اپل واچ سری ۹ در برابر اپل واچ اولترا ۲؛ کدام ساعت بهتر است؟
روزی روزگاری ساعتها فقط برای نشان دادن گذر زمان استفاده میشدند. اما با پیشرفت فناوری، ساعتهای هوشمند به دست کاربران رسیدند که حالا همین ساعتها هم روزبهروز پیشرفتهتر میشوند و کارهای متنوعی را انجام میدهند. اپل مدتی قبل در کنار گوشیهای سری آیفون ۱۵، از اپل واچ سری ۹ و اپل واچ اولترا ۲ هم رونمایی کرد که در این مطلب قصد داریم هر دو ساعت را با هم مقایسه کنیم.
نگاهی به ویژگیهای جدید اپل واچ سری ۹ و اولترا ۲
قبل از اینکه به تفاوتهای این دو ساعت بپردازیم، ابتدا باید ویژگیهای جدید آنها را معرفی کنیم.
فرمان حرکتی با انگشت
یکی از قابلیتهای جدید و مفید این دو ساعت، یک فرمان حرکتی جدید با انگشت شست و اشاره است. برای بهرهگیری از این مشخصه اصلا لازم نیست به ساعت هوشمند دست بزنید و کافیست این دو انگشت را دو بار به یکدیگر بزنید تا کار موردنظر شما انجام شود. به عنوان مثال برای پاسخ دادن به تماس تلفنی، دکمهی شاتر دوربین و دیگر موارد اینچنینی میتوانید از این مشخصه بهره ببرید.
پردازنده
به لطف استفاده از چیپست جدید S9، این دو ساعت از نظر پردازشی قدرت بسیار بیشتری نسبت به نسل قبلی خود دارند. درون این چیپست یک چیپ پردازش عصبی ۴ هستهای هم تعبیه شده که روی هم رفته عملکرد ساعتهای موردنظر را به طور قابل توجهی بهتر میکند.
این چیپ پردازش عصبی برای انجام وظایف مربوط به یادگیری ماشینی نقش مهمی را ایفا میکند و در این زمینه ۲ برابر سریعتر از نسل قبلی خود هستند. در ضمن نباید مصرف باتری کمتر این تراشه را از قلم بیندازیم.
انجام پردازش سیری در خود ساعت
در حال حاضر اگر اپل واچ شما برای دسترسی به اینترنت مشکل داشته باشد، برای استفاده از دستیار صوتی سیری با محدودیتهای زیادی روبرو میشوید. برای غلبه بر این مشکل، اپل تصمیم گرفته از قابلیتهای جدید تراشه به منظور انجام پردازشها در خود ساعت بهره ببرید.
علاوه بر این در آپدیتی که قرار است تا انتهای سال جاری میلادی ارائه شود، کاربران اپل واچ سری ۹ و اپل واچ اولترا ۲ میتوانند از سیری در مورد اطلاعات مربوط به وضعیت سلامتی و تندرستی خود سوال بپرسند.
موقعیتیابی دقیق برای پیدا کردن آیفون
اگرچه این قابلیت روی هم رفته جدید نیست، ولی حالا دقت آن افزایش پیدا کرده است. به طور مشخص اگر مرتبا گوشی را در مثلا خانه یا محل کار گم میکنید، حالا میتوانید اپل واچ را به چند متری محدودهی احتمالی گوشی نزدیک کنید و این ساعت میتواند با دقت بیشتری به شما کمک کند آیفون را پیدا کنید. در ضمن در مسیر پیدا کردن آیفون، بازخورد لرزشی هم به شما کمک میکند این کار را سریعتر انجام دهید.
تفاوتهای اپل واچ اولترا ۲ و اپل واچ سری ۹
حالا بعد از مروری بر شباهتهای این دو ساعت، دیگر وقت آن رسیده که به تفاوتهای آنها نگاهی بیندازیم.
اندازه و وزن
کاربرانی که به دنبال استفاده از ساعت هوشمند بزرگتر هستند و مشکلی با وزن بالاتر آن ندارند، میتوانند به سراغ اپل واچ اولترا ۲ بروند. ابعاد ۴۹ میلیمتری این ساعت برای نمایش انواع و اقسام اطلاعات کاملا ایدهآل است. البته به دلیل همین اندازهی بزرگ، باید به وزن ۶۱.۴ گرمی هم روبرو شوید.
اما برای کاربران طرفدار ساعتهای کوچکتر، طبیعتا انتخاب اپل واچ سری ۹ که در دو مدل ۴۵ و ۴۱ میلیمتری فروخته میشود، منطقیتر است. این دو مدل به ترتیب ۳۱.۹ و ۴۲.۳ گرم وزن دارند.
عمر باتری
اپل واچ اولترا ۲ از نظر عمر باتری با بهبود قابل توجهی روبرو شده است. در صورت استفاده معمولی، باتری این ساعت تا ۳۶ ساعت دوام میآورد و اگر حالت صرفهجویی مصرف انرژی را فعال کنید، میتوانید تا ۷۲ ساعت از آن بهره ببرید. اپل واچ سری ۹ از نظر عمر باتری تفاوتی با نسل قبلی ندارد و عمر باتری آن به ۱۸ ساعت میرسد و قابلیت صرفهجویی در مصرف انرژی هم عمر باتری را به حداکثر ۳۶ ساعت افزایش میدهد.
روشنایی نمایشگر
اگرچه نمایشگر هر دو ساعت حداقل روشنایی ۱ نیت را ارائه میدهند، ولی در مورد حداکثر روشنایی با هم تفاوت دارند. به طور مشخص، کاربران اولترا ۲ میتوانند از حداکثر روشنایی ۳۰۰۰ نیت استفاده کنند که عدد بسیار بالایی است. اما در طرف مقابل، اپل واچ سری ۹ حداکثر روشنایی ۲۰۰۰ نیت را ارائه میدهد که این هم عدد بسیار بالایی به حساب میآید اما طبیعتا به پای مدل اولترا نمیرسد.
دوام بدنه
اپل واچ اولترا ۲ برای استفاده در شرایط سخت طراحی شده و بنابراین طبیعتا دوام بسیار خوبی را ارائه میدهد. این ساعت تا عمق ۱۰۰ متری میتواند در برابر نفوذ آب مقاومت کند ولی غواصها میتوانند تا عمق ۴۰ متری با خیال راحت از سنسورهای مختلف آن بهره ببرند. بنابراین ورزشکارانی که میخواهند در شرایط سخت از ساعت هوشمند بهره ببرند، به سراغ این مدل میروند.
در طرف مقابل اپل واچ سری ۹ تا عمق ۵۰ متری در برابر نفوذ آب مقاومت میکند ولی برای غواصی از سنسورهای پیشرفتهای بهره نمیبرد. همچنین برای کوهنوری و دیگر ورزشهای اینچنینی که دوام بدنهی ساعت اهمیت دوچندانی پیدا میکند، طبیعتا مدل اولترا ۲ حرف بیشتری برای گفتن دارد.
اسپیکر و میکروفون
در اپل واچ اولترا ۲ از اسپیکر دو گانه و سه میکروفون استفاده شده که میتوانند صدای باد را هم حذف کنند تا صدای شما به خوبی به طرف مقابل برسد. اما برای اپل واچ سری ۹ با همان اسپیکر و میکروفون همیشگی روبرو هستیم که برای استفادههای معمولی کار راهانداز هستند.
قابلیتهای سلامتی
با وجود اینکه هر دو ساعت از جدیدترین سنسورهای مربوط به بررسی اکسیژن خون و سنجش ضربان قلب بهره میبرند، اما اپل واچ اولترا ۲ از سنسورهای پیشرفتهای برای غواصی و امکان پخش صدای مشابه آژیر بهره میبرد که این صدا تا فاصلهی حدود ۱۸۰ متری هم شنیده میشود. همچنین مدل اولترا از GPS دو فرکانسه استفاده میکند تا مکانیابی دقیقتری را انجام دهد.
بنابراین اگرچه این ویژگیها در نگاه اول اهمیت زیادی برای بسیاری از کاربران ندارند، اما برخی ورزشکاران حرفهای به این مشخصهها نیاز پیدا میکنند.
دکمهی اکشن
سال گذشته نسل قبلی اپل واچ اولترا با دکمهی اکشن معرفی شد و حالا این دکمه به مدلهای پرو آیفون ۱۵ هم راه پیدا کرده است. در اپل واچ اولترا ۲ هم این دکمه دیده میشود که برای شخصیسازی امکانات زیادی در اختیار شما قرار میدهد و میتوانید از آن برای انجام کارهای مختلف بهره ببرید.
قیمت
طبیعتا یکی از مهمترین معیارها برای خرید ساعت هوشمند، قیمت آن است. اپل واچ اولترا ۲ با قیمت هنگفت ۷۹۹ دلار راهی بازار میشود که طبیعتا برای اکثریت کاربران قیمت بسیار بالایی به حساب میآید. اما اپل واچ سری ۹ مانند نسل قبلی با قیمت پایه ۳۹۹ دلار به دست کاربران میرسد و مطابق معمول با تغییر قیمت روبرو نشده است.
منبع: GuidingTech