تراشهی اپل M2 در برابر M1؛ تفاوت در چیست؟
همانطور که انتظار داشتیم، شب گذشته اپل بالاخره از چیپست M2 برای کامپیوترهای مک رونمایی کرد. این یعنی دیگر دوران خانوادهی تراشههای M1 به سر رسیده و در ماههای آینده باید انتظار معرفی تراشههای قدرتمند عضو سری M2 را داشته باشیم. اما بین تراشهی اپل M2 و M1 دقیقا چه تفاوتهایی وجود دارد و آیا نسل جدید این تراشه ارتقای قابل توجهی محسوب میشود؟
تاریخچهی مختصر و مفید اپل سیلیکون
اپل در سال ۲۰۲۰ اولین تراشهی اختصاصی برای کامپیوترهای مک را به نام M1 معرفی کرد. سپس در سال ۲۰۲۱ شاهد رونمایی از تراشههای M1 پرو و M1 مکس بودیم. در سال ۲۰۲۲ هم نوبت به M1 اولترا رسید که اساسا از دو تراشهی M1 مکس تشکیل شده است.
شب گذشته هم تراشهی اپل M2 رسما معرفی شد که مانند نسل قبلی قرار است به عنوان یک تراشهی پایینرده برای سیستمهای مک مورد استفاده قرار بگیرد. به احتمال زیاد در ماههای آینده شاهد رونمایی از مدلهای پرو، مکس و اولترا این تراشه نیز خواهیم بود.
با توجه به اینکه در حال حاضر میتوانید مکهای مبتنی بر تراشهی M1 را بخرید، کاربران باید بین این دو تراشه دست به انتخاب بزنند. بنابراین در ادامه به تفاوت بین این دو میپردازیم.
اپل M1
همانطور که گفتیم، اپل M1 نخستین تراشهی اختصاصی اپل برای کامپیوترهای مک به حساب میآید. این تراشه با بهرهگیری از معماری Arm توانسته عملکرد فوقالعادهای را با مصرف انرژی پایین برای کاربران ارائه کند. در حال حاضر به غیر از کامپیوترهای مکبوک ایر، مک مینی و آیمک، کاربران میتوانند آیپد پرو و آیپد ایر مبتنی بر این تراشه را هم خریداری کنند.
این تراشه از حداکثر رم ۱۶ گیگابایتی بهره میبرد و درون آن ۱۶ میلیارد ترانزیستور تعبیه شده است. با وجود اینکه دو سال از عرضهی آن میگذرد، اما همچنان چیپست بسیار قدرتمندی محسوب میشود و میتواند نیازهای بخش بزرگی از کاربران را برطرف کند.
اپل M2
M2 پنجمین تراشهی اختصاصی اپل برای سیستمهای مک به حساب میآید. اپل مدعی شده که پردازندهی این تراشه ۱۸ درصد سریعتر شده و پردازندهی گرافیکی آن هم ۳۵ درصد سرعت بیشتری ارائه میکند. همچنین باید به افزایش ۵۰ درصدی پهنای باند رم و افزایش ۴۰ درصدی سرعت موتور عصبی هم اشاره کنیم. گفتنی است این تراشه از حداکثر ۲۴ گیگابایت ظرفیت رم پشتیبانی میکند.
در حال حاضر فقط نسل جدید مکبوک ایر و مکبوک پرو ۱۳ اینچی از این تراشه استفاده میکنند. اپل M2 مبتنی بر نسل دوم فناوری ساخت ۵ نانومتری است و درون آن ۲۰ میلیارد ترانزیستور قرار دارد. همچنین برخلاف نسل قبلی که از حداکثر ۸ هستهی پردازشی برای پردازندهی گرافیکی بهره میبرد، پردازشگر گرافیکی این تراشه دارای حداکثر ۱۰ هسته است.
با توجه به اینکه ارزانترین مدل مکبوک ایر جدید ۲۰۰ دلار گرانتر از نسل قبلی است، به نظر میرسد مکبوک ایر M1 همچنان گزینهی جذابی برای بخش بزرگی از کاربران محسوب میشود. اما در نهایت با توجه به نیازها و بودجهای که دارید باید دست به انتخاب بزنید.
منبع: How To Geek