پماد آزلادرم برای چیست و چه مزایا، عوارض و نحوه مصرفی دارد؟

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۸ دقیقه
موارد استفاده از پماد آزلادرم

یکی از پمادهایی که برای حل برخی از مشکلات پوست توصیه می‌شود، پماد آزلادرم است. این پماد حاوی آزلائیک اسید است که حتما در مورد فواید آن برای پوست زیاد شنیده‌اید. اما شاید در مورد عوارض و نحوه‌ی مصرف آن چیزی ندانید. در ادامه در مورد فواید، عوارض، مقدار و نحوه‌ی مصرف پماد و اینکه اصلا پماد آزلادرم برای چیست بیشتر بخوانید.

پماد آزلادرم برای چیست؟

پماد آزلادرم برای درمان موضعی آکنه‌های التهابی و انواع جوش صورت تجویز می‌شود. البته برای آکنه‌های ملایم و تا متوسط است و معمولا برای آکنه های شدید درمان‌های دیگری توصیه می‌شود. غیر از آکنه برای درمان هر جوش چرکی و التهابی که ملایم تا متوسط باشند این پماد را توصیه می‌کنند.

یکی دیگر از کاربردهای آن در صورت ابتلا به هایپرپیگمنتاسیون پوستی یا انواع لک و تغییر رنگ پوست است. برای خرید کرم ضد جوش هم می‌توانید این نکته را در نظر بگیرید و دنبال محصولاتی باشید که حاوی آزلائیک اسید هستند.

موارد استفاده از پماد آزلادرم

مهم‌ترین ماده‌ی موثره‌ی تشکیل‌دهنده‌ی این پماد آزلائیک اسید است. پس اگر برایتان سوال شده که پماد آزلادرم ۲۰ درصد برای چیست، در ادامه در مورد موارد استفاده و کاربردهای پماد آزلادرم حاوی آزلائیک اسید بخوانید.

از بین بردن باکتری‌های ایجادکننده آکنه

متخصصان هنوز مطمئن نیستند که این اتفاق چطور می‌افتد ولی استفاده از کرم‌های آزلائیک اسید ۱۵ تا ۲۰ درصد مثل آزلادرم می‌تواند در از بین بردن باکتری‌های مسبب آکنه موثر باشد. به همین دلیل یکی از پمادهای توصیه‌شده برای درمان جوش پماد آزلادرم است.

محافظت از پوست

رادیکال‌های آزاد به سلول‌های پوست آسیب می‌زنند و باعث التهاب و آکنه می‌شوند. چون آزلائیک اسید یک نوع آنتی‌اکسیدان است می‌تواند از بدن شما در برابر تاثیرات مخرب رادیکال‌های آزاد محافظت کند.

جلوگیری از پر شدن منافذ پوست

یکی از دلایل اصلی ایجاد انواع جوش، پر شدن منافذ پوست با آلودگی و باکتری‌ها است. همچنین تجمع سلول‌های مرده‌ی خود پوست هم همراه با چربی طبیعی پوست یا سبوم می‌تواند مناغذ پوست را ببندد و باعث ایجاد جوش شود. آزلائیک اسید منافذ شما را باز نگه می‌دارد در نتیجه کمتر ملتهب می‌شوند و کمتر جوش می‌زنید.

کاهش لکه‌های تیره پوست

وقتی پوست خود را در معرض تابش آفتاب قرار دهید بعضی سلول‌های پوست دچار تیرگی رنگ می‌شوند. این تیرگی به شکل لک‌هایی تیره دیده می‌شود که به آن هایپرپیگمنتیشن می‌گویند. آزلائیک اسید می‌تواند این روند تیره شدن پوست را متوقف کند.

کاهش قرمزی پوست

یکی از موارد استفاده از آزلادرم برای کاهش قرمزی پوست است. آزلائیک اسید مانع از عریض شدن رگ‌های خونی پوست می‌شود و در نتیجه میزان قرمزی پوست را کاهش می‌دهد.

در مطلب آزلائیک اسید چیست در مورد مزایا و عوارض جانبی این اسید بیشتر بخوانید.

عوارض پماد آزلادرم چیست؟

وقتی برای اولین بار از پماد آزلادرم و سایر محصولات حاوی آزلائیک اسید استفاده می‌کنید، معمولا اتفاق رایجی است که پوست شما نسبت به آن واکنش نشان دهد. به همین دلیل ممکن است علائم زیر را مشاهده کنید:

  • سوزش یا سوزن سوزن شدن
  • خارش
  • خشکی
  • بلند شدن لایه‌های پوست
  • قرمزی

اما بروز علائم پماد آزلادرم برای چیست؟

یکی از دلایل ایجاد این نشانه‌ها این است که آزلائیک اسید تولید یک نوع از پروتئین‌های پوست را کندتر می‌کند. این عملکرد باعث از بین رفتن و آسیب دیدن لایه‌ی بیرونی پوست شما می‌شود. به همین دلیل پوست شما ملتهب می‌شود و خشکی و قرمزی را تجربه می‌کند.

در این شرایط خودتان هم ممکن است وضعیت پوست را بدتر کنید. مثلا لایه‌های پوست را بلند کنید، از شوینده‌های الکلی استفاده کنید یا در استفاده از اسکراب زیاده‌روی کنید.

اگر پوست تیره دارید باید موقع استفاده از آزلاسیک اسید بیشتر مراقب باشید چون این محصول باعث تغیر رنگ پوست می‌شود. اگر در بعضی از نواحی پوست احساس می‌کنید که پوست شما روشن‌تر شده، حتما با پزشک مشورت کنید.

سایر عوارض جانبی شدیدتر این محصول عبارت‌اند از:

  • سخت شدن پوست
  • درد
  • قرمزی شدید
  • تورم
  • پوسته پوسته شدن

علاوه بر این عوارض جانبی روی پوست، مصرف آزلائیک اسید می‌تواند علائم آسم را بدتر کند. اگر هر گونه تغییری در شرایط بیماری آسم خود مشاهده می‌کنید حتما به پزشک مراجعه کنید. اگر دچار تنگی نفس می‌شوید یا در نفس کشیدن و بلعیدن غذاها مشکل دارید به بیمارستان مراجعه کنید.

البته بیشتر مواقع عوارض جانبی این کرم قابل‌تحمل است؛ به خصوص اگر مزایای آن بیشتر از معایبش باشد. معمولا این نشانه‌ها موقتی هستند. در هر صورت برای اطلاعات بیشتر در مورد عوارض این پماد با پزشک مشورت کنید. اگر بیماری‌های تنفسی یا بیماری‌های پوستی شدید دارید، سرخود از این پماد استفاده نکنید.

عوارض پماد آزلادرم چیست

پاکسازی آزلائیک اسید

هر محصول پوستی که حاوی آزلائیک اسید باشد مثلا پمادر آزلادرم، در صورت استفاده باعث ایجاد فرایندی به اسم پاکسازی می‌شود. البته این یک اصطلاح پزشکی نیست ولی عبارتی است که ممکن است در فضای آنلاین شنیده باشید. منظور از پاکسازی زمانی است که به نظر می‌رسد با مصرف پماد پوست شما دچار برون‌ریزی می‌شود. در نتیجه شما حس می‌کنید که وضعیت پوست و جوش‌های صورت بدتر شده‌اند. اما این اتفاق به این دلیل می‌افتد که سلول‌های پوست شما سریع‌تر از حد معمول در حال جایگزین شدن هستند.

ممکن است از وضعیت پوست در این دوره زمانی راضی نباشید اما معمولا خیلی زود تمام می‌شود و به محض اینکه این دوره گذشت، پوست شما صاف‌تر و شفاف‌تر از قبل می‌شود.

عوارض مصرف آزلادرم همراه با محصولات دیگر

تمام محصولات درمانی و دارویی ممکن است اختلال دارویی هم به دنبال داشته باشند. اگر در مراحل درمان مشکلات پوست هستید بهتر است که برخی از محصولات را با هم استفاده نکنید. البته این نکات را پزشک متخصص پوست به شما یادآوری می‌کند.

اگر بیماری رزاسه دارید و از سرم ویتامین C استفاده می‌کنید، متخصصان پوست توصیه می‌کنند که مصرف آزلائیک اسید و ویتامین C را یک روز در میان انجام دهید و هم‌زمان استفاده نکنید. اگر قرمزی و التهاب پوست شما بیشتر شده، مصرف ویتامین C را فعلا متوقف کنید.

هم‌زمان با مصرف پماد آزلادرم بهتر است که از محصولاتی حاوی مواد زیر استفاده نکنید یا با احتیاط و با توصیه پزشک این کار را انجام دهید:

  • رتینول
  • بنزوئیل پراکسید
  • آلفا هیدروکسی اسیدها
  • اسیدهای بتا هیدروکسی
  • اسکراب و لایه‌بردار صورت

نحوه مصرف پماد آزلادرم

اگر برای درمان یک مشکل پوستی به شما توصیه کرده‌اند که از پماد آزلادرم استفاده کنید، نحوه‌ی استفاده از آن را باید با توجه به توصیه‌های پزشک دنبال کنید. اما این پماد به صورت بدون نسخه به عنوان یک پماد ضد جوش قوی هم عرضه می‌شود. در این صورت برای استفاده به مراحل زیر توجه کنید:

۱. دست‌های خود را قبل از استفاده از پماد بشویید.

۲. صورت خود را با یک شوینده‌ی ملایم بشویید. آن را خوب آب بکشید و به آرامی خشک کنید.

۳. یک لایه‌ی نازک از پماد را روی نواحی آسیب‌دیده‌ی پوست بگذارید.

۴. به آرامی آن را روی پوست ماساژ دهید.

۵. بعد از استفاده مجددا دست‌های خود را با آب و صابون بشویید.

۶. وقتی پماد جذب پوست شد، می‌توانید روی آن از ضدآفتاب استفاده کنید.

۷. اگر می‌خواهید آرایش کنید، در این مرحله می‌توانید آرایش صورت را انجام دهید.

از این محصول بیشتر از مقداری که توصیه شده و بیشتر از نواحی‌ای که پزشک مشخص کرده استفاده نکنید. اگر این پماد وارد چشم، بینی، دهان، واژن و… شد با آب گرم آن را بشویید. اگر چشم‌های شما قرمز شدند سریع به پزشک مراجعه کنید.

این محصول را بهتر است که همیشه در ساعت مشخصی استفاده کنید. اگر یک بار استفاده از آن را فراموش کردید به محض یادآوری از آن استفاده کنید. اگر زمان استفاده از دوز بعدی رسیده، از دوز فراموش‌شده صرف نظر کنید.

موارد احتیاط و منع مصرف پماد آزلادرم

از پماد آزلادرم برای بچه‌های زیر ۱۲ سال استفاده نکنید مگر اینکه پزشک آن را توصیه کرده باشد.

همچنین تحقیقی درباره‌ی استفاده از آزلائیک اسید در دوران بارداری و شیردهی انجام نشده است. بدن شما مقدار کمی از این اسید را جذب می‌کند بنابراین به نظر می‌رسد که مصرف آن در این دوران اشکالی ندارد ولی در هر صورت ابتدا باید با پزشک متخصص زنان مشورت کنید.

محصولات حاوی آزلائیک اسید ممکن است آتش بگیرند. پس زمانی که آن را روی پوست می‌زنید، در نزدیکی آتش، دود و حرارت زیاد قرار نگیرید.

مصرف برخی مواد غذایی یا نوشیدنی‌ها زمانی که در حال استفاده از محصولات حاوی آزلائیک اسید هستید ممکن است باعث شود که پوست شما قرمزتر به نظر برسد. پزشک هم ممکن است به شما توصیه کند که در طول دوران مصرف از خوردن مواد زیر اجتناب کنید:

  • غذاهای خیلی تند و پرادویه
  • نوشیدنی‌های داغ مثل چای و قهوه
  • الکل
  • زمان اثرگذاری آزلائیک اسید

اثرگذاری پماد آزلادرم به محض استفاده شروع نمی‌شود. اگر برای از بین رفتن آکنه و جای جوش از این پماد استفاده می‌کنید ممکن است یک ماه طول بکشد تا کم کم اثرگذاری آن را روی پوست ببینید. اگر این دارو توسط پزشک برای درمان رزاسه تجویز شده است، تا سه ماه هم ممکن است که اثر مثبت آن را نبینید.

اگر احساس می‌کنید شرایط پوست شما بعد از دو الی سه ماه هیچ تغییری نکرده یا حتی بدتر شده است این مسئله را با پزشک خود در میان بگذارید. ممکن است برای درمان مشکلتان به داروی دیگری نیاز داشته باشید.

آزلائیک اسید

جمع‌بندی

یکی از محصولاتی که در شبکه‌های اجتماعی به عنوان ضد جوش توصیه می‌کنند پماد آزلادرم است. اما پماد آزلادرم برای چیست و چرا برای درمان جوش توصیه می‌شود؟ در بالا به مزایا و عوارض جانبی آن اشاره کردیم. اگر تجربه‌ای از تاثیرگذاری این پماد دارید در بخش نظرات با ما در میان بگذارید.

منابع:‌ Webmd , Everydayhealth , Beautydaroo

سوالات رایج درباره‌ی پماد آزلادرم
پماد آزلادرم برای چیست؟
پماد آزلادرم برای درمان جوش و آکنه و پیشگیری از انواع آکنه توصیه می‌شود. همچنین در درمان برخی لک‌های پوستی هم کاربرد دارد.
ماده موثره‌ی پماد آزلادرم چیست؟
ماده‌ی موثره این پماد آزلائیک اسید است که فواید زیادی برای پوست دارد. از بین بردن لک، از بین بردن باکتری‌های ایجادکننده‌ی جوش از جمله مهم‌ترین فواید این ماده برای پوست است.
تداخلات دارویی پماد آزلادرم کدامند؟
بهتر است این پماد را با رتینول و ویتامین C و آلفا هیدروکسی اسیدها استفاده نکنید. پس موقع استفاده از این پماد به مواد تشکیل‌دهنده‌ی سایر محصولات پوستی مورد استفاده‌ی خود توجه کنید.
روتین پوستی


برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *تعداد پاسخ به پرسش امنیتی تمام شده است. لطفا مجدد تلاش نمایید.

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X