iFixit: برنامه تعمیر در خانه اپل دردسرهای زیادی را به همراه خواهد داشت

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۲ دقیقه
برنامه تعمیر در خانه اپل

اپل روز دوشنبه به‌صورت رسمی اعلام کرد که برنامه تعمیر در خانه‌ خود را برای لپ‌تاپ‌های مک‌بوک ایر و مک‌بوک پرو نیز گسترش می‌دهد. در همین زمینه، کارشناسان وب‌سایت iFixit که سابقه زیادی در حوزه‌ی کالبد شکافی محصولات دیجیتال مختلف دارند نگاهی به برنامه جدید تعمیر اپل انداخته‌اند و آن را مورد بررسی قرار داده‌اند.

اپل می‌گوید که برنامه تعمیر مک‌بوک ایر و مک‌بوک پرو بیش از ده‌ها نوع تعمیر مختلف را برای هر مدل ارائه می‌کند که از جمله‌ی آن‌ها باید به صفحه‌نمایش، قاب بالایی با باتری، ترک‌پد و موارد بیشتری که در آینده ارائه می‌شود، اشاره کرد. کاربرانی که مایل هستند تا مک‌بوک پرو یا مک‌بوک ایر معیوب خود را تعمیر نمایند، با پرداخت مبلغ ۴۹ دلار می‌توانند کیت‌های اجاره‌ای این شرکت را جهت اجرای تعمیرات تهیه کنند. به نظر می‌رسد که این برنامه تعمیر در خانه اپل، تعمیرپذیری مک‌بوک پروها را نسبت به قبل سخت‌تر کرده است.

به عنوان مثال، دفترچه راهنمای تعمیر تعویض باتری مک‌بوک پرو ۱۴ اینچی، ۱۶۲ صفحه کامل است. (البته یکی از اولین گام‌ها این است که ابتدا کل دفترچه راهنما را بخوانید). ظاهراً دلیل طولانی بودن راهنما این است که تعویض این باتری‌ها فقط به معنای خارج کردن و اضافه کردن باتری جدید نیست. در حقیقت کاربر برای تعویض باتری باید کل قاب بالایی و صفحه‌کلید را تعویض کند، زیرا اپل در حال حاضر باتری‌های جایگزین را به صورت تکی برای لپ‌تاپ ۱۴ اینچی خود نمی‌فروشد.

برنامه تعمیر در خانه اپل

طبیعتاً غیرعادی است که برای تعویض باتری یک لپ‌تاپ، بیشتر اجزای آن را جدا کنید. موضوع بعدی که کارشناسان وب‌سایت iFixit به آن اشاره کرده‌اند، بحث هزینه‌های آن است. قسمت قاب بالایی باتری که باید برای مدل‌های مک‌بوک پرو ۲۰۲۰ و ۲۰۲۱ خریداری کنید، قیمت ارزانی ندارد. ظاهرا طبق گزارش این وب‌سایت، کاربران باید برای خرید این محصول بیش از ۴۰۰ دلار بپردازند.

یکی از مهندسان iFixit در این رابطه می‌گوید: « آن طور که شواهد حاکی از آن است، برنامه تعمیر در خانه اپل برای لپ‌تاپ‌ها حداقل، دردسرهای زیادی را به همراه خواهد داشت. کاربران در ابتدا باید یک دفترچه‌ی ۱۶۲ صفحه‌ای را بخوانند و سپس در مورد تعمیر کردن آن‌ها تصمیم بگیرند. در مرحله‌ی بعدی باید هزینه‌ی زیادی را برای خرید قطعات جایگزین بپردازند. سپس باید تعمیر را ظرف ۱۴ روز انجام دهند. سوالی که در ذهن کاربران مطرح می‌شود آن است که آیا اپل واقعاً قابلیت تعمیر‌پذیری این لپ‌تاپ‌ها راحت‌تر از قبل کرده است؟»

یکی دیگر از کارشناسان این وب‌سایت از برنامه تعمیر در خانه‌ اپل برای تعویض باتری آیفون مینی خود استفاده کرده است. او پس از دریافت ابزارهای لازم برای انجام این کار و واریز مبلغ ۱۲۰۰ دلار برای تجهیزات خریداری شده، گفت: «دارم فکر می کنم اپل نمی‌خواهد که ما این محصولات را تعمیر کنیم.» مطمئناً آیفون‌ها، گوشی‌های هوشمند پیچیده‌ای هستند و غیرمنطقی نیست که تعمیر آن‌ها به یک فرآیند نسبتاً دشوار و تخصصی نیاز داشته باشد. اما از سوی دیگر، تعویض باتری‌های مک‌بوک به طور کلی چندان کار سختی نبوده‌ است.

برنامه تعمیر در خانه اپل

گوشی‌های هوشمند مدرن معمولاً به راحتی قابل تعمیر نیستند. اما این قضیه در مورد لپ‌تاپ‌های جدید و مدرن صدق نمی‌کند. نکته‌ی آخری که می‌توان به آن اشاره کرد این است که کیت‌های تعمیر آیفون‌ها اگرچه کمی پیچیده هستند، اما گامی در مسیر درست برای گوشی‌های هوشمند اپل بوده است. باید دید در ماه‌های آتی چه محصولات دیگری از غول فناوری آمریکایی به لیست این برنامه اضافه خواهند شد.

منبع: TheVerge



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X