کارتونهای «بن تن» از بدترین تا بهترین
انتخاب کردن بهترین سریال کارتونی «بن تن» میتواند بسیار دشوار باشد؛ چون هرکدام از سریهایی که قهرمان ما و شخصیتهای همراه او را به نمایش گذاشته، توسط مخاطبان بازخوردهای متفاوتی را دریافت کرده است. نسخه اصلی «بن تن» اولین بار در کارتون نتورک در سال ۲۰۰۵ پخش شد و بلافاصله بینندگان جوان عاشق ایدهی پسربچهی جوانی شدند که میتواند به فضاییهای فوقالعاده قدرتمندی تبدیل بشود و «بن تن» توانست تبدیل به یکی از بهترین کارتونهای دهه ۲۰۰۰ بشود. بن تنیسون به همراه گوئن، پدر بزرگش مکس و دوستانی که در طی داستان وارد سریال شدند به بن کمک کردند و بن با کمک آنها و قدرت ساعت مچی خود، اومنتیتریکس بارها موفق به نجات جهان از نیروهای شیطانی شده است. کارتونهای ساخته شده از شخصیت «بن تن» از نظر کیفیت خیلی با یکدیگر متفاوت هستند و بسیاری موفق نشدند که محبوبیت نسخه اصلی آن را بازسازی کنند. در کل ۴۱۶ قسمت با محوریت شخصیتهای اصلی ساخته شده است که از نظر کیفی بالا و پایینهای زیادی داشتند ولی خود شخصیت «بن تن» تا دهههای متعدد محبوب مانده است.
۵- بن تن (Ben 10)
- سال انتشار: ۲۰۱۶-۲۰۲۱
- شرکت سازنده: کارتون نتورک
- امتیاز کاربران IMDb به سریال: ۲.۸ از ۱۰
متاسفانه آخرین بازسازی سریال «بن تن» ضعیفترین نسخهی ساخته شده از داستانهای این شخصیت هست. این سری از کارتونهای این مجموعه امتیاز ۲.۸ را در وبسایت IMDb به دست آورده که پایینترین امتیاز از تمام سریهای این مجموعه هست. ضعف این سریال دلایل زیادی دارد. این «بن تن» بر خلاف دیگر نسخهها، از یک داستان کلی که در طول مدت سریال به یکدیگر متصل باشد پیروی نمیکند و هر قسمت داستانی جداگانه دارد که ربطی به قسمتهای قبلی ندارد. همچنین نوع انیمیشن و استایل شخصیتها حالتی بچهگانهتر پیدا کرده است. با اینکه این مجموعه در نهایت مخاطب هدفش کودک و نوجوان است، ولی با این تغییر ظاهر از خلاقیت و جذابیتی که نسخه اصلی آن داشت به شدت کاسته شده است؛ به شکلی که انگار مخاطبان جوانتری را به نسبت نسخه اصلی، مخاطب هدف خود قرار داده است. سریال از همان ابتدا بن و اومنیتریکس را نشان میدهد و فرض را بر این میگذارد که مخاطب میداند که بن کیست و چرا این ساعت مچی فضایی را دارد. حتی برای مخاطبانی که با جهان «بن تن» آشنایی دارند نیز موضوع آزاردهندهای بوده است. سریال موضوعات مهمی مانند این که چرا بن نمیتواند ساعت فضایی را از خود جدا کند را مطرح نمیکند و بسیاری از رویدادهای داستان بیدلیل میشوند. البته شخصیتهای محبوب سریهای قبلی هم در طول داستان پدیدار میشوند؛ ولی چون هیچ ارتباطی بین قسمتها وجود ندارد، حضور آنها آن احساس رضایتبخش قسمتهای پیشین را ندارد و صرفا فقط حضور دارند تا حضور داشته باشند. با این حال این مجموعه از «بن تن» به قدری محبوبیت داشته که ۱۵۰ قسمت از آن ساخته بشود.
۴- بن تن: نیروی بیپایان (Ben 10 Omniverse)
- سال انتشار: ۲۰۱۲-۲۰۱۴
- شرکت سازنده: کارتون نتورک
- امتیاز کاربران IMDb به سریال: ۶.۴ از ۱۰
«بن تن: نیروی بیپایان» آخرین بخش از مجموعه داستانهای سری «بن تن» است که به یکدیگر مرتبط هستند و داستان «بن تن» اصلی را به پایان میرساند. از نظر ظاهر، این مجموعه از دیگر قسمتها متفاوت است و در حد وسطی از ظاهر سری اصلی و سری آخر قرار دارد. بسیاری از مخاطبان طراحی شخصیت و ظاهر این بخش از سریال را به نسبت دیگر بخشها بیشتر میپسندند. گوئن و کوین لوین که در ابتدا دشمن بوده و بعد به گروه «بن تن» پیوسته بود، برای تحصیل به دانشگاه میروند و بن برای مبارزه با دشمنان تنها مانده است. این سری ۸۰ قسمت دارد و بازخوردهای مثبتی از مخاطبان و منتقدان دریافت کرد. در قسمت نهایی «بن تن: بیگانهی تمام عیار» او با سازندهی اصلی اومنیتریکس ملاقات میکند که ساعتش را با یک نسخهی پیشرفتهتر جایگزین میکند که به او قدرتهای بیشتری میدهد. نسخهی جدید اومنیتریکس میتواند به بن این امکان را بدهد که تبدیل به پیش از چند میلیون نسخهی مختلف از فضاییها تبدیل بشود؛ حتی تمام فضاییهایی که در قسمتهای قبلی ملاقات کردیم. برای همین بن به سراغ مبارزه با دشمنی میرود که ساعت مچی نمیتریکس را دارد که به او این امکان را میدهد که تبدیل به تمام فضاییهای خطرناک بشود. با اینکه سریال باید تمام داستانهای قسمتهای قبلی سریال را ادامه میداد، باز این امر را با موفقیت انجام داد.
۳- بن تن: نیروی بیگانگان (Ben 10: Alien Force)
- سال انتشار: ۲۰۰۸-۲۰۱۰
- شرکت سازنده: کارتون نتورک
- امتیاز کاربران IMDb به سریال: ۷.۴ از ۱۰
«بن تن: نیروی بیگانگان» ادامهی مجموعهی اصلی است که داستان بن تنیسون ۱۵ ساله را روایت میکند. بعد از اینکه بن موفق میشود اومنیتریکس را از مچ خود جدا کند و به یک زندگی عادی برسد، دوباره مجبور میشود که به زندگی قهرمانی خود بازگردد تا پدر بزرگ خود را با کمک گوئن و کوین نجات بدهد. «بن تن: نیروی بیگانگان» کوتاهترین مجموعه از سری کارتونهای «بن تن» است و فقط ۴۶ قسمت است. پس از ربوده شدن پدر بزرگ مکس، بن دوباره اومنیتریکس را در دست خود میکند و بخاطر اینکه سن بن بالاتر رفته، دستگاه به او امکان تبدیل شدن به فضاییهای بیشتری را میدهد. دشمنهای این سری شخصیتهایی به نام هایبرید هستند که تمام دغدغهشان نابود کردن دیگر شکلهای زندگی است. این مجموعه از نظر بلوغ و موضوعات در سطح بالاتری قرار داشت؛ موضوعاتی مانند دست و پنجه نرم کردن با مرگ و روایتهای پیچیده که بخاطر اینکه برای مخاطبهای بزرگتری ساخته شده بود، میتوانست به آنها بپردازد. این موضوع نه تنها باعث شد که نسبت به دیگر قسمتهای این مجموعه بیشتر به چشم بیاید، بلکه برای چهار جایزهی مختلف امی کاندید شد که در نهایت یکی از آنها را نیز برنده شد.
۲- بن تن (Ben 10)
- سال انتشار: ۲۰۰۵-۲۰۰۸
- شرکت سازنده: کارتون نتورک
- امتیاز کاربران IMDb به سریال: ۷.۵ از ۱۰
نسخهی اصلی «بن تن» ما را اولین بار با بن تنیسون، گوئن و پدربزرگ مکس آشنا کرد. سری اصلی ما را جهان این کارتون آشنا میکند. اینکه او چگونه اومنیتریکس را به دست آورده نیز به ما نشان داد و همچنین رودرویی این پسر جوان با ویلاگاکس، که میخواست اومنیتریکس را برای خود داشته باشد نیز برای مخاطبان به تصویر کشید. بن داستان پدربزرگش و موسسهی مخفیانهای که وظیفهی برقراری نظم در کهکشان است را متوجه میشود و درس اینکه با قدرت زیاد، مسئولیت زیاد نیز بر دوش قهرمان است را یاد میگیرد. اینکه چگونه با اومنیتریکس خود کار کند را نیز یاد میگیرد و اینکه چگونه با تکیه بر اهداف خوب، از اطرافیان خود مراقبت کند. سری اصلی «بن تن» پایههای شخصیتها را برای قسمتهای بعد محکم کرد و باعث شد که نام «بن تن» به عنوان یکی از بهترین شخصیتهای کارتونی در تمام دوران ثبت شود. با اینکه قسمتهای بعدی با سبک و داستانهای مختلف آزمون و خطا کردند، هیچکدام نتوانستند موفقیت سری اصلی را تکرار کنند.
۱- بن تن: بیگانهی تمام عیار (Ben 10: Ultimate Alien)
- سال انتشار: ۲۰۱۰-۲۰۱۲
- شرکت سازنده: کارتون نتورک
- امتیاز کاربران IMDb به سریال: ۷.۷ از ۱۰
داستان «بن تن: بیگانهی تمامعیار» ادامهی داستان «نیروی بیگانگان» را به تصویر میکشد. اومنیتریکس نابود شده است و هویت بن لو رفته است و او اولتیماتریکس را به دست میآورد که به او اجازه میدهد به فضاییهای خیلی بیشتری تبدیل بشود. این بخش از سری مجموعهها، شخصیتها را پختهتر میکند و اینکه چگونه در چشم دیگران باید قهرمان باشیم را به تصویر میکشد. بن ثابت میکند که چگونه کاملا خودخواهی را کنار گذاشته و حتی به فضاییهای دیگر کمک میکند تا به اهدافشان برسند؛ حتی اگه به ضرر خودش تمام بشود. دیدن اینکه شخصیتها به اوج خود میرسند، این مجموعه را جذابتر از تمام قسمتهای دیگر مجموعه میکند. این سری از «بن تن» همچنین بالاترین امتیاز را از میان تمام سریهای دیگر دارد. اگر سری اصلی «بن تن» خودش را وارد ذهن مخاطبان جوان کرد، «بیگانهی تمامعیار» نشان داد که داستان این مجموعه کارتون میتواند خیلی بزرگتر و عمیقتر باشد و به قدری پرکشش و جذاب هست که تا سالها در ذهن مخاطبان خود بماند.
منبع: ScreenRant