اپل با آیپدهای جدید سطح تازه‌ای از گیمینگ را به تبلت‌ها آورده است

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۱۹ دقیقه
m4 ipad gaming

از زمانی که آیپدهای اپل معرفی شدند، تأثیر بسیار زیادی در دنیای کامپیوتر و تکنولوژی داشتند. اپل با عرضه تبلت‌های خود دیدگاه جدیدی در دنیای کامپیوتر ایجاد کرد و باعث شد روند طراحی بسیاری از ابزارهای مختلف تکنولوژی تغییر بکند. با این حال اگر دقت کنید تبلت‌ها هرگز نتوانستند جایگاه اصلی خود را پیدا کنند و همواره یک حالت میانه داشتند.

بحث اصلی اینجاست که نقطه قوت آیپد سیستم عامل بسیار روان و خوب در کنار یک صفحه نمایش بزرگ است. به همین دلیل این دستگاه همواره برای دیدن محتوای مختلف یا بازی‌های سبک مناسب است. از طرفی با وجود پردازنده‌های قدرتمندی که اپل در آن قرار داده، به دلیل محدودیت نرم افزاری آیپد هرگز نتوانست به یک دستگاه مناسب برای کارهای سنگین و ساخت محتوای مختلف تبدیل شود.

این بحث تا زمانی است که به دستگاه‌های جدید آیپد توجه نکنیم. آیپد پروهای جدید اپل یک صفحه نمایش بسیار قدرتمند به نام Tandem OLED دارند که توانایی نمایش دادن ۱۶۰۰ نیت روشنایی را دارد. از طرفی پردازنده این دستگاه‌های جدید هم از سری ام ۴ (M4) بوده که توانایی اجرای برنامه‌های سنگین در کنار بازی‌های در سطح کنسول را دارد.

اگر بخواهیم این آیپد جدید را با دستگاه‌های هم رده یا حتی آیپد‌های دیگر مقایسه کنیم، قوی‌ترین مورد همین آیپدپروهای جدید است. از طرفی این آیپد جدید تا حد ممکن محدودیت‌های دستگاه‌های قبلی را کم کرده و باعث شده که آیپدها از همیشه بیشتر به کامپیوترهای شخصی نزدیک بشوند. حال بحث اصلی اینجاست که از لحاظ توانایی کامپیوتری آیپد جدید تا چه حد قدرتمند است؟ آیا توانایی اجرای برنامه‌های سنگین تولید محتوا را دارد؟ آیا می‌تواند بازی‌های جدیدی که از کنسول برای آیپد پورت شده‌اند را اجرا کند؟ پاسخ این سوال را در ادامه مطرح خواهیم کرد.

آیپد و آیفون بازی

طراحی آیپد پرو در این چند سال اخیر تغییر چندانی نداشته و بیشتر بهبود یافته است.

آیپد پرو ام ۴ در یک نگاه

طراحی آیپد پرو ام ۴

از لحاظ طراحی آیپد پرو ام ۴ یک ساخت استثنایی دارد. این دستگاه به شدت باریک و سبک است و با توجه به قدرتی که دارد، اپل عملکرد بسیار خوبی در طراحی آن داشته است. نسخه ۱۱ اینچی این دستگاه حدود ۵.۳ میلی‌متر ضخامت و نزدیک به نیم کیلوگرم وزن دارد که نسبت به بسیاری از تبلت‌های دیگر سبک‌تر است.

این دستگاه از آیفون ۱۵ پرو به شدت باریک‌تر است و از نسل‌های قبلی آیپد هم ضخامت کمتری دارد. نکته اینجاست که در زمینه کاربردی بودن این ضخامت کمی سوال مطرح است. به دلیل اینکه یک دستگاه باریک به معنای یک دستگاه با مقاومت کمتر است و با توجه به اینکه آیپد قرار است همجا با شما باشد، بحث خم شدن و آسیب دیدن این دستگاه گران قیمت ممکن است مشکل‌ساز باشد. با وجود این مشکلات شما نمی‌تواند از اپل در طراحی این تبدیل خرده بگیرید به دلیل اینکه کار بسیار خوبی انجام داده است.

آیپد و آیفون بازی

صفحه نمایش با کیفیت

بحث دیگری که باید به آن توجه کنیم، صفحه نمایش آیپد پرو ام ۴ است. این صفحه نمایش از تکنولوژی اولد (OLED) استفاده می‌کند که برای اولین بار است اپل در یک دستگاه آیپد از آن استفاده کرده است. این تکنولوژی به دلیل اینکه برای نشان دادن رنگ مشکلی پیکسل‌ها را خاموش می‌کند، به بهترین نحو این رنگ را نشان داده و از طرفی زاویه دید بسیار خوبی را هم فراهم میکند. در کنار آن اپل نرخ به روزرسانی صفحه نمایش ۱۲۰ هرتزی را نیز در این دستگاه قرار داده تا کاربران بهترین تجربه را در رابط کاربری این دستگاه داشته باشند.

در کنار این مورد روشنایی صفحه نمایش آیپد پرو ام ۴ به ۱۶۰۰ نیت رسیده که عدد بسیار زیادی است. اگر شما این مشخصات را بررسی کنید متوجه خواهید شد که مشخصات صفحه نمایش این تبلت از بسیاری از تلویزیون‌های اولد بهتر است. مخصوصاً اینکه این دستگاه ثبات بهتری در مدیریت نورپردازی در صفحه نمایش داشته و به دلیل پردازنده قدرتمندی که دارد توانایی خوبی در نمایش دادن محتوای مختلف دارد.

چیزی که باعث شده صفحه نمایش اولد آیپد تا این حد قوی باشد، استفاده اپل از دو پنل اولد روی هم است. چیزی که نام آن را Tandem OLED گذاشته است. استفاده از دو پنل اولد باعث شده که این دستگاه توانایی رسیدن به روشنایی صفحه نمایش بسیار زیادی را داشته باشد و از لحاظ دقت رنگ نیز عملکرد بسیار خوبی داشته باشد. نکته جالب اینجاست که استفاده از دو پنل اولد باعث می‌شود که عمر صفحه نمایش بیشتر بشود و هر پیکسل از نور زیادی استفاده نکند. از لحاظ بصری این صفحه نمایش شباهت زیادی به صفحه نمایش گوشی‌های موبایل دارد ولی روشنایی آن بسیار زیاد است.

اپل در گذشته از صفحه نمایش‌های Mini LED استفاده می‌کرد. به این شکل که این صفحه نمایش‌ها دارای چندین منطقه کم کردن نور (Dimming Zone) بودند و این صفحه نمایش‌ها نیز عملکرد و طراحی خوبی داشتند. با این حال استفاده از تکنولوژی اولد یک قدم رو به جلو است و یک سطح کاملاً جدید در صفحه نمایش‌های اپل است.

آیپد و آیفون

صفحه نمایش با کیفیت آیپد باعث شده تا این دستگاه برای انجام کارهای مختلف و تولید محتوا مناسب باشد.

ویژگی‌های دیگر که تفاوت چندانی با نسل قبل ندارد

بسیاری از ویژگی‌های دیگر تبلت اپل با دستگاه‌های قبلی این شرکت یکسان است. برای مثال مانند همیشه اسپیکرهای این دستگاه قدرت بسیاری دارد و با توجه به اینکه اندازه دستگاه کوچکتر شده، عملکرد بسیار خوبی دارد. در آیپد پرو ام ۴ ما شاهد ۴ اسپیکر هستیم که ۲ عدد در دو سمت دستگاه قرار دارد. با این طراحی شما با صدای استریو روبرو هستید و کیفیت این صدا نیز بسیار خوب است. نکته اینجاست که با توجه به اندازه این تبلت شما نباید انتظار بیس زیادی را داشته باشید ولی از لحاظ کیفیت و شفاف بودن صدا، با یک تجربه خاص روبرو هستید.

در زمینه کیفیت دوربین هم آیپد عملکرد خوبی دارد. به این شکل که دوربین این دستگاه برای یک تبلت مناسب است و چیزی نیست که بخواهید بیش از حد به آن توجه کنید. اگر بخواهید دوربین این دستگاه را با آیفون مقایسه کنید قطعاً با کیفیت پایین‌تری روبرو هستید و به دلیل آن است که هدف اصلی از قرار دادن دوربین روی آیپد گرفتن عکس‌های حرفه‌ای نیست.

از لحاظ دوربین جلو، آیپد عملکرد بسیار بهتری نسبت به تبلت‌های دیگر دارد. حتی می‌توان گفت که عملکرد این دستگاه با آیفون برابر می‌کند که بسیار قابل توجه است. البته با توجه به کاربری آیپد منطقی است که دوربین جلوی آن اهمیت بیشتری داشته باشد و در نتیجه اپل تمرکز بیشتری روی آن بگذارد.

شرکت اپل تصمیم گرفته تا لنز اولترا واید را از آیپد پرو حذف بکند. با توجه به اینکه کاربری این لنز بسیار کم بود این حرکت منطقی از طرف اپل است. نکته اینجاست که طراحی کلی بخش دوربین این دستگاه تغییری نکرده ولی شرکت سازنده تصمیم گرفته تا کمی امکانات آن را کمتر بکند. به طور کلی دوربین آیپد کاربری محدودی دارد اما کم شدن یک لنز از آن باعث شده که انتقادات زیادی به اپل وارد شود. به دلیل اینکه می‌توان گفت که اپل به صورت سالانه از امکانات دستگاه خود می‌کاهد.

آیپد و آیفون بازی

اگر شما از ابزار جانبی خود اپل در آیپد استفاده کنید مشکل خاصی نخواهید داشت و یک تجربه روان را به شما ارائه می‌دهد.

عملکرد روزانه پردازنده ام ۴

تا اینجا ما موارد عادی آیپد را برسی کردیم. اینکه این دستگاه نسبت به قبل چه تغییراتی داشته و از لحاظ ظاهر چگونه است. حال اگر به صورت استفاده روزمره به این دستگاه نگاه کنیم وضعیت به چه شکل است؟ در کل آیپد یک دستگاه بسیار خوب برای کارهای پایه دنیای کامپیوتر است. برای مثال خواندن کتاب، بررسی ایمیل، نگاه کردن ویدیو و تجربه بازی‌های ساده روی این دستگاه‌ها بسیار لذت‌بخش است. از طرفی دستگاه‌های آیپد و در کل تبلت‌ها برای درس خواندن و دانشجویان یک دستگاه الزامی است.

نکته اینجاست که اگر شما با آیپدهای قبلی کار کرده باشید، متوجه خواهید شد که این دستگاه‌ها تفاوت چندانی در کارهای پایه با هم ندارند. به این شکل که شما تفاوت پردازنده ام ۴ را در این کارهای ساده درک نخواهید کرد. تنها چیزی که اینجا برای شما تفاوت ایجاد می‌کند کیفیت صفحه نمایش به شدت بالای دستگاه جدید اپل است که نسبت به قبل بهبود زیادی داشته است.

بحث اینجاست که اگر بخواهید کارهای حرفه‌ای را با آیپد انجام دهید این دستگاه نمی‌تواند عملکرد چندان خوبی داشته باشد. بیشتر این مشکل هم در زمینه باز کردن چند برنامه همزمان است. به این شکل که اگر شما بخواهید دو برنامه را در کنار یکدیگر استفاده کنید دو حالت Split View و Slide Over وجود دارد که به نظر ناقص می‌رسند. مخصوصاً اینکه اگر شما نیاز داشته باشید تا بیش از ۲ برنامه را باز کنید و در نتیجه با مشکلات بیشتری روبرو خواهید شد. بحث اینجاست که در این زمینه سیستم‌عامل‌هایی که سیستم پنجره‌ای دارند بهتر عمل می‌کنند.

با توجه به این مشکل اپل چندی پیش از سیستم Stage Manager رونمایی کرد. سیستمی که به شما اجازه می‌دهد بدون هیچ محدودیتی چند برنامه را کنار هم باز کرده و بتوانید از آن‌]ا استفاده کنید. نکته اینجاست که این سیستم هم دارای مشکلات خود است و مهم‌تر از همه چندان بالغ به نظر نمی‌رسد.

از مشکلات Stage Manager می‌توان به برنامه‌های پخش ویدیو اشاره کرده که اگر شما از این سیستم استفاده کنید به طور کامل باز نخواهند شد. همینطور اینکه برخی برنامه‌ها اگر اندازه‌شان تغییر کند بهینه برخورد نخواهند کرد و حتی امکان دارد به سایزی که شما طراحی کردید پاسخ ندهند. مشکل دیگر برخورد Stage Manager با خود سیستم عامل است. به این شکل که این قابلیت در قالب یک تنظیمات همه یا هیچ در دستگاه قرار گرفته و اگر آن را روشن کنید تجربه آیپد با زمانی که خاموش است متفاوت خواهد بود. با توجه به این مشکلات اکثر کاربران به سمت تجربه کلاسیک برنامه‌ها ترغیب خواهند شد و از Stage Manager استفاده نخواهند کرد.

آیپد و آیفون بازی

دستگاه آیپد برای کارهای مختلفی بهینه شده ولی محدودیت‌های سخت افزاری زیادی دارد.

آیپد پشتیبانی خوبی از دستگاه‌های جانبی ندارد

در کل آیپد از دستگاه‌های خارجی پشتیبانی می‌کند ولی مشکلات زیادی هم در این بخش وجود دارد. برای مثال آیپد به طور کامل از انواع کیبورد و موس پشتیبانی می‌کند که یک نکته بسیار مثبت است ولی سیستم عامل آیپد چندان برای کورسور و موس بهینه نیست. در اصل این سیستم عامل برای لمس کردن طراحی شده و به همین دلیل است که استفاده از کورسور در آن بسیار عجیب است.

برنامه‌ها هم به طور کامل از موس و کیبورد پشتیبانی نمی‌کنند. البته این موضوع بیشتر به سازندگان برنامه بستگی دارد تا اپل ولی در کل بسیاری از برنامه‌ها هستند که به طور کامل از موس و کیبورد پشتیبانی نکرده و در صورت استفاده تجربه خوبی را به کاربران ارائه نمی‌دهند. در کنار این موارد آیپد از یک عدد صفحه نمایش خارجی هم پشتیبانی می‌کند و ابزار دیگر هم به آن متصل می‌شود ولی برخورد برنامه‌ها با هر کدام از ابزار جانبی متفاوت بوده و بیشتر بستگی به شرکت سازنده برنامه دارد.

استفاده از آیپد در شرایط واقعی

اگر شما بخواهید یک ویدیو در آیپد ادیت کنید، این کار را می‌توانید با استفاده از برنامه Final Cut Pro for iPad انجام دهید. مشکل اینجاست که این برنامه برای استفاده لمسی طراحی شده و متأسفانه تجربه خوبی را به کاربران ارائه نمی‌دهد. از طرفی رابط کاربری این برنامه با نسخه مک بسیار نزدیک به هم بوده ولی بحث اینجاست که نبود موس و کورسور کار را به شدت دشوار کرده است. از طرفی بسیاری از قابلیت‌های برنامه Final Cut اصلی روی نسخه آیپد وجود نداشته و در نتیجه تجربه بهینه‌ای را به کاربران ارائه نمی‌دهد.

یکی از مشکلات اصلی آیپد نبودن سیستم خنک کننده فعال است. به این شکل که پردازنده این دستگاه برای کارهای سریع عملکرد بسیار خوبی دارد اما اگر فشار بیشتر از یک زمان مشخصی بشود، آیپد توانایی مدیریت آن را ندارد. برای مثال اگر شما بخواهید چند ویدیو را با هم ادیت کرده و رندر کنید، به طور کامل با مشکل دما و داغ شدن سیستم روبرو خواهید شد.

نکته اینجاست که در زمینه کارهای سنگین و تولید محتوا آیپد عملکرد چندان خوبی ندارد. به دلیل اینکه هرچند پردازنده این دستگاه به شدت قدرتمند است اما کارهای سنگین و زمان‌بر نیاز به یک سیستم خنک دارند و آیپد توانایی ارائه چنین چیزی را ندارد. در نتیجه برای این سبک کارها داشتن یک مک بوک بهتر بوده و تجربه بسیار بهینه‌تری را به کاربران ارائه می‌دهد.

آیپد و آیفون بازی

آیپد به پای مکبوک نمی‌رسد

آیپد به نوعی نسخه بزرگ شده آیفون است. با این حال این دستگاه در تلاش است تا خود را به جای یک مکبوک کامل جلوه بدهد و برخی توانایی‌های آن را شبیه‌سازی کند. همین موضوع باعث شده که در یک وضعیت میانه قرار بگیرد و نتواند به نهایت پتانسیل خود برسد. اینکه آینده این دستگاه چگونه خواهد بود هنوز مشخص نیست ولی در حال حاضر رویکرد اپل برای یافتن جایگاه برای آیپد چندان مناسب نبوده است.

زمانی که شما از آیپد کارهای دشوار مثل اجرای چند برنامه یا استفاده از چند ابزار جانبی مختلف را بخواهید عملکرد خوبی از خود نشان نمی‌دهد. به دلیل اینکه این دستگاه مشکلات ریشه‌ای‌تری دارد. شرکت اپل در تلاش است که این مشکلات را با ارتقاء‌های سطحی مثل Stage Manager جبران کند ولی مشکل اینجاست که این مشکلات بسیار بنیادی‌تر هستند و در نتیجه قابل اصلاح نیستند. مثلاً یکی از مشکلات اصلی آیپد این است که سیستم عامل این دستگاه یک سیستم عامل پنجره‌ای با سیستم مدیریت فایل بهینه نیست.

بحث اصلی اینجاست که بیشتر کاربران آیپد اصلاً متوجه این موضوع نخواهند شد. به دلیل اینکه اکثر این کاربران با مدل عادی آیپد و غیر پرو هم راضی خواهند بود. این دستگاه پایه نه تنها توانایی‌های زیادی دارد بلکه بسیاری از ویژگی‌های آیپد پرو را نیز با خود داشته و اگر شما به دنبال نهایت عملکرد یا بهترین صفحه نمایش در آیپد خود نباشید، انتخاب بسیار خوبی است.

مدل پایه آیپد از لحاظ صفحه نمایش تفاوت زیادی با مدل پرو دارد و پردازنده آن نیز برخلاف مدل پرو یک پردازنده قابل حمل یعنی A14 است. این در صورتی است که پردازنده‌های سری پرو پردازنده‌های بزرگ‌تر و به شدت قوی‌تر سری ام هستند. نکته اینجاست که پردازنده A14 اصلاً پردازنده ضعیفی نیست و از پس کارهای روزمره به راحتی بر می‌آید و با توجه به اینکه سیستم عامل این دستگاه محدود است، آیپد توانایی استفاده از تمام قدرت پردازنده‌های سری ام را هم ندارد.

آیپد و آیفون بازی

بحث مقایسه بین آیپد و مک بوک چند سال است که وجود دارد و مشکل اینجاست که اپل هرچقدر هم که آیپد را قوی کند به دلیل محدودیت‌های نرم افزاری نمی‌تواند جای مک بوک را بگیرد.

بررسی توانایی‌های بازی آیپد پرو ام ۴

دلیل اینکه در این مقاله از آیپد پرو استفاده شد این است که توانایی‌های گیمینگ آیپد پرو ام ۴ را بررسی کنیم. به همین دلیل چندین بازی سنگین برای این دستگاه خریداری شده و روی آن امتحان شده است. از طرفی در کنار آن آیفون ۱۵ پرو هم قرار گرفته تا از لحاظ توانایی‌های گیمینگ هر دو دستگاه بررسی بشوند.

اولین بازی که بررسی شد بازی اساسینز کرید میراژ (Assassin’s Creed Mirage) بود. این بازی به عنوان یک نمونه از توانایی‌های آیفون ۱۵ پرو نشان داده شد و این موبایل هم عملکرد مناسبی در اجرای آن دارد. از لحاظ بصری نسخه موبایل این بازی ظاهر بسیار خوبی نسبت به نسخه کنسولی بازی دارد ولی این بازی با رزولوشن بسیار کمتری در موبایل رندر می‌شود.

مشکل بازی میراژ در آیفون ۱۵ در زمینه بصری نیست بلکه در زمینه عملکردی است. به این شکل که این نسخه از بازی مشکلات بسیار زیادی از لحاظ اجرا شده و نرخ فریم داشته و همین موضوع باعث شده که تجربه چندان خوبی را به کاربران ارائه ندهد. مشکلات عملکردی وقتی شما حالت High Graphics را انتخاب کنید بیشتر هم خواهد شد و به همین دلیل است که تجربه این بازی روی آیفون چندان جالب نیست.

روی آیپد پرو ام ۴ بسیاری از این مشکلات برطرف شده است. بازی روی این دستگاه به طور کامل روی نرخ فریم ۳۰ قفل شده و مهم نیست که شما کدام حالت را انتخاب کنید به هرحال شما به این نرخ فریم دست پیدا خواهید کرد. یکی از مشکلات آیفون زمانی بود که این دستگاه تصمیم می‌گرفت بازی را ذخیره کند. در این شرایط شما با یک نرخ فریم شدید روبرو می‌شدید و به همین دلیل بازی یک توقف کامل داشت. این مشکل در نسخه آیپد برطرف شده و در کل این نسخه از بازی تجربه به شدت بهتری را در اختیار کاربر قرار می‌دهد.

آیپد و آیفون بازی

تجربه بازی با استفاده از صفحه‌نمایش بزرگ آیپد می‌تواند بسیار لذت‌بخش باشد.

در کنار آن دمای آیپد حتی نزدیک آیفون هم نمی‌شود و این موضوع یک نکته به شدت مثبت است. همینطور اینکه آیپد هیچ ویژگی خود را برای تجربه بازی محدود نکرده و در نتیجه شما با یک دستگاه کامل و یک تجربه بسیار بهینه در بازی اساسینز کرید میراژ روبرو هستید. این موضوع نشان می‌دهد که پردازنده ام ۴ قدرت بسیار زیادی در اجرای بازی‌ها دارد.

این موضوع درباره بازی رزیدنت اویل ۴ هم صدق می‌کند. به این شکل که نرخ فریم این بازی هم روی ۳۰ قفل شده ولی تجربه آن هیچ مشکلی ندارد. از طرفی تجربه رزیدنت اویل ۴ روی آیفون بسیار نامنظم بوده و به طور دائم با افت فریم مواجه هستیم. نکته اینجاست که تفاوت تجربه رزیدنت اویل ۴ روی دستگاه‌های آیفون و آیپد مثل شب و روز است. به حدی که آیپد برتری مشهودی داشته و تجربه به مراتب بهتری را به کاربران ارائه می‌دهد.

در مورد بازی دث استرندینگ (Death Stranding) آیپد پرو باز هم عملکرد بهتری دارد. این دستگاه بازی را در نرخ فریم ۳۰ نگه داشته ولی ثبات عملکردی بیشتری دارد. همینطور اینکه با توجه به زیبایی بسیار زیاد بازی دث استرندینگ، تجربه آن روی صفحه نمایش با کیفیت آیپد پرو ام ۴ بسیار خاص است. نسخه آیفون این بازی دوباره با مشکلات مختلفی همراه است. برای مثال عملکرد آن چندان مناسب نیست و بازی را با رزولوشن بسیار پایینی رندر می‌کند. نکته اینجاست که این کیفیت مانع از تجربه کردن شما نخواهد شد ولی فاصله زیادی با یک تجبه لذت‌بخش دارد.

هر سه بازی از لحاظ بصری کیفیت بسیار بالایی روی دستگاه‌های همراه دارند. همینطور اینکه این بازی‌ها با رزولوشن بالاتری روی آیپد رندر شده که باعث می‌شود شفافیت محیط در نسخه آیپد بیشتر باشد. در اصل پردازنده ام ۴ توانایی گرافیکی بیشتری داشته و با توجه به فضای زیادی که برای کار دارد، می‌تواند راحت‌تر بازی‌ها را رندر بکند.

تفاوت‌های میان آیپد و آیفون

از لحاظ سخت افزاری دو دستگاه آیپد و آیفون تفاوت زیادی با یکدیگر دارند. پردازنده ام ۴ که در آیپد قرار دارد پردازنده مرکزی بزرگ‌تری داشته و پردازنده گرافیکی قوی‌تری دارد. همینطور اینکه از لحاظ دمایی به اندازه آیفون محدود نیست. در کنار آن پهنای باند رم آیپد بیشتر بوده و مقدار رم آن هم نسبت به پردازنده A17 Pro موجود در آیفون ۲ برابر است.

نکته اینجاست که آیفون ۱۵ پرو ضعیف‌ترین دستگاهی است که می‌تواند بازی‌های موجود در فروشگاه اپل را اجرا کرده و حتی از پردازنده ام ۱ هم عملکرد ضعیف‌تری دارد. نکته اینجاست که اجرا شدن بازی‌ها روی آیفون مشکلات ثابتی دارد که با عرضه بازی‌های مختلف برطرف نشده است. در نتیجه می‌توان گفت که مشکلات آیفون ریشه‌ای‌تر بوده و نیاز به بررسی بیشتر دارد. برای مثال گرافیک در پردازنده آیفون بسیار قوی است اما مشکل اینجاست که شاخصه‌های دیگر چندان خوب مدیریت نمی‌شود و همچنان آیفون در این زمینه عملکرد نامناسبی دارد.

پردازنده اصلی آیفون تنها دو هسته قدرتمند دارد. این یک مشکل بزرگ برای اجرای بازی‌های قدیمی است که اکثراً به صورت چند هسته‌آی کار کرده و نیاز به تعداد هسته‌های زیاد دارند. از طرفی شما این محدودیت را در کنار محدودیت دمایی آیفون بگذارید متوجه خواهید شد که آیفون در شرایط جالبی قرار ندارد.

۴ هسته ضعیف‌تر پردازنده A17 Pro می‌تواند کمی در برخی بازی‌ها به کمک هسته‌های اصلی بیاید ولی بحث اصلی اینجاست که تعداد بازی‌های زیادی نیستند که از این قابلیت‌ها استفاده کنند. اینطور که به نظر می‌رسد مشکل اصلی عملکردی آیفون هم همین بحث تعداد هسته‌ها و عدم توانایی پردازشی زیاد A17 Pro است.

آیپد و آیفون بازی

اگر شما از کاربران قدرتمند آیپد نیستید شاید بهتر باشد به مدل‌های دیگر هم نگاهی بیاندازید. تجربه این دستگاه‌ها تا ۸۰ درصد نزدیک به هم بوده و تفاوت چندانی در کارهای روزمره ندارند.

اگر شما در بخش MetalHUD که ابزار ساخت و بهینه‌سازی بازی برای پلتفرم‌های اپل است دقت بکنید، متوجه خواهید شد که عامل محدود کننده عملکرد در آیفون همین پردازنده اصلی است. به حدی که این پردازنده این پردازنده در اجرای اساسینز کرید میراژ مشکلات زیادی داشته و عبور از این مشکلات برای این دستگاه کار دشواری به نظر می‌رسد.

فاکتورهای دیگری هم درمورد عملکرد آیفون وجود دارد. برای مثال پردازنده گرافیکی در برخی اوقات مشکلاتی داشته و برخی اوقات اکثر فشار به این پردازنده وارد نمی‌شود. در نتیجه پردازنده اصلی اکثر کارها را انجام داده و فشار بسیار زیادی را تحمل می‌کند. در زمینه رم بحث کمی متفاوت است. به این شکل که داشتن رم بیشتر در آیپد‌ها باعث بهبود عملکرد می‌شود ولی در زمینه آیفون نمی‌توان دقیق آن را بررسی کرد. به دلیل اینکه خرید یک مدل با رم بیشتر به معنای خرید یک مدل بهتر است که قابلیت‌های دیگری هم دارد. در نتیجه مقایسه آن کار چندان راحتی نیست.

مشکل بزرگ بعدی بحث دمایی است. فضایی که آیفون برای خنک شدن دارد بسیار محدود بوده و همین موضوع باعث شده که فرکانس خود را پایین نگه دارد. در نتیجه امکان دارد که برخی از کارهای را نیز به سختی اجرا کند و حال شما این پردازنده را اگر تحت فشار شدید بگذارید ممکن است نتواند خود را خنک کند. نکته اینجاست که این محدودیت فضایی به دلیل اندازه آیفون است و سخت است که بتوان باور کرد در نسل‌های آینده جبران می‌شود.

آیپد پرو ام ۴ ارزش خرید دارد؟

نظر در مورد اینکه آیپد پرو ام ۴ ارزش خرید دارد یا نه کار دشواری است. به دلیل اینکه این دستگاه از لحاظ طراحی در سطح بسیار بالایی قرار داشته و یکی از بهترین پردازنده‌های همراه را با خود دارد. همینطور اینکه این دستگاه به شدت باریک بوده و صفحه نمایش بسیار با کیفیتی دارد که باعث می‌شود یک دستگاه سطح بالا باشد.

مشکل اینجاست که اگر شما بخواهید قیمت این دستگاه را توجیه کنید و آن را خریداری کنید باید یکی از کاربران فعال آیپد باشید. به این شکل که باید از تمام توانایی‌های این دستگاه استفاده کرده و به شکلی از آن استفاده کنید که منطقی نباشد مدل‌های دیگر را خریداری کنید. در غیر این صورت شما نمی‌توانید قیمت این دستگاه را نادیده بگیرید.

ورود اپل به دنیای گیمینگ چندان جالب نبوده است. به دلیل اینکه حدود ۹ ماه از عرضه بازی‌های بزرگ مختلف روی پلتفرم اپل می‌گذرد و این بازی‌ها آمار فروش خوبی ارائه نمی‌دهند. نکته اینجاست که با وجود این مشکل، آیپد عملکرد بسیار خوبی داشته و به بهترین نحو بازی‌ها را اجرا می‌کند. برای مثال در بازی‌هایی که آیفون تجربه متوسطی را ارائه می‌دهد، آیپد عملکرد بسیار خوبی داشته و با ثبات نرخ فریمی که دارد یک تجربه کنسولی را در اختیار کاربران قرار می‌دهد.

نکته اینجاست که دستگاه آیپد پرو ام ۴ یک دستگاه بسیار خوب با قابلیت‌های زیاد است. این دستگاه حتی در زمینه بازی هم عملکرد خوبی داشته و در نتیجه یک تبلت قدرتمند با توانایی‌های بسیار است. آیپد پرو ام ۴ قطعاً نمی‌تواند جای پلی‌استیشن ۵ یا ایکس‌باکس سری ایکس شما را بگیرد ولی می‌تواند یک تجربه مناسب در اجرای بازی‌های نسل قبل را به شما ارائه دهد. نکته اینجاست که اگر شما کاربری مناسب را با آیپد پرو پیدا کنید این دستگاه می‌تواند یکی از بهترین‌ خرید‌های شما باشد.

منبع: Eurogamer

صفحه‌ی اصلی بازی دیجی‌کالا مگ | اخبار بازی، تریلرهای بازی، گیم‌پلی، بررسی بازی، راهنمای خرید کنسول بازی



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X