هستهی مرکزی قدرتمندترین موشک تاریخ به ساختمان مونتاژ رسید
در حالی که کاوشگرهای رباتیک ناسا مریخ را میپیمایند، روی زمین هم برنامهی سفر به ماه آرتمیس گامهای بلندی را برمیدارد و روز گذشته هستهی مرکزی سامانهی پرتاب فضایی به ساختمان مونتاژ در فلوریدا رسید.
برنامهی سفر به ماه «آرتمیس» (Artemis) این روزها شکل عملیاتیتری به خود گرفته است و سامانهی پرتاب فضایی (SLS) پس از تأخیر طولانی، سرانجام شروع به کامل شدن میکند. پس از چندین آزمایش موتورهای قدرتمند این اَبَرموشک، اکنون همهی اجزای گوناگون این فضاپیما از جمله مرحلهی اصلی موشک یا هستهی مرکزی آن به «مرکز فضایی کندی» (Kennedy Space Center) ناسا رسیدهاند.
سامانهی پرتاب فضایی بهعنوان جایگزینی برای شاتلهای فضایی درنظر گرفته شد و میتواند به بشر کمک کند تا بار دیگر از مدار پایین زمین فراتر برود. از زمان برنامهی آپولو بشر فقط در فضای بالای سیارهی آبی خود محدود شده است اما SLS قدرت کافی برای فرستادن فضاپیماهای سرنشیندار به ماه دارد و به همین دلیل هم در قلب برنامهی آرتمیس جای گرفته است.
قرار است تا سال ۲۰۲۴ تحت برنامهی آرتمیس، پس از بیش از نیم قرن بار دیگر بشر بر سطح ماه فرود آید که در میان آنها نخستین زن و نخستین فرد رنگینپوست برای نخستین بار به تنها قمر زمین خواهند رفت.
پیش از رسیدن به مرکز فضایی کندی که توسط کشتی «پگاسوس» (Pegasus) انجام شد، مرحلهی اصلی ۶۵ متری موشک در «مرکز فضایی استنیس» (Stennis Space Center) میسیسیپی بود و ناسا آزمایشهای موسوم به «راهاندازی سبز» را بر روی آن اجرا کرده بود. در نخستین آزمایش آتش ایستا موتورهای موشک پس از تقریبا ۱ دقیقه فعالیت متوقف شدند و ناسا بعدتر اعلام کرد که این موضوع در نتیجهی سیستم شکست ایمن روی داده است. در آزمایش بعدی اما موتورهای RS-25 موشک برای بیش از ۸ دقیقه کار کردند که با آنچه موشک در هنگام پرتاب انجام خواهد داد مطابقت دارد.
این هستهی مرکزی سامانهی پرتاب فضایی آخرین بخش از فضاپیمای «آرتمیس ۱» (Artemis I) بود که به فلوریدا رسید. کپسول «اوریون» (Orion) که توسط یک آداپتور ویژه بر این موشک سوار میشود و همچنین تقویتکنندههای سوخت جامد موشک پیش از این به تأسیسات پرتاب ناسا در فلوریدا رسیده بودند.
پس از مونتاژ، سامانهی پرتاب فضایی قدرتمندترین موشک تاریخ بشر خواهد بود و میتواند محمولههای عظیم را به منظومهی شمسی بیرونی بفرستد. در عین حال این موشک بر خلاف سامانهی استارشیپ که اسپیسایکس آن را توسعه میدهد و برای فرود بر ماه استفاده خواهد شد، غیرقابل استفادهی مجدد است و این یعنی آرتمیس ۱ تنها یک شانس برای تاریخسازی دارد.
هماکنون ناسا پرتاب آرتمیس ۱ را برای اواخر سال ۲۰۲۱ برنامهریزی کرده است. این پرواز بدون سرنشین، کپسول اوریون را در مدار ماه قرار میدهد که این استقرار مداری ۲۵ روز خواهد بود. علاوه بر آرتمیس ۱ ناسا باید برای مأموریتهای آرتمیس ۲ و آرتمیس ۳ هم به صورت جداگانه یک سامانهی پرتاب فضایی (SLS) کامل بسازد.
آرتمیس ۲ یک مأموریت سرنشیندار است که چهار فضانورد را به مدار ماه خواهد برد. اما آرتمیس ۳ که بزرگترین مأموریت برنامهی بازگشت به ماه است، پس از چندین دهه نخستین فرود انسان بر ماه را رقم خواهد زد.
عکس کاور: رسیدن هستهی مرکزی موشک سامانهی پرتاب فضایی به ساختمان مونتاژ
Credit: Stephen Clark / Spaceflight Now
منابع: Extreme Tech, NASA
اقای عابد درست میگه.ناسا الان تو روستای ما داره فیلم میگیرن بعدش میگه رو سطح مریخ هستیم
طبق همین متنی که الان خواندید دیدیدپرتاب یک موشک باسرنشین آن هم اززمین که همه چیزفراهم است باکمکپرتابگرموشک ودانشمندان روی سطح آماده وصاف وسیمانی وبعدازپرتاب تاررسیدن به مقصد قسمت هم ازآن جدامیشه تانهایتاقسمت سرنشین دارآن به ماه برسه اونوقت معلوم نیست کجافرودبیاجای خود بعددقیقاهمین شرایط که درزمین فراهم شده آن هم به سختی چه طوروچه کسی درماه ایجادمیکنه برای برگشت تازه گفتن ۵۰ سال پیش هم رفتن من خودم با یه آمریکایی ایرانی داشتم هم بحث میکردم گفت نظرمن دقیقا همینهپرتابگرموشک کی گذاشته توی ماه تااونهابرگردن
کار به این قضایا ندارم ولی بچه های مشد ناساره که در میارن تا خود ماه مرن و مین
آقای عابد فقط شما نیستی که اینجوری فکر میکنی .الان بعضی ها هنوز اعتقاد دارن زمین کروی نیست و مسطحه و همه این فیلمها و عکسها از کره زمین ساختگیه. همیشه یه عده اینجوری هستند.و راه علاجی تا الان براشون پیدا نشده .
سفر به ماه هم الان هم سال ۶۹ دروغ بزرگه چی برسه مریخ، همه توهم،
یا فرموده قرآن و نهج البلاغه درسته یا کافران ناسا، من مرده شما زنده،
خواهید دید القرآن حق
تو هم جوش نیار دیگه هارت و پورتهای آمریکا به همه ثابت شده که بادی بیش نیست
این شورای رقابت چرابرای اینا ۸درصد تورم بالا نمیبره تا نتونن به ماه سفر کنن…
این آقای شیوا مگه فقط باید پراید رو گرون کنه….خخخخخخخخ
طرف داره به ماه میره ولی آقای شیوا و همتی هنوز تو غم قیمت پراید و دلار هستن….خخخخخخخخ
واقعا ..اینجاست که کلام خداوند برجان انسان شیرینی میکند. فی تبارک الله احسن الخالقین!!
برترین انسان ؛انسانیست که تمان انساتیت خودرا درراه ومسیر خدمت به همنوعان وخداوند بکارمیگیرد وازجان وزمان وعمرخویش مایه میزاره.
درود برانسانهای خلاق.. وخسته نباشید به اعضا وتیم شکست ناپذیر (ناسا)..
Hiiii.. Artmiss..!
جای بازآلدرین کسی که همسفر نیل آرمسترانگ بود خالی که یه مشت بزنه تو چونه جنابعالی. عزیزم وقتی آگاهی نداری چرا بی جهت نظر عالمانه میدی ؟ تکنولوژی که تو آرتمیس الان داره استفاده میشه خیلی با آپولو تفاوت داره. علت اینکه الان اما و اگر وجود داره اینه. این دشمنی کودکانه شماها با آمریکا دست آخر همه تون رو دیوانه میکنه !!!
ساده ای برادر
فاصله هابل ۵۰۰ کیلو متر
هواپیمای پیشرفته ۳۰۰۰۰کیلو متر
ماهواره های کوچک مخابراتی بدون سرنشین ۶۰۰۰۰کیلومتر
فاصله قمر زمین ۲۰۰۰۰۰تا ۳۶۰۰۰۰کیلومتر
حالا فکر می کنی سفر به ماه حقیقته؟
پیشنهاد می کنم نهجالبلاغه رو کامل بخون متوجه می شی سفر به توهمه مصرف،،،
سفر به ماه؟مگه قبلا که گفتن رفتن شما باور کردین؟
الان در قرن ۲۱ هنوز تکنولوژی ممکنه ر ندارن اونوقت چه طور ۵۰ سال پیش میخاستن برن
رفتن خیلی احمقانه یه فیلم ساختگی درست کردن و بعدا ارمسترانگ اعتراف کرد که پروژه شکست خورد ولی به خاطر حفط حیثیت امریکا اومدن فیلم ساختگی با فصای شبیه سازی شده ساختن
اونوقت آرمسترانگ خودش بهت گفت ؟
حتی روسها و چینیها هم قبول دارن امریکاییا رو ماه قدم گذاشتن حالا ما بیایم بگیم ساختگیه واقعیت تغییر نمیکنه مگه انقدر شبکه خبر گفت واکسن فایزر خوب نیست واقعیت تغییر کرد؟
حالا تو زیاد اعصابت رو خراب نکن پوستت چروک میشه اونا مثل من و تو گشنه نیستن سرشون تو کاره نه جای دیگشون
ببخشید اقای “عابد” من و شما کی باشیم که رفتن به ماه رو کذب یاد کنیم؟ نظر هر کس محترمه وی شما از کدوم منبع داری میگی همین الان بشر تکنولوژی رفتن به ماه رو نداره؟؟ با اینکه اطلاعات کاملی در این زمینه ندارم ولی میدونم که اگر هم لازم باشه بشر دوباره برن اونجا تا جایی که ممکن باشه کاوشگر میفرستن اقای عاقل نه نیروی انسانی. چون دیگه الان تکنولوژیش رو داریم. و اینکه همون کاوشگر الان هم کلللللی مجوز فلان چیزا میخواد در صورت نیاز. ناسا یک شرکت خصوصی که نیست از ۱۷ کشور نماینده داره. این چیزا رو هم صرفا جهت شفاف سازی میگن چون باید شفاف سازی کنن
حالا شما از کجا اطمینان داری که ۵۰ سال پیش رفتن؟ به کشوری با طرز فکر هالیوودی نمیشه اعتماد کرد همین الانم زیاد دروغ میگن مثل مسوولین مومن کشور خودمون!!