اپل برای نابود کردن سامسونگ در آمریکا برنامه‌ای جدید دارد

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۴ دقیقه
آیفون در برابر گلکسی

اینطور که به نظر می‌رسد، اپل قصد دارد برای فروش آیفون‌ها و سایر محصولات سخت‌افزاری خود اشتراک ماهیانه در نظر بگیرد تا کاربر مجبور نباشد کل پول گوشی را یک‌جا پرداخت کند.

به خاطر دارید وقتی اولین‌بار اپل تصمیم گرفت شارژر و هندزفری را از جعبه‌ی گوشی‌هایش حذف کند، بسیاری از کاربران در شبکه‌های اجتماعی به شوخی می‌گفتند که شاید بعدها اپل قطعات را درون کارتون قرار دهد و بگوید خودتان آن را مونتاژ کنید. برخی دیگر هم به شوخی می‌گفتند جعبه‌ی خالی را برای کاربر ارسال می‌کنند و در نتیجه او مجبور می‌شود خودش گوشی را به صورت مجزا خریداری کند. این اتفاق هیچ‌وقت رخ نداد و طبیعی هم هست که شاهد آن نیستیم اما به نظر می‌رسد شرکت کوپرتینویی یک برنامه‌ی عجیب دیگر در سر دارد که باعث می‌شود آیفون شما تا زمانی که ماهانه پول بدهید مال خودتان باشد! البته این سیاست جدید اندکی خوب هم به نظر می‌رسد.

طبق گزارش منتشر شده از سوی وب‌سایت بلومبرگ که وب‌سایت معتبری هم به حساب می‌آید، اپل می‌خواهد به‌جای اینکه یک‌جا گوشی‌هایش را به فروش برساند، برای آن‌ها اشتراک ماهیانه در نظر بگیرد. اگر در کشوری زندگی می‌کنید که اپل در آن‌جا فروشگاه رسمی دارد باید بدانید این برنامه با خرید اقساطی آیفون که به مدت ۲۴ ماه قسط‌بندی می‌شود فرق دارد. در آن شرایط گوشی بعد از ۲۴ ماه مال شما می‌شد اما در این حالت جدید گوشی هیچوقت مال شما نخواهد بود مگر اینکه هر ماه، مالکیت خود را بر آن شارژ کنید. همچنین در حالت قسطی امکان تعویض آیفون با مدل جدید فقط بعد از یک سال فراهم می‌شود اما در این حالت هر زمان که بخواهید می‌توانید آیفون خود را تغییر دهید.

برای مثال خرید حساب کاربری اسپاتیفای به این صورت است که شما به صورت ماهیانه یا سالانه، اشتراکی را خریداری می‌کنید و بعد از گذشت مدت زمان یادشده، دوباره حساب خود را شارژ کرده و از آن استفاده می‌کنید. اگر این کار را انجام ندهید، از ارائه‌ی خدماتی که قرار بود اسپاتیفای در قبال عرضه‌ی آن‌ها از شما پول بگیرد، محروم خواهید شد و شما می‌مانید و یک حساب کاربری بدون قابلیت‌های جذاب.

این برنامه‌ای که اپل در سر دارد هم دقیقا همینطور است. دیگر مجبور نیستید آیفون را با قیمت نجومی خریداری کنید، اما باید هر ماه برای استفاده از آن به حساب اپل پول واریز کنید. بنابراین گوشی از لحاظ فنی هیچوقت مال شما نخواهد بود چون بعید است برنامه‌ای برای خرید دائمی آن در نظر گرفته شود. اینطور هم که به نظر می‌رسد، قیمت اشتراک ماهیانه بسیار کمتر از چیزی خواهد بود که در خریدهای اقساطی اپل و شرکت‌های مخابراتی پرداخت می‌شود. همچنین گفته می‌شود کاربران می‌توانند در صورت رونمایی از یک آیفون جدید، آن را با آیفون قدیمی خود تعویض کنند. البته چون خرید دائمی وجود ندارد، مبلغی هم برای گوشی در نظر گرفته نمی‌شود، بنابراین شاید اپل برای آیفون‌های جدید، حق اشتراک بیشتری را از شما که گوشی قدیمی خود را با آن تعویض کردید دریافت کند.

این اقدام اپل باعث می‌شود فروش آن همیشه تداوم داشته باشد و از طرفی تأثیر شرکت‌های مخابراتی هم به حداقل می‌رسد چرا که این برنامه توسط خود اپل و فروشگاه بزرگ آن یعنی اپ‌استور یا سرویس ابری iCloud صورت می‌گیرد. هنوز مشخص نیست این اتفاق چه زمانی رسما رخ خواهد داد اما به نظر می‌رسد امکان تعویق آن وجود دارد. در حال حاضر به نظر می‌رسد این اتفاق اواخر امسال یا اوایل سال ۲۰۲۳ رخ خواهد داد.

البته اپل در سپتامبر امسال از گوشی‌های جدید خود رونمایی می‌کند. اگر شرکت بخواهد اشتراک ماهیانه را از اوایل سال ۲۰۲۳ راه‌اندازی کند، بنابراین به نظر می‌رسد از آیفون‌ها آن را شروع نمی‌کند. چون آیفون ۱۴ و مدل‌های مختلف آن دو یا سه ماه قبل از این برنامه راهی بازار شده‌اند. طبیعتا نمی‌توان گوشی را از کار انداخت و از کاربران درخواست پرداخت اشتراک ماهیانه داشت. بنابراین به نظر می‌رسد از سری آیفون ۱۵ به بعد، باید برای خرید آیفون‌ها اشتراک ماهیانه بپردازیم. فراموش نکنید در گزارشی که منتشر شده، نه فقط آیفون‌ها بلکه کل محصولات سخت‌افزاری اپل قرار است مشمول این سیاست جدید شوند.

اپل در حال حاضر قصد دارد این سیاست را برای کاربران خود در کشور آمریکا در نظر بگیرد. جایی که بزرگ‌ترین رقیب این شرکت یعنی سامسونگ، کمی کمتر از نصف سهم آن را از بازار در اختیار دارد (۵۷ در مقابل ۲۸٪). اما ظاهرا شرکت می‌خواهد در کشور خود، بیشترین میزان فروش را داشته باشد. بنابراین با این سرویس می‌خواهد کاربران بیشتری را به خود جذب کند چون در این صورت خرید آیفون‌ها بسیار ساده‌تر خواهد بود.

تصور کنید بسیاری از کاربران به خرید گوشی‌های میان‌رده روی می‌آورند چرا که قیمت گوشی‌های آیفون یا بالارده در مقایسه با آن‌ها بسیار بیشتر است. حال تصور کنید با پرداخت مبلغی بسیار کم بتوانید یک ماه از آیفون استفاده کنید. البته نمی‌دانیم در صورت عدم پرداخت اشتراک ماهیانه چه اتفاقی خواهد افتاد. کمی سخت است بخواهیم این موضوع را تصور کنیم چون باید یک برنامه‌ریزی بسیار دقیق و حساب‌شده پشت آن قرار داشته باشد. متأسفانه اطلاعات‌مان در این زمینه کم است اما می‌دانیم اپل می‌خواهد کسب و کار بخش اشتراک خود را بیش از اینکه می‌بینیم گسترش دهد.

شرکت‌های دیگر نظیر سامسونگ که در حال حاضر بزرگ‌ترین شرکت فروشنده‌ی گوشی در جهان به حساب می‌آید پاسخی به این اقدام چالش‌برانگیز اپل نداده‌اند. اما فکر می‌کنیم با این سیاست جدید، اپل تا یک سال دیگر جایگاه سامسونگ را بعد از بیش از یک دهه برای همیشه مال خود کند. مشتاقانه منتظر هستیم ببینیم اپل چگونه و با چه قوانینی می‌خواهد این سرویس جدید را راه‌اندازی کند و محصولات سخت‌افزاری خود را به‌فروش برساند.

نظر شما در این رابطه چیست؟ آیا پرداخت حق اشتراک ماهیانه برای استفاده از محصولات اپل را سیاست خوبی می‌دانید یا فکر می‌کنید در این صورت باز هم کاربران متضرر و اپل منتفع خواهند شد؟ به نظر شما این سرویس چه قوانینی را در برخواهد گرفت؟

منبع: PhoneArena ،SamMobile



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

۵ دیدگاه
  1. Mohammad

    فک نکنم تو ایران اجرایی بشه

  2. حسین

    فقط یه نکته
    اپل اگه بخاد گوشی یا هر چیز دیگه ۱۳۰۰ دلاری رو به این روش بده و اگه مسلا اشتراک هر ماه ۵۰ دلار باشه و یکی حداقل ۴ ماه نگهش داره انگار گوشی ۱۳۰۰ دلاری رو در مدت ۴ ماه فقط ۲۰۰ دلار داده و رسما گوشی رو دست دوم یا سوم کرده و ظرفیت باطری و سایر چیز ها ضعیف شده و خلاصه پدر گوشی رو در اورده تنها با ۲۰۰ دلار تو ۴ ماه
    و بعدشم میتونه بگه که دیگه اشتراک نمیدم و بیا ببر واس خودت :/

  3. ایمان قربانی

    سلام من یچیزی بگم اپل در هر حال سودشو می کنه چون حتی با این کار که ماهیانه مثلاً پول از مثلاً مشتری بگیره سودشو با اونحال کرده بعلاوه میزان قیمتی که می گیره هر ماه مثلاً بگه ۱ سال مثلاً باید بخاطر آیفون ۱۶ ۲۰۰۰ دلار بپردازیم سودشو می کنه شاید این طرح هم شکست بخوره باید منتظر نتیجه بمونیم

  4. اهورا

    به نظرم سامسونگ هم قیمت هارو ۵۰ دلاری میکنه واسه هدفون هام ۱۰ دلار

    1. یاسر

      بهتر مردم عزیز سراسر دنیا از این رقابت مسخره سود میبرند

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X