اپل و سامسونگ در سه‌ماه‌ی نخست ۲۰۲۱ پیشتاز بازار گجت‌های پوشیدنی بوده‌اند

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۵ دقیقه
اپل سامسونگ گجت‌های پوشیدنی

با توجه به گزارشی که از سوی مؤسسه‌ی IDC منتشر شده، به نظر می‌رسد دو شرکت اپل و سامسونگ توانستند در سه‌ماه‌ی نخست امسال بازار گجت‌های پوشیدنی را تحت سلطه‌ی خود درآوردند.

طی چند سال گذشته اپل در بازار گجت‌های پوشیدنی با اختلاف بسیار زیادی در صدر قرار داشته چرا که محصولات این شرکت در این زمینه از جمله اپل واچ و ایرپادز از قابلیت‌های بسیار خوبی بهره می‌برند و هماهنگی فوق‌العاده بالایی با گوشی‌ها یا سایر دستگاه‌های شرکت آمریکایی دارند. این گجت‌ها آن‌قدر باکیفیت هستند که حتی قیمت بالای آن‌ها هم (معمولا گران‌تر از محصولات مشابه از برندهای دیگر) مانعی برای تبدیل شدن آن‌ها به پرفروش‌ترین گجت‌های پوشیدنی نشده است.

در طرف مقابل اما سامسونگ قرار دارد که توانسته عملکرد بسیار خوبی در این زمینه داشته باشد. به‌خصوص طی یکی دو سال اخیر که گجت‌های پوشیدنی در بازار حسابی خوش درخشیدند؛ آن‌قدری که حتی اپل و سامسونگ هندزفری‌های سیمی را از درون بسته‌بندی گوشی‌های جدید خود حذف کردند و در نتیجه فروش هدفون‌های بی‌سیم آن‌ها افزایش پیدا کرد.

البته اپل شاید بهترین شرکت در زمینه‌ی تولید و فروش گجت‌های پوشیدنی بوده و در سه‌ماه‌ی نخست هم در صدر حضور داشته باشد، اما به نظر می‌رسد تقاضا کمی کاهش یافته و این موضوع کاملا طبیعی است. چرا که محصولاتی نظیر ایرپادز و ایرپادز پرو تقریبا قدیمی هستند و صحبت‌های زیادی شنیده می‌شود مبنی بر اینکه نسل جدید آن‌ها با قابلیت‌های خوبی عرضه می‌شوند. بنابراین کاربران تمایل پیدا کردند کمی منتظر بمانند تا محصول جدید را خریداری کنند.

می‌پردازیم به بررسی عملکرد اپل و سامسونگ و البته سایر شرکت‌ها در فروش گجت‌های هوشمند در سه‌ماه نخست امسال تا ببینیم وضعیت دو رقیب دیرینه در این زمینه به نسبت یکدیگر و رقبای قدرتمند دیگر چگونه است.

رشد چشمگیر فروش گجت‌های پوشیدنی سامسونگ

ساعت هوشمند سامسونگ گلکسی واچ 3

سامسونگ در سه‌ماه‌ی نخست امسال موفق شد ۳٫۵ میلیون گجت پوشیدنی را به سراسر اروپا ارسال کند که به نسبت بازه‌ی زمانی مشابه در سال گذشته ۲۷ درصد رشد را نشان می‌دهد. اگرچه میزان رشد بسیار بالاست اما سهم سامسونگ از این بازار از ۱۶٫۸ درصد به ۱۶٫۱ درصد کاهش داشت.

مؤسسه‌ی IDC جزئیات مربوط به عملکرد سامسونگ را در این بازه‌ی زمانی مشخص نکرد اما با توجه به بررسی‌های صورت گرفته می‌توان کاملا مطمئن بود که ساعت‌های هوشمند جدید این شرکت در کنار گلکسی بادز پرو، نقش اساسی در رسیدن به این موفقیت ایفا کردند. انتظار می‌رود سامسونگ طی مدت زمان کم، بتواند به شکل چشمگیری پیشرفت بیشتری داشته باشد. چرا که گلکسی واچ ۴ و واچ اکتیو ۴ قرار است با سیستم‌عامل WearOS گوگل که فوق‌العاده غنی و مجهز است راهی بازار شوند. بدین ترتیب اپل دیگر نمی‌تواند فقط به خاطر برتری WatchOS بر تایزن، به ساعت‌های سامسونگ غلبه کند و باید رقابت جذاب و تماشایی بین دو شرکت به کجا خواهد کشید.

همچنین به نظر می‌رسد سامسونگ قصد دارد امسال از یک هدفون بی‌سیم دیگر تحت عنوان گلکسی بادز ۲ رونمایی کند. محصولی که گفته می‌شود قرار نیست مانند گلکسی بادز پرو یک بالارده باشد و برای آن دسته از کاربرانی طراحی شده که در محدودیت بودجه قرار دارند. همین موضوع می‌تواند به موفقیت بیشتر سامسونگ در بازار کمک کند چرا که بسیاری از کاربران توان خرید گجت‌های گران‌قیمت این شرکت را ندارند. بنابراین به نظر می‌رسد نیمه‌ی دوم سال جاری برای شرکت کره‌ای بسیار خوش‌یمن خواهد بود.

نبود تقاضا برای مچ‌بندهای هوشمند در اروپا و وضعیت نابسامان شیائومی

مچ‌بند هوشمند شیائومی می‌بند 6

بعد از اپل و سامسونگ شیائومی در بازار اروپا در رده‌ی سوم از لحاظ فروش گجت‌های پوشیدنی قرار دارد و توانست ۲٫۵ میلیون محصول را به این قاره ارسال کند. اگرچه این میزان برای شرکتی مثل شیائومی کافی است اما به نظر می‌رسد شرکت چینی وضعیت خیلی خوبی در این بازار ندارد چرا که معروف‌ترین گجت‌های پوشیدنی شیائومی یعنی می‌بندها در اروپا خیلی طرفدار ندارند.

در بازه‌ی زمانی مشابه در سال گذشته، شیائومی ۲٫۶ میلیون گجت را در بازار اروپا به فروش رسانده بود اما امسال این رقم به ۲٫۵ رسیده است. همین کاهش ناچیز کافی بود تا سهم شرکت از بازار گجت‌های پوشیدنی از ۱۵٫۷ درصد به ۱۱٫۵ درصد کاهش پیدا کند تا شیائومی خود را در شرایط نامساعدی ببیند. متأسفانه IDC در این باره هم هیچ جزئیاتی را منتشر نکرد و نمی‌دانیم به تفکیک محصول، عملکرد شرکت چینی در اروپا چگونه بوده است. اما با توجه به اعداد و ارقام می‌توان نتیجه گرفت شیائومی وابستگی بالایی به مچ‌بندهای سری می‌بند خود دارد و اگر عملکرد این محصولات خوب نباشد، شرکت هم وضعیت خوبی در بازار گجت‌های پوشیدنی نخواهد داشت.

جالب اینجاست وضعیت فروش گوشی‌های هوشمند شیائومی در اروپا به خاطر وضعیت بسیار بد هواوی فصل به فصل در حال پیشرفت است اما در زمینه‌ی فروش گجت‌های پوشیدنی پیشرفت خوبی را شاهد نیستیم که این موضوع می‌تواند به عملکرد بسیار بهتر سامسونگ و اپل و سابقه‌ی بسیار بیشتر آن‌ها مرتبط باشد. انتظار می‌رود شیائومی در این زمینه هم سیاست مشابهی را در پیش گرفته و به عرضه‌ی محصولات باکیفیت و ارزان‌قیمت ادامه دهد تا در نهایت بتواند نظر مثبت کاربران را جلب کند. درست مانند اتفاقی که با گوشی‌های هوشمند شرکت رخ داد.

شیائومی طی سال‌های اخیر از هدفون‌های بی‌سیم و ساعت‌های هوشمند متعددی رونمایی کرد اما بدیهی است هیچ یک از آن‌ها نتوانستند با وجود قیمت مناسب و کیفیت خوب، رقیبی برای اپل و سامسونگ در بازار گجت‌های هوشمند به حساب بیایند. خبر نسبتا بد برای شیائومی اما این است که IDC رشد مچ‌بندهای هوشمند در بازار اروپا را در ۵ سال آینده فقط ۲ درصد پیش‌بینی کرده و این یعنی شرکت چینی در بهترین حالت، ۵ سال دیگر فقط ۲ درصد رشد را در فروش مچ‌بندهای هوشمند خود خواهد دید.

البته که این پیش‌بینی‌ها لزوما قرار نیست درست از آب در بیایند و بازار بررسی‌شده هم فقط اروپا بوده که اگرچه یکی از مهم‌ترین بازارها برای شرکت‌های تولیدکننده‌ی گجت‌های هوشمند به حساب می‌آید اما نمی‌تواند معیار خوبی برای این موضوع باشد که می‌بندها در سراسر جهان طرفدار دارند یا خیر. شما عزیزان می‌توانید میزان فروش گجت‌های هوشمند و سهم شرکت‌های اپل، سامسونگ، شیائومی، هواوی، هوامی و سایر از بازار را در سه‌ماه نخست سال‌های ۲۰۲۰ و ۲۰۲۱ در جدول زیر مشاهده کنید.

اپل سامسونگ گجت‌های پوشیدنی

به ترتیب از چپ به راست: میزان فروش و سهم از بازار در سه‌ماه نخست ۲۰۲۱، میزان فروش و سهم از بازار در سه‌ماه نخست ۲۰۲۰، رشد سالانه

منبع: PhoneArena

راهنمای خرید آیفون


برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X