اپل بیشترین سهم را از درآمد صنعت گوشیهای هوشمند در سال ۲۰۲۱ داشته است
اینطور که به نظر میرسد، قیمت فروش متوسط گوشیهای آیفون در سال گذشته افزایش چشمگیری داشت و با ۱۴٪ رشد، به ۸۲۵ دلار رسید.
با اینکه مشکلاتی که به خاطر ویروس کرونا و بحران جهانی تراشه در زنجیرهی تأمین در تأمین خواستهی شرکتهای تولیدکنندهی گوشیهای هوشمند بهوجود آمد و باعث شد بسیاریها گمان کنند فروش گوشیها در سال ۲۰۲۱ کاهش چشمگیری خواهد داشت، این صنعت توانست ۴۴۸ میلیارد دلار سود در این سال کسب کند که به نسبت سال گذشته، رشدی ۷٪ را نشان میدهد. همچنین در سهماه آخر سال گذشته هم میزان سود شرکتهای تولیدکنندهی گوشیهای هوشمند تا ۲۰٪ افزایش پیدا کرد.
در این بین، با توجه به اطلاعات منتشر شده از سوی مؤسسهی تحقیقاتی Counterpoint Research، گویا اپل توانست با ۱۹۶ میلیارد دلار، بیشترین میزان سود را به نسبت سال گذشته یعنی ۲۰۲۰ داشته باشد. همچنین میزان سودی که این شرکت بدست آورد بسیار بیشتر از چیزی بود که سایر شرکتها موفق شدند دریافت کنند. برای خود اپل، ۱۹۶ میلیارد دلار یعنی ۳۵٪ رشد به نسبت درآمدی که شرکت آمریکایی در سال ۲۰۲۰ کسب کرده بود. دلیل اصلی چنین پیشرفت چشمگیری، تقاضای بالای کاربران برای خرید گوشیهای 5G بوده است که به خاطر تجهیز هر چهار مدل از سری آیفون ۱۲ و ۱۳ به این فناوری، اپل توانست سود خوبی کسب کند.
علاوه بر موضوعات گفته شده، قیمت فروش متوسط گوشیهای آیفون هم ۱۴٪ به نسبت قبل افزایش پیدا کرد و به رقم فوقالعادهی ۸۲۵ دلار رسید. این آمار وقتی بهدست آمد که شرکت موفق شد در بازار هندوستان، تایلند، ویتنام و برزیل هم رشد کند و به یکی از برندهای محبوب تبدیل شود.
همانطور که گفته شد، اپل توانست با شرکت رتبهی دوم از لحاظ میزان سود فاصلهی زیادی را ایجاد کند. رتبهی دوم هم متعلق به سامسونگ بود که میزان سود آن از فروش گوشیهای هوشمند به ۷۲ میلیارد دلار رسید. اگرچه سودی که شرکت کرهای کسب کرد به نسبت سال گذشته ۱۱٪ رشد داشت اما میبینیم که حتی از نصف میزانی که اپل کسب کرد هم کمتر بود. سامسونگ که بیشتر به خاطر فروش گوشیهای میانرده سود میکند در سالی که گذشت توانست در این بخش درخشان ظاهر شود. اما نکتهی مثبت برای این شرکت، فروش نسبتا خوب اما نه قابل انتظار سری گلکسی S21 بود که باعث شد اندکی سود کسب شده بیشتر شود. اما چیزی که باعث شد سامسونگ سودی فراتر از انتظار کسب کند، بازار گوشیهای تاشو بود که هنوز هم در حال پیشرفت است و کاربران زیادی را به سمت خود میکشد. سامسونگ موفق شد در سال ۲۰۲۱ سهبرابر گوشی تاشوی بیشتری را به نسبت سال ۲۰۲۰ به فروش برساند تا قیمت فروش متوسط آن با رشدی ۵٪ به ۲۶۳ دلار برسد.
اوپو، شیائومی و ویوو هم در ردههای بعدی از لحاظ میزان سود کسب شده قرار دارند. اوپو که در محاسبهی عملکرد آن، فروش گوشیهای وانپلاس هم گنجانده میشود، توانست با ۳۷ میلیارد دلار سود در رتبهی سوم قرار بگیرد و رشدی ۴۷٪ را تجربه کند. شیائومی و ویوو هم به ترتیب با کسب ۳۶ و ۳۴ میلیارد دلار در ردههای بعدی قرار گرفتند که نسبت به سال گذشته هر کدام رشدی ۴۹٪ و ۴۳٪ را تجربه کردند.
شیائومی بیشتر به خاطر عملکرد بینظیرش در ارائهی گوشیهای میانرده و اقتصادی با قیمت بسیار پایینتر از رقبا توانست معروف شود. در اختیار گرفتن رتبهی خست در بازاری کلیدی نظیر هندوستان باعث شد شرکت چینی بتواند از جمعیت بالای این بازار و تقاضای آنها برای خرید گوشیهای اقتصادی بیشتری سود را کسب کند.
اوپو هم توانست قیمت فروش متوسط خود را ۱۵٪ به نسبت سال گذشته افزایش دهد. بیشترین فروشی که شرکت چینی داشت در بازهی قیمتی ۴۰۰-۵۹۹ دلار و ۶۰۰-۷۹۹ دلار بود که دلیل اصلی چنین موفقیتی، گوشیهای خوب رینو ۶، فایند X3، سری وانپلاس ۹ و چیزهایی مثل این بودند. گوشیهای مجهز به اینترنت 5G هم بیش از نیمی از گوشیهایی را که سال گذشته از سوی این شرکت راهی بازار شدند را تشکیل دادند در حالی که این میزان در سال ۲۰۲۰ فقط ۲۸٪ بود. عملکرد وانپلاس هم به لطف سری ۹ و همچنین میانردههای سری نورد با رشدی ۳۳٪ همراه بود.
به صورت کلی هم گوشیهای 5G بیش از ۴۰٪ فروش کل گوشیهای هوشمند را در سال گذشته تشکیل دادند که انتظار میرود این میزان در سال جاری افزایش چشمگیری پیدا کند.
- ۵ محصول مهم اپل که در سال ۲۰۲۲ منتظر معرفی آنها هستیم
- کانالیس: فروش گوشیهای تاشو تا سال ۲۰۲۴ به ۳۰ میلیون دستگاه در سال میرسد
- تحریم آمریکا باعث افت ۸۱ درصدی فروش گوشیهای هواوی در سال ۲۰۲۱ شد
منبع: PhoneArena