و «شبح درون پوسته» (۱۹۹۵) کمک گرفت. بیل را بکش، به شما نشان میدهد که چرا تارانتینو یک استعداد ناب در سینما است. فیلمی که فارغ از ارجاعهایش به انیمهها، به دوران گذشته ادای دین میکند و نوستالژی در آن موج میزند.
قدرت اصلی فیلم اما تقلید بهجا و درست تارانتینو از آثار کلاسیک نیست؛ او آنها را به شکلی بازسازی کرده است که کاملا جدید به نظر میرسند. در کنار سکانس مبارزهی مشهور فیلم که اوما تورمن لباس زرد رنگِ بروس لی را بر تن کرده، رابطهی پیچیدهی شخصیتهای عروس و بیل است که قصه را پیش میبرد. بیل را بکش شاید قسمت سومی هم داشته باشد اما همین دو قسمت کفایت میکند تا آن را کامل بدانیم.
۲- اسکات پیلگریم در برابر دنیا (Scott Pilgrim vs. The World)
- برای طرفدارانِ هاروهی سوزومیا، انجل بیتز!، کونوسوبا
- سال انتشار: ۲۰۱۰
- کارگردان: ادگار رایت
- بازیگران: مایکل سرا، مری الیزابت وینستد، کریس ایوانز، آنا کندریک، الیسون پیل، برندان روث، جیسون شوارتزمن
- امتیاز کاربران IMDb به فیلم: ۷.۵ از ۱۰
- امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: ۸۲ از ۱۰۰
اسکات پیلگریم در برابر دنیا در دورهی اکران به یک پدیده بزرگ فرهنگی تبدیل شد، بیشتر به این دلیل که برداشت سینمایی متفاوتی از انیمهها ارائه میداد و ارجاعهای زیادی به فرهنگ عامه داشت. فیلم اقتباسی وفادارانه از مجموعه کمیکی به همین نام اثر برایان لی اومالی است که در یکی از مصاحبههایش به این نکته اشاره میکند که برای خلق شخصیتها و جهانِ اسکات پیلگریم از مانگای «نانا» و «بِک» الهام گرفته است.
مشابه دیگر ساختههای ادگار رایت، فیلم تلفیقی از ژانرهای مختلف ارائه میدهد اما آن را باید یک داستان عاشقانهی نامتعارف بدانیم که شما را بینهایت سرگرم میکند، بهویژه اگر به انیمه و بازیهای ویدیویی علاقمند هستید. قصه پیرامون گیتاریست جوانی به نام اسکات پیلگریم اتفاق میافتد که عاشق دختر پیچیدهای به نام رامونا فلاورز (مری الیزابت وینستد) میشود. اسکات برای اینکه بتواند با دخترک قرار عاشقانه بگذارد، باید هفت نامزد شرور پیشین او را در یک نبرد چالشبرانگیز شکست دهد.
۱- قرمز شدن (Turning Red)
- برای طرفدارانِ زندگی عادی من، پادشاه بزرگ آزومنگا، فروتس بسکت
- سال انتشار: ۲۰۲۲
- کارگردان: دومی شی
- صداپیشگان: روزالی چیانگ، ساندرا اوه، ایوا مورس، هاین پارک، مایتری راماکریشنان، اورایون لی، وای چینگ
- امتیاز کاربران IMDb به فیلم: ۷ از ۱۰
- امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: ۹۵ از ۱۰۰
قرمز شدن شاید یک فیلم انیمیشنی باشد اما در حقیقت یک ادای دین تمامعیار و یک نامهی عاشقانهی تاثیرگذار به جهانِ انیمه است. کارگردان، دومی شی نیز به این مسئله اشاره داشته است و در مصاحبههایش از مانگا و انیمههای شاخصی همچون «محافظان زیبا سِیلر مون»، «رانما ۲/۱» و «همسایه من توتورو» نام برده است.
در نهایت اما چیزی که باعث میشود قرمز شدن را یک اثر انیمهای بدانیم، عناصر معنوی-عرفانی و شوجو است؛ دخترک جوانی که میخواهد دنیا را نجات دهد و با دوستانش خوش بگذراند. افزون بر این، چند ارجاع واضح دیگر هم در قرمز وجود دارد، همانند نمای مشهور عینک سفید گِندو در «نئون جنسیس اونگلیون» که اینجا تکرار میشود یا برخی از واکنشها و حالات صورت شخصیتها که کاملا انیمهای است. برای کسانی که با انیمههای دههی ۹۰ میلادی بزرگ شدهاند، قرمز شدن یک انیمیشن خاطرهانگیز و جادویی است.
منبع: CBR