با ۶ محدودیت جدی هدست اپل ویژن پرو آشنا شوید

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۵ دقیقه
اپل ویژن پرو

اولین محصول اپل در حوزه‌ی هدست واقعیت ترکیبی بدون شک یک محصول هیجان‌انگیز است که البته مشکلات مختلفی هم دارد. در ادامه بر اساس نقد و بررسی‌های منتشر شده، به ۶ مورد از مشکلات هدست اپل ویژن پرو می‌پردازیم.

هدست واقعیت مجازی اپل مدل Vision Pro-256GB

عمر باتری محدود

اپل ویژن پرو با باتری اکسترنال عرضه می‌شود می‌توانید آن را در جیب خود قرار دهید یا به کمرتان وصل کنید و به همین ترتیب وزن کلی هدست به طور قابل توجهی کاهش پیدا می‌کند. طبق گفته اپل، این باتری برای دو ساعت استفاده عمومی یا دو ساعت و نیم تماشای ویدیو کافی است. این زمان حتی برای تماشای نسخه سینمایی ارباب حلقه‌ها هم کافی نیست، چه برسد به نسخه‌های طولانی‌تر.

اپل ویژن پرو

البته این موضوع تنها زمانی مشکل‌ساز خواهد بود که به پریز برق دسترسی نداشته باشید. همراه با هدست، یک شارژر ۳۰ وات هم ارائه می‌شود که می‌توانید هدست را به برق مستقیم وصل کنید تا دیگر نگرانی بابت باتری نداشته باشید. اپل در تبلیغات این هدست نشان داده که کاربران می‌توانند حتی در طول پرواز هم به راحتی از آن استفاده کنند. ولی واقعیت این است که به دلیل عمر باتری محدود، فقط در صورتی کاربران می‌توانند با خیال راحت از هدست استفاده کنند که به برق مستقیم دسترسی داشته باشند.

خریداران این هدست برای بهره‌گیری از باتری اضافه، باید بابت هر باتری ۲۰۰ دلار بپردازند و به منظور تعویض باتری هم هدست باید خاموش و روشن شود.

عدم امکان استفاده از چند نمایشگر مجازی برای کاربران مک

اپل ویژن پرو

نسل اول هدست اپل ویژن پرو فقط می‌توانید محتوای نمایشگر کامپیوتر مک شما را با رزولوشن ۴K ارائه دهد و این یعنی نمی‌تواند ستاپ چند مانیتوره را برای شما شبیه‌سازی کند. با توجه به بهره‌گیری این هدست از فناوری AirPlay 2، با محدودیت در زمینه‌ی پهنای باند روبرو است. در نتیجه پهنای باند کافی برای نمایش بیش از یک نمایشگر برای کاربران مک وجود ندارد.

طبیعتا زمانی که یک کاربر ۳۵۰۰ دلار برای هدست اپل هزینه می‌کند، انتظار دارد بتواند یک مک‌بوک معمولی را به یک سیستم مبتنی بر سه نمایشگر بدون نیاز به استفاده از مانیتورهای جداگانه، تبدیل کند. باید خاطرنشان کنیم این هدست از سیستم‌عامل اختصاصی بهره می‌برد و بنابراین ممکن است در آینده برخی توسعه‌دهندگان بتوانند این محدودیت را دور بزنند.

نیاز احتمالی به عدسی‌های طبی

اپل ویژن پرو

هدست اپل ویژن پرو با لنزهای طبی سخت سازگار نیست ولی کاربرانی که از لنزهای طبی نرم استفاده می‌کنند با مشکلی روبرو نمی‌شوند. به طور مشخص، انعکاس حاصل از لنزهای طبی سخت مانع از عملکرد صحیح تشخیص مردمک چشم توسط اپل ویژن پرو می‌شود که روش اصلی پیمایش رابط کاربری آن است. اپل با همکاری شرکت زایس عدسی‌های طبی مخصوصی برای ویژن پرو عرضه کرده که استفاده از آن بدون نیاز به عینک طبی را امکان‌پذیر می‌کند.

افرادی که می‌خواهند از عدسی‌های طبی دور بین استفاده کنند باید ۱۴۹ دلار بپردازند و عدسی‌های طببی نزدیک بین هم ۹۹ دلار قیمت دارند. این عدسی‌ها هم صرفا از طریق سایت اپل قابل سفارش هستند.

فشار زیاد به سر به دلیل وزن بالا

اپل ویژن پرو

در تمام نقد و بررسی‌های منتشر شده از این هدست، به وزن بالای آن اشاره شده است. اپل برای این هدست از شیشه و آلومینیوم استفاده کرده و در نتیجه وزن قابل توجهی دارد. البته استفاده از باتری مجزا منجر به کاهش وزن نهایی شده. بر اساس اعلام اپل، این هدست وزنی بین ۶۰۰ تا ۶۵۰ گرم دارد. یکی از مشکلاتی که این هدست برای شما ایجاد می‌کند این است که وزن بالای آن را روی صورت خود احساس می‌کنید.

بسیاری از هدست‌های موجود در بازار، وزن بدنه را بین بخش پشتی و جلویی تقسیم کرده‌اند ولی برای این هدست، تمام وزن روی بخش جلویی قرار گرفته است. در نتیجه عملا بعد از حدود یک ساعت استفاده از این هدست، کاربر با احساس ناراحتی روبرو می‌شود. البته طبیعتا کاربران مختلف در این زمینه تجربه‌ی یکسانی نخواهند داشت و شاید حتی برخی کاربران خیلی زود به وزن بالای بدنه عادت کنند.

تنوع پایین اپلیکیشن‌ها

اپل ویژن پرو نه یک آیفون، نه یک آیپد و نه یک مک جدید است. بعد از سال‌ها اپل یک محصول کاملا جدید راهی بازار کرده که از سیستم‌عامل اختصاصی VisionOS بهره می‌برد. به همین خاطر طبیعتا برای رسیدن به بلوغ نرم‌افزاری، باید مدت قابل توجهی منتظر بمانیم. هرچند اپلیکیشن‌های اصلی اکوسیستم اپل در این هدست هم حضور دارند، اما پشتیبانی گسترده‌ی اپلیکیشن‌های مختلف از آن فرایند زمان‌بری خواهد بود. اپل به‌خوبی از این موضوع اطلاع دارد و به همین دلیل است که در مقایسه با محصولات دیگر این شرکت، فاصله‌ی زمانی طولانی‌تری را بین معرفی و عرضه‌ی ویژن پرو در نظر گرفته است. در واقع مدیران اپل آنقدر از محدودیت اپلیکیشن‌های ارائه شده برای این هدست مطمئن هستند که امکان تغییر چینش آیکن‌ اپ‌ها بر اساس اولویت‌های هر کاربر وجود ندارد.

با وجود اینکه اپل تلاش کرده توجه توسعه‌دهندگان زیادی را نسبت به این محصول جلب کند، ولی واقعیت این است که اپل ویژن پرو یک دستگاه بسیار خاص محسوب می‌شود که کاربران محدودی خواهد داشت. در نتیجه بسیاری از توسعه‌دهندگان با توجه به این شرایط، توجه زیادی به آن نشان نخواهند داد. حتی در مورد اپل واچ هم شاهد چنین چیزی هستیم؛ این در حالی است که سال‌ها از عرضه‌ی آن می‌گذرد ولی بسیاری از اپ‌های نسخه‌ی اپل واچ ارائه نمی‌دهند.

اپل ویژن پرو نسل اول یک محصول کاملا جدید است

زمانی که نسل اول یک محصول نوآورانه راهی بازار می‌شود، محصول موردنظر طبیعتا قیمت بسیار بالایی دارد. بنابراین فقط افراد ثروتمندی که علاقه‌ی زیادی به امتحان کردن محصولات جدید دارند، به دنبال خریدن آن محصول می‌روند. اولین نسل اپل واچ قابل توجه اما دارای نقص‌هایی بود و چند نسل بعد تقریباً به طور کامل بازطراحی شد. حتی تغییرات عمده در محصولات موجود نیز لزوماً تضمینی برای موفقیت نیستند. مک‌بوک پرو ۲۰۱۶ با مشکلات کیبورد مواجه بود و کاربرد نوار لمسی در عمل چندان کارآمد نبود.

در هر صورت واقعیت این است که نسل بعدی یا دو نسل بعد اپل ویژن پرو، بسیاری از مشکلات آن را برطرف خواهد کرد. اما در هر صورت همین که شرکت محافظه‌کاری مانند اپل تصمیم گرفته وارد یک حوزه کاملا جدید شود، این یعنی برای آینده‌ی آن برنامه‌های مفصلی دارد. باید ببینیم آیا تا چند سال آینده قیمت هدست‌های اپل به حد گوشی‌های تاشو یا حتی ارزان‌تر کاهش پیدا می‌کند یا نه. زیرا در غیر این صورت، استقبال از این هدست‌ها بسیار محدود خواهد بود.

عینک واقعیت مجازی متا مدل QUEST 3 128GB

منبع: HowToGeek

راهنمای خرید آیفون


برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X