دولت آمریکا در مسیر اتحادیهی اروپا؛ اپل راهی جز پذیرش USB-C ندارد
دولت آمریکا هم ظاهرا میخواهد مثل اتحادیهی اروپا، استفاده از یک استاندارد واحد مثل USB-C را در گوشیهای هوشمند اجباری کند که این موضوع باز هم به اپل بیشترین فشار را وارد خواهد کرد.
اگر خبرها را دنبال کرده باشید، احتمالا میدانید که اتحادیهی اروپا تصمیم گرفته استفاده از پورت USB-C را به عنوان یک راه ارتباطی استاندارد برای تمام گجتهای الکترونیکی در نظر بگیرد که در بازار اروپا به فروش میرسند. در نتیجه از یک تاریخ به بعد (۲۰۲۴)، تمام شرکتها باید تقریبا تمام لوازم الکترونیکی شارژری خود را که امکان استفاده از پورت USB-C را دارند، به آن مجهز کنند و نه هیچ پورت دیگری نظیر Micro USB یا لایتنینگ.
حالا ظاهرا سه تن از سناتورهای دموکرات آمریکا هم نامهای را به وزارت بازرگانی این کشور نوشته و در آن از افزایش چشمگیر هدررفت الکترونیکی و هزینهی بالایی که برای خرید لوازم جانبی موبایل توسط کاربران پرداخت میشود، صحبت کردند. درخواست این سه سناتور از وزارت مربوطه، به قانون اخیر اتحادیهی اروپا هم بیشباهت نبوده است. در متن این نوشته آمده:
ما نمیتوانیم اجازه دهیم صنعت الکترونیک، خرید یک سری لوازم جانبی و فناوریهای شارژ قدیمی و منسوخشده را بر حفاظت از حقوق مصرفکنندگان و همچنین حفاظت از محیط زیست ارجحیت دهد.
در این بین، آنچه که بیشتر توجه ما را به خود جلب کرده، گوشیهای هوشمند بودهاند. از آنجایی که شرکتهای اندرویدی گوشیهای اقتصادی خود را هم با پورت USB-C راهی بازار میکنند، شاید برای خیلیها این پرسش به وجود بیاید که چرا اتحادیهی اروپا تصمیم به اعمال چنین قانونی گرفته که در پاسخ باید به اپل اشاره کنیم؛ شرکتی که علیرغم وجود روشهای بهتر برای شارژ و انتقال اطلاعات گوشی، ترجیح میدهد کاربران خود را با همان پورت لایتنینگ سرگرم نگه دارد تا مجبور شوند فقط از محصولات خود شرکت استفاده کنند و کمتر به محصولات شخص ثالث متکی باشند.
اپل اگر سیاست قیمتگذاری منصفانهای داشته باشد تا حدودی این کارش را میتوان درک کرد. اما متأسفانه اکنون حتی شارژر و هندزفری هم از درون جعبهی گوشیهای این شرکت حذف شده و کاربر باید جداگانه برای آنها هزینه کند. حال جالب اینجاست که اپل حذف هدفون و شارژر از درون جعبهی آیفونها را به خاطر حفاظت از محیط زیست و کاهش اثرات زیست محیطی عنوان کرده و هر بار هم که صحبتش میشود، یک سری آمار و ارقام از کاهش میزان کربن در محیط زیست به لطف سیاست جدیدش منتشر میکند. اما وقتی اتحادیهی اروپا تصمیم گرفت استفاده از USB-C به عنوان یک استاندارد در تمام گوشیها اجباری شود تا بدین ترتیب از هدررفت الکترونیکی جلوگیری شود، در مقابل آن مقاومت کرد. نکتهی جالبی که باعث میشود به نیت «ظاهرا» خیرخواهانهی شرکتهای بزرگ شک کنیم!
طبق جدیدترین خبرهای منتشر شده، اپل میخواهد در سال ۲۰۲۳، یعنی زمانی که آیفون ۱۵ راهی بازار میشود، استفاده از پورت USB-C در آنها را در دستور کار خود قرار دهد. در نتیجه این سری از پرچمداران اپل، نخستین گوشیهای تاریخ این شرکت خواهند بود که از پورت یادشده بهره میبرند. اما نکته اینجاست که آیا اپل به استفاده از پورت لایتنینگ در سایر نقاط جهان ادامه خواهد داد؟ چون اتحادیهی اروپا فقط وظیفه دارد در رابطه با موقعیت مکانی خود اظهار نظر کند و نه مناطق دیگر. از آنجایی هم که دولت آمریکا هنوز رسما وارد جزئیات این نامه نشده و درخواست هم فقط توسط سه سناتور دموکرات ارسال شده، بعید به نظر میرسد تا یک سال دیگر هم اصلا کسی به آن توجه کند چون اتحادیهی اروپا با اینکه روی تصمیمش جدی بود، باز هم ۹ ماه طول کشید تا رسما نظرش را اعلام کند. حتی حالا هم این قانون اجباری نیست و از سال ۲۰۲۴ اجباری میشود.
این موضوع شاید سبب شود اپل در سایر نقاط جهان، آیفونها را همچنان با پورت لایتنینگ راهی بازار کند و فقط در اتحادیهی اروپا، مدلهای مجهز به USB-C را به فروش برساند. البته از شرکتی مثل اپل که خیلی به تغییرات اینچنینی روی خوش نشان نمیدهد، بعید است که چنین کاری را انجام دهد اما از شرکتی که حفاظت از محیط زیست فقط زمانی که درآمدی داشته باشد، برایش اهمیت پیدا میکند، چنین تصمیمی اصلا عجیب نخواهد بود.
حال باید دید در آینده چه خبرهای بیشتری پیرامون این موضوع منتشر میشود.
منبع: Tom’s Guide
ای کاش اندرویدی ها هم لایتنینگ استفاده می کردن که من لایتنینگ رو بیشتر دوست داشتم