اپل با پرداخت ۹۵ میلیون دلار پروندهی شاکیان AppleCare را میبندد
در تاریخ ۳۰ ژوئن ( ۱۱ بهمن ماه) سال جاری، شرکت اپل به شکایت گروهی از کاربران خود در مورد تبلیغات دروغین سرویس AppleCare رسیدگی کرد. طرح دادخواست این پرونده در سال ۲۰۱۶ آغاز شد و از آن زمان تاکنون سه جلسه برای حل و فصل این پرونده برگزار شده تا سرانجام در چهارمین جلسه طرفین به توافقات نهایی برسند. در نهایت، شرکت اپل با پرداخت ۹۵ میلیون دلار موافقت کرد تا این قضیه به پایان برسد.
شاکیان این قضیه اعلام کردهاند که سرویس AppleCare اپل با تبلیغات غلط انداز خود آنها را فریب داده است. در این تبلیغات به شکل واضحی نشان داده شد که اگر آیپد یا آیفون شما دچار آسیب فیزیکی یا نقص سختافزاری شود، این سرویس باید آنها را تعویض یا تعمیر کند. در صورت تعویض محصول، کالای جدید باید کیفیتی مشابهی کالای قبلی داشته باشد. با این حال، به نظر میرسد اپل این محصولات آسیب دیده را با محصولات رفربیش شده خود تعویض میکند و به همین دلیل کاربران از شرکت اپل شکایت کردهاند.
سرویس AppleCare، سرویسی از سمت شرکت اپل است که کاربران میتوانند هنگام خرید محصولات این سرویس را خریداری نمایند. ( درست متوجه شدید؛ این سرویس مانند گارانتی رایگان نیست و باید خریداری شود. ) این شرکت با فروش این سرویس به مشتریان متعهد میشود که هر ایرادی برای محصولات خود از قبیل ضربه، آب خوردگی، شکستگی و … را پشتیانی کرده و هیچ هزینهای در قبال این خدمات دریافت نکند.
محصولات رفربیش شده (Refurbished)، در واقع محصولاتی هستند که به دلایلی به فروشنده یا توزیع کننده برگشت داده شدهاند و بعد از رفع اشکال، دوباره با عنوان یک کالای نوسازی شده روانه بازار می شوند. دقت کنید که محصولات مرجوعی نوسازی شده کالای دست دوم نیستند و تاکنون هم استفاده نشدند، اما به خاطر نقص در بسته بندی، سخت افزار و یا نرم افزار، قابل فروش به مصرفکننده نبوده و به همین خاطر نمایندهی فروش آن را مجددا به تولیدکننده بازگردانده است.
وکلای اپل میگویند که شاکیان نمیتوانند اثبات کنند که مشکلات گزارش شده در مورد سخت افزار، به دلیل استفاده از قطعات رفربیش شده است و عبارت مشابه کیفیت قبلی کالا لزوما به معنی ارائهی یک کالای جدید نخواهد بود. شاکیان این پرونده اپل از تاریخ ۲۰ جولای ۲۰۱۲ از سرویسهای AppleCare و AppleCare پلاس استفاده می کنند.
منبع: GSMArena