معرفی بهترین نرمافزارهای جایگزین اسکایپ برای تماس صوتی و تصویری

طبق اعلام مایکروسافت، پشتیبانی از اسکایپ به زودی پایان مییابد و حالا کاربران باید به دنبال ابزارهای جایگزین برای این نرمافزار محبوب تماس صوتی و تصویری باشند.
از زمان راهاندازی در 23 سال پیش، میتوان گفت که اسکایپ از نخستین برنامههای تماس صوتی و تصویری تحت وب بود و حالا مایکروسافت، شرکت مادر این نرمافزار تأیید کرده است که در 5 می 2025 (15 اردیبهشت 1404) آن را متوقف خواهد کرد. با این حال، شاید جای نگرانی چندانی نباشد چون هماکنون طیف گستردهای از نرمافزارهای جایگزین در دسترس هستند که نه تنها به طور پیشفرض تماس صوتی و تصویری تحت وب را ارائه میکنند، بلکه اکثر آنها ویژگیهای کنفرانس ویدیویی و مجموعهای از ابزارهای همراه را هم شامل میشوند.
پشتیبانگیری از دادههای اسکایپ
1. واتساپ (WhatsApp)
2. زوم (Zoom)
3. مایکروسافت تیمز (Microsoft Teams)
4. گوگل میت (Google Meet)
5. وایبر (Viber)
6. وبکس (WebEx)
7. جمی (Jami)
8. تاکی (Talky)
9. ویچت (WeChat)
10. سیگنال (Signal)
11. یولا (Yola)
بهترین نرمافزار
پشتیبانگیری از دادههای اسکایپ
پیش از معرفی جایگزینهای اسکایپ، برای کاربران این برنامه، به ویژه افرادی که علاقهای به انتقال به مهاجرت به نرمافزارهای دیگر مانند مایکروسافت تیمز را ندارند، امکان پشتیبانگیری از دادههای حساب اسکایپ فراهم شده است. این کار تضمین میکند که نسخهی پشتیبان از اطلاعات ارزشمند، مانند پیامها، فایلها و جزئیات تماس، در آینده قابل دسترسی خواهد بود.
- اسکایپ را باز کنید و وارد حساب خود شوید.
- روی سه نقطهی افقی زیر نام حساب در گوشهی بالا سمت چپ کلیک کنید.
- به Settings سپس Account & Profile و Your Account بروید.
- پس از هدایت شدن به پورتال وب اسکایپ، از میان گزینههای Export contacts (csv.) یا Export Caller ID numbers (.csv) یا Export files and chat history یکی را انتخاب کنید.
- گزینهی Export files and chat history” به کاربران امکان میدهد تا مکالمات و فایلها را دانلود کنند.
- روی ارسال درخواست و ادامه کلیک کنید.
- پس از اتمام فرآیند اکسپورت، روی دانلود کلیک کنید.
چه از دادههای خود در اسکایپ نسخهی پشتیبان تهیه کنید و چه نه، حتی اگر دایرهی ارتباطی محدودی داشته باشید، احتمالا به یکی از نرمافزارهای مشابه نیاز خواهید داشت. بنابراین در اینجا فهرستی از برنامههای کاربردی و مطلوب در زمینهی تماس صوتی و تصویری را ارائه میکنیم.
1. واتساپ (WhatsApp)
واتساپ بهترین انتخاب به عنوان یک اپ جایگزین اسکایپ است. این سرویس پیامرسانی در حال حاضر بیشترین شمار کاربران را در جهان دارد و احتمالا حتی شما هم از قبل آن را نصب کردهاید. این برنامه ویژگیهای متنوعی را ارائه میدهد که از جملهی آنها میتوان به پیام نوشتاری، تماسهای صوتی و تصویری و مکالمات گروهی با کیفیت مطلوب اشاره کرد. حتی نیاز به طی مراحل پیچیدهای برای ساخت حساب واتساپ ندارید و تنها داشتن یک شماره تلفن کافی است. یکی از مهمترین ویژگیهای واتساپ داشتن رمزگذاری سرتاسری است که ایمنی و حریم خصوصی شما را تضمین میکند.
علاوه بر این واتساپ برای کسبوکارها، نسخهی تجاری هم دارد که میتوان به سادگی اپلیکیشن اصلی از آن برای کسبوکار استفاده کرد و حتی توسعهدهندگان وب و نرمافزار، با استفاده از API آن به ویژگیهای بیشتری هم دسترسی خواهند داشت.
2. زوم (Zoom)
زوم یک ابزار کنفرانس ویدیویی است که با شروع همهگیری کووید 19 در سال 2020 و مجازی شدن کلاسها و جلسات، رشد سریعی را تجربه کرد. با وجود اینکه تنها یک دهه از عمر آن میگذرد، صدها میلیون کاربر جمعآوری کرده و تبدیل به ابزار نشستها ویدیویی برای افراد و کسبوکارها شده است تا جایی که حتی این روزها «زوم» به عنوان یک فعل جایگزین هم برای «برقراری تماس ویدیویی» به کار میرود. دلیل اصلی استقبال چشمگیر کاربران از زوم، قابلیت اطمینان آن برای تماس بود. این اپلیکیشن بدون باگ، قطع شدن و ارورهایی که مردم هنگام برقراری تماس صوتی یا تصویری به آن عادت دارند، به خوبی کار میکند. تأخیر پایینی دارد و یکی از بالاترین نرخ فریمهایی را که در ابزارهای تماس ویدیویی دیدهاید، ارائه میدهد.
از هر دستگاهی با یک دوربین فعال میتوانید جلسات ویدیویی با کیفیت بالا را در زوم میزبانی کنید. هم از مرورگر و هم از نرمافزار مخصوص دسکتاپ یا تلفن همراه میتوانید این کار را انجام دهید. در نسخهی رایگان کاربران میتوانند جلساتی را با حداکثر 100 شرکتکننده میزبانی کنند. با این حال باید توجه داشته باشید که حداکثر زمان برای یک جلسه در طرح رایگان 40 دقیقه است. اما طرح پولی به شما امکان میدهد جلساتی را برای صدها شرکتکننده و حداکثر 30 ساعت در یک جلسه میزبانی کنید. طرح رایگان زوم همچنین یک تخته سفید مجازی را برای کاربر فراهم میکند که در آن میتوانید ایدههای خود را با دیگر شرکتکنندگان در جلسه به اشتراک بگذارید و به طوفان فکری بپردازید. این روش عملا با تخته سفید فیزیکی که ممکن است در دفتر خود داشته باشید، تفاوتی ندارد.
کاربران طرح رایگان حتی میتوانند از Zoom Mail استفاده کنند، که به آنها امکان میدهد تا به یک حساب ایمیل شخص ثالث (مانند مایکروسافت 365 یا جیمیل) از درون رابط کاربری زوم دسترسی پیدا کنند. همچنین با داشتن یک تقویم داخلی، امکان برنامهریزی زمانی و مدیریت جلسات وجود دارد.
در مجموع میتوان گفت که زوم یکی از گستردهترین قابلیتها را برای کاربران رایگان ارائه میدهد. با این حال از اشکالات جزئی که میتوان به آن اشاره کرد این است که ویژگی های امنیتی به طور پیشفرض در حالت حداکثر قرار ندارد و باید با طی چند مرحله رمزگذاری سرتاسری را فعال کنید.
3. مایکروسافت تیمز (Microsoft Teams)
مایکروسافت تیمز یک ابزار کنفرانس ویدیویی و همکاری مجازی است که توسط غول فناوری یعنی مایکروسافت توسعه داده شده است. این نرمافزار در حقیقت تحت مجموعهی «مایکروسافت 365» (Microsoft 365) ارائه شده و نکتهی جالب توجه آن است که دیگر محصول شرکت مالک اسکایپ برای تماس ویدیویی و به نوعی جایگزین آن به شمار میرود.
مایکروسافت نرمافزار تیمز را در مارس 2017، یعنی شش سال پس از خریداری اسکایپ منتشر کرد. همانند اپلیکیشن رقیب یعنی زوم، همهگیری سال 2020 باعث شد که تیمز مایکروسافت هم به یکی از محبوبترین ابزارها برای کنفرانس ویدیویی در جهان تبدیل شود. انتخاب پلتفرم ویدیو کنفرانس این شرکت برای افراد و کسبوکارهایی که پیش از این هم با اکوسیستم مایکروسافت آشنا بودند، کار راحتی بود.
کنفرانس ویدیویی در مایکروسافت تیمز به همان اندازه که میتوانید انتظار داشته باشید، آسان است. میتوانید از هر دستگاهی با دوربین فعال تماس بگیرید و به سادگی از مرورگر وب یا یک برنامه برای دسکتاپ یا تلفن همراه به آسانی به آن دسترسی داشته باشید. نسخهی رایگان به شما امکان میدهد تا یک جلسه با حداکثر 100 شرکتکننده را میزبانی کنید. یک جلسهی گروهی در تیمز میتواند تا 60 دقیقه و یک جلسهی انفرادی تا 30 ساعت طول بکشد.
هنگام تماسهای ویدیویی، میتوانید صفحه نمایش را به اشتراک بگذارید تا دیگر شرکتکنندگان در جلسه بتوانند توضیحات شما را بهتر درک کنند. همچنین میتوانید انتخاب کنید که هنگام انجام این کار، صدای سیستم هم روشن باشد یا نه. این ویژگی داشتن یک ارائهی زندهی خوب را آسان میکند.
در تیمز هم تخته سفید مجازی وجود دارد که میتوانید در آن جداول را درج کنید، تصاویر را ترسیم و اضافه کنید و آنها را برای بعدا ذخیره کنید. به همین ترتیب، شرکتکنندگان به صورت لحظهای میتوانند محتوای به اشتراکگذاشتهشده توسط ارائهدهنده را روی صفحهی خود ببینند و در آن مشارکت داشته باشند. علاوه بر اینکه امکان اضافه کردن توضیح، یادداشتهای چسبان، واکنش و غیره هم وجود دارد.
همانطور که از یک برنامهی کنفرانس ویدیویی مدرن انتظار میرود، مایکروسافت تیمز هم دارای یک ابزار چت است که به شما امکان میدهد پیش، هنگام یا پس از جلسات ویدیویی به کاربران دیگر پیام دهید. همچنین میتوانید زیرنویسهای زنده را برای صحبتهای کاربران فعال کنید تا به شما برای دنبال کردن بهتر صحبتها کمک کند. در نسخهی رایگان این ویژگی فقط برای زبان انگلیسی فعال است اما طرحهای پولی، بیش از 30 زبان را پشتیبانی میکنند. به همین ترتیب، میتوانید پسزمینهی جلسهی خود را با انتخاب یکی از قالبهای فراوان موجود یا آپلود الگوهای دلخواه خود، سفارشی کنید.
باید گفت که مایکروسافت تیمز چیزی فراتر از یک نرمافزار کنفرانس ویدیویی است، هرچند این حوزهای است که روی آن تمرکز کردهایم اما میتوانید بسیاری از کارهای دیگر را هم با این ابزار انجام دهید. برای نمونه به نسخههای وب از برنامههای ورد، اکسل و پاورپوینت دسترسی داشته باشید یا فایلهای خود را در «وان درایو» (OneDrive)، ابزار ذخیرهسازی ابری و محبوب مایکروسافت ذخیره کنید. در حقیقت تیمز به خوبی با بسیاری از ابزارهای دیگر در مجموعهی نرمافزاری مایکروسافت 365 ادغام شده است و برای افرادی که قبلا مشترک 365 شدهاند، نیاز به هزینهی اضافی نخواهد داشت.
4. گوگل میت (Google Meet)
گوگل هم یک راه حل ویدیو کنفرانس عالی به نام گوگل میت ارائه داده است که میتواند جایگزین بسیار خوبی برای اسکایپ محسوب شود. میت بسیار کاربرپسند و یکی از سادهترین ابزارهایی است که میتوانید برای تماس و کنفرانس مجازی از آن استفاده کنید.
نخستین کاری که باید انجام دهید، این است که مطمئن شوید یک حساب گوگل دارید و وارد آن شدهاید. سپس به سادگی و خیلی سریع میتوانید یک نشست جدید ایجاد کنید و پیوندی را برای آن دریافت کنید تا آن را برای افراد مورد نظرتان بفرستید. به همین ترتیب، میتوانید پیوند را دنبال کنید یا کد یک جلسه را وارد کنید تا فورا به آن بپیوندید.
نسخهی رایگان گوگل میت به شما امکان میدهد تا جلساتی را با حداکثر 100 شرکتکننده میزبانی کنید، در حالی که طرح پولی این تعداد را به 500 نفر افزایش داد. جلسات رایگان میتواند تا 60 دقیقه طول بکشد. همچنین میتوانید ویژگیهای اضافی مانند ضبط خودکار و اشتراکگذاری صفحه را فعال کنید.
5. وایبر (Viber)
وایبر نیز نام آشنایی است که تماسهای متنی، صوتی و تصویری رایگان ارائه میدهد و اگر مایل به استفاده از نسخهی پولی هستید، میتوانید از «وایبر اوت» (Viber Out) برای برقراری تماس با هر شماره تلفنی در جهان استفاده کنید و حتی امکان استفاده از آن روی دسکتاپ استفاده کرد.
تماس گروهی وایبر یک ویژگی عالی برای گروههای دوستان است و انتخابهای متنوعی از استیکرها برای انتخاب وجود دارد. وایبر به داشتن تبلیغات کم افتخار میکند و بدین ترتیب، تبلیغات آن آزاردهنده نیست. وایبر همچنین رمزگذاری سرتاسری ارائه میکند تا تماسها در بستری امن محافظت شوند، اما همچنین میتوانید پیامها را پس از مشاهده برای حفظ حریم خصوصی بیشتر حذف کنید.
6. وبکس (WebEx)
اگر به دنبال یک جایگزین مناسب اسکایپ برای استفادهی تجاری هستید، WebEx بهترین سرویس است. این سرویس امکانات متنوعی برای ویدیو کنفرانس در خود دارد که به کارمندان از سراسر جهان امکان میدهد به آسانی با یکدیگر همکاری و در پروژهها مشارکت کنند.
از این نرمافزار میتوان برای آموزش، پشتیبانی از مشتریان و بسیاری موارد دیگر استفاده کرد و با پرداخت هزینهی اضافه، میتوان حتی تماسهای صوتی بینالمللی را هم با آن انجام داد. WebEx همچنین با تقویم تجاری شما و همچنین پلتفرمهایی مانند مایکروسافت تیمز، اسلک و فیسبوک لایو یکپارچه میشود.
7. جمی (Jami)
اگر به دنبال یک نرمافزار اپن سورس برای جایگزینی اسکایپ هستید که حفظ حریم خصوصی هم در آن نقش پررنگی داشته باشد، جمی که پیش از این با نام «رینگ» (Ring) شناخته میشد، برایتان بسیار کاربردی خواهد بود.
جمی طراحی کاربردی و مدرنی دارد و برای پلتفرمهای گوناگونی در دسترس است. برخلاف دیگر جایگزینهای اسکایپ، تماس با استفاده از جمی به صورت مستقیم بین کاربران برقرار میشود و از سرور واسط برای آن استفاده نمیشود. این موضوع حریم خصوصی قدرتمندتری را برای کاربران فراهم میکند به این معنی که طبیعت غیرمتمرکز جمی باعث میشود تماس تنها بین دو کاربر باشد و هیچ شخص دیگری امکان دیدن یا شنیدن آن را نداشته باشد.
جمی مجموعهای از ویژگیهای کاربردی دارد که از جملهی آنها میتوان به تماس ویدیویی HD، پیامرسانی فوری، پیام صوتی و اشتراکگذاری فایل اشاره کرد. ضمن اینکه استفاده از آن کاملا رایگان است.
8. تاکی (Talky)
در میان نرمافزارهای مشابه اسکایپ اگر به دنبال ابزاری کاملا تحت وب هستید، تاکی میتواند مناسب باشد. این نرمافزار کمی با بیشتر اپهای مشابه متفاوت است و در اصل یک سرویس وب-پایه محسوب میشود. یک نرمافزار iOS هم وجود دارد اما اگر به دنبال یک ابزار یکپارچه برای چت در همهی دستگاهها هستید، باید از برنامههای دیگر استفاده کنید.
در تاکی شما امکان برقراری تماس ویدیویی تا 15 نفر را خواهید داشت که آن را برای استفادهی خانواده، دوستان و حتی همکاران مناسب میکند. با در نظر داشتن این موضوع، اشتراکگذاری صفحه برای هر کسی که در گفتوگو حضور دارد هم ممکن است.
ساخت یک چت روم در وبسایت تاکی بسیار آسان است، تنها باید به وبسایت تاکی بروید و URL دلخواهی که میخواهید استفاده کنید را تایپ کنید و همه چیز آماده است. پس از آن تنها باید لینک را با فرد مورد نظر به اشتراک بگذارید. برای خصوصی نگه داشتن جلسه حتی میتوانید آن را با گذرواژه ایمن کنید. البته باید گفت که تاکی قابلیتهای زیادی ندارد اما گاهی سادگی تمام چیزی است که نیاز دارید.
9. ویچت (WeChat)
ویچت در اصل یک اپلیکیشن موبایل برای پلتفرمهای مختلف مانند iOS، ویندوز فون و اندروید است اما گزینهای هم برای استفاده تحت وب وجود دارد که میتواند بسته به کاربرد استفاده شود. اگرچه برای ورود به نسخهی وب استفاده از اپلیکیشن موبایل لازم است. نرمافزار دسکتاپ هم برای ویچت وجود دارد.
ویچت صدا، متن، ویدیو و تماس گروهی ارائه میدهد و میتواند به عنوان جایگزینی برای پیامک یا اپ تلفن استفاده شود. امکان تماس با خط ثابت و موبایل هم در برخی کشورها وجود دارد اما این قابلیت سراسرس نیست. ویچت همچنین به نوعی قابلیتهای شبکهی اجتماعی فراهم میکندو امکان ملاقات با افرادی را که در نزدیکی حضور دارند، فراهم میکند.
10. سیگنال (Signal)
سیگنال، برنامهی پیامرسانی کاملا رمزگذاری شده است که از سال 2020 ویژگیهای تماس ویدیویی گروهی را ارائه کرده است و میتواند حداکثر تا 50 شرکتکننده را در یک تماس پشتیبانی کند.
اگرچه این برنامه رقیب مستقیم اسکایپ نیست، اما به کاربران امکان میدهد تا پیوندهایی را برای تماسها به اشتراک بگذارند و میتوانند به جای ساخت گروه، درست مانند گوگل میت، تیمز و زوم، پیوند را به سادگی برای دیگران ارسال کنند. علاوه بر اینکه استفاده از سیگنال رایگان است.
11. یولا (Yola)
اگر به دنبال جایگزینی برای اسکایپ هستید که بتوانید با هر شماره تلفنی در سراسر جهان تماس بگیرید، یولا یکی از بهترین انتخابهاست. برخلاف بسیاری از اپلیکیشنهایی که نیاز به آنلاین بودن هر دو نفر دارند، این برنامه به شما امکان میدهد با خط تلفن ثابت و تلفن همراه حتی بدون اینکه مخاطب اینترنت داشته باشد، تماس بگیرید.
از سویی تماس بین کاربران یولا رایگان است و بدین ترتیب، اگر هم شما و هم شخصی که با آن تماس میگیرید این نرمافزار را داشته باشند، میتوانید با استفاده از وایفای یا دادهی تلفن همراه تماس رایگان برقرار کنید. بدین ترتیب میتوانید بدون پرداخت هزینه، هر چقدر که بخواهید صحبت کنید.
برای داشتن اعتبار و برقراری تماسهای پولی هم میتوانید با دعوت از دوستان خود، اعتبار رایگان کسب کنید که باعث میشود بدون خرج کردن پول، تماس بینالمللی داشته باشید. علاوه بر این نرخ تماسهای بینالمللی هم با این اپ ارزان است و به جز تماس، امکان فرستادن پیامک بینالمللی هم به بیش از 140 کشور وجود دارد.
بهترین اپ جایگزین اسکایپ
در نهایت دوران اسکایپ پایان یافته است و اگر از این ابزار استفاده میکردید، باید به دنبال جایگزین مناسبی برای آن باشید. زمانی که به دنبال بهترین نرمافزار جایگزین اسکایپ هستید، ابتدا باید نیازهای خود را از یک نرمافزار پیامرسان و تماس در نظر بگیرید. برخی که تنها میخواهند با افراد نزدیک خود ارتباط داشته باشند، شاید داشتن یک تماس پایدار و رایگان را مناسبترین ویژگی بدانند. اگرچه اگر به دنبال جایگزین اسکایپ برای کسبوکار یا ویدیو کنفرانس به ویژه با تعداد زیادی از افراد باشید، احتمالا باید گزینههای پیشرفتهتر با قابلیتهای بیشتر را انتخاب کنید.
منابع: Tech Radar, Tech Crunch
imo : ما اینجا داریم زحمت میکشیم