۹ انیمیشن سریالی بتمن از بدترین تا بهترین

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۸ دقیقه
9 سریال انیمیشنی بتمن

در این مقاله با ۹ انیمیشن سریالی بتمن آشنا می‌شوید که تا الان ساخته و پخش شده‌اند و در می‌یابید کدام یک بهتر از بقیه است.

هیچ‌کدام از ابرقهرمان‌های کمیک بوکی سابقه‌ی دور و دراز بتمن را در دنیای انیمیشن ندارند. این ابرقهرمان بزرگ دنیای سرگرمی بعد از موفقیت سریال بتمن آدام وست حیات خودش را در بی‌شمار انیمیشن بلند و سریالی مختلف ادامه داد و هر ساله شاهد فیلم‌های انیمیشنی جذاب و دیدنی با حضور بتمن هستیم و فهرست سریال‌های پرطرفداری که با محوریت بتمن ساخته شده گواه موفقیت بی چون و چرای آن در این عرصه است.

انیمیشن‌های بتمن فقط در عناوین اختصاصی با حضور خودش خلاصه نمی‌شود و تا کنون اسپین‌آف‌هایی مثل «هارلی کویین» (Harley Quinn) هم ساخته و روانه‌ی تلویزیون و پلتفرم‌های دیجیتالی شده است که با احتساب همه‌ی این آثار،‌ حضور بتمن در انیمیشن‌ها قدمتی ۵۰ ساله دارد. تازگی‌ها هم خبر ساخته شدن یک سریال انیمیشینی جدید از بتمن منتشر شده که قرار است با عوامل بزرگی جلو برود و به نظر می‌رسد آینده‌ی انیمیشن‌های بتمن حسابی روشن خواهد بود.

تا الان ۹ سریال انیمیشنی بتمن ساخته شده؛ البته اگر اسپین‌آف‌ها و سریال‌هایی که گروه ابرقهرمان‌ها را کنار هم نشان می‌دهد نادیده بگیریم. با بررسی آن‌ها کنار یکدیگر به تصویری جامع از عملکرد این ابرقهرمان در عرصه‌ی انیمیشن‌های سریالی خواهیم رسید. قهرمانی که از یک شخصیت کارتونی مخصوص بچه‌ها تکامل پیدا کرد و به کاراکتری عمیق و پیچیده تبدیل شد که بزرگسالان هم می‌توانستند از تماشای ماجراجویی‌هایش لذت ببرند.

۹. بتمن نامحدود (Batman Unlimited)

  • سال‌های پخش: ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۶

بتمن نامحدود مجموعه‌ای از فیلم‌های کوتاه و بلند انیمیشنی بتمن بود که مستقیم برای شبکه نمایش خانگی و ویدیویی ساخته شد. این مجموعه را در پی تولید سری اکشن فیگرهای بتمن (همان آدمک‌های اسباب‌بازی یا تزئینی) ساختند، اکشن فیگرهایی که سال ۲۰۱۵ روانه‌ی بازار شد.

این انیمیشن‌ها برای تبلیغ محصولات مرتبط ساخته شده بودند و به وظیفه‌اشان هم عمل می‌کردند؛ یعنی به بهترین شکل ممکن شور و اشتیاق علاقه‌مندان را به این مدل و تیپ لباس بتمن افزایش می‌داد تا نِردهای بیشتری برای خرید اکشن فیگرها هجوم ببرند.

داستان این اپیزودها در دنیایی شبیه به «بلید رانر» (Blade Runner) می‌گذشت و به این طریق حضور سربازهای مکانیکی و دایناسورها و حیوان‌های رباتی در آن توجیه می‌شد تا بتوانند به بهانه‌ی آن آدمک‌های بیشتری را با عنوان بتمن بفروشند و علاقه‌مندان به هوای خرید شخصیت‌های دنیای بتمن، برای خرید دایناسورها و ربات‌ها پول می‌دادند.

متأسفانه‌ بخش‌های غیرهمگون این مجموعه به هیچ طریقی به هم وصل نمی‌شدند و اثر یک‌دست و منسجمی نمی‌ساختند. از طرف دیگر ماهیت تبلیغاتی و تجاری آن باعث می‌شد کسی با دید مثبت به آن نگاه نکند و برای همین خیلی زود از یادها رفت و فراموش شد.

۸. از بتمن بهراسید (Beware the Batman)

  • سال پخش: ۲۰۱۳

از همان زمان که پخش این سریال آغاز شد، شایعه‌های زیادی حولش شکل گرفت. از بتمن بهراسید تقریبا بلافاصله بعد از سریال قبلی بتمن پخش شد و قرار بود جای آن را بگیرد ولی خیلی زود و سه ماه بعد از اولین قسمت کنسلش کردند و شبکه‌ی پخش‌کننده اعلام کرد که دچار مشکلات مالی شده‌اند.

این سریال سال‌های اولیه‌ی بروس وین را در مقام بتمن به نمایش می‌کشید ولی مثل بتمن نامحدود موفق نشد تأثیری ماندگار روی تماشاچیانش بگذارد. سریال را در پی موفقیت‌های «انتقام‌جویان» مارول و به خاطر دستور مدیران وارنر ساخته بودند. دستوری که به سازندگان دیکته می‌کرد تا در رقابت با مارول، دنیای سریالشان را تاریک و تلخ بسازند تا مقابل فضای سرخوشانه‌ی رقیبشان به چشم بیایند. همان دستوری که منجر به ساخت «مرد پولادین» (Man of Steel) زک اسنایدر با لحن و اتمسفری تلخ و جدی شد.

از بتمن بهراسید قربانی تفکر دستوری و فرمایشی مدیران وارنر شد و نتوانست آن‌طور که باید پتانسیل‌هایش را به نمایش بگذارد. استودیو وارنر فقط می‌خواست با تزریق تلخ‌اندیشی و بدبینی به دنیای انیمیشنش با مارول رقابت کند و نتیجه‌ی ماندگاری نگرفت.

۷. ماجراجویی‌های بتمن (The Adventures of Batman)

  • سال‌های پخش: ۱۹۶۸ تا ۱۹۶۹

ماجراجویی‌های بتمن اولین سریال انیمیشینی بتمن بود و در کنار سریال انیمیشنی سوپرمن پخش می‌شد. این سریال طراحی ساده‌ای داشت و مخاطب هدفش تماشاگران نوجوان و کم‌ سن‌وسال بود، ولی زمینه‌ساز شکل‌گیری نسلی تازه از هواداران شد که بعدها با آمدن «ابر دوستان» (Super Friends) به دیدن ابرقهرمان‌های محبوبشان کنار یکدیگر عادت کردند.

در ماجراجویی‌های بتمن داستان بتمن و رابین را می‌دیدیم که با جنایتکاران مبارزه می‌کردند. اولان سول جای بتمن صحبت می‌کرد و کیسی کاسم صداپیشه‌ی رابین بود.

۶. ماجراجویی‌های جدید بتمن (The New Adventures of Batman)

  • سال‌های پخش: ۱۹۷۷ تا ۱۹۷۸

آدام وست با این سریال به نقشی بازگشت که معروفش کرده بود، ولی متأسفانه سریال یک فصل بیشتر دوام نیاورد. وست جایگزین اولان سول شد و صداپیشه‌ی بتمن بود، و برت وارد در کنارش نقش رابین را ایفا می‌کرد. دلیل موفقیت سریال هم حضور همین دو نفر بود که رابطه‌ی بینشان در سریال به‌خوبی شکل گرفت و به صحنه‌هایی که کنار هم حضور داشتند جذابیت و گرمایی دیدنی می‌بخشید.

با همه‌ی این‌ها، متأسفانه شخصیتی در سریال حضور داشت که همه چیز را خراب کرد و حس بدی به بینندگان داد؛ بت-مایت. یک گرملین اعصاب خردکن که خیلی زود داد تماشاگران را در آورد و همان بلایی را سر این سریال آورد که اسکرپی-دوو سر «اسکوبی دو» (Scooby-Doo).

ماجراجویی‌های جدید بتمن بعد از یک فصل به پایان رسید، ولی بتمن همچنان محبوب‌ترین شخصیت سریال‌هایی مثل «ابر دوستان» ماند.

۵. بتمن (The Batman)

  • سال‌های پخش: ۲۰۰۴ تا ۲۰۰۸

سال ۲۰۰۴ جایگاه بتمن دنیای انیمیشنی دی‌سی به‌عنوان یکی از اعضای لیگ عدالت تقلیل پیدا کرده بود و از آخرین سریال با محوریت او سه سال می‌گذشت. سازندگان این سریال بتمن مسؤولیت سینگینی داشتند تا ابرقهرمان شنل‌پوش را دوباره برای مخاطبان تلویزیون تعریف کنند و سریالی بسازند شایسته‌ی اسم و مقام او. با توجه به سنگینی کار و انتظاراتی که ازشان می‌رفت، موفق شدند اثر خیلی خوبی را ارائه دهند.

بتمن و دنیایش در اینجا با سبک بصری متفاوتی تصویر شده بود و نسخه‌ی جوان‌تری را از او می‌دیدیم، که یعنی نسبت به سریال موفق قبلی با صداپیشگی کوین کانروی تفاوت‌های چشمگیری داشت. آن‌ها جهان تاریک و پر از شرارت بتمن و گاتهام را جوری تصویر کردند که هم به منابع وفادار بود، هم تماشایش برای مخاطبان جوان‌تر مشکلی نداشت.

۴. فراتر از بتمن (Batman Beyond)

  • سال‌های پخش: ۱۹۹۹ تا ۲۰۰۱

فراتر از بتمن روی کاغذ جوری بود که همه فکر می‌کردند شکستش حتمی است. داستان بتمنی سالخورده با صداپیشگی کوین کانروی که در نسخه‌ای سایبرپانکی از گاتهام به دنبال جایگزینی برای خودش می‌گردد تا مبارزه با جرم و جنایت را ادامه دهد. در کمال شگفتی همه، ترکیب عناصر جدید و عجیب این سریال خیلی خوب جواب داد.

تری مک‌گینیس با صداپیشگی ویل فریدل بهترین ویژگی‌های بتمن را حفظ کرد و با هدایت بروس وین باتجربه موفق شد فصلی جدید در حماسه‌ی بتمن ایجاد کند که هواداران زیادی را ذوق‌زده کرد. تری مک‌گینیس انقدر مؤلفه‌‌های جذاب و منحصربه‌فردی داشت که به‌تدریج از زیر سایه‌ی بتمن بیرون بیاید و به جای اینکه نسخه‌ی دست دوم بروس وین یا دیک گریسون باشد، راه خودش را بسازد و در ذهن مخاطبان جا خوش کند.

۳. بتمن: شجاع و جسور (Batman: The Brave and the Bold)

  • سال‌های پخش: ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۱

بتمن: شجاع و جسور بین هواداران بتمن جنجال‌های زیادی به راه انداخت و حسابی بحث‌برانگیز شد. خیلی‌ها لحن و حس‌وحال بچگانه و اغراق‌شده‌ی آن را نپسندیدند و به نظرشان نچسب می‌آمد. با این حال نکته‌ی مهم و بارز سریال ایجاد سبک منحصربه‌فرد خودش بود و اینکه از بقیه دنباله‌روی نمی‌کرد. همین قضیه باعث شد تا از آثاری که چیز جدیدی برای عرضه نداشتند و تنها کپی‌های دست چندم عناوین قبلی بودند، جلوتر باشد.

در هر قسمت از این سریال بتمن با یکی از قهرمان‌های دی‌سی همراه می‌شد تا با کمک هم با جنایتکاران مبارزه کنند و به این طریق به تعدادی از شخصیت‌های کمتر معروف این دنیا فرصت می‌دادند تا شناخته شوند. البته برخی قهرمان‌های معروف و محبوب مثل آکوامن هم در سریال حاضر می‌شدند و کنار بتمن قرار می‌گرفتند.

دیدریچ بادر، صداپیشه‌ی بتمن در این سریال بار دیگر در سریال هارلی کویین جای بتمن صحبت کرد.

۲. ماجراجویی‌هایی بتمن جدید (The New Batman Adventures)

  • سال‌های پخش: ۱۹۹۷ تا ۱۹۹۹

این سریال در اصل بخشی از «سریال انیمیشنی بتمن» بود که به‌عنوان دنباله‌ی آن پخش شد و بخشی از جهان انیمیشنی دی‌سی به حساب می‌آمد. شخصیت‌ها را دوباره طراحی کردند، دیک گریسون تبدیل به نایت‌وینگ شد، یک رابین جدید به داستان آمد و خود بتمن هم تلخ‌تر و جدی‌تر بود. ولی همچنان مثل سریال اصلی، با قصه‌ها و ماجراهای درجه‌یکی طرف بودیم که یک لحظه هم خسته‌کننده نمی‌شدند و مخاطب را دنبال خودشان می‌کشاندند.

ماجراجویی‌های بتمن جدید ابعاد تازه‌ی را از این قهرمان نشانمان می‌داد و مسیر بتمن را برای رسیدن به لیگ عدالت هموار می‌کرد. با دیدن سریال متوجه می‌شوید که خیلی از بخش‌ها را برای زمینه‌چینی لیگ عدالت ساخته‌اند، مثل قسمتی که سوپرمن به‌عنوان شخصیت مهمان اضافه می‌شد. همچنین در اینجا با گذشته‌ی هارلی کویین آشنا می‌شدیم که خودش اتفاق ویژه و به‌شدت جذابی است.

۱. سریال انیمیشنی بتمن (Batman: The Animated Series)

  • سال‌های پخش: ۱۹۹۲ تا ۱۹۹۵

وقتی صحبت‌ از سریال‌های انیمیشنی به میان می‌آید، هیچ اثری به بزرگی و اهمیت سریال انیمیشنی بتمن که دهه‌ی ۹۰ پخش شد نمی‌رسد. این سریال در پی موفقیت‌های «بازگشت بتمن» (Batman Returns) تیم برتون ساخته شد ولی خیلی زود هویت خودش را پیدا کرد و حالا هم که به‌عنوان بهترین سریال انیمیشنی بتمن شناخته می‌شود.

این سریال با الهام از کمیک‌های اصلی و اولیه‌ی بتمن که دهه‌ی ۴۰ میلادی منتشر می‌شدند ساخته شد. با همان حس‌وحال نوآر و جذاب و تاریک. هم اپیزودهای تلخ و تاریک داشت هم بخش‌های بامزه و سرخوشانه. ضدقهرمان‌هایی مثل دوچهره و پویزن آیوی برای اولین بار بیرون از دنیای کمیک‌ها دیده شدند. جالب اینجاست که شخصیت هارلی کویین که حالا یکی از شناخته‌شده‌ترین ضدقهرمان‌های زن دنیای بتمن است، مستقیما برای این سریال خلق شد و از دنیای کمیک‌ها نیامده.

از همه‌ی این‌ها مهم‌تر، صداپیشگان محشری بودند که رنگ‌وجلایی به‌یادماندنی به سریال بخشیدند. کوین کانروی به جای بتمن صحبت می‌کرد، و مارک همیل اجرایی فوق‌العاده در نقش جوکر ارائه داد. صدایی که مارک همیل برای جوکر اجرا کرد همیشه به‌عنوان یکی از محبوب‌ترین صداپیشگی‌ها شناخته می‌شود. موفقیت کوین کانروی و مارک همیل به حدی بود که در آثار انیمیشنی بی‌شماری آن را تکرار کردند و حتی در بازی‌های ویدیویی و معروف بتمن آرکام، از این دو برای صداپیشگی بتمن و جوکر استفاده کردند که نتیجه‌ی محشری داشت.

منبع: CBR

راهنمای تماشای سریال


برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

۳ دیدگاه
  1. kratos

    رتبه بندی خوبی بود. ولی جای ۳ و ۴ باید عوض می شد. انصافا رتبه یک در یک کلام شاهکاره و میشه اونو بهترین انیمیشن سریالی ابرقهرمانی دونست.

  2. محمدرضا

    به نظر من باید بتمن ۲۰۰۴ تا ۲۰۰۸ رو میزاشتی رتبه ۲

    1. Amin Hajati

      از بتمن بهراسید فقط دو فصل داره و فصل سه نداره؟ ممنون میشم جواب بدین

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X