اپل احتمالا هر ۱۸ ماه تراشه‌های جدید معرفی خواهد کرد

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۳ دقیقه
تراشه‌های اپل

یک روزنامه‌ی چینی گزارش داده که اپل هر ۱۸ ماه یک‌بار تراشه‌های اختصاصی کامپیوترهای مک را به‌روزرسانی خواهد کرد. این در حالی است که تراشه‌های استفاده شده در آیفون، آیپد و اپل واچ هر سال یک‌بار به‌روزرسانی می‌شوند. بر اساس این زمان‌بندی، چیپست M2 در نیمه‌ی دوم ۲۰۲۲ معرفی خواهد شد و در نیمه‌ی نخست ۲۰۲۳ هم شاهد معرفی تراشه‌های M2 پرو و M2 مکس خواهیم بود.

گفته می‌شود تراشه‌های سری M2 مبتنی بر فناوری ساخت ۴ نانومتری خواهند بود و نسل بعدی آن‌ها یعنی سری M3 با فناوری ساخت ۳ نانومتری راهی بازار خواهند شد. قبل از مهاجرت اپل به سمت تراشه‌های اختصاصی، کامپیوترهای مک از پردازنده‌های ساخت اینتل استفاده می‌کردند. به همین خاطر اپل برای برنامه‌ریزی و زمان‌بندی معرفی کامپیوترهای مک، باید از برنامه‌های اینتل تبعیت می‌کرد. اما حالا که این شرکت برای تراشه‌ها دیگر وابستگی ندارد، می‌تواند بدون نگرانی بابت مسائل این‌چنینی، برای عرضه‌ی این کامپیوترها برنامه‌ریزی کند.

باید خاطرنشان کنیم طی ۳۶ سال گذشته، پردازنده‌ی کامپیوترهای اپل از ۴ معماری مختلف استفاده کرده‌اند. اولین کامپیوتر این شرکت در سال ۱۹۸۴ با پردازنده‌ی مبتنی بر معماری موتورولا بهره می‌برد و تا سال ۱۹۹۵ استفاده از این پردازنده‌ها ادامه پیدا کرد. اپل سپس با IBM و موتورولا متحد شد و این سه شرکت معماری PowerPC را برای پردازنده‌های کامپیوترها توسعه دادند. پردازنده‌های مبتنی بر این معماری ابتدا در تعدادی از کامپیوترهای IBM مورد استفاده قرار گرفتند و در نهایت اپل هم به بهره‌گیری از این پردازنده‌ها روی آورد.

تراشه‌های اپل

در اواسط دهه ۲۰۰۰، اپل دیگر علاقه زیادی به بهره‌گیری از پردازنده‌های PowerPC نداشت. زیرا به دلیل تأخیر در طراحی و ساخت این پردازنده ها، کامپیوترهای اپل از نظر سرعت نمی‌توانستند با کامپیوترهای ویندوزی مبتنی بر پردازنده‌های اینتل رقابت کنند. در نهایت اپل در رویداد WWDC 2005 اعلام کرد که کامپیوترهای این شرکت به بهره‌گیری از پردازنده‌های شرکت اینتل روی می‌آورند. با این کار، توان سیستم‌های مک به صورت ناگهانی چند برابر شد.

در نهایت در سال ۲۰۲۰ اپل بار دیگر اعلام کرد که سیستم‌های مک طی یک فرایند چند ساله به بهره‌گیری از تراشه‌های اختصاصی این شرکت روی می‌آورند. اپل برای این تراشه‌ها از معماری Arm استفاده کرده که تقریبا تمام تراشه‌های موجود در گجت‌های مختلف از این معماری بهره می‌برند. از جمله مزایای معماری Arm می‌توانیم به کاهش مصرف انرژی اشاره کنیم و به همین خاطر جدیدترین مک‌بوک‌ها از نظر عمر باتری حرف زیادی برای گفتن دارند.

اپل سال‌هاست که برای محصولاتی مانند آیفون، آیپد، اپل واچ و اپل تی‌وی از تراشه‌های اختصاصی استفاده می‌کند و به همین خاطر در این زمینه تجربیات زیادی به دست آورده است. اپل برای طراحی اپل سیلیکون، رویکرد طراحی تراشه‌های موبایل را در پیش گرفته و به همین خاطر این تراشه‌ها به غیر از پردازنده، دارای پردازنده‌ی گرافیکی قدرتمندی نیز هستند. از سوی دیگر باید به افزایش یکپارچگی بین رم و پردازنده هم اشاره کنیم که همین موضوع منجر به افزایش قابل توجه این سیستم‌های مک شده است.

تراشه‌های اپل

بعد از معرفی چیپست M1، مدتی قبل تراشه‌های M1 پرو و M1 مکس معرفی شدند که در نسل جدید مک‌بوک پرو مورد استفاده قرار گرفته‌اند. این دو تراشه از نظر پردازنده و پردازنده‌ی گرافیکی قدرت بسیار بیشتری را نسبت به M1 ارائه می‌دهند. بر اساس گزارش‌های منتشر شده، اپل ظاهرا برای تراشه‌های اختصاصی سیستم‌های مک همین رویکرد را ادامه می‌دهد. این یعنی بعد از معرفی چیپست M2، شاهد رونمایی از چیپست‌های قدرتمندتر M2 پرو و M2 مکس خواهیم بود.

بر اساس گزارش‌های منتشر شده، اپل در بهار سال آینده از یک آی‌مک ۲۷ اینچی با نمایشگر mini-LED و طراحی جدید رونمایی می‌کند و مدتی بعد از آن هم مک‌بوک ایر جدید با طراحی متفاوت از راه می‌رسد. روی هم رفته اپل با ساخت تراشه‌های اختصاصی برای کامپیوترهای مک، روزبه‌روز فاصله‌ی خود را از دیگر شرکت‌های سازنده افزایش می‌دهد و باید ببینیم دیگر شرکت‌ها برای کم کردن این فاصله چه برنامه‌هایی را عملی خواهند کرد.

منبع: MacRumors

راهنمای خرید آیفون


برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما