آیفون SE 5G اولین گوشی با آلومینیوم کم کربن است
اینطور که به نظر میرسد، آیفون SE 5G یا همان آیفون SE 3 اولین گوشی اپل است که شرکت آمریکایی در ساخت آن از آلومینیوم کم کربن استفاده کرده است.
اپل برای حفاظت از محیط زیست، در بسیاری از سیاستهای خود تجدید نظر و مبلغ هنگفت ۴٫۷ میلیارد دلار را روی این پروژه سرمایهگذاری کرد. شرکت آمریکایی قصد دارد از این پس در ساخت محصولاتش، بستهبندی آنها و به طور کلی هرکاری که در انجامش، امکان آزار دیدن محیط زیست وجود دارد، از موادی استفاده کند که مطمئن باشد کمترین خسارت را به محیط وارد میکنند.
آیفون SE 5G که بهتازگی معرفی و روانهی بازار شده هم گویا اولین محصول این پروژه است که اپل در ساخت آن، سلامت محیط زیست را اولویت اول خود قرار داد. این حرکت را میتوان تا حدودی هوشمندانه در نظر گرفت چرا که آیفون SE 5G بهعنوان ارزانقیمتترین گوشی اپل که از شبکهی پرسرعت 5G هم پشتیبانی میکند، فروش بسیار بالایی خواهد داشت و اپل هم با علم بر این موضوع، تصمیم گرفت در ساخت آن تا جایی که امکان دارد، سالم عمل کند. بنابراین شاید یک گوشی تأثیر چندانی در حفاظت از محیط نداشته باشد اما وقتی آن را در ابعاد چندین میلیون در نظر میگیریم قطعا تأثیر خود را خواهد گذاشت.
در همین راستا، شرکت در ساخت آیفون SE جدید خود از آلومینیوم کم کربن استفاده کرد که از طریق فناوری جدید شرکت ELYSIS تولید میشود. در این فرایند میزان کربن تا جایی که امکان دارد حذف میشود تا بدین ترتیب از محیط زیست هم تا حد زیادی حفاظت شود. این فناوری جدید گداخت آلومینیوم میتواند با آزادسازی اکسیژن بهجای گازهای گلخانهای، آلومینیومهای خالصی را تولید کند که بسیار سالمتر است. مدیرعامل ELYSIS هم در این رابطه گفت:
این اولین باری است که آلومینیوم با این میزان خلوص تولید میشود، بدون اینکه هیچ گاز گلخانهای آزاد شود. فروش این آلومینیومها به شرکتی نظیر اپل هم تأیید میکند که صنعت [گوشیسازی] تا چه اندازه به استفاده از آلومینیوم ما که با فناوری نوآورانهای گداخته میشود علاقهمند است.
اپل از سال ۲۰۲۰ تصمیم گرفت با حذف شارژر و هندزفری از درون جعبه از محیط زیست محافظت کند. تصمیمی که ناگهان باعث افزایش سود ۶٫۵ میلیارد دلاری شرکت آمریکایی شد؛ آن هم فقط به خاطر حذف شارژر و هندزفری از درون جعبه و این یعنی این میزان هنگفت، سود بهدست آمده از فروش لوازم جانبی که در نتیجهی این تصمیم به صورت مجزا به فروش رفتند را شامل نمیشود. این تصمیم اما تحسینبرانگیز است. اینکه شرکتی بهجای حذف شارژر و هندزفری از جعبه، در فرایند ساخت محصولاتش دقت بیشتری به خرج دهد، هم کاربر سود میکند، هم محیط زیست اما در شرایط نخست، فقط شرکت سازنده است که سود میکند و محیط زیست میماند با شارژرها و هندزفریهایی که بار دیگر با بستهبندی بزرگ به صورت مجزا به فروش میرسند.
آلومینیوم از این جهت توسط شرکتهای بزرگ تولیدکنندهی گوشیهای هوشمند استفاده میشود که بسیار سبک و در عین حال مقاوم است. به همین دلیل هم هست که میبینیم برخی از گوشیها اگرچه اندازهی بزرگی دارند اما وزن آنها نسبتا پایین است. سایر دلایل را میتوان به ظاهر زیبا، قابلیت رنگپذیری بالا، قیمت پایین، رسانای حرارت بودن و… مرتبط دانست.
- اپل ۶٫۵ میلیارد دلار با حذف شارژر و هندزفری از جعبهی آیفون سود کرده است
- کالبدشکافی آیفون SE 3 باتری بزرگتر آن را نشان میدهد
منبع: PhoneArena