حالت «Lockdown» با هدف افزایش امنیت به سیستمعاملهای جدید اپل اضافه شد
اپل برای افزایش امنیت اکوسیستم خود، قابلیتی را با نام «Lockdown» به آنها اضافه کرده که تقریبا میتوان گفت از محصولات شرکت آمریکایی را در برابر هر گونه خطر هک شدن محافظت میکند.
اکوسیستم اپل همیشه در بین کاربران به خاطر امنیت بالایی که دارد شناخته شده و تحسین میشود. سیستمعاملهای این شرکت به دلیل عدم اجازه به کاربران برای دانلود هرگونه محتوایی از هر منبع، همیشه در یک فضای بسته اما غنی قرار دارند اما اجازه نمیدهند کاربرانشان از لحاظ امنیت دچار مشکل شوند.
شرکت آمریکایی همیشه این موضوع را در طراحی سیستمعاملهای خود لحاظ میکند و اینبار هم ظاهرا از قاعده مستثنی نیست. اپل ظاهرا قابلیتی را به آیفونها، آیپدها و مکها اضافه کرده که به لطف آن، امنیت این محصولات به شکل چشمگیری افزایش پیدا میکند. این قابلیت جدید، Lockdown نام دارد که به معنای قرنطینه است. این قابلیت بیشتر به کار کسانی میآید که معروف و مشهور هستند و در خطر هک شدن توسط افراد مختلف و سازمانهای جاسوسی قرار دارند.
چندین سال است که میبینیم برخی از هکرها، سازمانها و… یک سری بدافزار و یا ابزارهای جاسوسی را از شرکتهایی خریداری کرده و افراد مشهور را مورد حمله قرار میدهند. اپل با علم بر این موضوع، حالت قرنطینه را طراحی کرده تا به نوعی از این دست افراد مراقبت کند.
Lockdown Mode در سیستمعاملهای جدید اپل یعنی iOS 16 و iPad OS 16 و MacOS ونتورا در دسترس قرار دارد و وظیفهی آن هم محافظت از دستگاههای مجهز به این سیستمعاملها در برابر خطر هک شدن است. البته کارهایی که این قابلیت انجام میدهد بسیار بیشتر از فقط محافظت کردن است. طبق لیستی که اپل منتشر کرده، Lockdown Mode قادر است کارهای زیر را هنگامی که آن را فعال میکنید انجام دهد:
- تمام ضمیمههای یک پیام از جمله لینکهای پیشنمایش به جز تصاویر غیرفعال میشوند.
- تمام فناوریهای وب نظیر JIT جاوا غیرفعال میشوند. البته کاربر میتواند یک سری از وبسایتهای مطمئن را از لیست سیاه این قابلیت خارج کند.
- تمام دعوتها و درخواستهای مربوط به اپل نظیر تماسهای فیستایم مسدود میشوند تا زمانی که خود کاربر قبل از آن، درخواست یا تماسی را برای کسی ارسال کرده باشد.
- اتصالات سیمی از گوشی به کامپیوتر یا هر گونه لوازم جانبی دیگر، قطع میشود.
- نمیتوان پروفایل پیکربندی را نصب یا مدیریت دستگاه موبایل ثبت نام کرد.
به عبارتی دیگر، این قابلیت یک حالت امنیتی فوقالعاده محکم را روی گوشی اعمال میکند که میتوانیم بگوییم وقتی غیرفعال است، امکان هک شدن گوشی یا نفوذ به آن تقریبا به صفر میرسد. البته این تمام ماجرا نیست چون اپل اعلام کرده میخواهد در آینده امکانات بیشتری را به این حالت اضافه کند. حال نمیدانیم میزان امنیت در یک گوشی تا چه اندازه قرار است بالا برود که چنین تدابیری از سوی شرکت آمریکایی اندیشیده شده و قرار است گسترش هم داشته باشد.
این حالت امنیتی فوقالعاده، قابلیتی است که تاکنون مشابه آن را در اندروید استوک یا رابطهای کاربری مختلف شاهد نبودیم. اما با در نظر گرفتن ضعفی که اندروید و گوشیهای اندرویدی در برابر هک شدن و خطرات اینچنینی دارند، انتظار داریم شرکتهای سازنده فکری به حال این وضعیت کرده و حالتی را با قابلیت مشابه راهی گوشیهای خود کنند. هرچند این قابلیت بدرد کاربران عادی نمیخورد.
لازم به ذکر است این قابلیت جدید ظاهرا فعلا به صورت انحصاری برای جدیدترین سیستمعاملهای اپل در دسترس قرار دارد و نمیدانیم آیا شرکت آمریکایی قصد دارد آن را به سیستمعاملهای قدیمیتر خود هم عرضه کند یا خیر. البته این قابلیت سختافزاری نیست و میتوان با اعمال تغییرات نرمافزاری هم به آن دست پیدا کرد. اما اپل شاید بخواهد از این قابلیت به عنوان یک نقطه قوت جذاب گوشیهای جدید خود برای جلب توجه کسانی استفاده کند که به امنیت خود اهمیت زیادی میدهند تا آنها را به خرید مدلهای جدیدتر ترغیب کند.
- با iOS 16 دیگر نیازی نیست ثابت کنید «من یک ربات نیستم»
- آیا نصب نسخهی بتای iOS یا iPadOS کار عاقلانهای است؟
- ۱۱ قابلیت اغراقشدهی اندروید و آیفون؛ گول این تبلیغات را نخورید!
منبع: PhoneArena