گزارش شفافیت اپل از کاهش درخواست اطلاعات مقامات دولتی خبر می‌دهد

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۲ دقیقه

اپل طبق عادت، دو بار در سال گزارش شفافیت خود را منتشر می‌کند که در آن آمار مربوط به درخواست مقامات دولتی برای اطلاعات شخصی افراد یا سوابق ذخیره شده در سرورهای شرکت خود را شرح می‌دهد. اپل هزاران درخواست از این قبیل را از دولت‌ها و آژانس‌های دیگر اطلاعاتی در سراسر جهان به طور منظم دریافت و آن‌ها را ثبت می‌کند. طبق بررسی آخرین گزارش شفافیت اپل، درخواست اطلاعات از سوی مقامات دولتی با کاهش نسبی همراه بوده است.

براساس گزارش CNET، گزارش شفافیت اپل در نیمه‌ی دوم سال ۲۰۲۱ منتشر شد که با بررسی و تحلیل آن به نکات جالب توجه‌ای دست پیدا می‌کنیم. یکی از جالب‌ترین چیزهایی که می‌توان از آن برداشت کرد، شاید این واقعیت باشد که درخواست‌های دولتی و احزاب خصوصی برای دریافت اطلاعات نسبت به سال گذشته با کاهش نسبی روبرو شده است؛ مقایسه این آمار با سال ۲۰۱۹ نشان می‌دهد که درخواست اطلاعات مقامات دولتی، نصف سال ۲۰۱۹ بوده است.

این امر به‌ویژه با رسوایی‌های نقض داده‌های اطلاعاتی در مورد انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ ایالات متحده آمریکا (زمانی که این گزارش شفافیت جمع آوری می‌شد) همراه بوده و در ثبت این آمار و ارقام تاثیر زیادی داشته است. مشابه با کاهش درخواست‌های اطلاعات مقامات دولتی، تعداد درخواست‌هایی که اپل آن‌ها را تایید کرده نیز سیر نزولی داشته و از ۸۰ درصد در سال ۲۰۱۹ به ۷۷ درصد (در سراسر جهان) رسیده است. تعداد دستگاه‌هایی که برای اپل در نیمه‌ی دوم سال گذشته درخواست دریافت اطلاعات ارسال کردند، ۸۳۳۰۷ ثبت شد.

اداره‌ی تحقیقات فدرال (FBI)، همچنین صدها نامه‌ی امنیت ملی به اپل ارسال کرد و در نیمه‌ی دوم سال ۲۰۲۰ حدود هزار حساب‌کاربری اپل را تحت پیگرد قانونی قرار داد. در بین کشور‌های درخواست‌ کننده بین‌المللی، کشور آلمان بیشترین درخواست را با تعداد ۱۶۸۱۹ برای اپل ارسال کرده بود. کشور چین پس از آلمان با ۱۱۳۷۲ درخواست رتبه‌ی بعدی را به خود اختصاص داد. نکته جالب اینجاست که این تعداد ۱۳ برابر بیشتر از تعداد درخواست چین در سال ۲۰۱۹ بوده، زمانی که آن‌ها کمتر از هزار درخواست برای شرکت اپل ارسال کردند.

گزارش شفافیت اپل

این شرکت آمریکایی گزارش خود را که به صورت دو فصلنامه منتشر می‌شود، با ارائه توضیحاتی در مورد تعهد به حفظ حریم خصوصی کاربران شروع کرده. به گفته‌ی این شرکت نوع داده‌هایی که در اختیار مقامات قرار داده می‌شود، تنها شامل موارد درخواست شده است و به جز در برخی موارد خاص، هرگز تمام داده‌های در اختیار شرکت، ارائه نخواهند شد. همچنین هرگاه کشوری خواهان دسترسی به اطلاعات یک کاربر می شوند، فرد در جریان قرار داده می‌شود مگر اینکه منع قانونی برای آن وجود داشته باشد.

اپل همچنین اعلام کرد که درخواست‌های امنیت ملی از ایالات متحده آمریکا تحت قانون نظارت بر اطلاعات خارجی یا FISA قرار دارد که می‌تواند شامل ایمیل‌ها، مخاطبین، تقویم‌ها یا نسخه‌های پشتیبان دستگاه باشد. این شرکت بیان کرد که حداکثر ۴۹۹ نامه‌ی امنیت ملی را از FBI برای اطلاعات کاربران دریافت کرده است. اپل در این مورد هیچ‌گونه اطلاعاتی را منتشر نخواهد کرد. به گفته‌ی اپل بیشتر تقاضاها به پرونده‌های فیشینگ و کلاهبرداری مربوط می‌شوند.

منبع: Phonearena



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X