آیفون برای دومین ماه متوالی پرفروشترین گوشی هوشمند چین شد
برای دومین ماه متوالی، آیفون اپل پرفروشترین گوشی هوشمند در کشور چین بوده است. بر اساس گزارش Counterpoint Research، آیفون ۲۳٫۶ درصد از سهم فروش بزرگترین شرکت گوشی هوشمند جهان را نسبت به ماه قبل که ۲۲ درصد بود، به خود اختصاص داده است. پس از اپل ویوو با سهم ۱۷٫۸ درصد تولیدکنندهی بعدی بوده است. این مؤسسهی تحقیقاتی بر این باور است که صعود اپل به رتبهی اول در چین به دلیل محبوبیت سری آیفون ۱۳ است که ویژگیهای عکاسی بهبودیافته، عمر باتری بیشتر و اقلام دیگر را تقریبا با قیمتی مشابه با سری آیفون ۱۲ به کاربران ارائه میدهد.
ماه نوامبر همچنین شامل روز مجردها در چین بود که مشابه روز جمعهی سیاه در کشورهای دیگر است. پلتفرم تجارت الکترونیک محبوب این کشور، JD.com، چندین مدل آیفون جدید و قدیمی را در فهرست ده گوشی برتر فروش روزانه خود از روز ۱۱ نوامبر (۲۰ آبان ماه) قرار داد. وال استریت ژورنال با استناد به گزارش Counterpoint Research اشاره میکند که رشد ماهانه اپل در چین از اکتبر تا نوامبر به ۱۵٫۵ درصد رسیده است. اما این شرکت تحقیقاتی پیشبینی کرده که نمایش قدرتمند اپل در چین بهزودی به پایان میرسد.
Ethan Qi، تحلیلگر Counterpoint میگوید انتظار میرود که فروش اپل در چین از دسامبر یا ژانویه کاهش یابد. به این دلیل که کاربران چینی گوشیهای آیفون قدیمی خود را با آیفونهای جدید عوض نمیکنند. همچنین باید خاطر نشان کنیم که زمان تحویل سفارشات آیفون کاهش یافته و سفارشهای مدلهای پروی آیفون ۱۳ از یک بازهی زمانی ۲۰ روزه در ماه نوامبر، اکنون در کمتر از یک هفته به دست شما میرسد. این بهبود در زمان ارسال حاکی از آن است که یا تعداد بیشتری از گوشیهای آیفون در دسترس است و یا سفارشات کمتری برای این گوشیهای هوشمند غول فناوری آمریکایی وجود دارد.
با وجود بهبود در دسترس بودن آیفون، چندین سایت تجارت الکترونیک در چین مصرفکنندگان را به خرید بیش از دو آیفون برای برخی از مدلهای محبوب محدود میکنند. همچنین کمک به اپل در چین، از جمله مشکلات مداومی است که بر تولید کنندهی شماره یک سابق گوشیهای هوشمند چینی یعنی هوآوی تأثیر گذاشته است. دولت ترامپ که به دلیل ارتباط با حکچ (حزب کمونیست چین) تهدیدی برای امنیت ملی در ایالتها تلقی میشود، این شرکت را در فهرست نهادهای وزارت بازرگانی قرار داد که دسترسی هواوی به زنجیرهی تأمین ایالات متحده آمریکا از جمله تأمینکنندگان برتر نظیر تأمینکننده تراشههای حافظه Micron، تأمینکنندهی نرم افزار گوگل، سازندهی تراشههای کوالکام و بسیاری دیگر را ممنوع کرد.
این امر باعث شد هواوی سیستم عامل و اکوسیستم HarmonyOS خود را توسعه دهد. زمانی که ایالات متحده آمریکا قوانین صادرات خود را تغییر داد تا کارخانههای تولید تراشهی خود را از ارسال تراشهها به هواوی منع کند، این شرکت در تلاش برای یافتن قطعاتی بود که میتوانست از آنها در محصولات خود بهره ببرد. علاوه بر اپل شیائومی، اوپو و ویوو از جمله ذینفعان سقوط هواوی بودند. هواوی با وجود اینکه ایالات متحده آمریکا آن را تحریم کرده، بهتازگی فروش نسخهی جدید هواوی میت ایکس ۲ تاشو Collector’s Edition خود که از اینترنت ۵G پشتیبانی میکند را آغاز کرده است.
سال گذشته آنر، شرکت زیرمجموعهی سابق هوآوی به مبلغ ۱۵ میلیارد دلار به کنسرسیومی فروخته شد که این شرکت را از همان محدودیتهایی که بر هواوی تأثیر میگذاشت، خارج کرد. آنر که نگران از دست دادن دسترسی به چیپستهای لازم به دلیل ارتباط با هواوی بود، تصمیم به جدایی از شرکت مادر سابق خود گرفت که به آن اجازه میداد از تراشهی اسنپدراگون ۸ نسل یک کوالکام در اولین گوشی تاشو خود استفاده کند که ماه آینده با پشتیبانی از ۵G رونمایی خواهد شد.
در حالی که اپل در دو ماه اول سه ماههی چهارم (اکتبر و نوامبر) در صنعت گوشیهای هوشمند چینی پیشتاز بود، طبق گزارش Counterpoint Research، اوپو در سه ماههی سوم سال ۲۰۲۱ با در اختیار گرفتن ۲۳ درصد از سهم بازار پیشتاز این رقابتها بود و پس از آن اوپو با ۲۰ درصد، آنر با ۱۵ درصد و پس از آن شیائومی با ۱۴ درصد، اپل ۱۳ درصد، هواوی ۸ درصد و ریلمی با ۴ درصد قرار گرفتند.
سهماههی چهارم سال ۲۰۲۱ هم به پایان رسید و آمار و ارقام مربوط به آن در اواخر ژانویه یا اوایل فوریه منتشر میشود. باید دید در نهایت اپل توانسته سال ۲۰۲۱ برای سه ماه متوالی پیشرو در بازار گوشیهای هوشمند چینی به پایان برساند یا پیشبینی Counterpoint مبنی بر کاهش یافتن عرضه به بازار آیفون در ماههای دسامبر و ژانویه درست از آب در میآید.
منبع: Phonearena