اپل واچ به‌زودی به کمک بیماران مبتلا به پارکینسون خواهد آمد

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۳ دقیقه
اپل واچ

ساعت هوشمند اپل واچ یکی از محبوب‌ترین گجت‌های پوشیدنی جهان است و با قابلیت‌های خوبی که دارد، زندگی بسیاری از کاربران را تحت تأثیر خود قرار داده است. کاربران نظرهای مختلفی در مورد اپل واچ‌ها دارند، اما این گجت پوشیدنی اپل سالانه جان افراد زیادی را نجات می‌دهد و آن‌ها را به روش‌های مختلف به زندگی عادی برمی‌گرداند. قابلیت‌های بسیار کاربردی در این ساعت هوشمند تعبیه شده، اما اپل ظاهراً قصد دارد تعداد آن‌ها را افزایش دهد. در همین راستا، سازمان غذا و دارو آمریکا (FDA) گواهینامه استفاده از اپل واچ برای کنترل بیماران مبتلا به پارکینسون را صادر کرده و به‌زودی این افراد نیز می‌توانند تحت کنترل این گجت پوشیدنی قرار بگیرند.

به گزارش رویترز، این گواهینامه به شرکت «Rune Labs»، سازنده حسگرهای حرکتی اپل واچ، برای اجرای یک اپلیکیشن ویژه روی ساعت هوشمند جهت ردیابی علائم پارکینسون اعطا شده است. این اپلیکیشن قادر است علائم رایج پارکینسون مانند لرزش، حرکت غیرارادی یا آهسته، سفتی و تعادل ضعیف را تشخیص دهد. باید خاطر نشان کنیم که اپل در سال ۲۰۱۸، حسگر سقوط شدید را به اپل واچ سری ۴ اضافه کرد و آن را به عنوان بخشی از ResearchKit منبع باز خود منتشر کرد.

اپل واچ

این اقدام اپل به توسعه‌دهندگان این امکان را داد تا با استفاده از API اختلال حرکتی، اپلیکیشن‌های watchOS را برای ردیابی پارکینسون و سایر بیماری‌ها ایجاد کنند. استفاده از گجت‌های پوشیدنی برای ردیابی چنین اختلالاتی جدید نیست، اما روش شرکت Rune Lab اولین راه‌حلی است که در جهت کاربردهای تجاری طراحی شده است. در واقع اپل واچ با استفاده از اپلیکیشنی خاص وضعیت بیمار را در یک دوره معین ردیابی می‌کند و به پزشکان و متخصصان این اجازه را می‌دهند تا به این اطلاعات دسترسی داشته باشند.

اگرچه این اپلیکیشن محدودیت‌های خاص خود را دارد، اما به عنوان مکملی برای معاینات پزشکی معمولی طراحی شده است. هر چند که زمان انتشار این اپلیکیشن مشخص نیست، اما به نظر می‌رسد که حداقل در سری ۸ اپل واچ شاهد این قابلیت نخواهیم بود. با اینکه حدود ۴ ماه تا زمان احتمالی رونمایی از سری جدید ساعت‌های هوشمند اپل فاصله داریم، اما همواره شایعات مربوط به اپل واچ سری ۸ جزء جدایی ناپذیر اخبار دنیای تکنولوژی به حساب می‌آیند.

اپل برای نسل بعدی ساعت‌های هوشمند خود روی قابلیت‌های مختلف و جدیدی کار می‌کند که یکی از این قابلیت‌های پیش‌بینی شده، سنسور اندازه‌گیری فشار خون است. اما گزارش خبرگزاری بلومبرگ حاکی از آن است که این قابلیت در اپل واچ سری ۸ که پاییز امسال از آن رونمایی شود، قرار نخواهد گرفت. طبق گزارش این منبع، مقوله‌ی دقت نتایج به‌دست آمده یکی از چالش‌های اساسی اپل برای توسعه‌ی سنسور اندازه‌گیری فشار خون است. همچنین این گزارش افشاگرهای WSJ را تأیید می‌کند که قرار نیست این سنسور اندازه‌ی دقیق فشار خون کاربر را به‌دست آورد. در عوض اپل به دنبال این است که سنسور فشارخون بتواند به کاربران در صورت نرمال نبود فشار خونشان اطلاع دهد که به پزشک مراجعه کرده و این موضوع را با آن‌ها در میان بگذارند.

علاوه بر این‌ها گفته می‌شود که غول فناوری آمریکایی روی سنسور دیگری هم کار می‌کند که برای کاربران دیابتی بسیار کاربردی خواهد بود. شایعه‌ها می‌گویند این شرکت‌ روی سنسورهایی کار می‌کنند تا با استفاده از حسگرهای مادون قرمز با طول موج کوتاه، سطح قند خون کاربر را بدون نیاز به خون‌گیری اندازه‌گیری کنند. این قطعات، نوعی حسگر بوده که معمولا در دستگاه‌های بهداشتی استفاده می‌شوند. در ابتدا شایعه شده بود که اپل واچ با قابلیت اندازه‌گیری سطح گلوکز خون می‌تواند در سال جاری عرضه شود، اما این شایعه پیش‌تر توسط بلومبرگ رد شد.

اپل واچ

همچنین تحلیلگر مشهور و باسابقه‌ی محصولات اپل یعنی «مینگ-چی کو» اعلام کرد که سری جدید ساعت‌ هوشمند اپل سنسور اندازه‌گیری دمای بدن را تحت یک شرایط خاص دارا خواهد بود. چالشی که اپل برای قرار دادن این سنسور با آن دست و پنجه نرم می‌کند این است که دمای بدن بسته به محیطی که در آن قرار گرفته، تغییر می‌کند. یک ساعت هوشمند نمی‌تواند از نظر سخت‌افزاری دمای بدن را اندازه‌گیری کند، بنابراین باید از یک الگوریتم بسیار دقیق برای اندازه‌گیری دمای بدن استفاده شود.

منبع: Phonearena



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X