۱۴ خاصیت عجیب اما واقعی آب آلوئه‌ورا برای بدن که نمی‌دانستید

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۱۱ دقیقه
خواص آب آلوئه‌ورا

آلوئه‌ورا گیاهی با خواص فراوان برای سلامتی بدن، پوست و مو است. قرن‌هاست که افراد از این گیاه برای بهره‌ بردن از خواص آن استفاده می‌کنند. به‌تازگی آب آلوئه‌ورا تبدیل به یک نوشیدنی محبوب شده است. آب آلوئه‌ورا حاوی بیش از ۷۵ نوع ویتامین، ماده‌ی معدنی، آنزیم‌، قند، اسید آمینه، اسید سالیسیلیک، لیگنین و ساپونن است‌. استفاده‌ی موضعی از آب آلوئه‌ورا سلامت پوست را بهبود می‌بخشد و آفتاب‌سوختگی را درمان می‌کند. علاوه بر این مصرف خوراکی آب آلوئه‌ورا می‌تواند فواید زیادی برای سلامتی بدن داشته باشد. در مقاله‌ی امروز دیجی‌کالا مگ تصمیم داریم شما را با خواص آب آلوئه‌ورا برای سلامتی بدن، پوست و مو آشنا کنیم. علاوه بر این میزان مجاز مصرف این نوشیدنی و عوارض جانبی احتمالی آن را در اختیارتان قرار می‌‌دهیم. تا پایان مقاله با ما همراه باشید.

خواص آب آلوئه‌ورا برای بدن

در ادامه فواید آب آلوئه‌ورا برای سلامتی بدن را بررسی می‌کنیم.

۱. مشکلات گوارشی را درمان می‌کند

آب آلوئه‌ورا خواص ملین دارد و باکتری‌های مفید روده را تقویت می‌کند و می‌تواند به درمان مشکلات گوارشی کمک کند. همچنین نشان داده شده که این نوشیدنی زخم‌های گوارشی مزمن را تسکین می‌دهد. آب آلوئه‌ورا ممکن است دستگاه گوارش را پاکسازی کند. این موضوع ممکن است به درمان سندرم روده‌ی تحریک‌پذیر کمک کند.

البته مصرف آلوئه‌ورا در فرم‌های دیگر هم می‌تواند در این زمینه مفید باشد، اما باور بر این است که آب آلوئه‌ورا بهتر در معده جذب می‌شود. این نوشیدنی سلامت کبد را تقویت می‌کند. بر اساس نتایج یک مطالعه‌ی ایرانی، آب آلوئه‌ورا می‌تواند درد شکمی را در بیماران مبتلا به سندرم روده‌ی تحریک‌پذیر کاهش دهد.

لاتکس گیاه آلوئه‌ورا ممکن است به درمان یبوست کمک کند. هر چند به مطالعات بیشتری در این زمینه نیاز است. محققان در یک مطالعه‌ی هندی به این نتیجه رسیدند که آب آلوئه‌ورا را می‌توان برای درمان زخم‌های گوارشی استفاده کرد. این نوشیدنی خواص ضدباکتریایی دارد و با باکتری هلیکوباکتر پیلوری مبارزه می‌کند که مسؤول عفونت‌های معده است.

یک مطالعه‌ی هندی دیگر عنوان کرد که مصرف آلوئه‌ورا برای بیماری‌های گوارشی ممکن است هیچ عارضه‌ی جانبی را به دنبال نداشته باشد. هر چند باید در نظر داشته باشید که بیشتر این تحقیقات بر اساس تجربیات شخصی هستند‌. بنابراین باید مطالعات بیشتری در این زمینه انجام شود تا به اثربخشی آب آلوئه‌ورا برای درمان مشکلات گوارشی پی ببریم.

آب آلوئه‌ورا روی افراد مبتلا به کولیت اولسراتیو اثرات ضدالتهابی دارد. می‌توانید آب آلوئه‌ورا را با مقداری آب مخلوط کرده و آن را برای پاکسازی روده نوش جان کنید. دقت کنید که بعضی از افراد ممکن است با مصرف آب آلوئه‌ورا دچار اسهال شوند؛ بنابراین باید در مصرف آن احتیاط کنید.

۲. ممکن است التهاب را کاهش دهد

خواص ضدالتهابی آب آلوئه‌ورا ممکن است به درمان بیماری‌های التهابی روده کمک کند. محققان مکزیکی در یک مطالعه‌ی حیوانی روی موش‌های صحرایی به این نتیجه رسیدند که ترکیبات ضدالتهابی موجود در آب آلوئه‌ورا می‌تواند ادم (Edema) را درمان کند. علاوه بر این نشان داده شده که نوشیدنی ذکر شده التهاب صورت را هم کاهش می‌دهد.

یک مطالعه‌ی آلمانی هم نشان داد که آب آلوئه‌ورا اثرات ضدالتهابی روی پوست دارد. ژل و آب آلوئه‌ورا التهاب و سرخی پوست در اثر مواجهه با اشعه‌های مضر فرابنفش خورشید را کاهش می‌دهند. نشان داده شده که جیبرلین که نوعی هورمون در آب آلوئه‌ورا است، با التهاب در موش‌های مبتلا به دیابت مبارزه کرد.

ممکن است از آلوئه‌ورا برای درمان درد ناشی از پوکی استخوان استفاده شود. هر چند برای پی بردن به اثرات آب آلوئه‌ورا در درمان پوکی استخوان به مطالعات بلندمدت بیشتری در این زمینه نیاز است. از آنجایی که آب آلوئه‌ورا خواص ضدالتهابی دارد، می‌توان از آن برای درمان آرتریت روماتوئید استفاده کرد.

۳. سلامت قلب را بهبود می‌بخشد

در یک مطالعه‌ی حیوانی نشان داده شد که ژل آلوئه‌ورا شکل‌گیری رگه‌های چربی را در خرگوش‌ها کاهش داد. ژل و آب آلوئه‌ورا ممکن است احتمال ابتلا به تصلب شرایین (آترواسکلروز) را در انسان‌ها کم کنند.

در یک مطالعه‌ی حیوانی روی موش‌های صحرایی نشان داده شد که آب آلوئه‌ورا توانست مشکلات قلبی را که معمولا در اثر مصرف داروی دوکسوروبیسین (دارویی برای درمان سرطان) رخ می‌دهند، کاهش دهد.

یک مطالعه‌ی حیوانی دیگر روی موش‌های صحرایی مبتلا به دیابت به این نتیجه رسید که آب آلوئه‌ورا به محافظت از قلب موش‌ها کمک کرد. مصرف آب آلوئه‌ورا می‌تواند فشار خون را در افراد مبتلا به دیابت کاهش دهد. در یک مطالعه‌ی حیوانی نشان داده شد که آب آلوئه‌ورا میزان کلسترول موجود در کبد را کم کرد.

۴. بدن را سم‌زدایی می‌کند

سم‌زدایی بدن

یک مطالعه‌ی ایتالیایی به بررسی اثربخشی آلوئه‌ورا در سم‌زدایی بدن پرداخت. در این مطالعه نشان داده شد که عصاره‌ی برگ آلوئه‌ورا تمام مواد زائد را از بدن خارج کرد. آب این گیاه هم ممکن است در این زمینه مفید باشد. یکی دیگر از خواص آب آلوئه‌ورا محافظت از کبد است که این موضوع هم ممکن است به سم‌زدایی بدن کمک کند، چون کبد یک عضو مهم در این زمینه به شمار می‌رود.

خواص ملین آب آلوئه‌ورا ممکن است سموم را از دستگاه گوارش بیرون کند. محققان در یک مطالعه‌ی حیوانی روی موش‌های صحرایی مبتلا به دیابت به این نتیجه رسیدند که آب آلوئه‌ورا اثرات محافظت‌کننده‌ای روی کبد دارد.

۵. به کاهش وزن کمک می‌کند

التهاب با اضافه وزن و مشکلات متابولیک در ارتباط است. آب آلوئه‌ورا ممکن است به دلیل دارا بودن خواص ضدالتهابی، نقش مهمی در کم کردن وزن داشته باشد. علاوه بر این آب آلوئه‌ورا خواص ملین دارد و شاید به همین دلیل بتواند به کاهش وزن کمک کند. هر چند هیچ مدرکی برای تأیید این موضوع وجود ندارد.

آب آلوئه‌ورا حاوی استرول‌های قوی است که می‌توانند متابولیسم لیپید را متعادل کنند. محققان در یک مطالعه‌ی حیوانی به موش‌های صحرایی مبتلا به اضافه وزن استرول‌ دادند. نتایج این مطالعه نشان داد که موش‌ها کاهش میزان چربی بدن را تجربه کردند.

در یک مطالعه‌ی حیوانی روی موش‌های صحرایی نشان داده شد که آب آلوئه‌ورا از اضافه وزن ناشی از دنبال کردن رژیم غذایی نامناسب پیشگیری ‌کرد.

این موضوع به دلیل تحریک مصرف انرژی و کاهش تجمع چربی در بدن اتفاق افتاد. آب آلوئه‌ورا اثرات مفیدی روی افراد چاق مبتلا به پیش‌دیابت و دیابت دارد. این نوشیدنی وزن بدن، توده‌ی چربی بدن و مقاومت به انسولین را در افراد ذکر شده کاهش می‌دهد.

۶. سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند

تقویت سیستم ایمنی بدن را هم می‌توانیم در لیست خواص آب آلو‌ئه‌ورا جای دهیم. آب آلو‌ئه‌ورا ممکن است به‌عنوان بهبوددهنده‌ی سیستم ایمنی بدن عمل کند. هر چند باید مطالعات بیشتری در این زمینه انجام شود.

۷. سطح قند خون را کنترل می‌کند

مطالعات به این نتیجه رسیده‌اند که مصرف آب آلو‌ئه‌ورا ممکن است به بهبود سطح گلوکز (قند) خون کمک کند. هر چند بی‌خطر بودن این نوشیدنی برای استفاده در زمینه‌ی ذکر شده هنوز مشخص نشده است.

باور بر این است که بعضی از مواد مغذی موجود در آب آلوئه‌ورا اثربخشی انسولین را بهبود می‌بخشند. از جمله‌ی این مواد مغذی می‌توانیم کرومیوم، منیزیم، زینک (آهن) و منگنز را نام ببریم. هر چند در این زمینه به تحقیقات بیشتری نیاز است.

۸. خطر ابتلا به سرطان را کاهش می‌دهد

آلو‌ئه‌ورا خطر ابتلا به سرطان را کاهش می‌دهد

پایین آوردن احتمال ابتلا به سرطان یکی دیگر از خواص آب آلوئه‌ورا به شمار می‌رود. این نوشیدنی می‌تواند از رشد سلول‌های سرطانی پیشگیری کند. آب آلوئه‌ورا می‌تواند اثربخشی داروهای سرطان از جمله سیس‌پلاتین را افزایش دهد‌. آب آلوئه‌ورا حاوی ترکیبات بیواکتیو مثل لکتین است که خواص ضدالتهابی دارند.

این ترکیبات ممکن است به کاهش احتمال ابتلا به سرطان کمک کنند. آلوئه‌ورا دارای ترکیبی است که مطالعات نشان داده‌اند ‌ممکن است غده‌های سرطانی را کوچک کند. نشان داده شده که آب آلوئه‌ورا گسترش سرطان را کاهش می‌دهد. هر چند باید مطالعات بیشتری درباره‌ی خواص ضدسرطانی این نوشیدنی انجام شود.

۹. بدن را هیدراته می‌کند

آب آلوئه‌ورا تقریبا ۷۵ نوع ترکیب فعال دارد که می‌توانند بدن را تغذیه کنند. باور بر این است که این نوشیدنی بدن را هیدراته می‌کند و خستگی را کاهش می‌دهد. توجه داشته باشید که تحقیقات در این زمینه محدود هستند. یک مطالعه‌ی برزیلی به این نتیجه رسید که آب آلوئه‌ورا می‌تواند رطوبت پوست را افزایش دهد.

۱۰. سلامت دهان و دندان را بهبود می‌بخشد

یک مطالعه‌ی هندی عنوان کرد که آب آلوئه‌ورا فواید متعددی برای دهان و دندان دارد. خواص ضدعفونی‌کننده و ضدالتهابی این نوشیدنی می‌تواند به از بین بردن پلاک دندان و ورم لثه کمک کند. خواص ضدویروسی آب آلوئه‌ورا هم می‌تواند به درمان عفونت‌های دهان و دندان کمک کند.

می‌توانید از این نوشیدنی به‌عنوان شوینده‌ی دهان استفاده کنید، بدون اینکه دچار هرگونه عوارض جانبی شوید. خواص ضدالتهابی این نوشیدنی می‌تواند نقش مهمی در درمان ورم لثه‌ی ناشی از پلاک داشته باشد.

۱۱. سلامت موها را افزایش می‌‌دهد

خواص ضدالتهابی آب آلوئه‌ورا ممکن است در تسکین و مرطوب کردن کف سر مفید باشند. این نوشیدنی همچنین ممکن است خارش کف سر را درمان کند. هر چند تحقیقات کمی در این زمینه انجام شده است. خواص ضدباکتریایی آلوئه‌ورا ممکن است به درمان شوره کمک کند.

شواهد نشان می‌دهند که آب آلوئه‌ورا ممکن است از مسدود شدن فولیکول‌های مو توسط سلو‌ل‌های پوستی مرده جلوگیری کند‌. طبیعت قلیایی آب آلوئه‌ورا ممکن است سطح PH مو را متعادل کرده و به‌عنوان یک نرم‌کننده عمل کند. آب آلوئه‌ورا ممکن است به موهای شما درخشندگی هدیه دهد و از وز شدن مو پیشگیری کند.

ویتامین‌ها و مواد معدنی موجود در این نوشیدنی ممکن است موها را مستحکم کنند. هر چند مطالعات در این زمینه محدود هستند و باید مطالعات بیشتری در این زمینه انجام شود.

۱۲. به بدن اسید آمینه‌های ضروری می‌دهد

به بدن اسید آمینه‌های ضروری می‌دهد

آب آلوئه‌ورا به بدن ۱۶ نوع از ۲۲ اسید آمینه‌ را می‌دهد. این اسید آمینه‌ها سلامت عمومی بدن را تقویت می‌کنند و ممکن است به رشد عضلانی هم کمک کنند.

۱۳. سلامت مغز را بهبود می‌بخشد

در یک مطالعه نشان داده شد افرادی که آلوئه‌ورا مصرف کردند، در یادآوری اطلاعات عملکرد بهتری داشتند. علاوه بر این شرکت‌کنندگان کاهش تنش و خلق‌وخوی بد را تجربه کردند. علت این خواص آب آلوئه‌ورا به وجود ترکیبی به نام ساکارین در آن برمی‌گردد.

۱۴. سوزش سر معده را درمان می‌کند

اگر دچار رفلاکس معده هستید، برای کاهش علائم خود آب آلوئه‌ورا بنوشید. یکی دیگر از خواص آب آلوئه‌ورا، تسکین علائم سوزش سر معده است. بر اساس نتایج یک مطالعه، آب آلوئه‌ورا یک گزینه‌ی بی‌خطر برای درمان رفلاکس معده به شمار می‌رود.

عوارض جانبی آب آلوئه‌ورا

خواص آب آلوئه‌ورا شما را قانع می‌کنند این نوشیدنی را مصرف کنید. با این حال به این موضوع مهم توجه داشته باشید که این نوشیدنی ممکن است منجر به بعضی عوارض جانبی احتمالی شود که در ادامه به آن‌ها اشاره کرده‌ایم.

۱. کمبود پتاسیم

همان‌طور که در بالا اشاره کردیم، آب آلوئه‌ورا یک ترکیب ملین است و به‌عنوان یک ادرارآور عمل می‌کند. اگرچه این موضوع ممکن است منجر به کاهش وزن کوتاه‌مدت شود، اما می‌تواند در بلندمدت کمبود پتاسیم را به دنبال داشته باشد.

۲. ایجاد مشکل برای زنان باردار و شیرده

مصرف خوراکی آلوئه‌ورا می‌تواند برای زنان باردار و شیرده به‌طور بالقوه خطرناک باشد. یک مطالعه بین مصرف خوراکی آلوئه‌ورا و سقط جنین ارتباط برقرار کرد. اگر باردار یا شیرده هستید، از مصرف آب آلوئه‌ورا پرهیز کنید.

۳. واکنش‌های آلرژیک

مصرف آب آلوئه‌ورا ممکن است در بعضی از افراد منجر به حساسیت شود. علائم حساسیت به این نوشیدنی شامل اسهال، شکم درد و ادرار به رنگ قرمز می‌شود. بعضی افراد ممکن است با مصرف آب آلوئه‌ورا بدتر شدن یبوست را تجربه کنند.

۴. مشکلات کلیوی

مشکلات کلیوی از عوارض آب آلوئه‌ورا

آب آلوئه‌ورا اگر حاوس لاتکس باشد، ممکن است منجر به آسیب به کلیه‌ها شود. هر چند تحقیقات کمی در این زمینه انجام شده است. اگر سابقه‌ی ابتلا به بیماری‌های کلیوی دارید، باید از مصرف آب آلوئه‌ورا اجتناب کنید.

۵. مشکلات گوارشی

خواص ملین آب آلوئه‌ورا ممکن است در بعضی از افراد منجر به یبوست شود. همچنین ممکن است ضعیف شدن عضلات شکم و عدم تعادل الکترولیت را به دنبال داشته باشد. یکی دیگر از مشکلات گوارشی که این نوشیدنی باعث آن می‌شود، اسهال است.

۶. ضربان قلب نامنظم

عدم تعادل الکترولیت که از عوارض جانبی مصرف آب آلوئه‌ورا به شمار می‌رود، می‌تواند باعث آریتمی قلبی یا ضربان قلب نامنظم شود.

۷. مسمومیت کبد

زیاده‌روی در مصرف این نوشیدنی می‌تواند باعث آسیب به کبد و مسمومیت شود. بنابراین افرادی که به مشکلات کبدی مبتلا هستند، باید در مصرف آن احتیاط کنند.

تداخل با داروها

آب آلوئه‌ورا می‌تواند سطح قند خون را کاهش دهد که این موضوع می‌تواند باعث ایجاد اختلال با داروهای دیابت شود. آب آلوئه‌ورا همچنین می‌تواند با سووفلوران تداخل پیدا کند که از آن برای بیهوشی هنگام عمل جراحی استفاده می‌شود.

این نوشیدنی خواص ضدپلاکت دارد و ممکن است با داروهایی از جمله وارفارین تداخل ایجاد کند. از وارفارین به‌عنوان رقیق‌کننده‌ی خون استفاده می‌شود.

چه مقدار آب آلوئه‌ورا مصرف کنیم؟

آب ۳۰۰ میلی‌گرم آلوئه‌ورا ممکن است در کاهش سطح قند خون مفید باشد. برای اینکه متوجه شوید چه میزان آب آلوئه‌ورا می‌توانید مصرف کنید، با پزشک مشورت کنید.

چه کسانی نباید آب آلوئه‌ورا را مصرف کنند؟

آب آلوئه‌ورا می‌تواند برای زنان باردار و شیرده خطرناک باشد. علاوه بر این کودکان زیر ۱۲ سال هم نباید این نوشیدنی را مصرف کنند.

سخن آخر

فواید آب آلوئه‌ورا شبیه به ژل آلوئه‌ورا است. هر چند آب آلوئه‌ورا ممکن است بهتر در بدن جذب شود. مصرف آب آلوئه‌ورا ممکن است بسیار آسان‌تر باشد. تحقیقات زیادی درباره‌ی خواص آب آلوئه‌ورا انجام شده است. از جمله خواص آب آلوئه‌ورا می‌توانیم درمان سوزش سر معده، درمان مشکلات گوارشی، بهبود سلامت دهان و دندان، هیدراته کردن بدن، کاهش احتمال ابتلا به سرطان و… را نام ببریم. البته به این موضوع مهم توجه کنید که این نوشیدنی ممکن است در بعضی از افراد منجر به عوارض جانبی مثل اسهال، مشکلات کلیوی و کمبود پتاسیم شود. برای اینکه متوجه شوید مصرف چه میزان آب آلوئه‌ورا در روز بی‌خطر است، با پزشک مشورت کنید.

این مطلب فقط جنبه‌ی آموزش و اطلاع‌رسانی دارد. پیش از استفاده از توصیه‌های این مطلب حتما با پزشک متخصص مشورت کنید. برای اطلاعات بیشتر بیانیه‌ی رفع مسؤولیت دیجی‌کالا مگ را بخوانید.

منبع: style craze



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما