۲۸ فایده‌ی بی‌نظیر کنجد برای سلامتی و زیبایی (و حقایق جالبی که نمی‌دانید)

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۱۵ دقیقه
خواص کنجد

کنجد دانه‌ای ترد و خوشبو است که با خواص فراوان خود برای بدن می‌تواند شما را متعجب کند. این دانه حاوی مواد معدنی و ویتامین‌های مختلف از جمله پانتوتنیک اسید، ویتامین E، کلسیم، فسفر، سلنیوم و… است و به همین دلیل توانسته خود را در لیست سالم‌ترین مواد غذایی جهان جای دهد. اگر می‌خواهید دچار دیابت نشوید، آنمی خود را درمان کنید و سلامت قلبی و عروقیتان را بهبود ببخشید، کنجد را در رژیم غذایی خود جای دهید. از آنجایی که کنجد برای سلامتی بدن بسیار مفید است، تصمیم گرفتیم مقاله‌ی امروز دیجی‌کالا مگ را به آن اختصاص دهیم. در مقاله‌ای که در حال خواندن آن هستید، قرار است با ارزش غذایی و خواص کنجد برای بدن، پوست و مو آشنا شوید. همچنین می‌خواهیم طرز درست کردن ۲ خوردنی با کنجد را به شما آموزش می‌دهیم تا از خواص و مواد مغذی موجود در آن برخوردار شوید. تا پایان با ما همراه باشید.

ارزش غذایی کنجد

تمام انواع کنجدها به‌شدت مغذی هستند. این دانه‌ها منبع غنی مواد معدنی مختلف مانند مس و منیزیم به شمار می‌روند. این دانه‌ها همچنین حاوی منیزیم، کلسیم، فسفر، آهن، سلنیوم، ویتامین B1 و زینک (روی) هستند. علاوه بر این کنجد غنی از فیبر غذایی و چربی‌های تک غیر اشباع است. ارزش غذایی ۱۰۰ گرم کنجد به شرح زیر است.

انرژی ۵۷۳
کربوهیدرات ۲۳.۴۵ گرم
پروتئین ۱۷.۷۳ گرم
چربی کل ۴۹. ۶۷ گرم
فیبر غذایی ۱۱.۸ گرم
فولات ۹۷ میکروگرم
پانتوتنیک اسید ۰.۷۹ میلی‌‌گرم
ریبوفلاوین ۰.۲۴۷ میلی‌گرم
تیامین ۰.۷۹۱ میلی‌گرم
تیامین ۰.۷۹۱ میلی‌گرم
ویتامین A ۹ واحد بین‌المللی (IU)
ویتامین E ۰.۲۵ میلی‌گرم
سدیم ۱۱ میلی‌گرم
پتاسیم ۴۶۸ میلی‌گرم
کلسیم ۹۷۵ میلی‌گرم
مس ۴.۰۸۲ میلی‌گرم
آهن ۱۴.۵۵ میلی‌گرم
منیزیم ۳۵۱ میلی‌گرم
منگنز ۲.۴۶۰ میلی‌گرم
فسفر ۶۲۹ میلی‌گرم
سلنیوم ۳۴.۴ میکروگرم
زینک (روی) ۷.۷۵ میلی‌گرم

چند نکته درباره‌ی ارزش غذایی کنجد

به چند نکته‌ی زیر درباره‌‌ی ترکیبات موجود در کنجد توجه کنید.

۱. کالری

حدود ۳۱ گرم کنجد خام تقریبا ۱۶۳ کالری و ۱۴.۱۱ گرم چربی دارد که از این میزان چربی، ۱.۹۶ گرم آن چربی اشباع شده است. کنجد بو داده ۱۶۰ کالری و ۱۳.۶۱ گرم چربی دارد که از این میزان ۱.۰۹ گرم آن چربی اشباع شده است. کنجد خام و بو داده هیچ ‌کدام کلسترول ندارند.

۲. پروتئین

کنجد یکی از بهترین منابع پروتئین غیرگوشتی است. حدود ۳۱ گرم دانه‌ی کنجد خام و خشک ۵.۰۳ گرم پروتئین است. این در حالی است که همین میزان از کنجد بو داده ۴.۸۱ گرم پروتئین دارد.

۳. ویتامین‌ها

حدود ۳۱ گرم کنجد خام یا بو داده حاوی ۲۲ میلی‌گرم تیامین است و ۱۹ درصد از نیاز روزانه‌ی بدن به این ویتامین را برطرف می‌کند. علاوه بر این میزان ذکر شده از کنجد خام یا بو داده ۰.۰۷ میلی‌گرم ریبوفلاوین دارد و ۶ درصد از نیاز روزانه‌ی بدن بزرگسالان به این ویتامین را تأمین می‌کند.

۴. مواد معدنی

۳۱ گرم کنجد ۲۹۱ میلی‌گرم کلسیم، ۴.۱۱۳ میلی‌گرم آهن و ۹.۷۷ میلی‌گرم سلنیوم دارد و ۲۹ درصد و ۱۸ درصد از نیاز روزانه‌ی بدن بزرگسالان به کلسیم و سلنیوم را برطرف می‌کند. علاوه بر این با مصرف میزان ذکر شده از کنجد ۲۳ درصد و بیش از ۵۰ درصد از نیاز روزانه‌ی بدن زنان و مردان به آهن تأمین می‌شود. کنجد بو داده در مقایسه با کنجد خام مواد معدنی کمتری دارد.

چند حقیقت درباره‌ی کنجد

کنجد دانه‌ای با خواص فراوان و ارزش غذایی بالا است. کنجد را می‌توانید به به‌صورت خام، خشک و یا حتی بو داده مصرف کنید. یک سس معروف که با کنجد درست می‌شود، تاهینی نام دارد. در تهیه‌ی این سس از کنجد بو داده و روغن زیتون استفاده می‌شود.

کنجد انواع مختلفی دارد و به رنگ‌های سفید، مشکی و قهوه‌ای در دسترس است. کنجد سفید نسبت به کنجد سیاه آهن بیشتری دارد. کنجد سیاه در مقایسه با کنجد سفید یا قهوه‌ای خوش‌طعم‌تر است و عطر قوی‌تری دارد. میزان کلسیم موجود در کنجد سیاه، ۶۰ درصد بیشتر از کنجد سفید است.

خواص کنجد برای سلامتی بدن

خواص کنجد برای سلامتی بدن

کنجد که در پخت‌وپز هم کاربرد دارد، حاوی خواص درمانی است. روغن کنجد غنی از اسیدهای چرب امگا ۳، آنتی‌اکسیدان‌های مختلف، ویتامین‌ها، مواد معدنی و فیبر غذایی است. این دانه‌ی مفید به بدن به رو‌ش‌های مختلف سود می‌رساند. در ادامه خواص کنجد برای بدن را بررسی می‌کنیم.

۱. منبع عالی پروتئین گیاهی است

کنجد منبع خوبی از پروتئین غذایی به شمار می‌رود. ۲۰ درصد از این دانه را اسید آمینه‌های باکیفیت تشکیل داده‌اند‌. اگر گیاه‌خوار هستید، برای تأمین پروتئین لازم بدن خود کنجد بخورید. کنجد را می‌توانید روی سالاد، سبزیجات مختلف و نودل بریزید تا از خواص آن بهره‌مند شوید.

۲. از دیابت پیشگیری می‌کند

پیشگیری از دیابت یکی از خواص مهم کنجد محسوب می‌شود.

کنجد حاوی منیزیم و مواد مغذی دیگر است که نشان داده شده با دیابت مبارزه می‌کنند. تحقیقات به این نتیجه رسیده‌اند که استفاده از روغن کنجد سطح فشار خون و گلوکز پلاسمای خون را در بیماران مبتلا به دیابت کاهش می‌دهد.

۳‌‌. آنمی را درمان می‌کند

برای درمان آنمی می‌توانید از خواص کنجد کمک بگیرید. کنجد، به‌ویژه کنجد سیاه سرشار از آهن است و به همین دلیل مصرف آن به افرادی که از آنمی و ضعف رنج می‌برند، به‌شدت توصیه می‌شود.

۴. سلامت قلبی و عروقی را افزایش می‌دهد

روغن کنجد از گرفتگی عروق پیشگیری می‌کند و به همین دلیل برای سلامت قلب مفید است. این دانه‌ی مغذی ترکیبات آنتی‌اکسیدانی و ضدالتهابی به نام سسامول دارد که نشان داده شده خواص آنتی‌آتروژنیک دارد و به همین علت سلامت قلبی و عروقی را بهبود می‌بخشد.

کنجد حاوی مقدار زیادی از نوعی اسید چرب تک غیراشباع به نام اسید اولئیک است که به کاهش سطح کلسترول بد (LDL) و افزایش سطح کلسترول خوب (HDL) در بدن کمک می‌کند. این موضوع احتمال ابتلا به بیماری عروق کرونر و سکته را کاهش می‌دهد.

۵. خواص ضدسرطانی دارد

کنجد حاوی نوعی ماده‌ی معدنی به نام منیزیم است که با سرطان مبارزه می‌کند. این دانه همچنین دارای نوعی ترکیبات ضدسرطانی به نام فیتات است. ثابت شده که کنجد در کاهش احتمال شکل‌گیری تومور کولورکتال و در نتیجه پیشگیری از سرطان روده‌ی بزرگ اثرگذار است.

۶. سلامت دستگاه گوارش را افزایش می‌دهد

کنجد به تقویت سلامت دستگاه گوارش و روده‌ی بزرگ کمک می‌کند، چون غنی از فیبر است. فیبر زیاد موجود در کنجد عملکرد روده را بهبود می‌بخشد و در نتیجه دفع مدفوع را آسان‌ کرده و یبوست را درمان می‌کند.

۷‌. آرتریت روماتوئید را تسکین می‌دهد

کنجد حاوی مس بوده که یک ماده‌ی معدنی است و درد و تورم ناشی از آرتریت را کاهش می‌دهد. علاوه بر این مس رگ‌های خونی، استخوان‌ها و مفاصل را تقویت می‌کند.

۸. در افزایش سلامت دستگاه تنفسی مفید است

منیزیم موجود در کنجد از طریق پیشگیری از اسپاسم مجاری تنفسی، آسم و سایر اختلالات تنفسی پیشگیری می‌کند.

۹. از شما در برابر آسیب ناشی از پرتوها محافظت می‌کند

نشان داده شده که سسامول که یکی از ترکیبات موجود در کنجد و روغن کنجد است، از آسیب دیدن DNA توسط پرتوها پیشگیری می‌کند. علاوه بر این در پیشگیری از آسیب دیدن روده‌ها و طحال مفید است.

۱۰. سلامت استخوان‌ها را افزایش می‌دهد

۱۰. سلامت استخوان‌ها را افزایش می‌دهد

کنجد حاوی روی یا زینک است که تراکم مواد معدنی استخوان‌ها و سلامت استخوان‌ها را افزایش می‌دهد. کمبود ماده‌ی معدنی ذکر شده می‌تواند باعث پوکی استخوان در نواحی لگن و ستون فقرات شود. علاوه بر این کنجد یکی از منابع عالی کلسیم به شمار می‌رود. کلسیم یک ماده‌ی معدنی حیاتی برای سلامت استخوان‌ها است.

۱۱. برای سلامت دهان و دندان مفید است

کنجد و روغن کنجد از طریق از بین بردن پلاک‌های موجود در دهان و سفید کردن دندان‌ها، سلامت دهان و دندان را افزایش می‌دهند‌. چرخاندن روغن کنجد در دهان می‌تواند میزان استرپتوکوکوس موتانس موجود در دندان‌ها و بزاق دهان را کاهش دهد و سلامت عمومی دهان و دندان را بهبود ببخشد.

۱۲. اضطراب را درمان می‌کند

کنجد حاوی چند ماده‌ی مغذی مهم است که استرس را کاهش می‌دهند. مواد معدنی مثل منیزیم و کلسیم که در کنجد موجود هستند، از طریق تنظیم عملکرد عضلات، به‌عنوان آنتی‌‌اسپاسمودیک (ترکیبی برای تسکین و پیشگیری از اسپاسم) عمل می‌کنند. تیامین یا ویتامین B1 موجود در این دانه خواص آرام‌کننده دارد و به عملکرد صحیح عصب‌ها کمک می‌کند.

کمبود ویتامین B1 می‌تواند منجر به اسپاسم (گرفتگی) عضلانی، بدخلقی و افسردگی شود. تریپتوفان یک اسید آمینه‌ی ضروری است که در تولید سروتونین نقش دارد. سروتونین یک انتقال‌دهنده‌ی عصبی است ‌که درد را کاهش می‌دهد و خلق‌وخو و الگوی خواب را تنظیم می‌کند. تولید و ارسال ناکافی سروتونین در مغز می‌‌تواند منجر به اضطراب و افسردگی شود.

۱۳. سطح کلسترول را کاهش می‌دهد

یکی از خواص کنجد سیاه، پایین آوردن سطح کلسترول خون است. این نوع کنجد حاوی دو ترکیب به نام‌های سزامین و سزامولین است که به گروهی از فیبرها به نام لیگنان تعلق دارند. لیگنان‌ها به دلیل اینکه غنی از فیبر غذایی هستند، میزان کلسترول خون را کم می‌کنند.

کنجد سیاه همچنین حاوی نوعی از ترکیبات گیاهی به نام فیتواسترول‌ها است که آن‌ها هم در زمینه‌ی ذکر شده مفید هستند. مصرف کنجد سیاه نه تنها سطح کلسترول خون را کاهش می‌دهد، بلکه خطر ابتلا به انواع مختلف سرطان‌ را هم پایین می‌آورد. کنجد در میان تمام دانه‌ها و مغزها حاوی بیشترین میزان فیتواسترول است.

۱۴. برای بینایی مفید است

بر اساس یافته‌های طب سنتی چین، رابطه‌ی قوی بین اندام‌های داخلی و اندام‌های خارجی وجود دارد. به‌طور مثال کبد و چشم با هم در ارتباط هستند. کبد خون را ذخیره می‌کند و می‌تواند برای بهبود عملکرد چشم، به این اندام خون بفرستد. کنجد سیاه برای کبد مفید است، چون جریان خون در کبد را افزایش می‌دهد و از این طریق چشم‌ها را تغذیه می‌کند.

۱۵. اندام‌ها را تغذیه می‌کند

نشان داده شده که کنجد سیاه سطح انرژی را در بدن افزایش می‌دهد، مغز را تغذیه می‌کند و سرعت فرآیند پیری را کاهش می‌دهد. مصرف منظم کنجد سیاه می‌تواند به کاهش علائم درد پشت، درد مفصلی و ضعف در مفاصل کمک کند.

۱۶. سطح فشار خون را کاهش می‌دهد

۱۶. سطح فشار خون را کاهش می‌دهد

متأسفانه این روز‌ها فشار خون بالا یک مشکل رایج است که بسیاری از افراد با آن دست‌وپنجه نرم می‌کنند. این عارضه زنان و مردان را از هر سنی درگیر می‌کند. مطالعات به این نتیجه رسیده‌اند که استفاده از روغن کنجد می‌تواند به کاهش فشار خون بالا کمک کند. منیزیم موجود در این روغن در پایین آوردن سطح فشار خون مفید است.

ویتامین‌ها و مواد معدنی فراوان موجود در کنجد به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می‌کنند. آنتی‌اکسیدان‌ها و مواد مغذی کنجد به بدن کمک می‌کنند به نحو بهتری با عناصر سرطان‌زا مبارزه کند. فیتات کنجد هم به خواص خود در پیشگیری از سرطان شناخته می‌شود.

۱۷. خواص ضدالتهابی دارد

مبارزه با سرطان یکی دیگر از خواص کنجد حساب می‌شود. مصرف موضعی یا خوراکی روغن کنجد می‌تواند بیماری‌ها و عارضه‌های ناشی از التهاب را کاهش دهد. مس زیاد موجود در کنجد به شما در مدیریت بهتر عارضه‌های مفصلی ایجاد شده در اثر التهاب کمک می‌کند.

خواص کنجد برای پوست

کنجد غنی از آنتی‌اکسیدان‌های متنوع است و خواص ضدباکتریایی و ضدویروسی دارد. روغن استخراج شده از کنجد سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳، ویتامین B، کلسیم، منیزیم، ویتامین E، فسفر و آهن است که از آن‌ها برای زیبایی پوست استفاده می‌شود. در ادامه چند نمونه از خواص کنجد برای پوست را در اختیارتان قرار داده‌ایم.

۱۸‌. خواص بهبوددهنده دارد

روغن کنجد یک ترکیب ضدالتهاب است که خواص بهبوددهنده دارد. خواص ضدباکتریایی کنجد به از بین بردن عوامل بیماری‌زا (پاتوژن‌ها) مثل استافیلوکوکوس و استرپتوکوکوس، همچنین قارچ‌های پوستی رایج مثل قارچ پای ورزشکار کمک می‌کند. اگر دچار عفونت مخمری واژن هستید، چند قطره روغن کنجد را با مقداری آب گرم مخلوط کرده و از آن استفاده کنید.

۱۹. آفتاب‌سوختگی را درمان می‌کند

اگر در این روزهای گرم تابستان دچار آفتاب‌سوختگی شدید، می‌توانید از خواص کنجد برای درمان آن بهره ببرید. کنجد از آسیب دیدن پوست توسط اشعه‌های مضر فرابنفش خورشید و در نتیجه بروز چین‌وچروک و لکه‌های تیره روی پوست جلوگیری می‌کند. مصرف منظم روغن کنجد به‌طرز چشمگیری خطر ابتلا به سرطان پوست را کاهش می‌دهد و از پوست در برابر اثرات مضر کلر موجود در استخر محافظت می‌‌کند.

۲۰. پوست را سم‌زدایی می‌کند

آنتی‌اکسیدان‌های کنجد و روغن کنجد به از بین بردن سموم پوست کمک می‌کنند. زمانی که روغن کنجد را روی پوست خود بمالید، مولکول‌های موجود در آن سموم محلول در چربی را جذب می‌کنند. باید روغن کنجد را در روتین مراقبت از پوست خود قرار دهید.

برای سم‌زدایی پوست خود، نصف فنجان روغن کنجد را با نصف فنجان سرکه‌ی سیب و یک چهارم فنجان آب مخلوط کنید. هر شب بعد از اینکه صورتتان را شستید، ترکیب به دست آمده را روی صورت خود ماساژ دهید.

۲۱. برای نوزادان مناسب است

کنجد برای نوزادان مناسب است

پوست نوزادان، به‌ویژه ناحیه‌ای که با پوشک پوشانده می‌شود، اغلب دچار راش (بثورات پوستی) می‌شود. روغن کنجد از پوست ظریف نوزاد در برابر بثورات محافظت می‌کند. مالیدن روغن کنجد روی بینی و گوش‌های نوزاد، از نواحی ذکر شده در برابر پاتوژن‌های پوستی رایج محافظت می‌کند.

۲۲. پوست را درخشان می‌کند

روغن کنجد می‌تواند پوست را شفاف و درخشان کند. این روغن از طریق نرم و لطیف نگه داشتن پوست، قابلیت ارتجاعی آن را حفظ می‌کند. این روغن بریدگی‌ها و خراشیدگی‌های خفیف را بهبود می‌بخشد. روغن کنجد پوست را به‌ویژه در ناحیه‌ی بینی سفت کرده و بزرگ شدن منافذ را کنترل می‌‌کند.

این روغن سمومی که روی سطح پوست و در منافذ بروز می‌کنند را خنثی می‌کند. می‌توانید برای بهره‌گیری از خواص روغن کنجد، از آن استفاده‌ی موضعی کنید. صورت خود را به‌طور کامل با روغن کنجد ماساژ دهید و با پودر برنج یا آرد نخودچی اسکراب کنید. سپس آب خنک را روی صورت خود بپاشید تا منافذتان بسته شوند.

۲۳. ترک‌ کف پا را درمان می‌کند

اگر کف پایتان ترک خورده است، هر شب قبل از اینکه بخوابید، ناحیه‌ی ذکر شده را با روغن کنجد ماساژ دهید و بعد جوراب بپوشید. این کار را چند شب پشت سر هم انجام دهید تا کف پایتان نرم و لطیف شود.

خواص کنجد برای مو

کنجد غنی از ویتامین‌ها، مواد مغذی و مواد معدنی است که برای حفظ سلامت پوست سر و مو حیاتی هستند. روغن کنجد علاوه بر پوست، برای مو هم مفید است. در ادامه به خواص کنجد برای مو اشاره کرده‌ایم.

۲۴. به رشد مو کمک می‌کند

کنجد دارای اسیدهای چرب ضروری مانند اسیدهای چرب امگا ۳، امگا ۶ و امگا ۹ است که رشد مو را افزایش می‌دهند. روغن کنجد از طریق تغذیه و نرم کردن پوست سر، رشد مو را تحریک می‌کند. ماساژ دادن کف سر به‌طور مرتب با روغن کنجد گرم باعث نفوذ روغن به پوست سر می‌شود و جریان خون را در کف سر افزایش می‌دهد. این روغن ریشه‌ها و ساقه‌های مو را تغذیه می‌کند.

۲۵. از مشکلات پوست سر پیشگیری می‌کند

کنجد غنی از ویتامین‌ها، مواد معدنی و مواد مغذی است که برای حفظ سلامت پوست مفید هستند. ماساژ دادن کف سر با روغن کنجد از خشکی، پوسته‌پوسته شدن و بسته شدن منافذ جلوگیری می‌کند که منجر به نازک شدن و ریزش مو می‌شوند. روغن کنجد علاوه بر اینکه خواص ضدالتهابی، ضدقارچی و ضدباکتریایی دارد، به درمان عفونت‌های کف سر و شوره کمک می‌کند و پوست سر تحریک شده را تسکین می‌کند.

۲۶. یک ضدآفتاب طبیعی است

حتما شما هم درباره‌ی مزایای استفاده از ضدآفتاب زیاد شنیده‌اید. جالب است بدانید که روغن کنجد از طریق محافظت از مو در برابر اشعه‌های مضر فرابنفش خورشید و آلودگی، به‌عنوان یک ضدآفتاب برای موها عمل می‌کند.

۲۷. موها را به‌طور عمیق نرم می‌کند

روغن کنجد به‌عنوان یک نرم‌کننده‌ی عالی برای موهای خشک و آسیب‌دیده یا موخوره عمل می‌کند. این روغن رطوبت از دست‌رفته‌ی مو را برمی‌گرداند و ساقه‌ی مو را تقویت می‌کند. روغن کنجد موهای کدر و شکننده را درخشان، نرم و قابل‌ارتجاع می‌کند.

۲۸. برای رفع سفیدی زودرس مو مفید است

روغن کنجد به خواص خود در تیره کردن موی سفید شناخته می‌شود و به همین دلیل برای افرادی که دچار سفیدی زودرس مو هستند، اثرگذار است. می‌توانید از روغن کنجد به همراه یک روغن حامل مثل روغن زیتون یا روغن بادام استفاده کنید تا سلامت موهایتان افزایش پیدا کند.

طرز تهیه‌ی ۲ خوردنی لذیذ با کنجد

خوردنی با کنجد

همان‌طور که در این مقاله خواندید، کنجد خواص حیرت‌آوری برای بدن دارد. برای همین باید سعی کنید به روش‌های مختلف آن را در رژیم غذایی خود جای دهید. در ادامه به شما یاد می‌دهیم ۲ خوردنی جذاب با کنجد درست کنید.

۱. سالاد آسیایی با کنجد

بعضی از روزها هوس می‌کنیم یک سالاد سبک و مقوی بخوریم. در چنین مواقعی سالاد آسیایی با کنجد بهترین گزینه است. پیشنهاد می‌کنیم حتما این سالاد خوشمزه و متفاوت را امتحان کنید.

مواد لازم

  • کلم سفید خرد شده: دو فنجان
  • کلم قرمز خرد شده: نصف فنجان
  • سس کنجد: دو سوم فنجان
  • هویج رنده شده: یک فنجان
  • فلفل دلمه‌ای قرمز ریز خرد شده: نصف فنجان
  • خیار خرد شده‌ی با پوست: یک فنجان
  • پیاز ریز خرد شده: یک چهارم فنجان
  • گشنیز تازه: یک چهارم فنجان
  • برگ نعناع تازه‌ی ریز خرد شده: نصف قاشق غذاخوری
  • ریحان تازه‌ی ریز خرد شده: یک قاشق غذاخوری
  • کنجد بو داده: نصف قاشق غذاخوری
  • نمک و فلفل سیاه: به مقدار لازم

طرز تهیه

۱.
اولین قدم برای تهیه‌ی سالاد آسیایی با کنجد این است که یک کاسه‌ی بزرگ بردارید و کلم قرمز، کلم سفید و یک سوم فنجان سس کنجد را درون آن بریزید و آن‌ها را با هم مخلوط ‌کنید.

۲.
حالا هویج، فلفل دلمه‌ای قرمز، خیار و پیاز را اضافه کرده و مواد را با هم ترکیب کنید.

۳.
گشنیز، ریحان و نعناع را درون کاسه بریزید و یک سوم سس کنجد باقیمانده را اضافه کنید. سالاد را با مقدار کافی نمک و فلفل سیاه طعم‌دار کنید‌ و آن را برای بار آخر هم بزنید.

۴.
سالاد سالم شما حاضر است. بلافاصله آن را سرو کنید.

۲. سالاد نارنگی و کنجد

یک سالاد لذیذ دیگر که می‌توانید با کنجد درست کنید، سالاد نارنگی و کنجد است که می‌تواند با طعم و مزه‌ی عالی خود شما را هیجان‌زده کند. اگر از طرفداران نارنگی هستید، مطمئن باشید از امتحان کردن این سالاد پشیمان نمی‌شوید. می‌توانید این سالاد دلچسب را به‌عنوان یک شام سبک نوش جان کنید.

مواد لازم

  • روغن زیتون: نصف فنجان
  • روغن کنجد: دو قاشق غذاخوری
  • آب لیموترش تازه: یک چهارم فنجان
  • سرکه: دو قاشق غذاخوری
  • سیر: دو حبه
  • کلم خرد شده: چهار فنجان
  • کنجد: یک قاشق چای‌خوری
  • شاهدانه: دو قاشق غذاخوری
  • نارنگی پوست کنده: دو عدد
  • نمک، فلفل سیاه و پودر سیر: به مقدار لازم

طرز تهیه

۱.
تهیه‌ی این سالاد شگفت‌آور بسیار ساده است. یک کاسه‌ی بزرگ بردارید و در آن کاهو، نارنگی، کنجد، سیر و شاهدانه را با هم مخلوط کنید.

۲.
در یک کاسه‌ی کوچک روغن زیتون، روغن کنجد، آب لیموترش تازه، سرکه، نمک، فلفل سیاه و پودر سیر را خوب با هم ترکیب کنید.

۳.
مخلوط حاوی روغن زیتون را روی سس بریزید و خوب هم بزنید. نوش جان.

سخن پایانی

کنجد یکی از سالم‌ترین و مقوی‌ترین دانه‌های روی زمین به شمار می‌رود. این دانه‌ی شگفت‌انگیز را در رژیم غذایی خود جای دهید و شاهد بهبود سلامتی خود باشید. از جمله خواص کنجد برای بدن، پوست و مو می‌توانیم درخشان کردن مو، سم‌زدایی پوست، درمان آفتاب‌سوختگی، مبارزه با التهاب، کاهش فشار خون، درمان اضطراب و پایین آوردن سطح کلسترول را نام ببریم.

این مطلب فقط جنبه‌ی آموزش و اطلاع‌رسانی دارد. پیش از استفاده از توصیه‌های این مطلب حتما با پزشک متخصص مشورت کنید. برای اطلاعات بیشتر بیانیه‌ی رفع مسؤولیت دیجی‌کالا مگ را بخوانید.

منبع: style craze, ready set eat, yummly



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما