تراشه‌ی M1 مکس اپل در بنچمارک‌ها بالاتر از گرافیک‌های دسکتاپ قرار گرفت

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۴ دقیقه

ادعاهای بزرگ اپل درباره‌ی قابلیت‌های عملکردی دو تراشه‌‌ی قدرتمند M1 پرو و مکس اپل با انتشار بنچمارک‌های بیشتر از آن‌ها تأیید می‌شود. این‌بار بنچمارک محبوب GFXBench، امتیازات تراشه‌ی M1 مکس را منتشر کرده که بر اساس آن عملکرد این پردازنده حدود ۲۵ درصد سریع‌تر از نسخه‌ی موبایل کارت‌ گرافیک Nvidia RTX 3070 است. نتیجه‌ی این مقایسه با نمودار‌های منتشر شده اپل مطابقت دارد.

یکی از کاربران ردیت امتیاز‌های اولیه تراشه‌ی M1 مکس را منتشر کرده است. بررسی این امتیازات نشان می‌دهد که پردازنده‌ی قدرتمند M1 مکس اپل در مقابل تراشه‌های Radeon RX 6800M و RTX 3080 برتری بسیار چشمگیری دارد و عملا این دو تراشه در برابر غول اپل حرف زیادی برای گفتن نخواهد داشت. مقایسه دیگری در وب‌سایت آزتک بین تراشه‌ی اپل و سایر پردازنده‌های گرافیکی انجام شده که نتایج آن نیز بسیار حیرت‌انگیز است. چیپست M1 مکس اپل از بسیاری از پردازنده‌های گرافیکی دسکتاپ‌ها نظیر RTX 2080 Super ،Radeon RX 6800 XT و حتی Nvidia Titan V هم قوی‌تر ظاهر شده است.

تراشه‌ی M1 مکس

البته این تراشه در همه‌ی بنچمارک‌ها موفق ظاهر نشده ولی با توجه اینکه از این پردازنده در لپ‌تاپ‌های اپل استفاده می‌شود، نسبت به قدرت پردازنده‌های گرافیکی دسکتاپ‌ها عملکرد بسیار خوبی دارد. این‌ها تنها بنچمارک‌هایی نیستند که به بررسی عملکرد چیپست M1 مکس اپل پرداختند. در گزارش اخیر بنچمارک معتبر گیک‌بنچ، این چیپ توانست در آزمایش تک هسته‌ای امتیاز ۱۷۴۹ کسب کند و در آزمایش چند هسته‌ای امتیاز فوق‌العاده‌ی ۱۱۵۴۲ را به‌دست آورده است. با این نتیجه، به نظر می‌رسد که تراشه‌ی M1 Max حدود ۶۵ درصد سریع‌تر از پردازنده‌ی M1 در مک‌بوک‌ پروهای ۱۳ اینچی سال ۲۰۲۰ است که یکی از قدرتمندترین تراشه‌های گوشی هوشمند در بازار محسوب می‌شود.

علاوه‌ بر این، دو تراشه‌ی M1 پرو و مکس اپل در مقایسه با پردازنده‌ی اینتل ۷۰ درصد انرژی کمتری مصرف می کنند. اینتل، رقیب اپل که در حال آماده شدن برای معرفی پردازنده‌های جدید خود است احتمالا از چیپست‌هایی رونمایی خواهد کرد که در مقابل تراشه‌های بی‌نظیر اپل در مک‌بوک‌‌های پرو ۱۴ و ۱۶ اینچی، بتوانند خودی نشان دهند. مدیرعامل اینتل با در نظر گرفتن تمام این‌ها، باز هم معتقد است می‌تواند تراشه‌ای تولید کند که اپل را به خرید آن مجاب کند. اما این‌طور که به نظر می‌رسد، اصلا امکان ندارد این اتفاق رخ دهد مگر اینکه اپل در جایی که حضور دارد متوقف شود و اینتل رو به جلو حرکت کند. نکته‌ی جالب در این رابطه جایی است که وقتی از مدیرعامل اینتل پرسیده شد که آیا او از این بابت که شرکتش قرار است در آینده باز هم به‌عنوان سازنده‌ی تراشه برای اپل فعالیت کند ناامید است و تقریبا تسلیم شده است در پاسخ گفت: «من هیچ‌وقت نمی‌توانم بپذیرم روزی پردازنده‌های اینتل در هیچ محصولی استفاده نشوند. اما نکته‌ی جالب‌تر جایی است که اینتل به‌تازگی در یوتیوب، اپل را مورد تمسخر قرار داد و حالا پرسش اینجاست که آیا واقعا این شرکت می‌تواند بار دیگر اپل را به‌عنوان مشتری بزرگ خود داشته باشد یا نه.

در اینجا بد نیست نگاهی کوتاه بیاندازیم به دو تراشه‌ی جدید غول آمریکایی دنیای فناوری. دو پردازنده‌ی جدید اپل یعنی M1 Pro و M1 Max که چند روز پیش در مراسم اپل از آن‌ها رونمایی شده است. این دو چیپست نسخه‌هایی از تراشه‌ی M1 هستند که پاییز سال قبل معرفی شد و اکنون قلب تپنده‌ی مک‌بوک پرو جدید اپل را تشکیل می‌دهد. تراشه‌ی اصلی M1 کمتر از یک سال پیش به‌عنوان اولین تراشه‌ی اختصاصی اپل در لپ‌تاپ‌های اپل به بازار معرفی شد. این تراشه در زمان معرفی محصولات اپل در مک‌بوک ایر جدید اپل و مک بوک پرو ۱۳ اینچی استفاده شد.

پردازنده‌های M1 Pro و M1 Max با فناوری ۵ نانومتری ساخته شده‌اند که اپل از پیشرفت چشمگیر در عملکرد آن‌ها خبر می‌دهد؛ از جمله استفاده از هسته‌ی گرافیکی و پردازشی بیشتر و رم بالاتر. تراشه‌ی M1 Pro از تراشه‌ی M1 هفتاد درصد سریع‌تر است و عملکرد گرافیکی دو برابری دارد. در حالی که معماری پایه در M1 پرو مشابه نسل قبلی است، اما تعداد هسته‌ها افزایش پیدا کرده و اکنون با ۱۰ هسته روبه‌رو هستیم که شامل ۸ هسته قدرتمند و ۲ هسته کم‌مصرف می‌شود. اپل همچنین از پردازنده‌ی گرافیکی با ۱۶ هسته استفاده کرد که ۲۰۴۸ واحد اجرایی دارد. تراشه‌ی جدید اپل همچنین از حافظه‌ی رم بیشتری برخوردار است و حداکثر از ۳۲ گیگابایت رم با پهنای باند ۲۰۰ گیگابایت بر ثانیه پشتیبانی می‌کند. در مجموع این پردازنده از ۳۳.۷ میلیارد ترانزیستور و ۱۰ هسته تشکیل شده که تقریبا دو برابر ترانزیستور تراشه‌ی M1 محسوب می‌شود.

اپل همچنین در این مراسم از چیپست قدرتمندتری با نام M1 Max رونمایی کرده که پیکربندی ۱۰ هسته‌ای CPU دارد که شامل ۸ هسته قدرتمند و ۲ هسته کم‌مصرف، ۶۴ گیگابایت حافظه‌ی رم با پهنای باند ۴۰۰ گیگابایت بر ثانیه و پردازنده‌ی گرافیکی ۳۲ هسته‌ای است. تراشه‌ی M1 Max حاوی ۵۷ میلیارد ترانزیستور است که بزرگ‌ترین تراشه‌ای که اپل تاکنون ساخته به‌حساب می‌آید. همچنین اپل در این مراسم اعلام کرده که تراشه‌های جدید M1 Pro و M1 Max تا ۱٫۷ برابر عملکرد پردازشی قوی‌تری نسبت به چیپست M1 دارند.

منبع: Digitaltrends

راهنمای خرید آیفون


برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

یک دیدگاه
  1. AFK dude

    mobile processor رو نباید تراشه گوشی هوشمند ترجمه کرد، پردازنده های موبایل یا سیار مناسب تر هستن. جدا از این مطلب جالبی بود مرسی.

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X