لپتاپ ایسوس ZenBook 14X OLED اسپیس ادیشن با نمایشگر خارجی ۳٫۵ اینچی عرضه شد
ایسوس بهتازگی لپتاپ جدید و جذاب خود یعنی ZenBook 14X OLED اِسپِیس ادیشن (ادیشن فضایی – Space Edition) را با نمایشگر خارجی به بازار عرضه کرد.
لپتاپ ایسوس ZenBook 14X OLED ادیشن فضایی یکی از عجیبترین و جذابترین لپتاپهایی است که تاکنون دیدهاید. این محصول در ابتدا در نمایشگاه CES 2022 رسما رونمایی شد اما شرکت تایوانی نگفته بود چه زمانی رسما آن را راهی بازار میکند تا که این اتفاق بالاخره روز گذشته رخ داد و یکی از نوآورانهترین و چشمنوازترین لپتاپهای جهان برای خرید در دسترس قرار گرفت.
این لپتاپ قابلیتهای بسیار فراوانی چه در زمینهی قدرت پردازشی و چه در زمینهی طراحی دارد که در ادامه به صورت خلاصه به بررسی آنها خواهیم پرداخت. طبق خبرهای رسمی منتشر شده، این محصول از تراشهی نسل ۱۲ اینتل یعنی Core i9-12900H به عنوان قلب تپنده بهره میبرد. این پردازنده که در سه ماه نخست امسال هم راهی بازار شد، با لیتوگرافی اینتل ۷ تولید شده است و از ۶ هستهی کممصرف با بیشینهی فرکانسی ۳٫۸ گیگاهرتز و ۸ هستهی قدرتمند با بیشینهی فرکانسی ۵٫۰ گیگاهرتز و همچنین ۲۰ رشتهی فرعی بهره میبرد. توان مصرفی پایهی این پردازنده ۴۵ است که در صورت استفاده از تمام توان به ۱۱۵ وات هم افزایش پیدا میکند. بنابراین میتوان ادعا کرد نمایندهی جدید ایسوس از لحاظ قدرت پردازشی فوقالعاده سریع، قدرتمند و باکیفیت است.
این تراشهی جدید در کنار پردازشگر گرافیکی داخلی Iris XE GPU و ۳۲ گیگابایت حافظهی رم (در گرانقیمتترین مدل)، عهدهدار فعالیت پردازشی و گرافیکی ZenBook 14X OLED است که باعث میشود این محصول بسیار سریع باشد اما حیف شد که گرافیک مجزایی را در آن شاهد نیستیم چون در این صورت میشد این لپتاپ را یکی از بهترینها در نوع خود دانست.
همانطور که از نام این محصول پیداست، نمایشگر آن ۱۴ اینچی است و پنلی از نوع OLED دارد. نسبت تصویر این پنل به ۱۶:۱۰ میرسد و رفرشریت آن هم ۹۰ هرتزی است. یک انتخاب معقول از سوی ایسوس تا بدین ترتیب مصرف انرژی لپتاپ بیجهت افزایش پیدا نکند چون ۹۰ هرتز هم برای لذت بردن از انجام کارهای مختلف کاملا کافی به نظر میرسد.
اما این تمام ماجرا نیست. ایسوس یک نمایشگر ثانویه یا بهتر است بگوییم خارجی هم برای این لپتاپ در نظر گرفته که ۳٫۵ اینچی است و روی درب لپتاپ تعبیه شده است. این نمایشگر کوچک میتواند انیمیشنهای مختلف، اعلانات، میزان شارژ باتری و تاریخ و ساعت را به نمایش بگذارد که واقعا کاربردی و عالی است. همچنین امکان شخصیسازی آن هم توسط خود کاربر وجود دارد. سایر بخش درب ظاهری فضایی و شبیه به فیلمهای علمی-تخیلی دارد به این صورت که در نگاه اول شکل و شمایل سیستمهای فضایی را در ذهن کاربر تداعی میکنند. بیجهت هم نیست که ایسوس تصمیم گرفته از چنین نامی برای این محصول استفاده کند.
مقاومت این لپتاپ هم کاملا مورد تأیید استاندارد فرماندهی فضایی ایالات متحده آمریکا است به این معنا که ZenBook 14X OLED میتواند در برابر لرزش، دمای بسیار پایین و بالا مقاومت خوبی از خود به نمایش بگذارد. این موضوع برای محصولی که تا این اندازه قدرتمند است و توان مصرفی بالایی هم دارد کاملا ضروری بود که خوشبختانه ایسوس هم به فکر آن بوده و محصول خود را بسیار باکیفیت طراحی کرده است.
از آنجایی که این لپتاپ ۱۴ اینچی است، روی صفحه کلید آن هیچ بخش مجزایی برای اعداد در نظر گرفته نشده است. بنابراین باید به اعداد بخش بالایی صفحه کلید که کاربردهای دیگری هم دارند متوسل شوید که این موضوع مشکل خاصی هم ایجاد نمیکند. خصوصا اینکه ایسوس تاچپد ZenBook 14X OLED را به گونهای طراحی کرده که کاربر میتوانند اعداد را به صورت دیجیتالی روی آن ظاهر کرده و با آنها کار خود را پیش ببرد. قابلیت جذابی که در لپتاپهای دیگر ایسوس هم شاهد آن هستیم.
برای این محصول از حسگر اثرانگشت استفاده شده که با کلید پاور آن در قسمت بالا-راست صفحه کلید ادغام شده است و عملکرد بسیار خوبی هم دارد. در اطراف محصول، ۴ پورت USB-C، یک پورت USB 3.2 نسل ۲ Type-A و یک پورت HDMI 2.0 را شاهد هستیم که باعث میشوند این محصول کاملا از لحاظ پورت و اتصالات غنی باشد. قیمتی که ایسوس برای ZenBook 14X OLED در نظر گرفته ۲۰۰۰ دلار است که بسیار زیاد به نظر میرسد اما فراموش نکنید قیمت پردازندهی آن بهتنهایی ۶۲۰ دلار است.
منبع: GSMArena