پورت لایتنینگ آیفون برای راحتی نیست؛ برای کنترل است

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۴ دقیقه
پورت لایتنینگ

همان‌طور که احتمالا می‌دانید، اتحادیه اروپا می‌خواهد قانونی را تصویب کند که طبق آن تمام تولیدکنندگان گوشی‌ها و گجت‌ها، از جمله اپل، باید از پورت USB-C استفاده کنند و هدف اصلی این کار هم کاهش ضایعات الکترونیکی عنوان شده است. البته اپل قبلا با این قانون مخالف کرده بود و همچنان برای آیفون به استفاده از پورت لایتنینگ ادامه می‌دهد.

در این میان اپل می‌گوید مهاجرت به پورت USB-C در واقع به معنای ایجاد ضایعات الکترونیکی بیشتری نسبت به ادامه‌ی استفاده از پورت لایتنینگ خواهد بود؛ زیرا در این حالت کاربران به کابل و شارژرهای جدید نیاز پیدا می‌کنند. اپل در حالی این مسائل را مطرح می‌کند که آیپدها و مک‌بوک‌های جدید همراه با پورت USB-C راهی بازار شده‌اند و این اقدام با اعتراض گسترده‌ی کاربران هم روبه‌رو نشده است.

مقاومت اپل در برابر تغییر

پورت لایتنینگ

استدلال اپل از جنبه‌های مختلف اصلا منطقی نیست زیرا کنار گذاشتن پورت لایتنینگ نه‌تنها منجر به افزایش ضایعات الکترونیکی نمی‌شود، بلکه با اعتراض کاربران هم روبه‌رو نخواهد شد. اما واقعیت این است که اپل با این کار درآمد مهمی را از فروش کابل‌ها و لوازم جانبی مبتنی بر این پورت از دست می‌دهد و همچنین کنترل کمتری بر سخت‌افزارهای جانبی آیفون و شرکت‌های سازنده‌ی آن‌ها خواهد داشت.

در همین رابطه باید به تأییدیه MFi اشاره کنیم که مخفف عبارت Made for iPhone/iPod/iPad است و توسط شرکت اپل به تولیدکنندگان لوازم جانبی داده می‌شود. محصولاتی که این تاییدیه را دارند در واقع با استانداردهای اپل منطبق هستند و اپل از جانب تمام این لوازم جانبی درآمد کسب می‌کند.

اپل همواره به تمام کاربران توصیه می‌کند برای لوازم جانبی که به پورت آیفون متصل می‌شوند، باید محصولات دارای تاییدیه‌ی این شرکت را بخرند زیرا در غیر این صورت آیفون آن‌ها آسیب می‌بیند. به همین خاطر بسیاری از کاربران آیفون همواره خواهان استفاده از لوازم جانبی تأیید شده از طرف اپل هستند.

پورت لایتنینگ

این محدودیت و ترس برای گجت‌های اپل که دارای پورت USB-C هستند، وجود ندارد. اگر از آیپد مجهز به پورت USB-C استفاده می‌کنید، بدون نگرانی و با خیال راحت می‌توانید انواع فلش درایو، کیبورد و نمایشگر به آن‌ها وصل کنید. حتی اپل در جریان معرفی نسل جدید آیپد مینی به طور خلاصه به همین مزیت اشاره کرد. در ضمن برای شارژ کردن آیپدهای جدید هم می‌توانید از انواع و اقسام کابل‌های USB-C استاندارد استفاده کنید.

حرکت به سمت آیفون فاقد هرگونه پورت

قانون جدید اتحادیه اروپا در صورت تصویب شدن اپل را مجبور به استفاده از پورت USB-C برای آیفون می‌کند که این شرکت تا حالا در برابر چنین درخواستی مقاومت کرده است. اما از طرف دیگر، اگر این فشار افزایش پیدا کند، احتمالا اپل با سرعت بیشتری برنامه‌های مربوط به حذف پورت آیفون را عملی خواهد کرد.

با این کار به جای تسلیم شدن در برابر پورت USB-C، می‌تواند به طور کلی هرگونه پورت آیفون را حذف کند و کاربران را به سمت استفاده از روش‌های شارژ بی‌سیم اختصاصی سوق دهد. برای افرادی هم که فکر می‌کنند آیفون فاقد پورت چندان منطقی نیست، باید بگوییم که برای اپل از دست ندادن درآمد مربوط به لوازم جانبی و حفظ کنترل بر روی اکوسیستم اهمیت بسیار زیادی دارد.

پورت لایتنینگ

از طرف دیگر، مهاجرت به پورت USB-C که انواع و اقسام گجت‌ها (از جمله آیپدها و مک‌بوک‌های جدید) از آن استفاده می‌کنند، کاملا منطقی به نظر می‌رسد. آیفون محبوب‌ترین گجتی است که برای پورت خود از استاندارد اختصاصی استفاده می‌کند و استفاده از پورت USB-C کار میلیون‌ها کاربر در سرتاسر جهان را راحت‌تر می‌کند. همچنین USB-C از نظر استانداردهای ضدآب، سرعت انتقال داده و سرعت شارژ هیچ ضعفی در برابر لایتنینگ ندارد و در همین زمینه می‌توانیم به گوشی‌های اندرویدی و آیپدهای جدید اشاره کنیم.

اگرچه میلیون‌ها کاربر خواهان بهره‌گیری آیفون از پورت USB-C هستند، اما این احتمال هم وجود دارد که اپل و اتحادیه اروپا بر سر ادامه‌ی استفاده از پورت لایتنینگ به توافق برسند. لایتنینگ یک اکوسیستم جا افتاده محسوب می‌شود که در حال حاضر میلیون‌ها کاربر از کابل‌ها و لوازم جانبی مبتنی بر آن استفاده می‌کنند. اپل هم با استفاده از این استاندارد هم درآمد قابل توجهی را کسب می‌کند و هم کنترل گسترده بر روی اکوسیستم خود را حفظ می‌کند.

پورت‌ لایتنینگ‌

حرکت اپل به سمت حذف پورت آیفون و پشتیبانی از مگ‌سیف (یا یک استاندارد شارژ بی‌سیم دیگر) مشکلات متعددی را ایجاد می‌کند. از یک طرف میلیون‌ها کاربر باید شارژرهای جدیدی را بخرند که این کار ضایعات الکترونیکی خیلی زیادی را ایجاد می‌کند. از طرف دیگر با این فناوری سرعت شارژ و سرعت انتقال داده‌ها کاهش پیدا می‌کند و در ضمن این نوع شارژرها بزرگ‌تر از شارژرهای سیمی هستند.

در هر صورت اپل یک شرکت ۲٫۴ تریلیون دلاری است و مطمئنا بدون کسب درآمدهای مربوط به استاندارد لایتنینگ هم با مشکل جدی روبه‌رو نخواهد شد. به همین خاطر شاید تیم کوک در نهایت مهاجرت آیفون به سمت استفاده از پورت USB-C را بپذیرد. همین حالا هم اپل صاحب استانداردهای اختصاصی مانند مگ‌سیف، ایرپلی و Find My است و شایعه‌هایی درباره‌ی ارائه‌ی شارژر مغناطیسی لپ‌تاپ‌ها به گوش می‌رسد که هرکدام از این استانداردها درآمد قابل‌توجهی برای این شرکت به ارمغان می‌آورند.

صرف‌نظر از بحث سود، مهاجرت به سمت USB-C به معنای کاهش کنترل اپل و بازتر شدن دست کاربران آیفون خواهد بود. و همان‌طور که بارها و بارها دیده‌ایم، اپل از انجام این کار بیزار است و هیچ علاقه‌ای به افزایش حق انتخاب کاربران خود ندارد.

منبع: The Verge



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

۶ دیدگاه
  1. Ali

    با این موافقم که اپل داره از لایتنینگ استفاده می کنه چرا ؟ جوابم رو بخونید
    اول اینکه لایتنینگ خیلی از یو اس بی سی بی دردسر تره چرا چون که ( ایکاش می شد با عکس توضیح بدم ) من یه گلکسی آ۷۰ داشتم همونطور که می دونید یو اس بی سی هست دیگه افتاد روی سنگ ریزه اون تیکه ی داخلی پورت خود گوشی یه بیرون زدگی داره که اتصال دهندس او یه قسمتش شکست و گوشی دیگه شارژ نشد مجبور شدم ببرم برای تعمیر اما توی پورت آیفون نهایتا خاک بره که با یه مسواک اوکیه
    دوم اینکه پورت لایتنینگ واقعا عالیه از همه نظر نیازی به تغییر نداره سری رو که درد نمی کنه الکی نباید دستمال بست و بعد اینکه می گید مثلا شارژر آیپد به آیفون بخوره و فلان از نظر من الکیه خیلی ها دستشون آیفون هست اما دست کمتر کسی آیپد دیده میشه در ضمن آپد ها تا سال پیش لایتنینگ بود و اپل پنسل ۱ هم لایتنینگ بود !
    دلیل بعدی سود خود شرکته اگه پورت یو اس بی سی بشه درخواست ها برای پورت یو اس بی سی زیاد میشه و اپل مجبور هست مثل آیپد یه خط تولید دیگه برای تولید سیم و کابل ایجاد کنه و خودتون می دونید دیگه
    و اینکه یه نفر گفته بود اپل نمیاد سیستم عاملش رو مثل اندروید به بقیه شرکتا بده نمی ده و نباید هم بده چون تعداد گوشی ها میره بالا حتی اگر خود شرکت ها هم مسئول ریزه کاری های سیستم عامل بشن تپل مجبوره هر سال به کلی شرکت نسخه ی جدید ای او اس رو بده اینجوری مثل اندروید پشتیبانی ها می شن دو سه ساله نه مثل اپل که هفت ساله به آیفون شش اس داره آپدیت می ده
    برای مثال سامسونگ در سال ۲۰۱۹ چند تا موبایل داد بیاین بشماریم یکی که سامسونگ a2 از سامسونگ a10 تا a90 میشه نه تا با آ دو ده تا از a10s تا a70s میشه هفده تا کلا بعد چهار تا پرچمدار گلکسی اس ده اس ده ای اس ده پلاس اس ده فایو جی و اس ۱۰ لایت میشه بیست و دوتا گوشی سری ام هم که از ام ده تا ام شست میشه شش تا گوشی جمعا توی سال ۲۰۱۹ بیست و هشت عدد گوشی مختلف روانه ی بازار کرده که اگه بخواد به همه شون آپدیت بده صد سال طول می کشه تا نرم افزار رو برای همه بهینه کنه و وقت نمی کنه پس یه آپدیت خشک و خالی و بدردنخور که کلی افت کیفیت به همراه داره کلا به میانرده هاش می ده از خیلیاش هم مثل جی چهار کور و آ دو سرسری می گذره و همونم نمی ده خییییلی هنر کنه سه سال به پرچمداراش آپ بده یه دوسال هم آپدیت امنیتی بده مثل گلکسی اس هشت اما آیفون در بدترین حالت که آیفون فایو سی بود چهارسال آپدیت می ده الان شش اس هم که هفت ساله داره آپدیت می گیره پس آیفون بترکونه سالی چهار تا گوشی می ده همه هم با کیفیت عالی و بهینه و همه چیز عالی و کار شده و وقت گذاشته شده و تمرکز شده پس خودتون ببینید دلیل این کاراشو مثلا الان کسی که آیفون ایکس هم نه هفت و هشت هم داره گوشیش رو به اس بیست و دو ی اولترا هم نمی ده چون راضیه رضایت برای مشتری هاش میاره بلا استثنا یه مسئله ی دیگه هم هست اینه که سری رو که درد تمی کنه پارچه نمی بنده و در ضمن گوشی های اپل هیچ وقت هنگ و لگ و باگ همراه ندارن اینم یاد آوری کنم که گلکسی اس ۵ الان دیگه ارزشی نداره اما آیفون ۵ هنوز ارزش داره با این که قدیمی تره همه ی اینها دلیل بر موفق بودن و عالی بودن این شرکته من و شما به اندازه ی اونها دانش نداریم که بگیم چیکار کنن چیکار نکنن با اینم موافقم که شرکت اپل به سود خودش فکر می کنه اما همه ی شرکت ها همینن یکم سود می کشه اپل اما گوشی هاش کلا یه لیگ دیگس از اندروید دنیا ی جداییه و باز هم می گم یه آیفون شش اس الان داره پا به پای گلکسی اس بیست و دو اولترا کار می کنه اما گلکسی اس هشت و اس هفت نمی تونن دیگه کار کنن

    1. دانا

      شما درگاه نوع سی را میگویی در حالیکه درگاه ۳۰ پین قدیمی روی هزاران آیفون 4S در حال کار هست که اگر حدودی حساب کنید حداقل تعداد دفعات استفاده از این درگاه قدیمی در طول یک دهه به دو هزار بار میرسد و اغلب ایفون فور اس ها هنوز مشکلی ندارند دوام محصولات اپل واقعا اعجاب اور است حتی اگر به کیفیت ساخت این گوشی قدیمی نگاه کنید حس بالاترین کیفیت را پیدا میکنید چون شیشه پشت گوشی از شیشه نظامی که در صنایع هوایی بکار میرود هست و بدنه اصلی از فولاد ضد زنگ معلوم نیست چند سال دیگر کار کند البته باطری هم عمر محدودی دارند ولی با تعویض باتری فرسوده شما هیچ کاهش کیفیتی نخواهید دید.
      ولی معماری درگاه لایتنینگ واقعا کم نقص هست و هیچ زائده شکستنی و مستهلک شونده هم ندارد و درگاه تمیزی است ولی موضوع سازگاری خیلی مهمتر است اکر جایی باشید و شارژر خودتان همراه شما نباشد و کسی ان اطراف اپلی نباشد چه میخواهید بکنید؟ بهترین راه همین نوع سی هست و شک نکنید بزودی لایتنینگ به تاریخ فراموشی میرود مانند درگاه ۳۰ پین که در ایفون ۵ به تاریخ پیوست.

  2. Jahan

    اپل با خود خواهی هاش خودشو نابود می‌کنه اگر اپل از همون اول سیستم عامل خودش رو به شرکت های دیگه هم ارائه میداد الان اندروید نبود این میشه انحصار کامل همین اشتباه رو گوگل هم داره انجام میده با تحریم هواوی سیستم عامل دیگه ای ظهور خواهد کرد قضیه آیپک گیم و اپل هم به ضرر اپل تموم میشه کابل فقط ینمونه کوچیکه اپل داره پیر و خرفت میشه

  3. هادی

    عالی
    کیف کردم با این نظر

  4. به نظرم اپل نباید این پورتا رو کنار بزاره
    چه بد باشه چه خوب استفاده از این پورت ها کیفیت اپل رو بالا میبره
    من هم سامسونگ داشتم هم اپل
    تایپ سی سامسونگ به خاطر ظریف تر بودنش بعد چند وقت هرز میشه
    (البته بستگی به استفاده شما هم داره)
    اما لایتنینگ اپل به خاطر ساده بودن و استحکام بیشتر هر جور باهاش تا کنی هرز نمیشه که نمیشه
    شما خودت داخل تایپ سی و گوشی رو نگاه کنی متوجه ی ظرافتش میشی

    طرف دار اپل نیستم ولی خوب میشه که بقیه گوشی ها هم لایتنینگ بشن

    1. نام

      دوست من؛ من که خودم حدود چهار پنج سال هست که گوشی سامسونگم رو دارم و حتی الانم دارم برای دیوایس هام از شارژر قدیمیم استفاده میکنم. من خودم خیلی گوشی های اپل رو دوست دارم ولی این حرفی که اپل میزنه چرت و پرت محضه که هیچ خودخواهی هم ازین بالاتر نداریم. ما فقط تو این سیاره زندگی نمیکنیم که دم به دم بخاطر فساد بی حد و مرز شرکت های بزرگ دائما داریم نابودش میکنیم. درگاه پورت سی ظرافت داره ولی به هیچ وجه بی کیفیت نیست. و اینکه اگه با یک شارژر کار همه دیوایس هاتو راه بندازی خیلی توی زباله ها صرفه‌جویی میشه.
      متاسفانه تنها چیزی که تو سر خیلیا میچرخه پوله و اهمیتی نداره چند نفر نابود بشن. اگه یک انسان با تفنگ کشته بشه قتله ولی اگه یک گونه منقرض بشه یا چند گروه از گرسنگی و الودگی ناشی از زباله ها، قطع درختان، نابودی زیستگاه ها و …. بمیرن اهمیتی نداره.
      همین الانم فکرشو بکنی خیلی از شرکت های بزرگ مثل اپل به‌جای گوشی هایی با باتری های فوقالعاده میان دوربیناشو بزرگتر میکنن دیگه تا اخرش بخون. فقط لیست انتظارات براورده نشده محصولاتشونو بخونی قلبت درد میگیره.
      اخرشم فقط پول و پول و قدرت

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X