۲۳ دلیل خاصیت سرشار کدو برای بدن، پوست و مو (و دو دستور پخت عالی)

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۱۶ دقیقه
خواص کدو

بر سر اینکه کدو میوه است یا سبزی اختلاف وجود دارد. به هر حال اصالت کدو به مکزیک و آمریکای مرکزی برمی‌گردد. کدو انواع مختلفی دارد که از جمله‌ی آن‌ها می‌توانیم به کدوی زمستانی، کدوی تابستانی، کدوحلوایی و‌‌… اشاره کنیم. همه‌ی انواع کدو برای سلامتی بدن مفید هستند. در مقاله‌ای که امروز برایتان آماده کرده‌ایم، قرار است اطلاعات مفیدی را درباره‌ی خواص کدو برای سلامتی بدن، پوست و مو، همچنین ارزش غذایی آن در اختیارتان قرار دهیم. علاوه بر این طرز درست کردن ۲ خوردنی لذیذ و مقوی با این سبزی یا میوه‌ی مفید را به شما یاد می‌دهیم. تا پایان مقاله با ما همراه باشید.

ارزش غذایی کدو

قبل از اینکه به سراغ خواص کدو برویم، ارزش غذایی آن را بررسی کنیم. کدوی تابستانی و زمستانی هر دو جزء سبزیجات به‌شدت مغذی محسوب می‌شوند. کدوی تابستانی حاوی آب بیشتری است. از طرف دیگر کدوی زمستانی مواد مغذی بیشتری دارد. کدوی تابستانی معمولا مقدار بیشتری بتاکاروتن و لوتئین دارد. هر دو نوع کدوی ذکر شده حاوی ویتامین B، همچنین کلسیم، منیزیم، آهن و پتاسیم هستند. در ادامه ارزش غذایی ۱۰۰ گرم کدو آورده شده است.

ریبوفلاون ۰٫۰۲۰ میلی‌گرم ۲ درصد از نیاز روزانه‌ی بدن
تیامین ۰٫۱۰۰ میلی‌گرم ۸ درصد از نیاز روزانه‌ی بدن
ویتامین A ۱۰۶۳۰ واحد بین‌الملیی ۳۵۴ درصد از نیاز روزانه‌ی بدن
ویتامین C ۲۱ میلی‌گرم ۳۵ درصد از نیاز روزانه‌ی بدن
ویتامین E ۱٫۴۴ میلی‌گرم ۱۰ درصد از نیاز روزانه‌ی بدن
ویتامین K ۱٫۱ میکروگرم ۱ درصد از نیاز روزانه‌ی بدن
سدیم ۴ میلی‌گرم ۰٫۵ درصد از نیاز روزانه‌ی بدن
پتاسیم ۳۵۲ میلی‌گرم ۷ درصد از نیاز روزانه‌ی بدن
کلسیم ۴۸ میلی‌گرم ۵ درصد از نیاز روزانه‌ی بدن
مس ۰٫۰۷۲ میلی‌گرم ۸ درصد از نیاز روزانه‌ی بدن
آهن ۰٫۷۲ میلی‌گرم ۸ درصد از نیاز روزانه‌ی بدن
منیزیم ۳۴ میلی‌گرم ۹ درصد از نیاز روزانه‌ی بدن
منگنز ۰٫۲۰۲ میلی‌گرم ۱ درصد از نیاز روزانه‌ی بدن
فسفر ۳۳ میلی‌گرم ۵ درصد از نیاز روزانه‌ی بدن
سلنیوم ۰٫۵ میکروگرم حدود ۱ درصد از نیاز روزانه‌ی بدن
زینک (روی) ۰٫۱۵ میلی‌گرم ۱ درصد از نیاز روزانه‌ی بدن
پیریدوکسین ۰٫۱۵۴ میلی‌گرم ۱۲ درصد از نیاز روزانه‌ی بدن
پانتوتنیک اسید ۰٫۴۰۰ میلی‌گرم ۸ درصد از نیاز روزانه‌ی بدن
نیاسین ۱٫۲۰۰ میکروگرم ۸ درصد از نیاز روزانه‌ی بدن
فولات ۲۷ میکروگرم ۷ درصد از نیاز روزانه‌ی بدن
فیبر غذایی ۲ گرم ۵ درصد از نیاز روزانه‌ی بدن
کلسترول ۰ میلی‌گرم ۰ درصد از نیاز روزانه‌ی بدن
چربی کل ۰٫۱ گرم ۰٫۵ درصد از نیاز روزانه‌ی بدن
پروتئین ۱٫۰ گرم ۲ درصد از نیاز روزانه‌ی بدن
کربوهیدرات ۱۱٫۶۹ گرم ۹ درصد از نیاز روزانه‌ی بدن
کالری ۴۵ ۲ درصد از نیاز روزانه‌ی بدن

چند نکته درباره‌ی ترکیبات موجود در کدو

در ادامه چند نکته درباره‌ی ویتامین‌ها و مواد مغذی موجود در کدو آورده شده است.

۱. ویتامین‌ها

کدو منبع عالی ویتامین A و همچنین منبع خوب ویتامین C به شمار می‌رود. کاروتنوئیدها، به‌ویژه بتاکاروتن منابع اولیه‌ی این ویتامین‌ها محسوب می‌شوند.

۲. کالری و چربی

کدو بر خلاف سبزیجات دیگر کالری کمی دارد؛ به طوری که ۱۰۰ گرم از آن حاوی فقط ۴۵ کالری است. این نوع سبزی هیچ چربی اشباع شده و کلسترولی ندارد و به همین دلیل یک گزینه‌ی عالی برای کاهش وزن به شمار می‌رود. چربی کدو فقط ۰.۲ گرم است.

۳. پتاسیم

کدو یکی از منابع سرشار پتاسیم محسوب می‌شود؛ به طوری که ۱۰۰ گرم از آن ۳۵۴٫۶۰ میلی‌گرم پتاسیم به بدن می‌دهد. این ماده‌ی معدنی یک الکترولیت کلیدی برای حفظ تعادل مایعات بدن و مهیا کردن انرژی لازم عضلات به شمار می‌رود.

۴. ترکیبات فلاونوئیدی

کدو همچنین غنی از ترکیبات فلاونوئیدی از جمله آلفا و بتاکاروتن‌ها، کریپتوگزانتین B و لوتئین است. این ترکیبات در بدن تبدیل به ویتامین A می‌شوند.

۵. منگنز

کدو منبع خوبی از منگنز است. این ماده‌ی معدنی به بدن در پردازش چربی، کربوهیدرات و گلوکز کمک می‌کند.

۶. کومارین

کدو همچنین حاوی کومارین است که خواص رقیق‌کننده‌ی خون دارد و به همین دلیل در مبارزه با فشار خون بالا یا گردش خون ضعیف مفید است. این موضوع به پیشگیری از ابتلا به بیماری قلبی کمک می‌کند.

۷. فیبر

کدو منبع خوبی از فیبر غذایی محسوب می‌شود که نقش مهمی در هضم دارد. ۱۰۰ گرم کدوی زرد به بدن تقریبا ۲٫۵۲ گرم فیبر می‌دهد.

۸. ترکیبات دیگر

تخم کدو منبع خوبی از فیبر غذایی و اسیدهای چرب تک غیراشباع، همچنین پروتئین، مواد معدنی و ویتامین‌های مختلف است. علاوه بر این اسید آمینه‌ی تریپتوفان دارد که برای سلامتی بدن مفید است.

خواص کدو برای سلامتی بدن

کدو یک نوع سبزی مغذی به شمار می‌رود. کدوی تابستانی معمولا بیشتر از کدوی زمستانی آب دارد. با این حال همه‌ی انواع کدو بسیار مقوی هستند و به روش‌های متنوع سلامتی بدن را افزایش می‌دهند. در ادامه خواص کدو برای سلامتی بدن را نام برده‌ایم.

۱. برای قلب مفید است

کدوی زرد می‌تواند خطر ابتلا به بیماری قلبی را کاهش دهد، چون حاوی مقدار ناچیزی چربی است و تقریبا هیچ کلسترولی ندارد. کدو حاوی منیزیم است که نشان داده شده احتمال ابتلا به حمله‌ی قلبی و سکته را کاهش می‌دهد.

منیزیم به همراه پتاسیم به کاهش فشار خون کمک می‌کند. ویتامین C و بتاکاروتن کدو هم در پیشگیری از اکسیداسیون کلسترول مفید هستند. مواد مغذی موجود در کدو از طریق پیشگیری از جمع شدن کلسترول اکسید شده در دیواره‌های رگ‌های خونی احتمال ابتلا به بیماری آترواسکلروز را کم می‌کند‌.

فولات موجود در کدوی زرد به از بین بردن هوموسیستئین کمک می‌کند که منجر به حمله‌ی قلبی و سکته می‌شود. علاوه بر این کدوی زرد به‌طور ویژه غنی از فولات است که سطح کلسترول خون را کاهش می‌دهد. این موضوع در کاهش احتمال ابتلا به بیماری قلبی و آترواسکلروز مفید است. برای جلوگیری از ابتلا به بیماری‌های قلبی حتما کدو را در رژیم غذایی خود جای دهید.

۲. به کاهش وزن کمک می‌کند

کدو به کاهش وزن کمک می‌کند

کاهش وزن و لاغری دغدغه‌ی بسیاری از افراد است. مواد غذایی مختلفی وجود دارند که در کاهش وزن اثرگذار هستند. یکی از این مواد غذایی کدو است. کدوی تابستانی کالری کمی دارد و به همین دلیل گزینه‌ی خوبی برای اضافه کردن به رژیم غذایی مخصوص کاهش وزن به شمار می‌رود. یک فنجان کدوی زرد حاوی تقریبا ۳۶ کالری، ۷ گرم کربوهیدرات، ۱ گرم پروتئین و کمتر از ۱ گرم چربی است و هیچ کلسترولی ندارد. کدو کالری خود را از کربوهیدرات می‌گیرد. اگر قصد کاهش وزن دارید، می‌توانید به جای سبزیجات حاوی کالری بیشتر مانند سیب‌زمینی و ذرت، کدوی زرد بخورید.

۳. از سرطان پیشگیری می‌کند

کدوی تابستانی حاوی مقدار زیادی آنتی‌اکسیدان است که به از بین بردن رادیکال‌های آزاد موجود در بدن کمک می‌کند. سطح بالای بتاکاروتن موجود در کدو از بدن در برابر آلاینده‌ها و مواد شیمیایی که می‌توانند منجر به سرطان شوند محافظت می‌کند. کدو همچنین یکی از منابع غنی ویتامین C محسوب می‌شود. این ویتامین از پیری زودرس و سرطان پیشگیری می‌‌کند. کدو همچنین حاوی ویتامین A است که به محافظت در برابر سرطان ریه کمک می‌کند.

۴. برای سلامت استخوان‌ها مفید است

افزایش سلامت استخوان‌ها یکی دیگر از خواص کدو به شمار می‌رود. کدوی زرد حاوی مقدار زیادی منگنز و ویتامین C است. منگنز به حفظ سلامت ساختار استخوان‌ها، جذب کلسیم، ایجاد آنزیم‌ها و ساخت استخوان‌ها، همچنین بهبود تراکم مواد معدنی استخوان‌ها کمک می‌کند. ویتامین C در ساخت کلاژن نقش دارد که برای ساخت توده‌ی استخوان‌ها یک ترکیب ضروری محسوب می‌شود. منیزیم هم به افزایش سلامت استخوان‌ها و مفاصل کمک می‌کند. سایر مواد معدنی موجود در کدو مانند آهن، فولات، زینک (روی) و فسفر از شما در برابر ابتلا به پوکی استخوان محافظت می‌کنند.

۵‌. سلامت چشم‌ها را افزایش می‌دهد

افزایش سلامت چشم‌ها را هم می‌توانیم جزء خواص کدو بدانیم. کدوی تابستانی حاوی مقداری زیادی بتاکاروتن و لوتئین است. لوتئین نقش مهمی در پیشگیری از شروع آب مروارید و تباهی لکه‌ی زرد دارد که معمولا منجر به نابینایی می‌شوند. یک فنجان کدوی تابستانی حاوی تقریبا ۱۳۵ میلی‌گرم بتاکاروتن و ۲۴۰۰ میکروگرم لوتئین است. کاروتنوئیدهای موجود در کدوی زمستانی هم خطر ابتلا به بیماری تباهی لکه‌ی زرد را کم می‌کنند.

۶. برای سلامت روده‌ی بزرگ مفید است

فیبر زیاد موجود در کدوی زرد دلیل مفید بودن آن برای روده‌ی بزرگ است.

کدو فیبر دارد. فیبر یک ماده‌ی مغذی است که به خارج کردن سموم از بدن و حفظ سلامت روده از طریق پیشگیری از یبوست کمک می‌کند. یک فنجان کدوی زرد تقریبا ۲٫۵۲ گرم فیبر به بدن می‌دهد.

۷. به حفظ سلامت پروستات کمک می‌کند

کدوی زرد در تسکین علائم عارضه‌ای به نام هیپرترافی خوش‌خیم پروستات اثرگذار است. این بیماری منجر به بزرگ شدن غده‌ی پروستات می‌شود و مشکلاتی را در عملکرد جنسی و ادرار به وجود می‌آورد.

۸. علائم سندرم پیش از قاعدگی را کاهش می‌دهد

کاهش علائم سندرم پیش از قاعدگی یا PMS از جمله خواص کدو به شمار می‌رود. کدوی تابستانی منبع خوبی از منگنز است. یک مطالعه به این نتیجه رسید زنانی که مقدار زیادی از این ماده‌ی معدنی را مصرف می‌کنند، کمتر از دیگر زنان دچار تغیر خلق‌وخو و دل‌درد ناشی از PSM می‌شوند. خوردن کدو یک روش عالی برای دریافت منیزیم بیشتر است.

۹. سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند

ویتامین C موجود در کدو در تقویت سیستم ایمنی بدن مفید است و به همین دلیل به پیشگیری از سرماخوردگی و حساسیت‌ کمک می‌کند. کدو یکی از منابع غنی فیبر به شمار می‌رود که در هضم بهتر و پیشگیری از بسیاری از انواع بیماری‌ها اثرگذار است. برای اینکه از خواص کدو بیشترین بهره را ببرید، پوست آن را هم بخورید. پوست کدو هم حاوی مقدار زیادی مواد مغذی است.

۱۰. غنی از ویتامین است

 غنی از ویتامین است

با خوردن کدو ویتامین زیادی دریافت می‌کنید. کدوی تابستانی به‌طور ویژه سرشار از ویتامین‌هایی مانند ویتامین A، ویتامین C و مواد معدنی مثل منیزیم، فولات، مس، ریبوفلاون و فسفر است. علاوه بر این کاروتنوئیدهای زیادی دارد که از جمله‌ی آن‌ها می‌توانیم بتاکاروتن‌ها را نام ببریم. کدو حلوایی همچنین مقدار زیادی پتاسیم و منیزیم است که به متعادل کردن مایعات بدن کمک می‌کند. کدوی تابستانی سرشار از مواد مغذی ضروری دیگر هم است که همگی برای بدن مفید هستند.

۱۱. کالری کمی دارد

همان‌طور که در ابتدای مقاله اشاره کردیم، کدو حاوی کالری کمی است. کربوهیدرات کدو هم بسیار کم است. علاوه بر این کدو هیچ کلسترولی ندارد. اگر می‌خواهید به اندام ایدئال خود دست پیدا کنید، حتما کدوی تابستانی را در رژیم غذایی خود جای دهید.

۱۲. از یبوست پیشگیری می‌کند

پیشگیری از یبوست را هم می‌توانیم در لیست خواص کدو قرار دهیم. فیبر زیاد موجود در کدو نه تنها سلامت روده‌ی بزرگ را افزایش می‌دهد، بلکه از یبوست پیشگیری می‌کند. اگر از یبوست رنج می‌برید، حتما می‌دانید که این عارضه چقدر آزاردهنده است. افرادی که دچار یبوست هستند، می‌توانند از خواص کدو برای درمان بیماری خود کمک بگیرند.

۱۳. منبع پروتئین گیاهی است

بسیاری از افراد برای دریافت پروتئین منابع حیوانی آن را مصرف می‌کنند. هرچند باید در نظر داشته باشید که با خوردن گوشت چربی هم دریافت می‌کنید. بهترین کار این است که پروتئین را از منابع گیاهی آن دریافت کنید. با این حال میزان پروتئین کدو خیلی زیاد نیست. بنابراین باید سایر منابع پروتئین را هم در رژیم غذایی خود جای دهید تا پروتئین لازم بدنتان تأمین شود.

۱۴. به فرآیند هضم کمک می‌کند

پزشکان توصیه می‌کنند برای کمک به فرآیند هضم مقدار زیادی از منابع غذایی فیبر را مصرف کنید. کدو حاوی مقدار خوبی فیبر غذایی است و حرکت روده را تسهیل می‌کند. مصرف فیبر می‌تواند به تسکین علائم مشکلات و عارضه‌های مرتبط با هضم مثل یبوست و نفخ کمک کند.

۱۵. با دیابت مبارزه می‌کند

فیبر غذایی موجود در سبزیجات در مبارزه با سطح بالای قند خون مفید است. این موضوع به پیشگیری از شروع بیماری دیابت کمک می‌کند.

۱۶. سطح فشار خون را تنظیم می‌کند

کدو سرشار از پتاسیم است. مصرف این ماده‌ی معدنی به مقدار کافی می‌تواند رگ‌های خونی و شریان‌ها را ریلکس کند. پتاسیم به‌طرز مؤثری فشار خون بالا را کاهش می‌دهد. بدن به این ماده‌ی معدنی برای متعادل کردن مایعات در بافت‌ها و سلول‌ها نیاز دارد. این سبزی همچنین حاوی منیزیم است. منیزیم به جذب پتاسیم کمک می‌کند. کدو حاوی زینک یا روی هم است که نقش مهمی در حفظ سطح فشار خون در محدوده‌ی طبیعی دارد.

۱۷. خواص آنتی‌اکسیدانی دارد

کدو سرشار از آنتی‌اکسیدان‌هایی مانند بتاکاروتن و ویتامین C است. به همین دلیل است که این میوه به بدن برای مبارزه با اثرات مضر رادیکال‌های آزاد کمک می‌کند. این موضوع می‌تواند در مبارزه با علائم پیری پوست و سایر اختلالات شناختی ناشی از مواجهه با رادیکال‌های آزاد مفید باشد.

۱۸. سطح کلسترول خون را کاهش می‌دهد

سطح کلسترول خون را کاهش می‌دهد

کدو حاوی مقدار زیادی فیبر است که می‌تواند در کاهش و حفظ سطح کلسترول خون مفید باشد. بالا بودن سطح کلسترول خون یکی از علل بیماری قلبی و عروقی و سکته به شمار می‌رود. می‌توانید با خوردن کدو به‌طور منظم سطح کلسترول خونتان را مدیریت کنید.

۱۹. از آسم پیشگیری می‌کند

پیشگیری از آسم هم از جمله خواص کدو به شمار می‌رود. بتاکاروتن نوعی آنتی‌اکسیدان است که به مقدار زیاد در کدو وجود دارد. مطالعات به این نتیجه رسیده‌اند کسانی که بتاکاروتن زیادی مصرف می‌کنند، کمتر در معرض ابتلا به آسم قرار می‌گیرند. کدو می‌تواند در پیشگیری از شروع آسم مفید باشد.

۲۰. انقباض عضلانی را بهبود می‌بخشد

کدو حاوی الکترولیت‌های بسیار مهم از جمله کلسیم، پتاسیم و منیزیم است. این الکترولیت‌ها به انقباض عضلانی و تحریک تکانه‌های عصبی کمک می‌کنند. مواد معدنی ذکر شده به‌طرز قابل‌توجهی در تسکین گرفتگی عضلانی اثرگذار هستند. سدیم موجود در کدو به تحریک انقباض عضلانی کمک می‌کند. از طرف دیگر منیزیم هم عضلات قلب را ریلکس می‌کند.

خواص کدو برای پوست

همه‌ی ما دوست داریم پوستی صاف و بدون عیب و نقص داشته باشیم. با این حال آلاینده‌های موجود در هوا، تغذیه‌ی ناسالم، قرار گرفتن در معرض اشعه‌های فرابنفش خورشید، استرس و اضطراب همگی روی پوستمان اثرات نامطلوبی می‌گذارند. دنبال کردن یک رژیم غذایی سالم که حاوی مواد مغذی حیاتی است می‌تواند به حفظ سلامت پوست کمک کند. سبزیجات معمولا گزینه‌های مفیدی برای پوست به شمار می‌روند. کدو یکی از سبزیجات عالی برای پوست است که ویتامین‌ها، مواد معدنی و آنتی‌اکسیدان‌های زیادی دارد. کدو فواید مختلفی برای پوست دارد. در ادامه خواص کدو برای پوست را در اختیارتان قرار داده‌ایم.

۲۱. کدو به حفظ سلامت پوست کمک می‌کند

حفظ سلامت پوست یکی از خواص کدو برای پوست به شمار می‌رود. همان‌طور که در بالا اشاره کردیم، کدو یکی از منابع عالی ویتامین A محسوب می‌شود. کدو بتاکاروتن‌هایی دارد که در بدن به ویتامین A تبدیل می‌شوند. ویتامین A یک آنتی‌اکسیدان قوی بوده که برای حفظ سلامت و یکپارچگی پوست به آن نیاز است.

۲۲. از پیری پوست پیشگیری می‌کند

یکی از خواص کدو پیشگیری از دهیدراته شدن بدن و محافظت در برابر آسیب‌های ناشی از اشعه‌های مضر فرابنفش خورشید است. علاوه بر این کدو حاوی مقدار زیادی ویتامین C است که با رادیکال‌های آزاد موجود در بدن مبارزه می‌‌کند. این موضوع در پیشگیری از علائم پیری مانند خطوط ظریف، چین‌وچروک و پیگمنتیشن پیشگیری مفید است. مصرف منظم کدو به هیدراته نگه داشتن پوست کمک می‌کند.

خواص کدو برای مو

بسیاری از زنان و مردان با مشکلات مربوط به مو دست‌وپنجه نرم می‌کنند. بعضی از مشکلات مو مانند ریزش مو، شوره، سفید شدن زودرس و نازک شدن مو می‌توانند به دلیل مواجهه‌ی موها با مواد شیمیایی ناملایم، کمبود مواد مغذی و ابتلا به بعضی بیماری‌ها رخ ‌دهند. بعضی از سبزیجات از جمله کدو می‌توانند رشد مو را تحریک کنند. در ادامه به یک نمونه از خواص کدو برای مو اشاره کرده‌ایم.

۲۳. رشد مو را تحریک می‌کند

کدو رشد مو را تحریک می‌کند

کدو منبع غنی بتاکاروتن محسوب می‌شود که نوع غیرسمی و بی‌خطر ویتامین A به شمار می‌رود. این رنگدانه برای شکل‌گیری و حفظ سلامت موها حیاتی است. بتاکاروتن‌ها از شکنندگی مو پیشگیری می‌کنند و در تحریک رشد مو مفید هستند. اضافه کردن کدو به رژیم غذایی می‌تواند راهکار خوبی برای حفظ سلامت موها باشد.

طرز تهیه‌ی ۲ خوردنی خوشمزه با کدو

حالا که با خواص فوق‌العاده‌ی کدو آشنا شدید، باید طرز درست کردن خوردنی‌های مختلف با آن را یاد بگیرید تا بتوانید از فواید و مواد مغذی موجود در آن بهره‌مند شوید. در ادامه طرز تهیه‌ی ۲ خوردنی با کدو را آموزش داده‌ایم.

۱. نان کدو سبز

کدو سبز یکی از انواع کدو است که می‌تواند با فواید خارق‌العاده‌ی خود برای سلامتی شما را شگفت‌زده کند. شاید پیش خودتان فکر کنید نان کدو سبز خوشمزه نمی‌شود. با این حال فقط کافیست یک بار این نان خوشمزه و خوش‌طعم را امتحان کنید تا تبدیل به طرفدار پروپاقرص آن شوید‌.

مواد لازم

  • آرد گندم: سه فنجان
  • نمک: یک قاشق چای‌خوری
  • جوش‌شیرین: یک قاشق چای‌خوری
  • بکینگ‌پودر: یک قاشق چای‌خوری
  • پودر دارچین: یک قاشق غذاخوری
  • تخم‌مرغ: سه عدد
  • روغن سبزیجات: یک فنجان
  • شکر سفید: دو و نیم فنجان
  • عصاره‌ی وانیل: سه قاشق چای‌خوری
  • کدو سبز رنده شده: دو فنجان
  • گردوی خرد شده: یک فنجان

طرز تهیه

۱.
برای درست کردن این نان خوش‌عطر و خوشمزه اول از همه فر را روی ۳۲۵ درجه‌ی سانتی‌گراد قرار دهید. قالب لوف را با کمی کره یا روغن چرب کنید و روی آن مقداری آرد بپاشید.

۲.
آرد گندم، بکینگ‌پودر، جوش‌شیرین و پودر دارچین را با هم مخلوط کرده و الک کنید.

۳‌.
تخم‌مرغ، روغن سبزیجات و شکر را درون یک کاسه‌ی بزرگ بریزید و آن‌ها را خوب با هم مخلوط کنید. مخلوط آرد الک شده را به مواد اضافه کرده و با یکدیگر ترکیب کنید.

۴.
کدوی رنده شده و گردو را به مواد اضافه ‌کنید و خوب هم بزنید. مایه‌ی نان را درون قالب لوف بریزید.

۵.
قالب را به مدت ۴۰ تا ۶۰ دقیقه در فر قرار دهید. سپس با احتیاط درب فر را باز کنید. یک عدد خلال دندان را در نان فرو کنید. سپس خلال دندان را خارج کنید. اگر نان به خلال دندان نچسبیده بود، یعنی به اندازه‌ی کافی پخته است، اما اگر نان به خلال دندان چسبید، یعنی باید آن را برای مدت زمان بیشتری در فر قرار دهید.

۶.
قالب را از فر خارج کنید و آن را به مدت ۲۰ دقیقه کنار بگذارید تا خنک شود. نوش جان.

۲. کدوی رست شده با پنیر پارمزان

کدوی رست شده و پنیر پارمزان یک ترکیب خوشمزه را تشکیل می‌دهند. می‌توانید خوردنی زیر را به‌عنوان میان وعده نوش جان کنید‌.

مواد لازم

  • کدو سبز: حدود ۵۰۰ گرم
  • روغن زیتون: یک چهارم فنجان (به علاوه‌ی دو قاشق غذاخوری)
  • پنیر پارمزان ریز رنده شده: یک و نیم فنجان
  • پوست لیموترش رنده شده: یک قاشق غذاخوری
  • آب لیموترش تازه: به مقدار لازم
  • نمک: یک قاشق غذاخوری
  • پودر فلفل سیاه: به مقدار لازم

طرز تهیه

۱.
اولین قدم برای درست کردن این خوردنی جذاب این است که پوست کدو را بگیرید و آن را حلقه‌ای خرد کنید. کدوی خرد شده را درون یک کاسه‌ی بزرگ بریزید.

۲.
یک چهارم فنجان روغن زیتون و فلفل سیاه را به کدو اضافه کنید و خوب هم بزنید. پنیر پارمزان، نمک و پوست لیموترش رنده شده را هم اضافه کنید و مواد را خوب هم بزنید.

۳‌.
فر را روی ۲۲۰ درجه‌ی سانتی‌گراد قرار دهید. سینی فر را با مقدار مناسبی کره یا روغن چرب کنید. مواد را به سینی فر منتقل کنید و اجازه دهید به مدت ۱۲ دقیقه در فر بمانند تا نرم شده و رنگشان کاراملی شود.

۴.
کدو را از فر خارج کنید و آن را درون یک بشقاب بریزید. دو قاشق غذاخوری روغن زیتون را روی آن بریزید. کدو را بچشید و در صورت نیاز نمک و فلفل بیشتری به آن اضافه کنید.

۵.
خوردنی جذاب و مقوی شما آماده است. به مقدار دلخواه روی آن آب لیموترش بریزید و از خوردن آن لذت ببرید.

سخن پایانی

کدو یکی از میوه‌ها یا سبزیجات بسیار مغذی است که برای سلامتی بدن، پوست و مو فواید متعددی دارد. امروز در این مقاله از دیجی‌کالا مگ خواص کدو و ارزش غذایی آن را معرفی کردیم. علاوه بر این طرز درست کردن ۲ خوردنی لذیذ با آن را آموزش دادیم. از جمله خواص کدو برای سلامتی بدن، پوست و مو می‌توانیم به تحریک رشد مو، پیشگیری از بیماری قلبی، کاهش سطح کلسترول خون، حفظ سلامت پوست، پیشگیری از آسم، تنظیم سطح فشار خون و… اشاره کنیم. حتما کدو را به‌طور منظم مصرف کنید تا از خواص فوق‌العاده‌ی آن بهره‌مند شوید.

این مطلب فقط جنبه‌ی آموزش و اطلاع‌رسانی دارد. پیش از استفاده از توصیه‌های این مطلب حتما با پزشک متخصص مشورت کنید. برای اطلاعات بیشتر بیانیه‌ی رفع مسؤولیت دیجی‌کالا مگ را بخوانید.

منبع: style craze, martha stewart, all recipes



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X