اپل میخواهد تولیدات خود را در خارج از چین افزایش دهد
اینطور که به نظر میرسد، اپل میخواهد میزان تولیدات خود را در خارج از کشور چین افزایش دهد تا بدین ترتیب از وابستگی این شرکت به چین هم کاسته شود.
اپل در حال حاضر یکی از بزرگترین شرکتهای تولیدکنندهی گوشی هوشمند در جهان به حساب میآید که به لطف استقبال بینظیر کاربران از گوشیهای این شرکت، هر سال سفارش زیادی از سوی آن به خطوط تولید ارسال میشود. اما بزرگترین خط تولید این شرکت در کشور چین قرار دارد و میتوان گفت بخش بزرگی از نیاز مردم را همین کارخانهی مونتاژ تأمین میکند. اما این وابستگی طی چند سال اخیر واقعاً برای اپل با مشکلاتی همراه بوده است.
از زمانی که قرار بود آیفون ۱۲ رونمایی شود تاکنون، چین بارها و بارها به خاطر یک سری از موارد و مشکلات، برنامههای شرکت آمریکایی را مختل کرد. آن از سری آیفون ۱۲ که به طور کلی برنامهی عرضهی آنها به هم ریخت و این هم از سری آیفون ۱۴ که اگرچه به نظر میرسد سر موقع رونمایی میشوند، اما به خاطر قرنطینهی سراسری در چین، گفته میشد عرضهی آنها شاید به تعویق بیفتد.
حتی اگر شاهد رخ دادن چنین موضوعی هم نباشیم، باز هم اپل هر سال باید خود را آمادهی یک بازی جدید از سوی چین کند. البته به نظر میرسد شرکت آمریکایی تصمیم گرفته این وابستگی شدید را کمتر کند. طبق اطلاعات جدیدی که در این رابطه در اختیار داریم، ظاهرا اپل قصد دارد خطوط تولید بیشتری را در خارج از چین احداث کند. هندوستان و ویتنام از جمله کشورهای انتخابی اپل هستند که بسیاری از شرکتها از جمله سامسونگ هم یک سری خطوط تولید در آنجا دارند. البته اپل در هندوستان گوشی تولید میکند، اما فقط مدلهای استاندارد و اندکی قدیمی. تولید گوشیهای مدل پرو و جدید معمولا در همان کشور چین و در خط تولید فاکسکان صورت میگیرد.
در هفتهای که گذشت، چین در قرنطینه به سر میبرد و کارخانهی فاکسکان هم با تمام توان خود مشغول تولید گوشی نبود. در نتیجه پیشبینی شد که اپل در آینده واقعاً با مشکل مواجه شود. طبیعی هم بود که در نهایت شرکت آمریکایی چنین تصمیمی را برای نجات خود اتحاذ کند. البته تلاش اپل برای کاهش وابستگی به چین دلایل دیگری هم دارد که از جمله این موارد میتوان به جنگ تجاری بین آمریکا و چین و داستانهای زیاد بعد آن اشاره کرد. شرکتهای زیادی اکنون در تلاش هستند تا وابستگی خود را به چین کاهش دهند یا به طور کلی از بین ببرند. ترامپ، رئیس جمهور سابق آمریکا بر این باور بود که نه تنها باید چین را کاملا از این حیث تحریم کرد، بلکه باید در خود آمریکا کارخانهی مونتاژ راه انداخت که این موضوع به سبب دستمزد بالای کارگران آمریکایی، امکانپذیر نبود.
اپل فعلا در رابطه با این خبری که منتشر شده بیانیهای منتشر نکرده است. حال باید دید چه پیش میآید و آیا تصمیم شرکت در این باره قطعی است یا خیر.
- رونمایی از آیفون ۱۴ شاید به تعویق بیفتد
- خریداران آیفون ۱۴ انتخاب سختی از بین چهار مدل آن خواهند داشت
منبع: Euronews