چطور وقتی تنها در خانه هستید امنیت داشته باشید؟ (مخصوص نوجوانان)

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۱۰ دقیقه
چطور در زمان تنهایی در خانه امنیت داشته باشیم؟ (مخصوص نوجوانان)

وقتی والدین به شما می‌گویند که باید در خانه تنها بمانید حتما خوشحال می‌شوید چون می‌توانید به کارهایی که علاقه دارید بپردازید. اما ممکن است کمی بابت این موضوع استرس هم بگیرید، این احساس کاملا طبیعی است. با تنها ماندن در خانه مسئولیت‌های جدیدی به شما واگذار می‌شود. برای رسیدگی به مسئولیت‌ها و ایجاد امنیت در خانه می‌توانید کارهای مختلفی انجام دهید. در این مطلب از دیجی‌کالا مگ می‌خواهیم به شما آموزش دهیم که چطور در خانه به راحتی تنها بمانید و اگر شرایط اضطراری پیش آمد چه کارهایی را انجام دهید.

۱. جلوگیری از خطر

امنیت در خانه - جلوگیری از خطر

قوانینی که والدینتان گذاشته‌اند را رعایت کنید

آن‌ها می‌خواهند امنیت در خانه را برای شما ایجاد کنند و به همین دلیل آن قوانین را گذاشته‌اند. اگر درباره‌ی آن‌ها مطمئن نیستید یا با شما در موردش صحبت نکرده‌اند حتما از آن‌ها بخواهید لیستی از این قوانین تهیه کنند تا در موردش با هم صحبت کنید. این قوانین ممکن است شامل افرادی باشد که می‌توانید به آن‌ها اعتماد کرده و در صورت لزوم با ایشان تماس بگیرید، یا اینکه می‌توانید از خانه خارج شوید یا نه، می‌توانید از تلفن استفاده کنید یا نه.

درها و پنجره‌ها را قفل کنید

وقتی داخل خانه هستید درها و پنجره‌ها را قفل کنید تا جلوی ورودی بی اجازه‌ی افراد را بگیرید. اگر خانه‌ی شما زنگ خطر دارد روش کار و تنظیم آن را از والدینتان یاد بگیرید تا بتوانید در زمان تنهایی آن را فعال کنید. اگر امکان اتصال زنگ خطر به شبکه‌ی پلیس وجود دارد حتما بخواهید که والدین آن را برایتان تنظیم کنند تا در صورت بروز مشکل و به صدا در آمدن زنگ، سریع به پلیس اطلاع داده شده و مامورین به خانه‌ی شما مراجعه کنند.

در را به روی افراد ناشناس باز نکنید

اگر شخصی که زنگ در را می‌زند نمی‌شناسید اصلا در را باز نکنید. اگر برای شما بسته‌ای آورده است به او بگویید بعدا مراجعه کند. فراموش نکنید که اصلا نباید به شخص ناشناس بگویید که در خانه تنها هستید. این موضوع را باید در مکالمه‌ی تلفنی هم رعایت کنید و به کسی نگویید در خانه تنها هستید. تنها افرادی که می‌توانند از این موضوع باخبر شوند همان افرادی هستند که والدینتان اسم آن‌ها را در لیست تماس اضطراری برای شما نوشته‌اند. اگر کسی تماس گرفت و با والدینتان کار داشت به او بگویید الان نمی‌توانند صحبت کنند، اسم و شماره‌ی تلفن او را بگیرید و بگویید به والدینتان می‌گویید که تماس بگیرند.

از وسایل خطرناک دور بمانید

اینکه شما در خانه تنها هستید به این معنا نیست که می‌توانید هر کاری که می‌خواهید انجام دهید. برای حفظ امنیت در خانه لازم باید هنوز هم باید از وسایل خطرناک مثل کبریت و چاقو دور باشید. هرگز به سراغ داروها نروید، اگر دارویی را به صورت روتین مصرف می‌کنید از والدینتان بخواهید قبل از خروج از خانه آن را به شما بدهند. مواد شیمیایی و تمیزکننده‌هایی که در خانه وجود دارند را با هم مخلوط نکنید چون این کار باعث انتشار بخارات یا مایعاتی می‌شود که می‌تواند به شما آسیب برساند.

در صورت نیاز با والدینتان تماس بگیرید

اگر اتفاقی افتاد یا شرایطی پیش آمد که نمی‌دانستید باید چه کاری انجام دهید حتما با والدین یا افراد مورد اعتمادی که در لیست تماس اضطراری نوشته شده‌ است تماس بگیرید. آن‌ها می‌توانند به شما کمک کنند که دوباره احساس امنیت کنید و در صورت نیاز به سراغتان بیایند. بهتر است شماره تلفن والدینتان را حفظ کنید یا در جایی یادداشت کنید که در هر زمانی بتوانید به آن دسترسی داشته باشید. می‌توانید از والدینتان بخواهید شماره‌‌ی تماسشان را در لیست شماره‌گیری سریع تلفن وارد کنند و به شما بگویند چطور می‌توانید از این طریق با آن‌ها تماس بگیرید.

۲. رسیدگی به شرایط اضطراری

امنیت در خانه - رسیدگی به شرایط اضطراری

شماره‌های اضطراری را آماده کنید

باید برای اتفاقات اضطراری آماده باشید. شماره‌‌های اضطراری را روی یک کاغذ بنویسید و در محلی قرار دهید که به راحتی به آن دسترسی دارید. اگر شرایطی مثل آتش سوزی، ورود افراد غریبه یا آسیب دیدگی پیش آمد می‌توانید با شماره‌های اضطراری تماس بگیرید و از مأمورین کمک بخواهید. آن‌ها به سرعت به خانه‌ی شما مراجعه می‌کنند و به کمک‌تان می‌آیند. البته فراموش نکنید که یک خراش کوچک روی پوست دلیل خوبی برای تماس با اورژانس نیست.

شماره‌های اضطراری:

پلیس ۱۱۰

اورژانس ۱۱۵

آتش‌نشانی ۱۲۵

اگر ترسیده بودید و نمی‌دانستید باید با کجا تماس بگیرید، با ۱۱۰ تماس بگیرید تا به ارگان‌های مربوطه اطلاع دهند.

در این لیست شماره‌های اضطراری اشخاص را هم بنویسید. شماره‌ی والدین، افراد مورد اعتماد آن‌ها و همسایه‌ی مورد تایید والدینتان می‌تواند در این لیست قرار بگیرد. برای تهیه‌ی این لیست حتما از والدین خود کمک بگیرید تا مطمئن شوید شماره‌های صحیح را در اختیار دارید.

برای تماس ضروری تمرین کنید

وقتی با پلیس تماس می‌گیرید لازم است چند نکته‌ی اصلی را به اپراتور بگویید. آن‌ها آدرس شما و مشکلی که پیش آمده است را می‌خواهند. همچنین باید شماره‌ی تلفن شما را هم بدانند تا در صورت لزوم تماس بگیرند. پس بهتر است روش تماس با مراکز اضطراری را با والدینتان تمرین کنید تا برای این شرایط آماده باشید.

برای شرایط اضطراری تمرین کنید

ممکن است در زمان تنهایی اتفاق وحشتناکی پیش بیاید و شما بترسید. این اتفاق معمولا برای همه پیش می‌آید و لازم است یاد بگیرید که چطور آرامش خود را حفظ کرده و امنیت در خانه را برقرار کنید. یکی از راه‌هایی که می‌توایند آرامش خود را حفظ کنید این است که در مورد اتفاقات غیرمترقبه با والدین خود صحبت کرده و از آ‌ن‌ها بخواهید درباره‌ی کارهایی که باید در این شرایط انجام شود راهنمایی‌تان کنند.

ممکن است وقتی در خانه هستید یک اتفاق اشتباه مثل سرریز شدن توالت، خاموش شدن دزدگیر یا آتش‌سوزی در آشپزخانه پیش بیاید. از والدینتان بخواهید شرایط پیش آمدن این مشکلات را برطرف کنند و به شما یاد بدهند اگر در این شرایط قرار گرفتید چه کاری انجام دهید.

راه‌های خروج اضطراری را یاد بگیرید

راه‌های خروج اضطراری خانه و روش خروج از آن‌ها را ید بگیرید. اگر خانه‌ی شما در پشتی دارد بهترین گزینه‌ی خروج اضطراری همین در است. اگر آتش‌سوزی رخ داد باید بتوانید از پنجره فرار کنید تا جانتان را نجات دهید. از والدینتان بخواهید بهترین راه‌های اضطراری خروج از خانه را به شما یاد بدهند.

اصول کمک‌های اولیه را یاد بگیرید

اگر قرار است در خانه تنها باشید باید یاد بگیرید چطور بریدگی یا سوختگی جزئی را درمان کنید. اگر جراحت شدید و عمیق بود حتما با اورژانس (شماره‌ی ۱۲۵) تماس بگیرید اما اگر فقط کمی آسیب دیده‌اید باید بتوانید خودتان آن را مدیریت کرده و محل آسیب دیده را پانسمان کنید.

مثلا اگر دست‌تان بریده است باید اول دست‌ها را خوب بشویید، سپس یک پارچه‌ی تمیز را روی زخم قرار دهید تا خونریزی قطع شود. قسمت بریده شده را با آب خنک بشویید، روی آن پماد آنتی‌بیوتیک بزنید و با یک باند تمیز آن را پانسمان کنید.

اگر قسمتی از بدنتان کبود شده است آن را روی بالش بگذارید، یک کیسه‌ی یخ را در حوله بپیچید و روی قسمت کبود شده قرار دهید تا تورم را تسکین دهد. توجه داشته باشید که نباید کیسه‌ی یخ را بیشتر از ۱۰ دقیقه روی کبودی نگه دارید. می‌توانید هر ۵ دقیقه کیسه را برداشته، چند دقیقه به دست‌تان استراحت دهید و دوباره کیسه‌ی یخ را روی آن بگذارید.

اگر دست‌تان کمی دچار سوختگی شده، مثلا با شعله‌ی شمع سوخته است، قسمت آسیب دیده را به مدت ۱۰ دقیقه در آب خیلی سرد قرار دهید. روی قسمت سوخته شده یخ نگذارید چون پوست آسیب می‌بیند و سوختگی بدتر می‌شود. وقتی محل سوخته شده کمی بهتر شد می‌توانید روی آن ژل آلوئه‌ورا یا پماد سوختگی بزنید.

محل جعبه‌ی کمک‌های اولیه و روش استفاده از وسایل داخل آن را از والدینتان بپرسید. اگر در خانه جعبه‌ی کمک‌های اولیه ندارید حتما از آن‌ها بخواهید یکی تهیه کنند تا در مواقع اضطراری از وسایل و داروهای آن استفاده کنید و مطمئن باشید در زمان تنهایی امنیت در خانه تامین می‌شود.

۳. شناسایی مشکل

امنیت در خانه - شناسایی مشکل

اگر در یا پنجره شکسته بود به خانه وارد نشوید

اگر از مدرسه به خانه برگشتید و مشاهده کردید که چیزی درست نیست، مثلا در نیمه باز است یا پنجره شکسته است، داخل خانه نروید. شکسته شدن پنجره به این معنا است که فردی غریبه در خانه‌ی شما حضور دارد. بهتر است در محل مطمئنی قرار گرفته و با پلیس (شماره‌ی ۱۱۰) تماس بگیرید. همچنین می‌توانید به همسایه‌ی مورد تایید والدینتان مراجعه کرده، موضوع را شرح داده و از او بخواهید با پلیس تماس بگیرید. در صورت نیاز می‌توانید به مدرسه برگردید و به مسئولین مدرسه درباره‌ی احتمال از بین رفتن امنیت در خانه و ورود شخص غریبه بگویید تا به شما کمک کنند.

اگر نسبت به کسی احساس خوبی ندارید، اجازه‌ی ورود ندهید

ممکن است شخص بزرگسالی که می‌شناسید به خانه‌تان مراجعه کند و از شما بخواهد در را باز کنید تا وارد خانه شود. اگر احساس خوبی نسبت به او ندارید مجبور نیستید در را باز کنید. بعضی اوقات افراد بزرگسالی که می‌شناسید هم می‌توانند با نیت بد و اشتباه به خانه وارد شوند. به احساس خود اعتماد کنید و با والدین خود تماس بگیرید تا شما را راهنمایی کنند.

بعضی از خانواده‌ها کلمات رمزی برای خود دارند. می‌توانید از آن‌ها بخواهید که کلمه‌ی رمزی به افراد مورد اعتمادشان بدهند تا شما در زمان مراجعه‌ی افراد به خانه آن را بپرسید. اگر کلمه‌ی رمز را گفت، می‌توانید او را به خانه راه دهید. در غیراین‌صورت هرگز در ورودی را باز نکنید.

صداهای عجیب و غریب را بررسی کنید

خانه‌ها گاهی صدای عجیب و غریب می‌دهند و معمولا این صداها از وسایل بیرون می‌آید که تا حدی طبیعی است. اما اگر صدایی غیرعادی شنیدید، برای مطمئن شدن از امنیت در خانه، حتما آن را بررسی کنید. اگر در محلی که صدا شنیده شد علائم مشکل‌دار دیدید سریع اقدامات اضطراری را انجام دهید. مثلا اگر علائم نشان می‌داد که شخصی به خانه‌تان وارد شده سریع از خانه خارج شده و به همسایه‌ی مورد اعتماد والدینتان مراجعه کنید.

به علائم هشداردهنده توجه کنید

احتمالا خانه‌ی شما هشداردهنده‌ی دود و مونوکسید کربن دارد. اگر هشداردهنده فعال شد سریع از خانه خارج شوید، به همسایه‌ی مورد اعتماد والدینتان مراجعه کنید و از آن‌ها بخواهید با یکی از شماره‌های اضطراری تماس بگیرند. اگر مشاهده کردید چیزی در حال دود شدن است باید سریع با آتش‌نشانی (شماره‌ی ۱۲۵) تماس بگیرید. اگر والدینتان روش استفاده از کپسول آتش‌نشانی را به شما آموزش داده‌اند می‌توانید برای خاموش کردن آتش از آن کمک بگیرید. اگر آتش‌سوزی زیاد بود باید اول سریع از خانه خارج شده و سپس با آتش‌نشانی تماس بگیرید.

اگر خانه‌ی شما اجاق گاز یا بخاری گازی دارد همیشه به بوی گاز توجه کنید. ردیاب مونوکسید کربن درباره‌ی نشتی به شما هشدار می‌دهد. اما اگر ردیاب ندارید یا بدون اینکه ردیاب هشدار بدهد بوی گاز احساس کردید سریع از خانه خارج شوید. ماده‌ی شیمیایی به گاز شهری اضافه می‌شود که بوی تخم‌مرغ خراب می‌دهد. این کار برای تشخیص نشتی گاز است. پس بلافاصله پس از استشمام این بو از خانه خارج شده و با آتش‌نشانی تماس بگیرید.

چند توصیه‌ی مهم

  • اگر حیوان خانگی، دارید آن‌ها را نزدیک به خود نگه دارید چون به شما احساس امنیت در خانه را می‌دهند.
  • اگر در خانه تنها هستید و می‌ترسید که اتفاقی پیش بیاید، با والدینتان تماس بگیرید. آن‌ها شرایط را بررسی کرده و به شما اطمینان می‌دهند که همه چیز خوب است.
  • اگر شماره‌ی تماس والدینتان را نمی‌دانید و باید در خانه تنها بمانید، از آن‌ها بخواهید شماره‌هایشان را روی کاغذ برای شما بنویسند.
  • برای احساس امنیت بیشتر در و پنجره‌ها را قفل کنید و تمام چراغ‌ها را روشن کنید.
  • سعی کنید در نزدیکی تلفن بنشینید یا گوشی تلفن سیار را در کنار خود نگه دارید تا در شرایط اضطراری بتوانید از آن استفاده کنید.
  • اگر ترسیده‌اید کاری کنید که حواستان را پرت کند، مثلا به سراغ بازی‌های ویدیویی بروید. اما اگر قرار است هدفون بزنید صدای آن را خیلی بلند نکنید تا بتوانید صدای اطراف را بشنوید و در صورت شنیدن صدای غیرمعمول، اقدامات لازم را انجام دهید.
  • آرام باشید و فقط در صورت پیش آمدن شرایط اضطراری از خانه خارج شوید.

سخن آخر

تنها ماندن در خانه جذاب است، می‌توانید راحت چند ساعت تلویزیون ببینید بازی کنید یا به کارهای مورد علاقه‌تان بپردازید. اما باید بدانید که مسئولیت حفظ امنیت‌تان با خودتان است. برای اینکه در مدت زمان تنهایی اتفاق بدی نیفتد و احساس ترس به سراغ شما نیاید باید کارهایی مثل تهیه‌ی لیست شماره‌های اضطراری و قفل کردن در و پنجره‌ها را انجام دهید. در این مطلب راهنمای کاملی از اقدامات لازم برای زمان تنهایی نوشته شده است. با خواندن و رعایت کردن آن می‌توانید از زمان‌های تنهایی لذت ببرید.

منبع: wikihow



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X