مکبوک تاشوی اپل ممکن است فوقالعاده نازک و سبک باشد
طبق جدیدترین خبرهای منتشر شده از وبسایت Elec، اپل روی تولید پنلهای نازک OLED برای مکبوک خود کار میکند و حتی گفته میشود که در آینده از آنها در ساخت لپتاپها تاشو استفاده خواهد کرد. این پنلهای جدید OLED دیوایس را بسیار نازک و سبکتر از قبل میکند و همین عامل کافی است تا جذابیت آن برای کاربران غول فناوری آمریکایی دوچندان شود.
در حالی که ما با این تکنولوژی ساخت چند سالی فاصله داریم و این پروژه به این زودیها عملی نخواهد شد، اما در صورت به تحقق پیوستن آن میتواند ویژگی قابل توجهی برای مکبوکهای اپل باشد. این روزها در فضای مجازی شایعات و گمانهزنیهای زیادی در مورد دیوایسهای تاشوی این شرکت به گوش میرسد که مکبوک تاشو یکی از آنها است. این شایعات نشان میدهند که اپل خیلی بیسر و صدا و بهصورت پنهانی روی توسعهی این فناوری جدید برای محصولاتش کار میکند.
در این گزارش به این موضوع اشاره شده که پنلهای OLED جدید این شرکت بدون قطبنده (فیلتر نوری) تولید خواهند شد. به طور کلی برای آن دسته از کاربرانی که اطلاعاتی در مورد فیلتر قطبنده ندارند باید گفت که این فیلترها تنها پرتوهای نور با قطبشی مشخص را عبور میدهند و مانع عبور پرتوهای نور با قطبشهای دیگر میشوند. به عبارتی دیگر این فیلتر نوری موجب آن میشود که نور تنها از جهات خاصی از پنل عبور کند و زاویهی دید آن بسیار بهتر شود.
اما نکتهی منفی که در این فناوری وجود دارد این است که این قطبندهها میتوانند روشنایی نمایشگر را به طور محسوسی کاهش دهند و همین باعث میشود مصرف انرژی نمایشگر با افزایش روبرو شود، در حالی که نمایشگر در این حالت به یک میزان روشنایی مشابه با پنلی بدون قطبنده دست پیدا میکند. این یعنی مصرف انرژی بیشتر اما با همان کیفیت که قطعاٌ موجب کاهش طول عمر نمایشگر خواهد شد. همچنین از دیگر اشکالات این فناوری میتوان به ضخیمتر شدن صفحهنمایش اشاره کرد که که این روزها خیلی طرفدار ندارد.
اکنون اما چطور میتوان این موضوع را به مکبوک تاشو ربط داد؟ پاسخ کاملا واضح است. اپل با استفاده از پنلهای نازکتر میتواند ظرافت خاصی به لپتاپهای تاشوی خود بدهد و بدیهی است که بهرهگیری از این پنلهای فوقالعاده سبک و نازک قطعاً روی طول عمر و سهولت استفاده از آن تأثیر مثبتی خواهد گذاشت. علاوه بر اینها، همهی ما میدانیم که اپل عاشق محصولات نازک و سبک است؛ بنابراین تیم کوک و دوستانش برای رسیدن به این مهم تمام تلاش خود را به کار خواهند برد.
شایعات و گمانهزنیها حاکی از آن هستند که این محصول میتواند ترکیبی از مکبوک و آیپد باشد، بنابراین کاربران میتوانند از آن هم به عنوان یک لپتاپ و هم یک تبلت فوقالعاده نازک و تاشو بهره ببرند. نمایشگر نازک یکی از جذابیتهای اصلی این محصول تاشو است و در همین راستا اپل به دنبال کاهش وزن آن نیز است. وبسایت کرهای The Elec در ادامهی توضیحات خود آورده که اپل قصد دارد فیلتر قطبنده را با فناوری مشابه جایگزین کند. پیش از این سامسونگ طبق گفتهی Elec اقدامی مشابه را انجام داد. غول فناوری کرهای پس از حذف فیلتر قطبنده، یک فیلتر رنگی را روی فیلم نازک پنل آن قرار داد و سپس به آن یک لایه پیکسل سیاه ساخته شده از پلی آمید را اضافه کرد. احتمال دارد که اپل نیز از همین روش برای محصولات تاشوی خود بهره ببرد.
همانطور که در ابتدای خبر اشاره کردیم، اخیراً خبرهای زیادی در مورد مصحولات تاشوی اپل در رسانههای خبری مطرح میشود. برای مثال «راس یانگ»، متخصص حوزهی نمایشگر، ادعا کرد که اپل روی یک دیوایس ۲۰ اینچی تاشو کار میکند. با این وجود اما، انتظار نداشته باشید که ثمرات کارهای پنهانی اپل را به اینزودیها ببینید. راس یانگ و آقای کو هر دو بر این باورند که از سال ۲۰۲۵ میتوانیم شاهد رونمایی از این محصولات کوپرتینوییها باشیم. احتمالاً در روزها و هفتههای آتی باز هم از این قبیل خبرها خواهیم شنید.
منبع: Digitaltrends
چه مسخره سرفیس نئو مایکروسافت رو اوردین که توقف تولید شد لبه هاشو تخت کردین