ARM از گرافیک Immortalis رونمایی کرد؛ رهگیری پرتو به گوشی‌ها می‌آید

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۲ دقیقه
ARM گرافیک رهگیری پرتو

شرکت ARM در رویداد اخیر خود از گرافیک جدید با نام Immortalis رونمایی کرد که به لطف آن قابلیت جذاب و محبوب رهگیری پرتو به گوشی‌های پرچم‌دار خواهد آمد.

شرکت بریتانیایی ARM که پیش از این قرار بود انویدیا آن را خریداری کند اما در این زمینه شکست خورد، از فناوری جدید هسته‌های خود رونمایی کرد که شامل Cortex-X3 به عنوان هسته‌ی قدرتمند، Cortex-A715 و Cortex-A510 Refresh می‌شوند که البته مورد آخر را همین حالا هم در پردازنده‌ها شاهد هستیم اما گفته می‌شود مورد جدید، نسخه‌ی بهبود یافته‌ی آن است.

این هسته‌های پردازشی جدید، تمام آن چیزی هستند که ARM برای یک سال آینده تدارک دیده و انتظار می‌رود عملکرد بسیار خوبی هم داشته باشند. در نسل کنونی، برخی‌ها داغ شدن بیش از حد پردازنده‌ها را به هسته‌های ARM مرتبط می‌دانند. بنابراین امیدواریم امسال وضعیت بهتر از قبل باشد.

در شرایط برابر، طبق ادعای ARM، قدرت گرافیکی هسته‌های جدید ۲۸٪ از نسل قبل بیشتر خواهد بود. یعنی در شرایطی که یک هسته از نوع Cortex-X2، سه هسته از نوع Cortex-A710 و چهار هسته از نوع Cortex-A510 را با همین تعداد و ترتیب چینش هسته اما از نوع جدید مقایسه کنیم، قدرت گرافیکی ترکیب جدید ۲۸٪ بیشتر خواهد بود.

افزایش چشمگیر توان گرافیکی ARM هم به لطف فناوری جدیدی است که شرکت در ساخت آن استفاده کرده است. ARM آن را Immortalis-G715 می‌نامد که متفاوت با سیاست قبلی شرکت در نام‌گذاری گرافیک‌هایش است. این گرافیک جدید در بررسی‌های اولیه نه تنها به شکل چشمگیری از قبل قدرتمندتر و کم‌مصرف‌تر نشان داده بلکه از قابلیت‌های گیمینگ بروز دنیا نظیر رهگیری پرتو نور هم پشتیبانی می‌کند تا بدین ترتیب نخستین گرافیک موبایل تولید شده توسط ARM باشد که از این فناوری جذاب و محبوب کامپیوترهای قدرتمند بهره می‌برد.

البته سامسونگ با همکاری AMD پیش از این، فناوری رهگیری پرتو نور را در اگزینوس ۲۲۰۰ در اختیار کاربران قرار داد اما عملکرد این تراشه در پایداری آنقدر بد هست که کسی به این قابلیت حتی فکر هم نمی‌کند. هرچند انتظار می‌رود سال گذشته وضعیت بهتر شود.

هسته‌های پردازشی A715 ،Cortex-X3 و A510

  • Arm Cortex-X3: تا ۲۵٪ بهبود عملکرد در مقایسه با جدیدترین گوشی‌های پرچم‌دار و ۳۴٪ عملکرد بهتر از لپ‌تاپ‌های مجهز به تراشه‌های ARM
  • Arm Cortex-A715: با تمرکز بر توان پردازشی بهینه، با ۲۰٪ مصرف کمتر و ۵٪ توان بیشتر در مقایسه با Cortex-A710، این هسته تقریبا به اندازه‌ی Cortex-X1 قدرتمند است.
  • Arm Cortex-A510 Refresh: نسخه‌ی بهبود یافته‌ی A510 که ۵٪ مصرف انرژی کمتری در مقایسه با قبل دارد.

اینطور که به نظر می‌رسد، اوایل سال ۲۰۲۳ باید شاهد گوشی‌هایی باشیم که از این هسته‌ها در تراشه‌های‌شان استفاده می‌شود. گوشی‌هایی نظیر گلکسی S23، شیائومی ۱۳ و… از جمله نماینده‌هایی هستند که به تراشه‌هایی با این هسته‌ها مجهز خواهند شد. لازم به ذکر است چینش هسته‌ها شاید در تراشه‌ها تغییر کند؛ چون اخیرا هم خبری منتشر شده مبنی بر اینکه کوالکام می‌خواهد اسنپدراگون ۸ نسل ۲ را با چینش ۱+۲+۲+۳ تولید کند که این مساوی است با افزایش چشمگیر قدرت پردازشی چون از یک هسته‌ی کم‌مصرف کاسته شده و به یک هسته‌ی نسبتا قدرتمند اضافه شده است.

منبع: PhoneArena



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

یک دیدگاه
  1. علیرضا

    رهگیری پرتو خیلی وقته به گوشی ها اومده و این اولین بار نیست.
    ارم هنوز داره از opengl 3.2 استفاده میکنه و خبری از shader model 5.1 نیست.
    در حالی که xclips سامسونگ با معماری rdna 2 داره از directX 12 و با shader model 5.1 عرضه شده رو گوشی های s22 , ss+ , s22 ultra.

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما