شرکت TSMC تا سال ۲۰۲۵ تراشه‌های ۲ نانومتری را عرضه می‌کند

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۲ دقیقه
2 نانومتری

شرکت تایوانی TSMC ساعاتی قبل برنامه‌های خود را برای چند سال آینده اعلام کرد. این شرکت قصد دارد در نیمه‌ی دوم سال جاری اولین تراشه‌های ۳ نانومتری را به دست شرکت‌ها برساند و تا سال ۲۰۲۵ هم تراشه‌های ۲ نانومتری راهی بازار خواهند شد.

طی این مدت شاهد ۵ فاز از تراشه‌های ۳ نانومتری خواهیم بود که هرکدام از این نسل‌ها قدرتمندتر از نسل قبلی هستند. TSMC برای این تراشه‌ها به ترتیب از فناوری‌های N3، N3E، N3P، N3S و N3X استفاده خواهد کرد. در رابطه با فناوری ۲ نانومتری هم اعلام شده که در ازای مصرف انرژی یکسان نسبت به N3E، حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد عملکرد بهتری ارائه می‌کند. همچنین در ازای فرکانس و ترانزیستور یکسان، ۲۵ تا ۳۰ درصد انرژی کمتری مصرف می‌کند. در ضمن تراکم چیپست‌های N2 حدود ۱.۱ برابر چیپست‌های N3E خواهد بود.

در حال حاضر اپل مهم‌ترین مشتری TSMC محسوب می‌شود که بخش قابل توجهی از درآمدهای این شرکت را تامین می‌کند. تراشه‌هایی مانند M2 و A15 هم با فناوری ساخت ۵ نانومتری تولید می‌شوند. بر اساس گزارش‌های منتشر شده، اپل احتمالا در سال جاری از اولین تراشه‌ی ۳ نانومتری خود رونمایی می‌کند. اما برخی دیگر از گزارش‌ها به احتمال معرفی تراشه‌های M3 و A17 در سال ۲۰۲۳ اشاره کرده‌اند که مبتنی بر فناوری ۳ نانومتری هستند.

در رابطه با عدد استفاده شده برای فناوری ساخت تراشه‌ها باید بگوییم که هر چقدر عدد مربوط به فناوری ساخت گوشی کمتر باشد، شرکت‌ها می‌توانند در یک محدوده‌ی مشخص تعداد بیشتری ترانزیستور تعبیه کنند. هر چقدر هم تعداد ترانزیستورهای یک تراشه بیشتر باشد، قادر به انجام پردازش‌های بیشتری خواهد بود و در نتیجه‌ قدرتمندتر محسوب می‌شود. شرکت‌های سازنده‌ی تراشه‌ها برای اینکه بهبود فناوری ساخت را بهتر نشان بدهند، از واحد نانومتر استفاده می‌کنند.

2 نانومتری

یک چیپست ۵ نانومتری در مقایسه با تراشه‌ی ۷ نانومتری از فناوری ساخت پیشرفته‌تری بهره می‌برد اما هیچ ارتباط مشخصی بین ویژگی‌های پردازنده و عدد اختصاص داده شده برای آن وجود ندارد. به همین خاطر بسیاری از کارشناسان می‌گویند که پردازنده‌های ۱۰ نانومتری اینتل که برای لپ‌تاپ‌ها استفاده می‌شوند، قابل مقایسه با پردازنده‌های ۷ نانومتری AMD هستند.

بنابراین این یک معیار کاملا دقیق محسوب نمی‌شود اما با توجه به اینکه چنین معیاری از طرف کاربران پذیرفته شده، شرکت‌ها همچنان از آن استفاده می‌کنند. البته حالا که تفاوت بین نسل‌های مختلف این فناوری نسبت به گذشته بسیار کمتر شده، شرکت‌هایی مانند TSMC از چند نسل مختلف فناوری مثلا ۳ نانومتری استفاده می‌کنند و فقط نام‌های مختلفی برای این فناوری‌ها در نظر می‌گیرند.

سامسونگ در زمینه‌ی ساخت تراشه‌های موبایل همچنان مهم‌ترین رقیب TSMC محسوب می‌شود و این شرکت هم قصد دارد در سال ۲۰۲۲ تولید تراشه‌های ۳ نانومتری را آغاز کند و در سال ۲۰۲۵ هم تولید تراشه‌های ۲ نانومتری را کلید می‌زند.

منبع: GSMArena



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما