مهمترین محدودیتهای اکوسیستم اپل که باید بدانید
یکی از مهمترین مزایای گجتهای اپل، اکوسیستم جذاب این شرکت است که امکانات بسیار مفیدی را برای کاربران ارائه میدهد. ولی با وجود تمام جذابیتهایی که اکوسیستم اپل دارد، نمیتوانیم مشکلات آن را به طور کامل نادیده بگیریم. در این مطلب به تعدادی از مهمترین محدودیتهای اکوسیستم اپل میپردازیم تا اگر به دنبال ورود به آن هستید، بتوانید بهتر تصمیمگیری کنید.
اکوسیستم اپل چیست؟
اکوسیستم اپل، شبکهای به هم پیوسته از دستگاهها و سرویسهای اپل است که به گونهای طراحی شدهاند تا با هم کار کنند و یک تجربه کاربری یکپارچه و روان را ارائه دهند. با اتصال دو یا چند دستگاه اپل، ویژگیهای دستگاهها ارتقا یافته و کاربر قادر به استفاده از تجربه کاربری هماهنگ میان آنها خواهد بود.
این اکوسیستم برای بسیاری از افراد جذاب است. قابلیتهایی مانند Handoff به شما این امکان را میدهد که یک کار را روی آیفون خود شروع کرده و سپس دقیقاً از همان نقطه روی مک بوک خود ادامه دهید. دادههای شما به طور خودکار در پسزمینه همگامسازی میشوند و به ویژگیهای جالب و مفیدی مانند باز کردن قفل مک بوک با اپل واچ دسترسی پیدا میکنید. با این حال، اکوسیستم اپل بیعیب نیست و شاید پیوستن به آن برای همه بهترین انتخاب نباشد.
قیمت بالای گجتهای اپل
برای بهرهمندی از تمامی ویژگیهای اکوسیستم اپل، باید دستگاههای سازگار با آن را داشته باشید. اینجاست که شاید بتوان مهمترین نقطه ضعف این اکوسیستم را پیدا کرد: قیمت بالای محصولات و سرویسهای اپل که برای برخی از کاربران توجیهپذیر نیست.
قیمت پایه آیفون ۱۵، ۷۹۹ دلار است و حتی ارزانترین آیفون موجود در وبسایت اپل، یعنی آیفون SE، با قیمت ۴۲۹ دلار به فروش میرسد. این قیمتها ممکن است برای افرادی که به دنبال خرید اقتصادی هستند، مناسب نباشد. این نکته را هم در نظر داشته باشید که برای بهرهمندی از مزایای کامل اکوسیستم اپل، به حداقل دو دستگاه از این برند نیاز دارید. خرید یک مکبوک ایر جدید مستلزم پرداخت حداقل ۹۹۹ دلار است.
علاوه بر این، دستگاههای دیگری مانند ایرپاد، اپل واچ و آیپد نیز وجود دارند که دارای قیمتهای بالایی هستند. اگرچه برخی معتقدند که کیفیت محصولات، قیمت بالای آنها را توجیه میکند، اما نمیتوان انکار کرد که این محصولات همچنان برای تعداد زیادی از مصرفکنندگان قابل دسترس نیستند.
سازگاری محدود با سایر دستگاهها
محصولات اپل بهخوبی با یکدیگر کار میکنند، اما این موضوع در مورد سازگاری آنها با سایر دستگاهها صدق نمیکند. استفاده اپل از استانداردها، پورتها و فرمتهای فایل اختصاصی، یکپارچهسازی دستگاههای اپل با سختافزار و نرمافزارهای غیر اپل را دشوار میکند.
به عنوان مثال، اسپیکر هوشمند هومپاد اپل اصرار دارد که از Apple Music به عنوان سرویس پخش پیش فرض خود استفاده کنید. در حالی که به راحتی میتوانید فایلها را بین آیفونها به اشتراک بگذارید، اما اشتراکگذاری بین آیفون و اندروید بسیار پیچیدهتر است.
بسیاری از کارشناسان بر این باور هستند که این یک تاکتیک عمدی از سوی اپل برای سوق دادن مصرفکنندگان به خرید بیشتر از بین محصولات اپل است.
ضعف جدی در برخی مشخصهها
بسیاری از کاربران اعتقاد دارند محصولات اپل «بیدردسر کار میکنند»، اما این همیشه درست نیست. گزارشهای زیادی از مشکلات مختلف در برخی از ویژگیهای اصلی اتصال این اکوسیستم وجود دارد که میتوانند بسیار آزاردهنده باشند.
رای مثال، افراد زیادی با قابلیت «هاتاسپات شخصی» آیفون مشکل داشتهاند. گاهی اوقات شبکه هاتاسپات روی مکبوک نمایش داده نمیشود، به شبکه متصل نمیشود یا مکبوک بهطور ناگهانی از شبکه قطع میشود. همچنین، هنگام استفاده از Handoff، ممکن است با مشکلاتی مانند عدم هماهنگی در پیشرفت کار بین دستگاهها یا عدم فعال شدن این ویژگی مواجه شوید.
مشکل بزرگ دیگری در اتصال مربوط به سیری، دستیار مجازی اپل است. در حالی که سیری قرار است هوشمند و آسان برای استفاده باشد، کاربران همچنان با مشکلاتی مانند فعال شدن سیری روی مک خود به جای آیفون یا محدودیتهای عملیاتی آن مواجه هستند.
اگرچه اکوسیستم اپل سطح جدیدی از اتصال را در ویژگیهایی مانند AirDrop به ارمغان میآورد، اما چگونگی عملکرد ثابت این ویژگیها با آنچه تبلیغ میشود فاصله زیادی دارد. حتی AirDrop هم مشکلاتی دارد و برای استفاده از آن باید بتوانید بر این مشکلات غلبه کنید.
تاخیر اپل در بهرهگیری از مشخصههای جدید
اپل از جمله شرکتهایی است که به استفاده از برخی مشخصهها به شدت اصرار دارد و حتی بعد از اعتراض گستردهی کاربران هم به سختی تغییر نظر میدهد. به عنوان مثال میتوانیم به بهرهگیری سری آیفون ۱۵ از پورت USB-C اشاره کنیم که همین مشخصه صرفا به دلیل فشارهای اتحادیه اروپا عملی شده است. از سوی دیگر در زمینهی مشخصههایی مانند شارژ بیسیم، نمایشگر همیشه روشن و دیگر موارد هم سالها دیرتر از رقبا دست به کار شده است.
اگرچه چنین رویکردی شاید برای کاربرهای معمولی اهمیت چندانی نداشته باشد، اما اگر از جمله علاقهمندان به فناوری هستید و میخواهید همواره از مشخصههای جدید بهره ببرید، اپل در این زمینه معمولا بسیار دیرتر از رقبا دست به کار میشود. البته طرفداران اپل هم در پاسخ همواره میگویند این شرکت به این دلیل مشخصههای جدید را دیرتر ارائه میکند چون میخواهد به بهترین شکل در دسترس کاربران قرار بگیرند. این توجیه شاید برای مواردی تا حدی درست باشد ولی برای بسیاری از تصمیمهای این شرکت نمیتوان این توجیه را مطرح کرد.
محدودیتهای اتکا به اپ استور
در حال حاضر، کاربران آیفون امکان دانلود برنامهها از منابع شخص ثالث را ندارند و اپل قوانین سختگیرانهای برای برنامههای موجود در اپ استور تعیین کرده است. در سال ۲۰۲۰، بازی Fortnite به دلیل پیادهسازی سیستمی برای خرید درون برنامهای که باعث دور زدن اپ استور میشد، از این پلتفرم حذف شد.
اتحادیه اروپا اخیراً قوانینی را وضع کرده است که اپل را ملزم به اجرای سایدلودینگ (نصب اپ از سایر منابع) در این منطقه میکند. با این وجود، بعید به نظر میرسد که این ویژگی در خارج از اتحادیه اروپا در دسترس قرار گیرد. بنابراین عملا برای کاربرانی که خارج از اتحادیه اروپا زندگی میکنند، فقط میتوانند از طریق اپ استور اپلیکیشنهای موردنظر را انتخاب کنند. این در حالی است که کاربران کامپیوترهای مک میتوانند به راحتی این محدودیت را دور بزنند.
در این زمینه هم مثل همیشه اپل توجیه میکند که این کار را برای حفظ امنیت کاربران انجام میدهد اما واقعیت این است که اپل با این کار هر ساله میلیاردها دلار درآمد کسب میکند و به هیچ عنوان نمیخواهد این درآمد را از دست بدهد.
خروج از اکوسیستم اپل کار راحتی نیست
یکی از بزرگترین معضلات اکوسیستم بستهای مانند اپل این است که به راحتی میتوانید وارد آن شوید، اما خروج از آن دشوار است. هنگامی که هزاران دلار برای ورود به این اکوسیستم هزینه میکنید، ماندن در آن وسوسهانگیز میشود. با خروج از این سیستم، دسترسی به خریدهای درون برنامهای، اشتراکهای اپل و هر چیز دیگری که از طریق اپ استور خریداری کردهاید را از دست میدهید.
لاوه بر این، iCloud نیز میتواند یک عامل محدودکننده باشد. iCloud تمام اطلاعات شما از جمله پیامها، مخاطبین، کتابخانه موسیقی، عکسها، پادکستها، یادداشتها، کتابها، یادآوریها و دادههای اپلیکیشنهای شخصی را ذخیره و همگامسازی میکند. اپل انتقال این اطلاعات به دستگاههای غیر اپل را حتی زمانی که روی دستگاه شما دانلود شدهاند، دشوار یا غیرممکن میکند. اکثر مردم ماندن در داخل اکوسیستم را به تلاش برای خروج از آن ترجیح میدهند.
سخن پایانی
تصمیمگیری برای ورود یا ماندن در اکوسیستم اپل میتواند چالشبرانگیز باشد و پاسخ نهایی به نیازهای شخصی شما بستگی دارد. اگرچه استفاده از چندین محصول اپل تجربهای کارآمد و یکپارچه را به ارمغان میآورد، اما ممکن است برای کسانی که به دنبال مقرون به صرفه بودن، شخصیسازی و سازگاری بین پلتفرمها هستند، مناسب نباشد.
منبع: HowToGeek