۶ اپلیکیشن برتر اندرویدی برای پاک کردن حافظه‌ی داخلی گوشی

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۱۱ دقیقه
اپلیکیشن پاک کردن حافظه‌ی گوشی

در این مطلب به معرفی ۶ اپلیکیشن برتر اندرویدی می‌پردازیم که به شما در پاک کردن فایل‌ها و اطلاعات اضافی و غیرضروری حافظه‌ی داخلی گوشی کمک می‌کنند.

اگر شما هم جزء آن دسته از افرادی هستید که پر شدن مدام حافظه‌ی داخلی گوشی کلافه‌اتان کرده است، پیشنهاد می‌شود قبل از اینکه اقدامی انجام دهید ابتدا این مطلب را تا انتها بخوانید چرا که قصد داریم به معرفی ۶ اپلیکیشن فوق‌العاده کاربردی بپردازیم که واقعا در پاک کردن حافظه‌ی داخلی گوشی عملکرد خوبی دارند و می‌توانند شما را از این مشکل واقعا آزاردهنده تا حدودی نجات دهند.

بسیاری از کاربران برای رهایی از پیغام‌های همیشگی پر شدن حافظه، گوشی را به تنظیمات کارخانه بازگشت می‌دهند در حالی که این راه‌حل اگرچه مؤثر اما موقتی است و در ضمن وقت زیادی هم می‌گیرد. اپلیکیشن‌هایی هم که در ادامه برای پاک کردن حافظه‌ی داخلی گوشی معرفی می‌کنیم قرار نیست به صورت دائمی شما را از شر این پیغام نجات دهند اما قطعا از فرایندهایی نظیر بازگشت به تنظیمات کارخانه مؤثرتر هستند چرا که هیچ چیز از گوشی پاک نمی‌شود جز فایل‌های اضافه.

بسیاری‌ها شاید نتوانند به اپلیکیشن‌های پاک‌کننده‌ی حافظه‌ی داخلی گوشی اعتماد کنند چرا که اکثر این اپلیکیشن‌ها فقط حجم حافظه را اشغال می‌کنند و کار خود را به‌خوبی انجام نمی‌دهند. اما آنچه در ادامه معرفی می‌کنیم قطعا عملکرد عالی دارند و اصلا جای نگرانی از بابت کیفیت آن‌ها نیست.


بهترین اپلیکیشن های پاک کردن حافظه گوشی


۱. اپلیکیشن Files گوگل

برنامه پاک کردن حافظه گوشی

اپلیکیشن رسمی گوگل برای مدیریت فایل که File نام دارد، یکی از بهترین و مطمئن‌ترین اپلیکیشن‌ها برای پاک کردن حافظه‌ی داخلی گوشی به حساب می‌آید که در درجه‌ی اول یک برنامه‌ی مدیریت فایل عالی و سپس یک اپلیکیشن پاک‌کننده‌ی حافظه‌ی داخلی از چیزهای اضافی است. برای اینکه بتوانید فایل‌ها را از روی سیستم پاک کنید کافی است اپلیکیشن را گزینه‌ی Clean را در پایین برنامه لمس کنید.

البته بعد از ضربه زدن روی این گزینه با فضاهای خالی بسیار زیادی مواجه می‌شوید که شامل فایل‌های جانک، فایل‌های تکراری، تصاویر پشتیبان گرفته شده و اپلیکیشن‌های استفاده نشده می‌شود. در این بین باید ببینید کدام بخش است که بیشترین فضا را از سیستم شما گرفته و سپس آن را حذف کنید.

برای پیدا کردن فایل‌های اضافه در گوشی می‌توانید با ضربه زدن روی گزینه‌ی Browse، به صورت دستی آنچه باید را بیابید اما پیشنهاد می‌شود بگذارید اپلیکیشن خودش تصمیم بگیرد چه چیزی باید حذف شود چون این کار را بسیار خوب انجام می‌دهد.

بسیاری از اپلیکیشن‌هایی که عملکردی مشابه در این زمینه دارند، شامل نمونه‌هایی که در ادامه معرفی می‌کنیم، شاید در پاک کردن حافظه‌ی داخلی عملکرد خوبی داشته باشند اما یک سری کارهای اضافه هم نظیر بهینه‌سازی رم انجام می‌دهند که شاید به آن‌ها نیازی نداشته باشید. Files اما یک ابزار بسیار عالی برای پاک کردن حافظه‌ی داخلی گوشی است و خبری هم از قابلیت‌های اضافه و گیج‌کننده در آن نیست؛ Files به ساده‌ترین روش ممکن دقیقا همان کاری را انجام می‌دهد که از آن انتظار می‌رود.

دانلود اپلیکیشن Files

۲. برنامه Droid Optimizer برای پاک کردن حافظه‌ی گوشی

Droid Optimizer را می‌توان به جرأت یکی از بهترین اپلیکیشن‌هایی دانست که در زمینه‌ی پاک کردن حافظه‌ی داخلی گوشی‌های اندرویدی وجود دارد. این اپلیکیشن بیش از ۱ میلیون بار در پلی‌استور گوگل دانلود شده است و بنابراین اصلا نمی‌توان از آن به‌عنوان یک اپلیکیشن عادی یاد کرد.

از مزیت‌های این اپلیکیشن رابط کاربری بسیار ساده‌ی آن است که کار را به‌خصوص برای افراد مبتدی آسان می‌کند. این موضوع را می‌توانید در تصویر بالا هم به‌خوبی مشاهده کنید. اگر به زبان انگلیسی اندکی تسلط داشته باشید می‌توانید به کمک توضیحاتی که در ابتدای اجرای این اپلیکیشن برای شما به نمایش در می‌آید هم نحوه‌ی استفاده از آن را فرا بگیرید.

برای اینکه کار خود را آغاز کنید کافی است فقط یک گزینه را لمس کنید تا اپلیکیشن آنچه را که باید از روی گوشی پاک کند. همچنین می‌توانید در حین انجام این کار، وضعیت گوشی را در بالای صفحه مشاهده کنید. نکته‌ی جالب اینجاست که اپلیکیشن برای پاک بودن گوشی به شما امتیاز می‌دهد. در کنار آن هم می‌توانید گزینه‌هایی نظیر پاک کردن رم را مشاهده کنید که آن هم ابزار مفیدی است.

اگر جزء آن دسته از کاربرانی هستید که فراموش می‌کنید حافظه‌ی داخلی گوشی خود را پاک کنید، این اپلیکیشن یک قابلیت جذاب دارد و آن هم این است که به شما اجازه می‌دهد این فرایند را به صورت خودکار تنظیم کنید. به این صورت که در مواقع نیاز، خود اپلیکیشن تصمیم می‌گیرد که چه‌زمانی کش اپلیکیشن‌ها را پاک کند، برنامه‌ها را از اجرا در پس‌زمینه منع کند، فایل‌های نه چندان ضروری را پاک کند و… یک بخش good night scheduler هم در این اپلیکیشن وجود دارد که باعث صرفه‌جویی در مصرف انرژی هم می‌شود و این کار را با غیرفعال کردن قابلیت‌هایی نظیر وای‌فای زمانی که از گوشی استفاده نمی‌شود انجام می‌دهد.

از قابلیت‌های دیگر این اپلیکیشن می‌توان به پاک کردن دسته‌جمعی اپلیکیشن‌ها اشاره کرد که در برخی مواقع می‌تواند واقعا نیاز باشد. شاید این اپلیکیشن در زمینه‌ی پاک کردن حافظه‌ی داخلی بهترین در نوع خود نباشد اما اگر واقعا به‌دنبال یکی از مجهزترین و جذاب‌ترین اپلیکیشن‌ها هستید، قطعا Droid Optimizer می‌تواند نیاز شما را برآورده کند.

دانلود اپلیکیشن Droid Optimizer

۳. برنامه CCleaner برای پاک کردن حافظه‌ی گوشی

پاک کردن حافظه گوشی شیائومی

یکی از معروف‌ترین اپلیکیشن‌هایی که حتی نسخه‌ی دسکتاپ آن هم در دسترس قرار دارد، CCleaner نام دارد. اپلیکیشنی که البته دیگر برای ویندوز خیلی کاربرد ندارد چرا که از وقتی Avast آن را خریداری کرد دیگر خیلی شاهد عملکرد خیره‌کننده‌ای از آن نبودیم که بخواهیم برای ویندوز آن را ضروری بدانیم.

برای اندروید و گوشی‌های اندرویدی،CCleaner همچنان یکی از محبوب‌ترین‌هاست و طرفداران بسیار زیادی هم دارد. البته این اپلیکیشن هم بهترین در نوع خود نیست ولی قطعا می‌تواند نیاز شما را برآورده کند.

CCleaner یک اپلیکیشن چندکاربرده برای اندروید به حساب می‌آید که در ابتدا به بررسی حافظه و سپس حذف فایل‌های اضافه در آن می‌پردازد. اصلی‌ترین کاربرد CCleaner این است که می‌تواند حافظه‌ی کش اپلیکیشن‌ها، پوشه‌های خالی و تاریخچه‌ها را پاک کند.

این اپلیکیشن همچنین از یک برنامه‌ی مدیریت فایل هم بهره می‌برد که رابط کاربری ساده و جذابی دارد و اجازه می‌دهد کاربر اپلیکیشن‌های زیادی را به صورت هم‌زمان پاک کند. در نهایت هم باید به گزینه‌ی System Info اشاره کنیم که منابع سیستم شما را نظیر رم، پردازنده و… را مانیتور می‌کند و می‌توانید خیلی سریع به وضعیت آن‌ها اشراف داشته باشید.

استفاده از CCleaner کاملا رایگان است و اصلا نیازی به روت کردن گوشی نخواهید داشت. البته با پرداخت مبلغی پول می‌توانید آن را به نسخه‌ی پرو به‌روزرسانی کنید و یک سری قابلیت‌های اضافه هم در اختیار داشته باشید که البته خیلی نیاز نیست. با این حال شاید در نسخه‌ی رایگان، CCleaner آن برنامه‌ی همه‌چیز تمام و عالی نباشد اما برای پاک کردن حافظه‌ی داخلی گوشی گزینه‌ی مناسبی است.

دانلود اپلیکیشن CCleaner

۴. اپلیکیشن All-in-One Toolbox

اپلیکیشن پاک کردن حافظه‌ی گوشی

پاک کردن حافظه‌ی داخلی گوشی از چیزهایی که به آن‌ها نیاز ندارید یکی از قابلیت‌های این اپلیکیشن به حساب می‌آید اما در کنار آن می‌توانید وضعیت باتری، دمای پردازنده و بسیاری گزینه‌ی دیگر را هم مشاهده کنید. همه‌ی این قابلیت‌ها در اپلیکیشنی محبوب و قدرتمند تحت عنوان All-in-One Toolbox در دسترس قرار دارد.

این اپلیکیشن می‌تواند فایل‌های اضافی را از روی گوشی پاک کند، حافظه‌ی کش را پاک کند، پوشه‌ها یا فایل‌های بدون استفاده را حذف کند و غیره. تمام این کارها هم فقط با لمس یک گزینه برای بررسی وضعیت و سپس لمس یک گزینه‌ی دیگر برای پاک کردن بخش‌های اضافی صورت می‌گیرد. فرایند انجام این کار هم تا حد زیادی مشابه فرایند پاک کردن فایل‌های اضافی در سایر اپلیکیشن‌هاست و چیز جدیدی را مشاهده نخواهید کرد.

این اپلیکیشن یک گزینه‌ای تحت عنوان Boost بهره می‌برد که حافظه‌ی کش را پاک می‌کند و اپلیکیشن‌های پس‌زمینه را می‌بندد. این کار هم بدون پیچیدگی و بسیار ساده صورت می‌گیرد. البته یک گزینه‌ی +Boost هم وجود دارد که به کمک آن می‌توانید به صورت خودکار تمام این کارها را انجام دهید. البته برای اینکه بتوانید از این گزینه بهره ببرید باید خرید درون برنامه‌ای انجام دهید. اگر هم گوشی شارژ ندارد، گزینه‌ی Battery Saver می‌تواند تمام فعالیت‌های پس‌زمینه را فریز کند تا در مصرف انرژی صرفه‌جویی شود.

قابلیت پاک کردن اپلیکیشن‌ها به صورت یک‌جا در All-in-One Toolbox هم وجود دارد که آن را کاربردی‌تر از آنچه تصور می‌کردیم می‌کند. قابلیت‌های دیگری نظیر ابزار پیشرفته‌ی حذف فایل، بررسی وضعیت وای‌فای و… هم در این اپلیکیشن وجود دارد. همان‌طور که از نامش پیداست، All-in-One Toolbox تمام قابلیت‌های خوب یک اپلیکیشن حذف فایل‌های غیرضروری را درون خود جای داده است.

دانلود اپلیکیشن All-in-One Toolbox

۵. اپلیکیشن SD Maid برای پاک کردن حافظه‌ گوشی

پاک کردن حافظه گوشی سامسونگ

SD Maid یکی دیگر از اپلیکیشن‌هایی است که برای پاک کردن فایل‌های یا برنامه‌های غیرضروری در گوشی اندرویدی شما در دسترس قرار دارد. کار کردن با این اپلیکیشن بسیار ساده است. وقتی اپلیکیشن را باز می‌کنید چهار گزینه روبروی‌تان قرار می‌گیرد که می‌توانید از آن‌ها برای بهبود وضعیت حافظه‌ی داخلی گوشی استفاده کنید.

گزینه‌ی اول، CorpseFinder نام دارد که اگر آن را انتخاب کنید، به دنبال پوشه‌ها یا فایل‌های جامانده از اپلیکشن‌های پاک شده یا چیزهایی مثل این می‌گردد و آن‌ها را پاک می‌کند. SystemCleaner یکی دیگر از گزینه‌هاست که کار مشابهی انجام می‌دهد اما به‌دنبال فایل‌هایی می‌گردد که خود اپلیکیشن آن‌ها را برای پاک‌کردن مناسب می‌داند.

AppCleaner هم گزینه‌ی سوم است که دقیقا همین کار را با اپلیکیشن‌ها انجام می‌دهد. البته برای استفاده از این قابلیت باید به نسخه‌ی پرو SD Maid آپگرید کنید. گزینه‌ی نهایی هم Databases نام دارد که پایگاه داده‌ی هر اپلیکیشن در حال اجرا و استفاده را بهینه می‌کند. مثلا در شرایط تست، این اپلیکیشن ۴۰ مگابایت از پایگاه داده‌ی اسپاتیفای را پاک کرد.

همچنین خود کاربر هم می‌تواند به صورت دستی به دنبال فایل‌های غیرضروری درون گوشی بگردد و آن‌ها را در صورت نیاز پاک کند. برای پاک کردن دسته‌جمعی اپلیکیشن‌ها هم گزینه‌ای در دسترس خواهید داشت. بنابراین از SD Maid می‌توان به‌عنوان یک اپلیکیشن کامل و جامع یاد کرد.

دانلود اپلیکیشن SD Maid

۶. برنامه Norton Clean

اپلیکیشن پاک کردن حافظه‌ی گوشی

سوا از CCleaner که توسط Avast خریداری شده است، هیچ یک از اپلیکیشن‌های معرفی شده در بالا توسط یک شرکت امنیتی عرضه نمی‌شوند. اما جست‌و‌جو برای یک اپلیکیشن برای پاک کردن حافظه‌ی داخلی گوشی نمی‌تواند بدون دیدن نام Norton Clean به اتمام برسد. یکی دیگر از اپلیکیشن‌هایی که توسط شرکت فعال در زمینه‌ی امنیت عرضه می‌شود.

نورتون ادعا می‌کند این اپلیکشن می‌تواند تمام فایل‌های بهم‌ریخته و غیرضروری را از روی گوشی شما پاک کند. درست همانند سایر اپلیکیشن‌های بالا، Norton Clean هم در ابتدا به دنبال حافظه‌ی کش، فایل‌های غیرضروری و چیزهایی مثل این است تا آن‌ها را پاک کند. علاوه بر این‌ها، بخشی تحت عنوان Manage Apps هم در این اپلیکیشن دیده می‌شود که تمام اپلیکشن‌های شما را به صورت لیستی با ترتیب آخرین زمان استفاده، زمان نصب و میزان فضای اشغال شده توسط آن‌ها به شما نشان می‌دهد.

کار کردن با این اپلیکیشن مخصوص پاک کردن حافظه‌ی گوشی در مقایسه با سایر اپلیکشن‌ها بسیار ساده است. به طور کلی این اپلیکشن به داشتن رابطی تمیز، عاری از پیچیدگی و در عین حال مدرن و جذاب معروف است. چرا که تمام آنچه به آن نیاز دارید در اختیارتان قرار دارد و فقط یک یا نهایتا دو کلیک برای دستیابی به آنچه می‌خواهید فاصله دارید. این یعنی نیازی ندارید حتما یک کاربر حرفه‌ای باشید تا بتوانید آن را کشف کنید.

از لحاظ بهره‌مندی از قابلیت‌های متنوع، Norton Clean شاید اپلیکیشن جذابی نباشد اما اگر برای پاک کردن فایل‌های غیرضروری به یک اپلیکیشن خوب نیاز دارید، قطعا این اپلیکشن می‌تواند نیاز شما را به بهترین شکل ممکن برطرف کند. البته باید تبلیغات سایر اپلیکیشن‌های نورتون را هم تحمل کنید. از طرفی نکته‌ی مثبت این است که نه خرید درون برنامه‌ای وجود دارد و نه هزینه‌ی اشتراک، تمام قابلیت آن به صورت رایگان در دسترس قرار دارد.

دانلود اپلیکیشن Norton Clean

هشدار

بسیاری از اپلیکشن‌ها که شامل CCleaner در این لیست هم می‌شود، از قابلیت‌هایی نظیر RAM boosting بهره می‌برند که باعث آزادسازی فضای رم می‌شوند. اما گاهی اوقات این قابلیت می‌تواند به‌جای تاثیر مثبت، کاملا خلاف انتظار شما عمل کند و به دستگاه آسیب برساند.

در گوشی‌های اندرویدی اگرچه استفاده‌ی بهینه‌ای از رم نمی‌شود اما با این حال این گوشی‌ها در صورتی که رم تا نهایت پر باشد هم مشکلی خاصی نخواهند داشت. در واقع اندروید عمدا این کار را انجام می‌دهد تا گوشی عملکرد بهتری داشته باشد. این سیستم‌عامل به قدری هوشمند هست که بتواند رم را برای اپلیکیشن‌های در حال اجرا بهینه کند.

حال چه مشکلی پیش می‌آید اگر با استفاده از اپلیکیشن‌هایی نظیر CCleaner، این فرایند را مختل کنیم؟ اگر شما از قابلیت Ram Boost اپلیکیشن‌های شخص ثالث استفاده کنید، در واقع به گوشی فشار وارد می‌کنید کاری را که می‌توانست به‌سادگی انجام دهد این‌بار با زحمت بیشتری انجام دهد. در نهایت گوشی کند می‌شود، به‌خصوص در زمانی که می‌خواهید اپلیکیشن‌های در حال اجرا در پس‌زمینه را ببندید.

بسیاری از گوشی‌های جدید اندرویدی هم روی مصرف انرژی حساسیت زیادی به خرج می‌دهند و حتی اگر این اتفاق رخ ندهد و مصرف انرژی بیش از حد بالا باشد، خود گوشی به شما از این بابت اخطار می‌دهد و سپس می‌توانید با دنبال کردن دستورالعمل‌های موجود درون خود گوشی، از مصرف بیش از حد اپلیکیشن از باتری جلوگیری کنید و دیگر نیازی به اپلیکیشن‌های شخص ثالث نخواهید داشت.

اپلیکیشن پاک کردن حافظه‌ی گوشی باید عمدتا برای حذف فایل‌ها یا بخش‌های غیرضروری که از وجودشان مطلع نیستیم استفاده شود و نه چیز دیگر. البته در گوشی‌های جدید که غالبا بیشتر از ۶ گیگابایت رم دارند شاید دیگر چنین اپلیکیشن‌هایی استفاده نشود به‌خصوص اینکه اکنون اندروید در مصرف منابع سیستمی بسیار بهینه‌تر از قبل شده است اما با این حال اگر این اپلیکشن‌ها را استفاده می‌کنید حتما مراقب باشید که خودتان به صورت دستی آنچه را که باید از درون گوشی حذف کنید.

پاک کردن دائمی حافظه‌ی داخلی در گوشی‌های کنونی اندروید چیز ضروری هم اما اگر از گوشی‌های قدیمی استفاده می‌کنید می‌توانید از این اپلیکیشن‌ها، برای پیش‌برد نیازتان استفاده کنید.

منبع: MakeUseOf



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

یک دیدگاه
  1. ilia

    چرا کامنت من تأیید و آپ نشده؟ چند روزه🤔

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما