۲۰ فیلم برتر دههی ۲۰۰۰ میلادی؛ تکنولوژی برمیخیزد
با فرا رسیدن هزارهی جدید، تازهکاران دهههای قبلی سینما، مانند پل توماس اندرسن، وس اندرسن، دیوید فینچر، کوئنتین تارانتینو و… بهتدریج به تجربیات خود افزودند و تبدیل به کارگردانهایی شدند که سبک بصری و روایی خود را به تکامل رساندند. سینما حالا دیگر تنها نبود و تکنولوژی با پیشرفتهای چشمگیر خود به کمک او آمده بود. حالا دیگر کارگردانها دستشان باز بود و حتی میتوانستند بهراحتی بخشی از فیلم خود را در قالب انیمه روایت کنند.
- ۲۰ فیلم برتر دهههای ۱۹۱۰ و ۱۹۲۰؛ اولین نفسهای سینما
- ۱۰ فیلم برتر دههی ۱۹۳۰ میلادی؛ انقلاب عمق میدان
- ۲۰ فیلم برتر دههی ۱۹۴۰میلادی؛ ظهور اعجوبهای به نام ولز
- ۲۰ فیلم برتر دههی ۱۹۵۰ میلادی؛ بلوغ سینمای جوان
- ۲۰ فیلم برتر دههی ۱۹۶۰ میلادی؛ تروفو و گدار انقلاب میکنند
- ۲۰ فیلم برتر دههی ۱۹۷۰ میلادی؛ آمریکا به اوج بازمیگردد
- ۲۰ فیلم برتر دههی ۱۹۸۰ میلادی؛ بزرگانی از همهجای دنیا
در ادامه نگاهی میاندازیم به ۲۰ فیلم برتر دههی اول قرن بیستویکم میلادی.
۱. در حالوهوای عشق (In the Mood for Love)
- محصول: هنگ کنگ/ ۲۰۰۰
- کارگردان: وونگ کار وای
- بازیگران: مگی چانگ، تونی لیانگ
- امتیاز راتن تومیتوز: ۹۱ از ۱۰۰
- امتیاز متاکریتیک: ۸۵ از ۱۰۰
در حال وهوای عشق درام عاشقانه ای است که وونگ کار وای تهیه کنندگی، نویسندگی و کارگردانی آن را انجام داده است. موسیقی آن را مایکل گالاسو و شیگرو اومه بایاشی ساختهاند و تصویربرداری آن برعهدهی کریستوفر دویل، مارک لی پینگ بین و کوان یونگ لیون بوده است. در حالوهوای عشق که هفتمین فیلم وونگ کار وای بهعنوان کارگردان است، توانست از جشنوارهی کن سال ۲۰۰۰ دو جایزهی بهترین بازیگر مرد و جایزه بزرگ تکنینکی را بهدست آورد.
۲. فرزندان انسان (Children of Men)
- محصول: آمریکا و انگلیس/ ۲۰۰۶
- کارگردان: آلفونسو کوارون
- بازیگران: کلایو اوون، جولیان مور
- امتیاز راتن تومیتوز: ۹۲ از ۱۰۰
- امتیاز متاکریتیک: ۸۴ از ۱۰۰
ششمین تجربهی کارگردانی آلفونسو کوارون داستان سال ۲۰۲۷ را روایت میکند که در آن قابلیت تولید مثل از نسل بشر گرفته شدهاست. کوارون از طریق قابهای ماندگار امانوئل لوبزکی داستان علمی-تخیلی خود را بینقص روایت میکند. فیلمنامهی فرزندان انسان را خود کوارون براساس رمانی از پی. دی. جیمز نوشته است و موسیقی آن را جان تاونر ساخته است.
فرزندان انسان توانست در سه رشتهی بهترین فیلمنامهی اقتباسی، بهترین تدوین و بهترین تصویربرداری نامزد اسکار شود و جایزهی بهترین تصویربرداری و بهترین طراحی صحنهی جشنوارهی بفتا را از آن خود کند.
۳. خون به پا خواهد شد (There Will Be Blood)
- محصول: آمریکا/ ۲۰۰۷
- کارگردان: پل توماس اندرسن
- بازیگران: دانیل دی-لوئیس، پل دانو
- امتیاز راتن تومیتوز: ۹۱ از ۱۰۰
- امتیاز متاکریتیک: ۹۳ از ۱۰۰
پل توماس اندرسن که فیلمسازی را از دههی نود میلادی آغاز کرد و با سه فیلم ابتدایی خود نوید یک کارگردان صاحب سبک و کاربلد را به سینمادوستان داد، در خون به پا خواهد شد تمام تجربیات پیشین خود را کنار هم قرار داد و با برگ برندهای به نام دانیل دی-لوئیس شاهکاری در قاببندیهای سینمایی، روایت و هنر بازیگری را خلق کرد.
فیلمنامهی اقتباسی خون به پا خواهد شد را هم، مانند سایر فیلمهایش، خود اندرسن نوشته است؛ براساس رمان نفت از آپتون سینکلر. تصویربرداری خیرهکنندهی پنجمین فیلم پل توماس اندرسن را مانند چهار فیلم قبلیاش رابرت السویت انجام داده است و موسیقی آن را جانی گرینوود ساخته است.
خون به پا خواهد شد در ۸ رشته نامزد اسکار شد و در نهایت توانست دو اسکار بهترین بازیگر نقش اصلی مرد و بهترین تصویربرداری را بهدست آورد. اندرسن که برای نخستین بار نامزد اسکار بهترین کارگردانی شدهبود، رقابت را به برادران کوئن برای فیلم جایی برای پیرمردها نیست (No Country for Old Men) واگذار کرد.
۴. هارمونیهای ورکمایستر (Werckmeister Harmonies)
- محصول: مجارستان/ ۲۰۰۰
- کارگردان: بلا تار، اگنش هرانیتسکی
- بازیگران: لارس رودولف، پیتر فیتز
- امتیاز راتن تومیتوز: ۹۸ از ۱۰۰
- امتیاز متاکریتیک: ۹۲ از ۱۰۰
لاسلو کراسناهورکایی فیلمنامهی نهمین فیلم بلند بلا تار را براساس رمانی از خودش بهنام سودازدگی مقاومت به تحریر درآورد. هارمونیهای ورکمایستر در مجموع از سیونه برداشت آهسته تشکیل شده است و زندگی دو دوست در مجارستان کمونیستی را نشان میدهد. فیلمبرداری فیلم برعهدهی تیمی آنچنان عظیم بوده است که هفت نفر سرپرستی آن را برعهده داشتهاند. موسیقی فیلم را هم میهای ویگ ساخته است.
۵. جاده مالهالند (Mulholland Drive)
- محصول: آمریکا/ ۲۰۰۱
- کارگردان: دیوید لینچ
- بازیگران: نائومی واتس، لورا هرینگ
- امتیاز راتن تومیتوز: ۸۳ از ۱۰۰
- امتیاز متاکریتیک: ۸۵ از ۱۰۰
نهمین فیلم بلند دیوید لینچ را میتوان کاملترین فیلم او در دنیای سورئالیستی مخصوص خودش نامید. لینچ در جاده مالهالند داستانها، شخصیتها و دنیاهای ذهنی آنها و همهی آن چه هست را در هم میآمیزد و از ترکیب دیوانهوار آنها نظمی مخصوص به خودش استخراج میکند. فیلمبرداری جاده مالهالند را پیتر دمینگ برعهده داشته است و موسیقی آن را آنجلو بادالامنتی ساخته است.
جاده مالهالند سومین نامزدی اسکار کارگردانی را برای لینچ به ارمغان آورد، اما ران هاوارد برای ذهن زیبا (A Beautiful Mind) جایزه را بهدست آورد و دست لینچ باز هم از اسکار کوتاه ماند. در فرانسه و جشنوارهی کن اما لینچ موفقتر بود و با اولین نامزدی خود در رشتهی بهترین کارگردان، توانست آن را بهدستآورد.
۶. عشق پریشان (Punch-Drunk Love)
- محصول: آمریکا/ ۲۰۰۲
- کارگردان: پل توماس اندرسن
- بازیگران: آدام سندلر، امیلی واتسون
- امتیاز راتن تومیتوز: ۷۹ از ۱۰۰
- امتیاز متاکریتیک: ۷۸ از ۱۰۰
چهارمین فیلم پل توماس اندرسن یک درام-کمدی است که پس از برد دشوار (Hard Eight)، شبهای عیاشی (Boogie Nights) و مگنولیا (Magnolia) یکبار دیگر تسلط اندرسن بر امکانات سینما را به منتقدان و مخاطبان اثبات میکند. اندرسن در عشق پریشان داستان عاشقانهی مردی را روایت میکند که در برقراری ارتباط با دنیای بیرون با مشکلات زیادی دستوپنجه نرم میکند.
تصویربرداری این فیلم اندرسن را هم فیلمبردار همیشگی او، رابرت السویت، انجام داده است. موسیقی فیلم را جان براین ساخته است و تدوین آن برعهدهی لسلی جونز بوده است. عشق پریشان همچنین توانست اندرسن را به جایزهی بهترین کارگردانی جشنوارهی فیلم کن ۲۰۰۲ برساند.
۷. گمشده در ترجمه (Lost in Translation)
- محصول: آمریکا و ژاپن/ ۲۰۰۳
- کارگردان: سوفیا کوپولا
- بازیگران: بیل مری، اسکارلت جوهانسون
- امتیاز راتن تومیتوز: ۹۵ از ۱۰۰
- امتیاز متاکریتیک: ۸۹ از ۱۰۰
گمشده در ترجمه را سوفیا کوپولا پس از نخستین فیلم بلند خود، خودکشی باکرهها (The Virgin Suicides)، ساخت. دومین فیلم دختر کارگردان پدرخوانده (The Godfather) توانست نظر بسیاری از منتقدان را به خود جلب کند و در فصل جوایز بدرخشد. گمشده در ترجمه در فصل جوایز توانست در بیش از ۱۱۰ رشته از جشنوارههای مختلف نامزد شود و در مجموع بیش از ۶۰ جایزه دریافت کند؛ از جمله اسکار بهترین فیلمنامهی غیراقتباسی برای سوفیا کوپولا.
۸. خانواده اشرافی تننبام (The Royal Tenenbaums)
- محصول: آمریکا/ ۲۰۰۱
- کارگردان: وس اندرسن
- بازیگران: دنی گلاور، جین هکمن
- امتیاز راتن تومیتوز: ۸۱ از ۱۰۰
- امتیاز متاکریتیک: ۷۶ از ۱۰۰
اندرسن فیلمنامهی سومین فیلم خود بهعنوان کارگردان را هم با همکاری یار همیشگی خود اوون ویلسون نوشت. داستان سومین فیلم بلند اندرسن، درست مانند سایر فیلمهایش، لطافت مخصوصی دارد که با قاببندیهای دقیق و رنگبندیهای وسواسی او جان میگیرد. اندرسن در سومین فیلم خود فیلمبرداری را به رابرت یئومان سپرد و موسیقی فیلم او را مارک مادرزیا ساخت. خانواده اشرافی تننبام با بودجهی ۲۱ میلیون دلاری ساخته شد و توانست در گیشه به فروش ۷۱٫۴ میلیون دلاری دست پیدا کند.
۹. قتل جسی جیمز به دست رابرت فورد بزدل (The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford)
- محصول: آمریکا/ ۲۰۰۷
- کارگردان: اندرو دامینیک
- بازیگران: برد پیت، کیسی افلک
- امتیاز راتن تومیتوز: ۷۶ از ۱۰۰
- امتیاز متاکریتیک: ۶۸ از ۱۰۰
هنگام تماشای دومین فیلم اندرو دامینیک، نخستین نکتهای که به ذهن متبادر میشود فیلمبرداری درخشان و خیرهکنندهی راجر دیکینس است که به عقیدهی بسیاری از منتقدان و لیستهای سینمایی، بهترین فیلمبرداری قرن بیستویکم تا به امروز است. اندرو دامینیک فیلمنامهی دومین فیلم بلند خود را براساس رمانی به همین نام از ران هنسن نوشت و ساخت موسیقی آن را به نیک کیو و وارن آلیس سپرد.
۱۰. سندرم و یک قرن (Syndromes and a Century)
- محصول: تایلند/ ۲۰۰۶
- کارگردان: اپیجاتپونگ ویراستاکول
- بازیگران: نانتارات ساوادیکول، جاروچای ایاماران
- امتیاز راتن تومیتوز: ۸۹ از ۱۰۰
- امتیاز متاکریتیک: ۷۱ از ۱۰۰
قاببندیهای ویراستاکول در این فیلم بیش از هر چیز دیگر به تابلوهای نقاشی میماند. او اگرچه همواره فیلمهایش را بهآرامی آغاز میکند، اما هرچه زمان فیلم پیش میرود، او بیشتر و بیشتر مخاطب را درگیر و با رنگبندیهای خیرهکنندهی خود مخاطب را میخکوب تصاویر میکند. فیلمبرداری پنجمین فیلم ویراستاکول را سایومبو موکدیپرام انجام داده است و موسیقی آن را کانتی آنانتاگانت ساخته است.
۱۱. پیش از غروب (Before Sunset)
- محصول: آمریکا/ ۲۰۰۴
- کارگردان: ریچارد لینکلیتر
- بازیگران: ایتن هاک، ژولی دلپی
- امتیاز راتن تومیتوز: ۹۴ از ۱۰۰
- امتیاز متاکریتیک: ۹۰ از ۱۰۰
پیش از غروب، دومین قسمت از سهگانهی پیش از … لینکلیتر است که قسمت پیشین آن پیش از طلوع (Before Sunrise) ۱۹۹۵ و قسمت بعدی آن پیش از نیمهشب (Before Midnight) ۲۰۱۳ است. لینکلیتر با پیش از غروب یکبار دیگر نگاه خاص خود و سنتشکنیهای همیشگی خود را به نمایش میگذارد و با ساختن فیلمی با بودجهی ۲٫۷ میلیون دلاری یکبار دیگر مستقل بودن خود از جریان اصلی هالیوود را یادآور میشود.
۱۲. پنهان (Caché)
- محصول: فرانسه/ ۲۰۰۵
- کارگردان: میشائیل هانکه
- بازیگران: ژولیت بینوش، دنیل اوتوی
- امتیاز راتن تومیتوز: ۸۹ از ۱۰۰
- امتیاز متاکریتیک: ۸۴ از ۱۰۰
هشتمین فیلم کارنامهی پربار هانکهی اتریشی مانند کارهای دیگرش با تشویشی ناگهانی که وارد زندگیای معمولی میشود، آغاز میگردد؛ تشویشی که در تمام فیلمهای هانکه وضع موجود را برهم میزند و بهتدریج دست و پا میگیرد و همهچیز را میبلعد. فیلمبرداری پنهان را کریستیان برگر انجام داد و فیلمنامهی آن را خود هانکه نوشت. پنهان توانست از جشنوارهی فیلم کن سه جایزهی بهترین کارگردانی، جایزهی کلیسای جهانی و جایزهی فدراسیون بینالمللی منتقدان فیلم را بهدست آورد.
۱۳. بیل را بکش (Kill Bill)
- محصول: آمریکا/ بخش ۱: ۲۰۰۳ و بخش ۲: ۲۰۰۴
- کارگردان: کوئنتین تارانتینو
- بازیگران: اوما تورمن، دیوید کارادین
- امتیاز راتن تومیتوز: ۸۵ از ۱۰۰
- امتیاز متاکریتیک: ۶۲ از ۱۰۰
فیلمنامهی بیل را بکش را خود تارانتینو نوشت و تصویربرداری شاهکار آن توسط رابرت ریچاردسون بیهمتا انجام گرفت. بیل را بکش مانند سایر فیلمهای تارانتینو متفاوت است؛ چه در سبک روایی داستان و چه در فرم بصری نمایش. تارانتینو در بیل را بکش هیچ محدودیتی برای خود قائل نمیشود، او حتی فرمت فیلم را به هم میریزد و در بخشی از فیلم با انیمه، داستان خود را روایت میکند.
بیل را بکش با بودجهی ۳۰ میلیون دلاری ساخته شد و در گیشه توانست به فروش ۱۸۰٫۹ میلیون دلاری دست یابد. بیل را بکش یکبار دیگر نبوغ فیلمنامهنویسی و کارگردانی تارانتینو را به همهی دنیا اثبات کرد و نشان داد که آنچه در سگهای انباری (Reservoir Dogs) و داستان عامهپسند (Pulp Fiction) رخ داده، اتفاقی نبوده است.
۱۴. حرامزادههای لعنتی (Inglourious Basterds)
- محصول: آمریکا/ ۲۰۰۹
- کارگردان: کوئنتین تارانتینو
- بازیگران: برد پیت، کریستوف والتس
- امتیاز راتن تومیتوز: ۸۹ از ۱۰۰
- امتیاز متاکریتیک: ۶۹ از ۱۰۰
تارانتینو اینبار نگاه طنزپرداز و خونآلود خود را به سمت جنگ جهانی دوم معطوف کرد. او که فیلمنامهی هشتمین فیلماش را هم خودش نوشته است، فیلمبرداری کار خود را یکبار دیگر به رابرت ریچاردشون سپرد. تارانتینو در حرامزادههای لعنتی داستانی خیالی را به تصویر میکشد و واقعیت و تاریخ را بازیچهی دستان خود میکند.
حرامزادههای لعنتی برای بار دوم تارانتینو را نامزد اسکار بهترین کارگردان و بهترین فیلمنامهی غیراقتباسی کرد و علاوه بر آن در ۶ بخش دیگر نامزد شد که تنها کریستوف والتس توانست اسکار بهترین بازیگر نقش مکمل مرد را به خانه ببرد. والتس پیش از اسکار هم توانسته بود از جشنوارهی فیلم کن جایزهی بهترین بازیگر مرد را بهدست آورد.
۱۵. زودیاک (Zodiac)
- محصول: آمریکا/ ۲۰۰۷
- کارگردان: دیوید فینچر
- بازیگران: جیک جیلنهال، مارک رافلو
- امتیاز راتن تومیتوز: ۸۹ از ۱۰۰
- امتیاز متاکریتیک: ۷۸ از ۱۰۰
فیلمنامهی ششمین فیلم دیوید فینچر را جیمز وندربیت براساس کتابی به همین نام از رابرت گریاسمیت نوشته است، فیلمبرداری آن را هریس سوایدز انجام داده و موسیقی آن را دیوید شایر ساخته است. فینچر پس از اتاق وحشت (Panic Room) ۲۰۰۲، باز هم به سراغ ژانری رفت که در آن تبحر دارد؛ معمایی-مهیج. فینچر در زودیاک، همانطور که از نام فیلم برمیآید، داستان افرادی را که به دنبال قاتل سریالی مشهور آمریکایی که با نام مستعار زودیاک شناخته میشود، هستند را روایت میکند و مثل همیشه در روایت کردن یک داستان معمایی بینظیر عمل میکند.
۱۶. ارباب حلقهها (The Lord of the rings)
- محصول: آمریکا/ قسمت ۱: ۲۰۰۱، قسمت ۲: ۲۰۰۲ و قسمت ۳: ۲۰۰۳
- کارگردان: پیتر جکسون
- بازیگران: الیجا وود، ویگو مورتنسن
- امتیاز راتن تومیتوز: ۹۳ از ۱۰۰
- امتیاز متاکریتیک: ۹۴ از ۱۰۰
ارباب حلقهها سهگانهای است که پیتر جکسون فیلمنامهی اقتباسی آن را به همراه فرن والش، فیلیپا بوینس و استفان سینکلر از روی کتاب ارباب حلقههای جان رونالد روئل تالکین نوشت و در قالب سه فیلم سینمایی آن را به سینماها آورد. سه قسمت این مجموعه به نامهای ارباب حلقهها: یاران حلقه (The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring)، ارباب حلقهها: دو برج (The Lord of the Rings: The Two Towers) و ارباب حلقهها: بازگشت پادشاه (The Lord of the Rings: The Return of the King) بهترتیب طی سالهای ۲۰۰۱، ۲۰۰۲ و ۲۰۰۳ اکران شدند.
ارباب حلقهها نهتنها توانست نظر منتقدان را بهدنبال سبک بصری مخصوص خود جلب کند و بهدنبال تکنیکهای جلوههای ویژهی خود باعث بروز انقلابی در صنعت سینما شود، بلکه توانست در گیشه هم موفق شود و با بودجهی ۲۸۱ میلیون دلاری، به فروش ۲٫۹۹۱ میلیارد دلاری دست پیدا کند. سهگانهی ارباب حلقهها در مجموع ۳۰ نامزدی در سه جشنوارهی اسکار کسب کرد و توانست ۱۷ اسکار رشتههای مختلف را به خانه ببرد.
۱۷. و مادرت هم همینطور (Y Tu Mamá También)
- محصول: مکزیک/ ۲۰۰۱
- کارگردان: آلفونسو کوارون
- بازیگران: مارییل وردو، گائل گارسیا برنال
- امتیاز راتن تومیتوز: ۹۲ از ۱۰۰
- امتیاز متاکریتیک: ۸۸ از ۱۰۰
و مادرت هم همینطور داستان سفری جادهای است که فیلمنامهی آن را آلفونسو کوارون به همراه کارلوس کوارون نوشته است، تصویربرداری آن را امانوئل لوبزکی انجام داده است و تدوین آن را کوارون به همراه الکس رودریگز. چهارمین فیلم کوارون با بودجهی ۵ میلیون دلاری ساخته شد و توانست به فروش ۳۳٫۶ میلیون دلاری دست پیدا کند. فیلم کوارون همچنین توانست در اسکار و بفتا نامزد دریافت جایزهی بهترین فیلمنامهی غیر اقتباسی شود که هر دو را به با او حرف بزن (Talk to Her) پدرو آلمودوار باخت.
۱۸. رقصنده در تاریکی (Dancer in the Dark)
- محصول: دانمارک/ ۲۰۰۰
- کارگردان: لارس فون تریر
- بازیگران: بیورک، کاترین دنو
- امتیاز راتن تومیتوز: ۶۹ از ۱۰۰
- امتیاز متاکریتیک: ۶۱ از ۱۰۰
در رقصنده در تاریکی فون تریر مرزهای ژانر موزیکال کلاسیک آمریکایی را جابهجا میکند و آن را با بدبینی ذاتی خودش پیوند میدهد. تریر در رقصنده در تاریکی به سراغ داستان زنی مهاجر در آمریکای سال ۱۹۶۴ میرود که بهتدریج بینایی خود را از دست میدهد و چنین وضعیتی برای پسر او هم درحال تکرار شدن است، مگر اینکه او بتواند پول عمل جراحی چشمان فرزندش را فراهم آورد.
رقصنده در تاریکی توانست نخل طلا و جایزهی بهترین بازیگر زن جشنوارهی کن سال ۲۰۰۰ را بهدست آورد. فیلمبرداری هفتمین فیلم لارس فون تریر را رابی مولر انجام داد و فیلمنامهی آن را خود تریر نوشت. لازم به ذکر است که اگرچه رقصنده در تاریکی تریر بهعنوان یک فیلم موزیکال معرفی میشود، اما اولین قطعهی موسیقی فیلم، دقیقهی ۴۰ این فیلم ۱۴۰ دقیقهای پخش میشود و فقط ۶ بخش موسیقی در فیلم وجود دارد.
۱۹. گلهای پرپر (Broken Flowers)
- محصول: آمریکا و فرانسه/ ۲۰۰۵
- کارگردان: جیم جارموش
- بازیگران: بیل مری، جفری رایت
- امتیاز راتن تومیتوز: ۸۷ از ۱۰۰
فیلمنامهی دهمین فیلم کارنامهی هنری جیم جارموش را خود او نوشته است و تصویربرداری آن را فردریک آلمز انجام داده و موسیقی آن را مولاتو آستاتکه ساخته است. گلهای پرپر با بودجهی ۱۰ میلیون دلاری ساخته شد و توانست در گیشه به فروش ۴۷٫۳ میلیون دلاری دست پیدا کند.
۲۰. جهان جدید (The New World)
- محصول: آمریکا/ ۲۰۰۵
- کارگردان: ترنس مالیک
- بازیگران: کالین فارل، کریستین بیل
- امتیاز راتن تومیتوز: ۶۲ از ۱۰۰
- امتیاز متاکریتیک: ۶۹ از ۱۰۰
مالیک در چهارمین فیلمی که نویسندگی و کارگردانی کرده است به سراغ به تصویر کشیدن دنیای جدیدی رفتهاست که بریتانیاییها پس از ورورد به خاک آمریکا آن را کشف کردند. فیلمبرداری این فیلم را امانوئل لوبزکی انجام داده و موسیقی آن را جیمز هورنر ساخته است. لوبزکی توانست برای فیلم نامزد اسکار هم بشود، اگرچه آن را به دیان بیبی برای فیلم خاطرات یک گیشا (Memoirs Of A Geisha) واگذار کرد.
منبع: the cinema archives
پیانیست چی؟