اپل دولت روسیه را به خاطر اختلاف بر سر اپ استور به دادگاه میکشاند
اپل همچنان با دولت روسیه به دلیل شکایت از سیاستهای پرداخت اپ استور در جنگ و جدال است. به گزارش دو منبع موثق ۹to5Mac و RT، اپل با درخواست سازمان ضد انحصار روسیه (FAS) مبنیبر متوقف کردن سیاستهای پرداخت اپ استور مخالف کرده که براساس در خواست این سازمان، غول آمریکایی فناوری موظف است که به توسعهدهندگان اپلیکیشن اجازهی اشاره به روشهای پرداخت جایگزین را بدهد. FAS تا ۳۰ سپتامبر (۸ مهر ماه) به اپل فرصت داد تا سیاست های خود را تغییر دهد، اما این شرکت با وجود تهدید جریمه از تغییر قوانین خودداری کرد. حال که روسیه سازوکارهای قانونی خود را برای جریمه کردن اپل شروع کرده، این شرکت نیز برای دفاع از سیاستهای خود تصمیم گرفته تا قضیه را از طریق دادگاه پیگیری کند.
بسیاریهای از دولتها همانند دولت ایالات متحدهی آمریکا، سر سیاستهای اپ استور با اپل به مشکلاتی برخوردند. برای مثال در قضیهی شکایت اپل و اپیک، قاضی دادگاه به غول فناوری آمریکایی دستور داد که به توسعهدهندگان اپ استور اجازه دهد به سیستمهای پرداخت جایگزین دسترسی داشته باشند، اما اپل به امید تأخیر در این حکم درخواست تجدید نظر داد. دادگاه با درخواست اپل مخالفت کرد و اکنون کوپرتینوییها تا دو روز دیگر یعنی ۱۸ آذر فرصت دارند تا به توسعهدهندگان امکان دسترسی به سایر سیستمهای پرداخت را بدهند.
اپل در سال ۲۰۲۲ برای برخی از اپهای رسانهای خود در این مورد استثنا قائل خواهد شد. این مقاومت به تغییر سیاستهای اپ استور، مانند آنچه در روسیه و ایالات متحده آمریکا اتفاق افتاده، خیلی هم جای تعجب ندارد. درست است که اپل همچنان بیشتر درآمد خود را از طریق فروش سختافزارهایش به دست میآورد، اما خدمات و سرویسهای آنها نیز در مسیر رشد و تکامل قرار گرفته است. استفاده از سرویسهای پرداخت جایگزین میتوانند از نظر تئوری به درآمد اپ استور لطمه بزنند و البته احتمال اینکه اپهای مخرب، کاربران را به سمت خود هدایت کنند نیز افزایش میدهد.
با این حال، سازندهی آیفون ممکن است انتخاب زیادی نداشته باشد، زیرا دولتها معتقدند که این سیاستهای اپ استور رقابت را از بین میبرد و به سادگی از کنار این موضوع رد نخواهند شد. باید دید درنهایت، اپل آیا میتواند همچنان بر مقاومت خود بر عدم تغییر سیاستهای سرسختانهی اپ استور بایستد و یا تسلیم درخواست دولت روسیه خواهد شد.
البته باید خاطرنشان کنیم که دولت روسیه و اپل از مدتها پیش بر سر موضوعات مختلف با هم به مشکل برخوردهاند. برای مثال در سال ۲۰۱۹، مقامات روسی قانون جدیدی را به تصویب رساندند که تمام کامپیوترها، گوشیهای هوشمند، تلویزیونهای هوشمند و دیگر گجتهایی که در این کشور به فروش میرسند، باید همراه با تعدادی از اپلیکیشنهای روسی تأیید شده توسط دولت ارائه شوند.
اپل نیز که کاربران زیادی در این کشور دارد، پس از کش و قوسهای فراوان با مقامات روسی در نهایت تسلیم خواستهی آنها شد. البته این اولین باری نبوده که یک دولت اپل را تحت فشار قرار میدهد و اپل هم با خواستههای آنها موافقت میکند. بهعنوان مثال، اپل برای ادامهی حضور در چین از یک سرویس ذخیرهسازی ابری داخلی برای دادههای آیکلاود و کلیدهای رمزگذاری استفاده میکند. همچنین هنگامی که دولت چین درخواست میدهد، اپل اپلیکیشنها را از اپ استور چین حذف میکند.
علاوهبر اینها، دولت روسیه نیز اخیرا قوانین سفت و سختتری را نسبت به شرکتهای فناوری خارجی اتخاذ کرده است. به عنوان مثال، مقامات روسی از ۱۳ شرکت خارجی و عمدتا آمریکایی خواسته تا سال ۲۰۲۲ دفتر رسمی خود را در کشور روسیه تأسیس کنند، تا بتوانند از قانونی که از اول جولای (۱۰ تیر) اجرایی شده پیروی کنند.
دولت روسیه خاطر نشان کرده شرکتهایی که دفاتر نمایندگی رسمی در این کشور نداشته باشند، فعالیت آنها محدود و در نهایت در این کشور ممنوع میشود. اگرچه روسیه دلیل خود را از این تصمیم، کنترل بیشتری روی این شرکتها عنوان کرده اما عملی شدن این قانون، شرکتهای فناوری را بیش از پیش در موقعیت دشوار قرار میدهد، زیرا بازار روسیه، بازاری قدرتمندی به حساب میآید و هیچ شرکتی دوست ندارد که از آن خارج شود. باید دید در نهایت داستان اپل و مقامات روسی به کجا خواهد رسید.
منبع: Engadget