اپل برای پیشی گرفتن در زمینهی فناوری 6G نیرو استخدام میکند
با وجود اینکه فناوری 5G هنوز در آغاز راه است و بسیاری از پتانسیلهای آن هنوز نمایان نشده و حتی در بسیاری از مناطق دسترسی به آن همچنان ممکن نیست، اما بعضی از کمپانیهای بزرگ از مدتی قبل به نسل بعدی، یعنی 6G فکر میکنند و ظاهرا اپل هم یکی از آنهاست.
بر اساس گزارشی که به تازگی از سوی بلومبرگ منتشر شده است، اپل در تلاش است تا زمانی که نسل بعدی شبکههای ارتباطی بیسیم به میدان آمد، یکی از رهبران این حوزه باشد.
این کمپانی تا بهحال همیشه در عرضه آیفونهای پشتیبانی کننده از جدیدترین شبکههای ارتباطی تاخیر داشته است. برای مثال، در سال ۲۰۰۷ و زمانی که اولین آیفون رونمایی شد، این گوشی با اتکا به شبکه Edge اپراتور AT&T کار میکرد، در حالیکه 3G از مدتها قبل در دسترس بود. در نهایت سال بعد، آیفون 3G معرفی شد.
در سال ۲۰۱۰ شبکه 4G LTE در آمریکا راهاندازی شد، اما آیفونها همچنان از نسل قبلی پشتیبانی میکردند و برای اولینبار، آیفون ۵ در سال ۲۰۱۳ پشتیبانی از LTE را به اکوسیستم اپل آورد. سال گذشته نیز شاهد آن بودیم که خانواده آیفون ۱۲ با تاخیر وارد حوزه رقابت با گوشیهای 5G شدند، در حالیکه در دنیای اندروید حتی بعضی از کمپانیها از میانردههای مبتنی بر 5G نیز رونمایی کرده بودند.
بسیاری از تحلیلگران حوزه فناوریهای بیسیم معتقدند شبکه 6G تا سال ۲۰۳۰ در دسترس قرار نخواهد گرفت. اما بلومبرگ مدعی شده اپل با انتشار اطلاعیهای به دنبال استخدام مهندسان محقق در حوزه سیستمهای بیسیم است تا روی نسل فعلی و آینده شبکههای بیسیم کار کنند.
در اطلاعیههای این شرکت به سن دیگو و سیلیکون ولی به عنوان محل کار اشاره شده است و میدانیم که کوپرتینوییها در این محلها به توسعه چیپها و ارتقا تجهیزات وایرلس مشغول هستند. همچنین، اپل بهطور مشخص به 6G نیز اشاره کرده است و اعلام کرده افرادی که در جایگاه شغلی مذکور استخدام میشوند، به تحقیق درباره نسل بعدی شبکههای وایرلس و دسترسی به امواج رادیویی و طراحی آنها مشغول خواهند شد.
همچنین، در این اطلاعیهها از اهمیت این شغل نیز صحبت شده و اعلام شده افرادی که استخدام شوند موقعیتی منحصر به فرد و استثنائی در اختیار خواهند داشت تا نسل آینده فناوری بیسیم را توسعه دهند که تاثیر عمیقی در آینده محصولات اپل خواهد داشت و در مرکز یک گروه تحقیقاتی بهروز و حرفهای قرار میگیرند که مسئول توسعه نسل بعدی تکنولوژیهای دسترسی به امواج رادیویی در دهه آینده است.
این کمپانی در تلاش است تا بسیاری از اجزای مهم این صنعت را خودش تولید کند. در حالیکه این شرکت تولید چیپستهای خود را به TSMC که از بزرگترین فعالان این صنعت است سپرده، طراحی چیپها را خودش به عهده دارد. همچنین، بهتازگی از چیپست M1 رونمایی کرده است تا استفاده از پردازندههای اینتل را کنار بگذارد و رایانههای مک را نیز مانند آیفون و آیپد به چیپهای اختصاصی خودش مجهز کند.
در ماه جولای این شرکت پس از یک دعوای حقوقی طولانی، بالاخره با کوالکام سازش کرد تا بتواند از نسل جدید مودمهای 5G این کمپانی استفاده کند. اما اپل به همین حد قانع نشد و بخش مودمهای اینتل را به مبلغ ۱ میلیارد دلار خرید تا بتواند مودمهای اختصاصی خودش را نیز تولید کند.
شبکه 5G میزان تاخیر بسیار کمتری نسبت به نسل قبلی دارد و دانلود محتوا با سرعتی ۱۰ تا ۱۰۰ برابر شبکه 4G LTE را ارائه میکند. این یعنی میتوان ویدیوهایی که دانلود آنها تا بهحال چندین دقیقه زمان نیاز داشت را در عرض چند ثانیه دریافت کرد. به لطف همین سرعت بالا و تاخیر بسیار کم، در آینده نزدیک این شبکه ظرفیتهای بسیاری را در صنایع و فناوریهای فعلی ایجاد خواهد کرد؛ در عین حال میتواند باعث ایجاد صنایع و فناوریهای جدیدی شود که تا به حال وجود نداشتهاند.
شاید هنوز برای بررسی ظرفیتهای شبکه 6G باشد، حتی کمپانیهای بزرگ حوزه تکنولوژی هم باید دور یک میز جمع شوند و تصمیم بگیرند که این شبکه قرار است چه استانداردهایی را ارائه کند و در چه بسترهایی به کار گرفته شود. اما آنطور که از اقدامات اخیر اپل مشخص است، این شرکت یکی از حاضرین اصلی جلسات مذکور خواهد بود.
طبق پیشبینیهای اعلام شده، سرعت دانلود در بستر شبکه 6G میتواند بیش از ۱۰۰ برابر از شبکههای 5G بیشتر باشد.
منبع: Phone Arena