بهترین پماد ضد جوش صورت

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۱۲ دقیقه
بهترین پماد برای جوش صورت (پماد ضد جوش صورت)

جوش صورت یکی از مشکلات رایجی است که اگر پوست مستعد آکنه و چربی داشته باشید قطعا در طول زندگی خود با آن مواجهه می‌شوید. این عارضه‌ی پوستی می‌تواند به عوامل مختلفی چون تغییرات هورمونی، رژیم غذایی نامناسب، استرس و مراقبت‌های نامناسب برای هر فردی رخ بدهد. یکی از بهترین و اصلی‌ترین روش‌های درمان جوش استفاده از پمادها و کرم‌های ضد آکنه است که با داشتن ترکیبات فعال چربی پوست را کنترل می‌کنند و التهاب آن را کاهش می‌دهند. از آنجاییکه انتخاب درست این محصول برای حفظ سلامت پوست از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است می‌خواهیم در این مطلب از دیجی‌کالا مگ به معرفی انواعی از بهترین پماد برای جوش صورت نوجوانان و بزرگسالان بپردازیم. با ما همراه باشید.

چرا پوست جوش می‌زند؟

پیش از آنکه بخواهیم به سراغ آشنایی با بهترین پماد برای جوش صورت برویم بهتر است بدانیم که اصلا به چه دلیل با این عارضه‌ی پوستی روبرو می‌شویم. هر یک از منافذ روی پوست شما به یک فولیکول مو متصل هستند؛ این فولیکول از یک مو و یک غده‌ی چربی تشکیل شده است. این غده‌ی چربی وظیفه‌ی تولید سبوم را که یک ماده‌ی روغنی طبیعی و مفید برای صاف و نرم ماندن پوست است بر عهده دارد. بروز یک یا چند اشتباه در این فرآیند می‌تواند باعث به وجود آمدن جوش روی پوست شود.

تجمع سلول‌های مرده‌ی پوست در منافذ، مسدود شدن منافذ پوست با انواع باکتری‌ها و همینطور تولید بیش از حد سبوم توسط غدد چربی از اصلی‌ترین دلایل بروز آکنه به شمار می‌آیند. همانطور که گفتیم پوست انسان تحت تاثیر عوامل بسیار زیادی چون نوسانات هورمونی، رژیم غذایی نامناسب، استرس، آلودگی هوا، استفاده از محصولات مراقبتی و آرایشی مضر و مصرف داروهای خاص ممکن است دچار آکنه شود.

انواع جوش روی صورت چیست؟

برای اینکه بتوانید از بهترین پماد برای جوش صورت استفاده کنید ابتدا بهتر است با نوع جوش خود آشنا شوید؛ چرا که گاهی اوقات برای درمان نوع خاصی از آکنه شما باید تحت نظر پزشک متخصص به سراغ استفاده از داروهای موضعی و خوراکی قوی بروید. انواع جوش صورت عبارتند از:

  • آکنه‌ی قارچی: این نوع جوش زمانی روی پوست به وجود می‌آید که چربی، سلول‌های مرده و مخمری به نام مالاسزیا (Malassezia) در فولیکول‌های مو تجمع پیدا کنند. جوش‌های قارچی اغلب با خارش همراه هستند و ملتهب به نظر می‌رسند. برای از بین بردن جوش سر سفید قارچی می‌توانید از کرم‌ها و پمادهای ضد جوش استفاده کنید.
  • آکنه‌ی کیستیک: این نوع آکنه در اثر مسدود شدن منافذ پوست و بروز التهاب و عفونت ایجاد می‌شود. بر‌آمدگی‌های عمیق چرکی، بزرگ، دردناک و سرسفید روی پوست در واقعیت همان جوش‌های کیستیک هستند. این نوع جوش‌ها باید تحت نظر پزشک متخصص درمان شوند.
  • آکنه‌ی هورمونی: جوش‌های هورمونی همانطور که از اسمشان پیدا است در اثر بروز تغییرات هورمونی روی پوست به وجود می‌آیند. شما ممکن است در دوره‌های مختلف زندگی خود از جمله نوجوانی، بارداری و یائسگی با این دسته از جوش‌ها که معمولا در ناحیه‌ی پیشانی، چانه و بینی به وجود می‌آیند مواجهه شوید. برای درمان آکنه‌ی هورمونی باید تحت نظر پزشک متخصص سطح هورمون‌های خود را دوباره تنظیم کنید.
  • آکنه‌ی ندولار: این نوع جوش‌ها شکل شدیدی از آکنه هستند که به دلیل تجمع نوعی باکتری به نام پروپیونی باکتریوم بر روی پوست ایجاد می‌شوند. جوش‌های ندولار معمولا ظاهری برآمده، قرمز، ملتهب و همرنگ با پوست دارند.

آکنه‌های کیستیک و ندولار ممکن است منجر به آسیب دائمی و زخم شدن پوست شوند. بنابراین خیلی مهم است که در کنار درمان‌های موضعی حتما با مراجعه به یک متخصص پوست روش‌های دیگر را هم امتحان کنید.

انواع جوش روی صورت چیست؟

نکات مهم انتخاب و استفاده از بهترین پماد برای جوش صورت

انتخاب بهترین پماد ضد جوش مناسب برای پوست خودتان باید با در نظر گرفتن عوامل زیادی انجام شود تا بتوانید با استفاده از آن به نتایج راضی‌کننده‌ای برسید. راهنمای زیر به شما در خرید و استفاده از پماد ضد آکنه کمک می‌کند.

شناسایی نوع پوست

پیش از آنکه بخواهید به سراغ خرید بهترین پماد برای رفع جوش صورت بروید بهتر است نوع پوست خود را بشناسید. اگر پوست چربی دارید مطمئن شوید فرمول محصولی که می‌خرید غیرکومدون‌زا و بدون چربی باشد تا منافذتان را مسدود نکند. افراد دارای پوست خشک باید از کرم‌های ضد جوش حاوی خاصیت مرطوب‌کنندگی استفاده کنند تا وضعیت پوستشان بدتر نشود. در صورتیکه پوست حساسی دارید باید از محصولات فاقد عطر و دارای ترکیبات ملایم و آرامش‌بخش استفاده کنید. کرم‌های سبک با توانایی کنترل چربی و آبرسانی پوست هم برای افراد دارای پوست مختلط مناسب هستند.

آشنایی با ترکیبات فعال برای انتخاب بهترین پماد برای جوش صورت

پیش از خرید یک کرم ضد جوش باید بدانید که این محصول بر پایه‌ی کدام ترکیب پوستی فعال فرمول‌بندی شده است. برخی ترکیبات ممکن است روی نوع جوشی که شما روی پوستتان دارید تاثیر قابل توجهی نگذارند. از طرف دیگر احتمال دارد شما نسبت به یک ماده‌ی فعال حساسیت پوستی داشته باشید و استفاده از یک پماد ضد جوش بر پایه‌ی آن تنها باعث التهاب بیشتر آکنه‌ی روی پوستتان شود. آزلائیک اسید، بنزوئیل پراکسید، سالیسیلیک اسید،‌ رتینوئیدها، گوگرد و روغن درخت چای رایج‌ترین ترکیباتی هستند که در کرم‌های ضد جوش مورد استفاده قرار می‌گیرند.

در نظر گرفتن شدت آکنه برای استفاده از بهترین پماد برای جوش صورت

همانطور که پیش از این هم گفتیم در نظر گرفتن شدت آکنه برای درمان جوش‌های روی صورت از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. درمان جوش‌های ریز زیر پوستی صورت و آکنه‌های خفیف با پمادهای حاوی غلظت پایینی از بنزوئیل پراکسید و سالیسیلیک اسید امکان‌پذیر است. جوش‌های متوسط تا شدید را باید با غلظت‌های بالاتری از ترکیبات فعال ضد آکنه درمان کرد. از طرفی آکنه‌های کیستیک و ندولار مداوم تنها با پمادهای موضعی درمان نمی‌شود و شما باید برای رفع آن‌ها حتما به یک پزشک متخصص مراجعه کنید.

تست کردن بهترین پماد برای جوش صورت

برای اطمینان پیدا کردن از اینکه پماد ضد جوش جدیدتان باعث بروز حساسیت پوستی نمی‌شود شما باید آن را روی پوست مچ دست خود تست کنید. این کار به طور ویژه برای محصولات حاوی ترکیبات قوی مانند سالیسیلیک اسید و بنزوئیل پراکسید مهم است. مقدار کمی از محصول را روی پوست این ناحیه بمالید و ۲۴ الی ۴۸ ساعت صبر کنید. در صورتیکه با هیچ گونه التهاب، قرمزی و خارشی روی پوستتان مواجهه نشدید می‌توانید از این محصول روی صورت خود استفاده نمایید.

انجام دقیق مراقبت‌های پوستی

وقتی از کرم ضد جوش برای درمان آکنه‌ی پوستی خود استفاده می‌کنید باید از لایه‌برداری شیمیایی و فیزیکی پوستتان خودداری نمایید. وجود یک الی دو ترکیب فعال در یک روتین پوستی کافی است؛ چرا که زیاده‌روی در مصرف آن‌ها نه تنها وضعیت پوست شما را بهبود نمی‌بخشد بلکه باعث بدتر شدن جوش‌هایتان می‌شود. در روند درمان آکنه‌ی پوستی استفاده از کرم مرطوب‌کننده‌ی قوی و ضد آفتاب دارای SPF بالای ۳۰ را هرگز فراموش نکنید.

بهترین پماد برای جوش صورت کودک و نوجوان

بهترین پماد برای جوش صورت چیست؟

جوش روی صورت عارضه‌ی شایعی است و سلامت کلی شما را تهدید نمی‌کنید؛ اما می‌تواند بر اعتماد به نفستان تاثیر بگذارد. در نتیجه پیشنهاد می‌شود در کنار استفاده از روش‌های درمانی دیگر به سراغ استفاده از بهترین پماد مناسب برای جوش صورت بروید.

پماد ضد جوش کلیندامایسین

یکی از بهترین پمادهایی که می‌توانید برای رفع و درمان جوش صورت از آن استفاده کنید پماد کلیندامایسین است. این پماد نوعی آنتی بیوتیک به شمار می‌آید و با کشتن یا جلوگیری از رشد باکتری روی پوست باعث کاهش آکنه می‌شود. پماد کلیندامایسین تنها زمانی باید مورد استفاده قرار بگیرد که می‌دانید جوش‌هایتان در اثر عفونت پوستی به وجود می‌آیند. این محصول معمولا علاوه بر ترکیبات دیگر حاوی بنزوئیل پراکسید است تا بتواند منافذ بسته شده‌ی پوست را باز کند.

برای استفاده از پماد کلیندامایسین تنها کافی است تا لایه‌ی نازکی از این محصول را روی جوش‌ها و ناحیه‌ی اطراف آن‌ها بزنید. به یاد داشته باشید که پوست شما در هنگام مصرف این پماد باید تمیز باشد تا بتوانید اثرگذاری آن را ببینید. پماد کلیندامایسین آکنه‌ی پوستی را درمان نمی‌کند و در واقع فقط در کنار روش‌های دیگر باعث کنترل این مشکل می‌شود. بنابراین توصیه می‌کنیم در طول دوره‌ی درمانی خود حتی اگر دیگر پوستتان جوش نمی‌زند مصرف این پماد را قطع نکنید. زنانی که باردار هستند یا به فرزند خود شیر می‌دهند باید درباره‌ی استفاده از پماد کلیندامایسین حتما با پزشک متخصص مشورت نمایند. در صورت بروز واکنش‌های آلرژیک مانند خارش، کهیر و تورم مصرف این محصول را قطع کنید.

لوسیون ضد جوش ایران آوند فر مدل آفیندامایسین کلیندامایسین حجم 60 میلی لیتر

پماد ضد جوش آزلائیک اسید آزلادرم

آزلائیک اسید نوعی ترکیب دارای خواص ضد التهابی و ضد باکتریایی است که به صورت طبیعی در برخی از غلات مانند جو و گندم وجود دارد. پماد ضد جوش آزلائیک اسید آزلادرم هم می‌تواند با کاهش تولید چربی اضافی پوست، کنترل باکتری‌های سطح پوست و جلوگیری از مسدود شدن منافذ آن به کاهش جوش‌های صورت و همینطور لک باقی مانده از آن‌ها کمک کند.

شما می‌توانید پماد ضد جوش آزلائیک اسید آزلادرم را دو بار در روز یعنی صبح و شب روی پوست خشک و تمیز خود بزنید تا به آرامی جذب آن شود. اگر پس از گذشت ۳ ماه از مصرف این پماد وضعیت پوستی بهتری پیدا نکردید بهتر است با یک متخصص پوست مشورت کنید. آکنه، خشکی شدید، سوزش، خارش، قرمزی و تحریک پوست از عوارض جانبی جدی این محصول هستند و در صورت مشاهده‌ی آن‌ها باید مصرف پماد ضد جوش آزلائیک اسید آزلادرم را قطع کنید.

پماد ضد جوش بنزوئیل پراکسید

بنزوئیل پراکسید یکی از رایج‌ترین و موثرترین عناصر ضد آکنه‌ی موجود در محصولات پوستی است. این ماده باکتر‌ی‌های مولد جوش روی پوست را از بین می‌برد و کنترل می‌کند. پماد بنزوئیل پراکسید برای آکنه‌های خفیف تا متوسط مناسب است و می‌تواند به درمان جوش سرسیاه و جوش‌ قارچی شما هم کمک کند. معمولا برای رفع جوش‌های کیستیک و ندولار شدید از این ماده در کنار درمان‌های دیگر استفاده می‌شود.

بنزوئیل پراکسید ماده‌ی بسیار حساسی است؛ به همین دلیل باید به آرامی وارد روتین پوستی شما شود. بهتر است برای شروع به سراغ غلظت‌های پایین آن بروید. پس از آنکه پوست خود را شستید و خشک کردید، لایه‌ی نازکی از پماد بنزوئیل پراکسید را به ناحیه‌ی دارای جوش بزنید و اجازه دهید تا چند دقیقه روی پوست بماند. اگر با گذشت ۳۰ دقیقه همچنان این ماده روی پوستتان قابل مشاهده بود با یک پارچه‌ی مرطوب تمیز آن را پاک کنید. به یاد داشته باشید که پماد بنزوئیل پراکسید می‌تواند باعث خشکی شدید و نازک شدن پوست شود؛ در نتیجه استفاده از مرطوب‌کننده و ضد آفتاب در کنار آن ضروری است.

ﻛﺮﻡ بنزوئیل پروکساید 5 درصد پانژل -30 گرم

تتراسایکلین بهترین پماد برای جوش صورت

پماد تتراسایکلین نوعی آنتی بیوتیک موضعی است که برای درمان جوش‌های ملتهب و آکنه‌های عفونی مورد استفاده قرار می‌گیرد. این پماد در واقع با از بین بردن باکتری پروپیون باکتریوم روی آکنه تاثیر می‌گذارد؛ بنابراین می‌توانید برای درمان و همینطور پیشگیری از انواع جوش‌های خفیف تا متوسط از آن استفاده کنید.

برای استفاده از بهترین پماد ضد جوش صورت یا همان تتراسایکلین باید ابتدا صورت خود را بشویید و به خوبی خشک کنید. سپس لایه‌ی نازکی از پماد را روی ناحیه‌ی دارای آکنه بزنید و صبر کنید تا جذب پوست شود. معمولا پیشنهاد می‌شود که دو بار در طول روز از پماد ضد جوش تتراسایکلین استفاده کنید؛ اما پزشک متخصص ممکن است با توجه به شدت جوش‌هایتان از شما بخواهد مصرف آن را افزایش دهید. بروز حساسیت پوستی از عوارض جانبی این پماد است و در صورت مواجهه شدن با آن باید به یک متخصص پوست مراجعه کنید.

پماد ضد جوش آکنومیس

پماد ضد جوش آکنومیس (Acnomiss) با داشتن خاصیت ضد باکتریایی و ضد التهابی به عنوان بهترین پماد برای جوش صورت شناخته می‌شود. این محصول با داشتن نوعی رتینوئید به نام ترتینوئین، نوعی آنتی بیوتیک به نام کلیندامایسین و همینطور بنزوئیل پراکسید در ترکیبات خود به کاهش جوش‌ها و شدت آن‌ها کمک می‌کند. پماد ضد جوش آکنومیس معمولا برای درمان جوش‌های خفیف تا متوسط به کار می‌رود.

برای مصرف پماد ضد جوش آکنومیس باید ابتدا صورت خود را به خوبی بشویید و خشک کنید. در مرحله‌ی بعد مقدار کمی از پماد را روی ناحیه‌ی دارای جوش یا مستعد آکنه بزنید. معمولا پیشنهاد می‌شود که استفاده از پماد آکنومیس را به دو بار در روز محدود کنید؛ اما پزشکتان ممکن است با توجه به نوع و شدت جوش‌های شما دستورالمعل دیگری را برایتان تجویز کند. در صورتیکه به کلیندامایسین حساسیت دارید، استفاده از پماد آکنومیس به هیچ وجه به شما پیشنهاد نمی‌شود. خارش، قرمزی، تورم، سوختگی، خشکی و تحریک پوست از عوارض جانبی استفاده از این پماد هستند؛ در صورت مشاهده‌ی آن‌ها مصرف محصول را قطع کنید و به سراغ مشورت با پزشک متخصص بروید.

کدام پماد برای جوش صورت خوب است؟

پماد ضد جوش رتین آ

اگر به دنبال بهترین پماد برای جوش صورت می‌گردید شاید بهتر باشد پماد ضد جوش رتین آ (Retin-A) را هم در نظر داشته باشید. این محصول حاوی نوعی رتینوئید به نام «رتینوئین» است که با از بین بردن سلول‌های مرده و بازسازی سلولی به درمان آکنه‌های خفیف تا متوسط و همینطور جلوگیری از به وجود آمدن آن‌ها کمک می‌کند.

برای استفاده از پماد ضد جوش رتین آ باید ابتدا صورت خود را با یک شوینده‌ی ملایم بشویید و خشک کنید. سپس مقدار کمی از پماد را (به اندازه‌ی یک نخود) روی نواحی دارای آکنه‌ بمالید. از آنجاییکه رتینوئین پوست را نسبت به نور حساس می‌کند حتما پماد رتین آ را در روتین شب خود قرار دهید.

ژل ضد جوش دیفرین مدل Adapalene حجم 30 میلی لیتر

پماد ضد جوش آداپالن

آداپالن (Adapalene) یک ترکیب دارویی دیگر است که به گروه رتینوئیدها تعلق دارد و می‌تواند به صورت موضعی با کاهش التهاب و رفع انسداد منافذ پوست به درمان آکنه کمک کند. این ترکیب با نام «پماد دیفرین» هم شناخته می‌شود. پماد ضد جوش آداپالن معمولا برای درمان جوش‌های خفیف تا متوسط مورد استفاده قرار می‌گیرد و در کنار روش‌های درمانی دیگر برای رفع آکنه‌ی شدید هم مفید واقع خواهد شد.

برای استفاده از پماد ضد جوش آداپالن کافی است صورت خود را به طور کامل بشویید و سپس مقدار کمی از محصول را روی پوست خود بزنید تا خشک شود. به یاد داشته باشید که مصرف این محصول برای بیشتر از یک بار در روز پیشنهاد نمی‌شود؛ مگر اینکه پزشک متخصص دستورالعمل دیگری را برای شما تجویز کرده باشد. این پماد هرگز نباید به اطراف چشم‌ها، داخل گوش و دهان زده شود.

ژل ضد جوش آکنومیس مدل کلیندامایسین حجم 30 میلی لیتر

پماد ضد جوش ترتینوئین

ترتینوئین نوعی رتینوئید موضعی است که از ویتامین A مشتق شده و برای درمان آکنه، لکه‌های پوستی،‌ چین و چروک و آسیب‌های خورشیدی مورد استفاده قرار می‌گیرد. این یعنی شما با استفاده از پماد ترتینوئین می‌توانید علاوه بر جوش‌ها مشکلات پوستی دیگر خود را هم درمان کنید. این پماد به طور ویژه در کاهش جوش‌های سر سیاه، سر سفید و جوش‌های التهابی مفید واقع می‌شود.

پیش از مصرف پماد ترتینوئین صورت خود را به خوبی بشویید و خشک کنید. سپس یک لایه‌ی نازک از محصول را روی ناحیه‌ی مورد نظر خود بمالید و اجازه دهید خشک شود. استفاده از این محصول تنها در هنگام شب توصیه می‌شود؛ بنابراین آن را در روتین صبحگاهی خود قرار ندهید. برای جلوگیری از خشکی و حساسیت پوست حتما از مرطوب‌کننده و ضد آفتاب استفاده نمایید. در صورتیکه پس از گذشت ۱۲ هفته هیچ نتیجه‌ای از مصرف پماد ترتینوئین نگرفتید باید با یک متخصص پوست مشورت کنید.

کرم ترمیم کننده ترتین مدل Tretinoin حجم 30 میلی لیتر

کلام آخر

انتخاب پماد مناسب برای درمان جوش‌های صورت باید با توجه به نوع پوست و شدت جوش‌ها صورت بگیرد. مشورت با یک پزشک متخصص می‌تواند به شما کمک کند تا از مناسب بودن محصول مورد نظرتان برای پوست خود مطمئن شوید. به خاطر داشته باشید که هیچ محصولی به تنهایی نمی‌تواند برای شما معجزه کند و مراقبت‌های پوستی، داشتن رژیم غذایی مناسب، کاهش استرس روزانه، ورزش کردن و بسیاری از عوامل محیطی و درونی دیگر در کنار هم بر روند درمان جوش تاثیر دارند.

منابع: Healthline ,Cosmopolitan

سوالات رایج
دلیل جوش زدن پوست چیست؟
تجمع سلول‌های مرده‌ی پوست در منافذ، مسدود شدن منافذ پوست با انواع باکتری‌ها و همینطور تولید بیش از حد سبوم توسط غدد چربی از اصلی‌ترین دلایل بروز آکنه به شمار می‌آیند.
هنگام خرید پماد ضد جوش به چه نکاتی باید توجه داشت؟
شناسایی نوع پوست، در نظر گرفتن شدت آکنه، آشنایی با ترکیبات فعال، انجام دقیق مراقبت‌های پوستی و تست کردن محصول از مهم‌ترین مواردی هستند که در هنگام خرید و استفاده از پماد ضد جوش باید به آن‌ها توجه داشته باشید.
بهترین پماد برای جوش صورت چیست؟
پماد ضد جوش ترتینوئین، پماد ضد جوش آداپالن، پماد ضد جوش رتین آ، پماد ضد جوش آکنومیس، پماد ضد جوش تتراسایکلین، پماد ضد جوش بنزوئیل پراکسید و پماد ضد جوش کلیندامایسین بهترین محصولاتی هستند که برای کنترل و درمان آکنه می‌توانید تهیه و استفاده کنید.
روتین پوستی


برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X