نوآورانهترین محصولات اپل در قرن ۲۱
در طول سالهای گذشته، محصولات اپل همیشه در ردهی نوآورانهترین و انقلابیترین محصولات دنیای تکنولوژی به شمار میآمدهاند و همهی ما چه طرفدار این شرکت بودهایم و چه نبودهایم، همیشه برای معرفی محصولات جدید این شرکت هیجان داشتیم. کوپرتینوییها به لطف معرفی محصولات خلاقانه و پرطرفداری مانند آیفون و آیپد، در قرن ۲۱ رشد چشمگیری را تجربه کردند.
در طول چند سال اخیر، بارها در خبرها شنیدهایم که اپل عنوان باارزشترین شرکت جهان را تصاحب کرده است و این اتفاق تصادفی نیست. اگرچه محصولات اپل ارزانترین مدلهای بازار نیستند، اما همیشه نبض بازار را بهدست میگیرند و اغلب شیوهی تعامل ما با فناوری را تغییر میدهند.
نزدیک به ۵ دهه از عمر شرکت اپل میگذرد، اما این کمپانی بسیاری از بزرگترین و انقلابیترین محصولات خود را در سالهای اخیر رونمایی کرده است. در ادامه شما را با ۷ مورد از نوآورانهترین محصولات اپل در قرن حاضر آشنا میکنیم که به ترتیب سال معرفیشان در این فهرست ذکر شدهاند:
۷. آیپاد: محتوای مورد علاقهی شما همهجا در دسترس است (۲۰۰۱)
بسیاری از افراد اولین بار با خرید آیپاد وارد اکوسیستم اپل شدند. هنگامی که اولین نسل آیپاد در سال ۲۰۰۱ راهی بازار شد، مدلهای مختلفی از MP3 پلیرها در بازار حضور داشتند. اما آیپاد با همهی آنها متفاوت بود. این تفاوت تنها محدود به طراحی جدید و زیبای کنترل چرخشی و ایربادهای سفید خاطرهانگیز نبود، بلکه آیپاد فناوری را به یک عنصر جذاب در زندگی روزمره تبدیل کرد.
خیلی زود آیپاد به محصولی فراتر از یک پخش کنندهی موسیقی تبدیل شد. در واقع، این محصول یکی از اولین دستگاههای پخش کنندهی چندرسانهای بود. علاوه بر موسیقی، شما میتوانستید با آیپاد خود پادکست گوش کنید، فیلم ببینید یا حتی بازی کنید. اپل محصولی را به بازار عرضه میکرد که یک آرشیو تمام عیار محتوا بود و میتوانستیم آن را با خود به هر جایی ببریم. همچنین، این مدیا پلیر به انتخاب بسیاری از افراد تبدیل شده بود.
آیپاد در ابتدا با یک رنگ عرضه شد، اما این خانواده خیلی زود رشد کرد و در مدلها، اندازهها و رنگهای مختلف برای سلیقههای مختلف به بازار عرضه شد. این خانواده در عمر نزدیک به ۲۰ سالهی خود، فروش خیرهکنندهی ۴۵۰ میلیون دستگاه را به ثبت رساند. در نهایت، اپل در سال جاری میلادی با توقف تولید آیپاد تاچ، به عمر این خانواده پایان داد. داستان ظهور آیپاد و تحولاتی که ایجاد کرد تا راه برای معرفی آیفون هموار شود را مدتی قبل در مطلبی جداگانه بهصورت مفصل بررسی کردیم که از لینک زیر قابل دسترسی است.
۶. آیفون: اولین گوشی هوشمند مدرن (۲۰۰۷)
شاید بتوان آیفون را مهمترین محصول دههی اول قرن جدید میلادی به شمار آورد. این محصول اولین گوشی هوشمند دنیا نبود، اما اولین گوشی هوشمند مدرن به شکلی که امروزه میشناسیم به شمار میآید.
آیفون انقلابی در صنعت موبایل ایجاد کرد که نمیتوان آن را نادیده گرفت. گوشی هوشمند اپل اولین دستگاهی بود که به شما اجازه میداد هرجا که باشید صفحات اینترنت را به شکل واقعی مرور کنید. اولین مواجههی بسیاری از افراد با یک فروشگاه دیجیتالی محتوا مانند اپ استور با آیفون ممکن شد. این دستگاه با ویژگیهایی مانند آیمسیج و فیستایم توانست دامنهی ارتباطات کاربران را گستردهتر و سادهتر کند. از همه مهمتر این بود که تمامی این کارهایی که ذکر شدند فقط با لمس صفحهی نمایش بهوسیلهی نوک انگشت انجام میشدند.
در سالهای بعد هم اپل ویژگیهای مختلفی را به آیفون اضافه کرد که باعث پدید آمدن ترندهای بسیاری در بازار گوشیهای هوشمند شدند و آنها را به دستگاههایی کاربردیتر و جذابتر تبدیل کردند. از جملهی این ویژگیها میتوان به دستیار صوتی، سیستم پرداخت با استفاده از موبایل، احراز هویت کاربر با اثر انگشت و تشخیص چهره و بسیاری ویژگیهای نرم افزاری و سخت افزاری دیگر اشاره کرد.
۵. آیپد: تعریف دوبارهی مفهوم تبلتها (۲۰۱۰)
شاید فکر کنید اولین بار اپل بود که تبلت را به دنیا معرفی کرد، اما باید بدانید این محصول اولین بار در دههی ۹۰ میلادی توسط مایکروسافت، رقیب دیرینهی اپل به بازار معرفی شد. اما تا پیش از اینکه استیو جابز روی صحنه از آیپد رونمایی کند، تبلتها محصولات ضخیم و عجیبی بودند که تنها در مشاغل و صنایع خاص کاربرد داشتند و جایی در زندگی روزمرهی ما نداشتند.
این اپل بود که با بازطراحی مفهوم یک محصول که پیش از این هم وجود داشت، آن را به ابزاری کاربردی تبدیل کرد و پس از آن، سایر شرکتها هم سعی کردند به پیروی از او محصولات مشابهی را معرفی کنند. البته بهجز مایکروسافت که خانوادهی قدرتمند سرفیس را در بازار دارد و سامسونگ که چند نسل اخیر تبلتهایش ارزش توجه را دارند، سایر شرکتها خیلی زود از میدان بهدر شدند و عملا جایگاهی در بازار تبلتها ندارند.
آیپد تا مدتها از همان سیستم عامل iOS موجود روی آیفون استفاده میکرد که با تغییرات اندکی نسبت به نسخهی موجود روی آیفون در دسترس قرار میگرفت. اما چند سال قبل، اپل از سیستم عامل اختصاصی iPadOS رونمایی کرد که برای تبلتها بهینه شده و محصولات خانوادهی آیپد را هم به مدلهای مختلفی مانند آیپد پرو، آیپد ایر، آیپد و آیپد مینی گسترش داد تا برای هر کاربر یک مدل مناسب موجود باشد. اکنون آیپد بهقدری برای اپل ارزشمند است که از چیپ اختصاصی رایانههای خود، یعنی پردازندههای سری M در آن استفاده میکند، البته در حال حاضر فقط مدلهای پرو و ایر به این چیپ مجهز شدهاند.
۴. سیری: یک دستیار صوتی که واقعا کار میکند (۲۰۱۱)
سیری که بهعنوان یک ویژگی اختصاصی برای آیفون ۴ معرفی شده بود، خیلی زود جای خود را در قلب بسیاری از کاربران اپل پیدا کرد. در زمان معرفی، سیری با کارهایی که میتوانست انجام دهد هوش از سر همه برده بود. اجرای فرمانهایی مانند تنظیم یادآور، نوشتن یادداشت و بررسی وضعیت آبوهوا کارهایی بودند که سیری در آن زمان انجام میداد و بهخوبی هم انجام میداد.
از آن زمان تا کنون، این دستیار صوتی با بسیاری از اپها و دستگاههای اکوسیستم اپل یکپارچه شده و ویژگیهای صوتی و زبانهای جدیدی را پشتیبانی میکند و توانایی شناسایی گفتگوهای آن نسبت به روزهای اول بهبودهای بسیاری را تجربه کرده است. گرچه همهی کاربران آیفون مستقیما از طریق سیری با گوشی خود کار نمیکنند، اما هنگامی که بخواهند کاری را فوری انجام دهند، سیری سریعترین و مطمئنترین انتخابشان است.
این روزها، سیری میتواند دربارهی طیف وسیعی از موضوعات با شما صحبت کند و کارهای بسیاری برای شما انجام دهد. اما هنوز هم گیج کردن این دستیار کار سختی نیست و گاهی فرمان شما را با یک نتیجهی جستجوی گوگل پاسخ میدهد. اگرچه همین الان هم سیری از نظر بسیاری از افراد یک هوش مصنوعی همراه است که از دل فیلمهای علمی-تخیلی بیرون آمده، اما امیدواریم در آینده آن را باز هم هوشمندتر ببینیم.
۳. اپل واچ: یک ساعت هوشمند واقعی (۲۰۱۴)
از ارتباطاتی که در مجموعهی Star Trek میدیدیم تا ساعتهای مجهز به ماشین حساب کاسیو، مدتها بود که بشر در رویای خود به ساعت هوشمند فکر میکرد. تمامی آن رویاها و کنجکاویها سرانجام زمان معرفی نسل اول اپل واچ توسط کوپرتینوییها پاسخ داده شدند.
البته تا پیش از اپل، سایر شرکتها مدلهایی از ساعتهای هوشمند خود را راهی بازار کرده بودند، اما باز هم یکی از محصولات اپل بود که توانست توجهات را به ساعت هوشمند جلب کند و بازار نوپای این ابزار پوشیدنی را رونق دهد.
اپل نه تنها یک ساعت هوشمند به بازار عرضه کرد، بلکه دلایل بسیاری هم برای استفاده از این محصول به کاربران داد. داشتن اپل واچ در هنگام دویدن یا در باشگاه امروزه به امری عادی تبدیل شده است و این دستگاه برای بسیاری بهترین راه کنترل موسیقی و پادکست بدون نیاز به کار کردن با گوشی است. اپل واچ یک دستگاه بسیار عالی برای پایش فعالیتهای ورزشی و پیگیری پارامترهای مختلف سلامتی است. اما ویژگیهای آن به همینجا محدود نمیشود و یکپارچگی آن با اپلپی و سیری دلیل خوبی است که بسیاری از کاربران در سرتاسر جهان در طول روز این ساعت را روی مچ خود داشته باشند.
با وجود حضور شرکتهای مختلفی مانند سامسونگ و فسیل که مدلهای قدرتمند و جذابی را روانهی بازار میکنند، اپل واچ مدتهاست بر بازار ساعتهای هوشمند حکمرانی میکند و بیشترین فروش را به خود اختصاص داده است. موفقیت این دستگاه بهحدی است که حتی بازار ساعتسازان کلاسیک را هم بهخطر انداخته است.
۲. ایرپادز: موسیقی بیسیم واقعی (۲۰۱۶)
مدتها در فیلمها ایربادهایی را میدیدیم که بدون سیم در حال کار کردن هستند و افراد بسیاری بهدنبال چنین محصولاتی بودند تا از شر سیمهای دستوپاگیر خلاص شوند، اما گزینههای موجود بسیار محدود بودند و کاربردشان عمدتا برقراری تماس صوتی بود.
این بار هم یکی از محصولات اپل به میدان آمد تا همه چیز را تغییر دهد. هنگامی که اولین نسل ایرپادز در سال ۲۰۱۶ معرفی شد، نحوهی گوش دادن ما به موسیقی هم تغییر کرد. ایرپادز استاندارد جدیدی را در بازار هدفونهای بیسیم ایجاد کرد.
هندزفریهای بیسیم اپل اولین ایربادهای کاملا بیسیمی بودند که با استقبال مواجه شدند و موفقیت آنها باعث خلق دستهی جدیدی از گجتها شد و شرکتهای بسیاری به معرفی محصولات مشابه روی آوردند و امروزه ممکن نیست در خیابان راه بروید و با افرادی مواجه نشوید که از ایربادهای بیسیم استفاده میکنند.
اپل پس از موفقیت اولین نسل ایرپادز، خیلی سریع نسل دوم را با ویژگیهای جدید مانند شارژ بیسیم و صدای بهبود یافته به بازار عرضه کرد. در حال حاضر، ایرپادز پرو و ایرپادز ۳ از محبوبترین مدلهای بازار هستند که کیفیت صدا و عمر باتری بینظیری را ارائه میکنند.
۱. ایرتگ: ردیابی مناسب برای همه چیز
اگر منصفانه به ماجرا بنگریم، اپل کمی دیر وارد بازار ردیابهای هوشمند شد و شرکتهایی مانند Tile از سالهای قبل محصولاتی مشابه را روانهی بازار کرده بودند. ایرتگ اپل اولین ردیاب هوشمند بیسیم بازار نبود، اما ردیابی دقیقتر و اتصال آسان و هماهنگی آن با آیفون و سایر محصولات اکوسیستم اپل باعث شد تا بسیاری از کاربران این شرکت از این محصول استقبال کنند.
یکی از ویژگیهای کاربردی این محصول که آن را از مدلهای مشابه متمایز کرده است، شبکهی گستردهی آن است که بهراحتی روی شبکهی FindMy اپل کار میکند. این یعنی تقریبا همهی دستگاههای اپل نزدیک شما میتوانند به شما کمک کنند به ایرتگ خود وصل شوید.
استفاده از ایرتگ بسیار آسان است و شما میتوانید آن را به کوله پشتی، کلید و یا هر دستگاه دیگری که نگران گم شدنش هستید وصل کنید، اما همین سهولت در استفاده باعث شده تا بعضی از افراد از این محصول اپل برای جاسوسی از دیگران استفاده کنند. با افزایش گزارشها دربارهی این اتفاق، اپل مجبور شد راهحلی ارائه کند که طی آن، اگر ایرتگی برای مدت طولانی نزدیک کاربر بماند، از طریق آیفون به او اطلاع داده شود. در نهایت، این محصول هم ترندی در بازار ایجاد کرد که ردیابی اموال مختلف را سادهتر میکند و همین موضوع باعث شد تا شرکتهایی مانند سامسونگ و موتورولا هم به عرضهی محصولاتی مشابه اقدام کنند.
محصول شگفت انگیز بعدی چه چیزی خواهد بود؟
فرقی ندارد صحبت از چهرهی تکنولوژی در میان باشد یا روشهای تعامل ما با آن، شکی نیست که اپل نقش مهمی در تحول تکنولوژی در قرن ۲۱ داشته است. اگرچه این شرکت همیشه محصول جدیدی را خلق نکرده و گاهی نسخهای بهبود یافته از ایدهها و محصولات موجود را ارائه کرده است، اما اغلب محصولاتی که ارائه کرده کار را برای ما سادهتر کردهاند. چه طرفدار اپل باشیم و چه از این شرکت خوشمان نیاید، نمیتوانیم نقشی که در پیشرفت تکنولوژی و ورود آن به زندگی روزمرهی ما داشته را انکار کنیم.
محصولات اپل همیشه جزو برترینهای بازار بودهاند و شیوهی تعامل ما با تکنولوژی را بهگونهای که امروز میشناسیم تغییر دادهاند. اما باید دید این شرکت در ادامه به کدام بخشها ورود میکند و قرار است در آینده با چه محصولاتی ما را شگفتزده کند؟ نظر شما چیست؟ آیا به عینک واقعیت افزودهی اپل بیشتر امید دارید؟ یا منتظر خودروی هوشمند آن هستید؟
منبع: Make Use Of
چیزی که بیش از همه در این مطلب به چشم میخوره، افزودن پسوند “واقعی” به محصولات موجود و یا “اختراع دوباره” آنها بود و این سوال رو در ذهن من ایجاد میکنه که شرکتی که عنوان “یکی از نوآورترینها” رو یدک میکشه، چطور خالق هیچ چیز از صفر مطلق نبوده!؟
بنظرم اپل بواسطه پلن های خوب یکی از بهترین بازاریابان جهان یعنی استیو جابز، و طراحی های فوق مینیمال که هیچکس نمیتونه بهشون بگه زشت، بیشتر تونسته تولیدات موجود در جهان تکنولوژی رو مصادره کنه تا اینکه اونهارو خلق کنه و این واقعیت رو هم با برچسب هایی مثل “اختراع دوباره” بخوبی پنهان کرده.
از سمت دیگه چون این محصولات از ابتدا با قیمت های بالایی فروخته میشدند، پس اپل هم با خیال راحت به تولید کننده های سختافزار که بعضا همون رقباش در بازار هم بودند، سفارش بهترین کیفیتشون رو میداد و اسم خودش رو جلا میبخشید. روندی که متاسفانه در سال های بعد متوقف شد و اکنون شاهدیم که به لطف قدرت برند و بازی های روانشناسانه که یادگار همون دوران فروشنده بزرگ هستند، این شرکت میتونه محصولاتی رو که با اختلاف عقبتر و تهیتر از محصولات رقیب هستند رو با قیمت بیشتر عرضه کنه و مردمی هم که توی این سالها دیگه “اپل” بودن محصول براشون شده اولویت و نه خوب بودنش، برای خریدش صف میکشند و این واقعا ناراحت کنندست…